95112
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Civil ember biztos nincs....
  • kiskorúbézoltán #2228
    Biztos megérné ? :)
  • Punker
    aszem talán 1 ember van akinek van engedélye az országban arra hogy tartson otthon 1 UZI-t, miért nem lehetek én a 2.? :)
  • Punker
    ha ott tartanék hogy lenne 1 ilyenem nem kapnának el élve :)
  • [NST]Cifu
    Jah, de ha meg engedély nélkül van ilyened, és kiderül, akkor jogtalan fegyvertartás okán évekre hüvösre kerülhetszt :)))
  • kiskorúbézoltán #2224
    Jó-jó , csak egy kicsit bizonytalan voltál ! :)))))
  • [NST]Cifu
    Ezt próbálom elmagyarázni :)))
  • Punker
    csak akkor ha rájön hogy van 1 iyenem :)
  • [NST]Cifu
    Az, az CAR-15 9x19-es lőszerre átszerelt változata - itt egy visszautasíthatattlan ajánlatt - potom 2800$-ért... :)))
  • kiskorúbézoltán #2220
    Csak leülni hosszú amit érte kapsz , már szerencsés esetben ! :)
  • Punker
    ez volt még 1 brutális fegyver

M14:
  • kiskorúbézoltán #2218
    Egy 3,5-4 kg-os fegyvernél észre sem veszed . :)
  • XCoMA
    Én a Kalibermag.-ban láttam ilyet, mint 9 milis!
  • [NST]Cifu
    Sajnos ilyesmit itthon nem tarthatsz, valószinüleg rövid úton ugyanúgy lecsapna rá a hatóság, mint a BT-96-ra lecsapott... :(
  • kiskorúbézoltán #2215
    Fegyvermoddolásban nem lehet utólérni az ami-kat . :)
  • Punker
    tár alapján igen
  • Punker
    1 ilyennel nem tart sokáig összeszedni az árát :)
  • XCoMA
    Ez a 9milis?
  • [NST]Cifu
    Ezt nem is vitatom, de mint említettem itt a súlypontvádorlás volt a vita alapja. Egy ilyen esetben (egy puskaszurony felhelyezése) viszont hagyományos fegyvereknél maximum egy kicsivel elöbbre kell fogni az előágyon, és kész. Egyébként a Bull-pup fegyverek éppen a rövidségük miatt kevésbé is jók "szuronyhordozónak", mint a hosszabb társaik. Persze a rövidség máshol viszont nagyon előnyös...
  • XCoMA
    Cukkiii!!!:D
  • kiskorúbézoltán #2209
    Én inkább az árát ! ;)
  • Punker
    ezt nézzétek meg! :)
  • Punker
  • kiskorúbézoltán #2206
    SZVSZ pusztán a célzást tekintve nem is igen vennéd észre a különbséget a kis súlypontváltozás ill. amiatt hogy az irányzóvonalba nem lóg bele .
  • Punker
    1 ilyen kis dögöt is elfogadnék :

• [NST]Cifu
    Biztos. Egyetlen dologban emlékeztet a G36 a G3-ra, az pedig a tűzváltó, ami viszont a HK-knál azonos sémát követ.
  • Punker
    szerintme 1 bull-pop elrendezésű fegyveren kevésbé zavaró célzásnál a bajonett, lehet hogy tévedek kikéne mindet próbálni és akkor könnyebb lenne eldönteni :)
  • XCoMA
    Tudomásom szerint nem sok!
  • kiskorúbézoltán #2201
    Még így se látok nagy különbséget .
  • Yetike
    Azért az is számít, hogy egy puska harci körülmények között milyen élettartammal rendelkezik és mennyire igényeli a szervízelést. Pl a vietnami háborúban az M16A1 - ek folyton bepiszkolódtak, beragadtak és így hasznavehetetlenné váltak, ami nem egy előnyös dolog :).
  • Punker
    biztos? akkor tévedtem
  • [NST]Cifu
    De arra céloztál, hogy a súlyelosztás miatt jobb lenne a bull-pup elrendezés. Az egész vita alapja meg az volt, hogy a súlyelosztás jelent-e célzási problémát. Szerintem egy bajonett felhelyezése esetén nem.
  • Punker
    a karbantartást én tisztításra meg hasonlókra értettem
  • kiskorúbézoltán #2196
    Szerkezetileg mi köze is van a kettőnek egymáshoz ?
  • [NST]Cifu
    A G36-nak (nincs "-" a G és a 36 között) nem elődje a G3, attól teljesen eltérő és új koncepció...
  • Punker
    AR-70 tervezése 1960-ban kezdődött.
  • kiskorúbézoltán #2193
    SZVSZ ilyen szempontból nincs nagy különbség , a legfontosabb érvek egyike , hogy a legtöbb ilyen fegyver nem alkalmas arra hogy gyorsan kezet(lövő oldalt) váltson a kezelője .
  • Punker
    nem mondtam hogy tökéletes
  • Yetike
    Na puff, rengeteg példa van az ellenkezőjére is
    pl.: Beretta AR-70/223, HK fegyvercsalád, M16/M4 család, Bofors AK-5, Sig 550, AK47/74 stb. Ezek sokkal ismertebb és elterjedtebb fegyverek/fegyvercsaládok.
  • Punker
    G-36 elődje a HK33(G3) tervezése az 50-s években kezdődött.