95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Az EBS azt jelenti, hogy Exportváltozat, a HU meg azt, hogy nekünk készül.
Amúgy a mi változatunk egy hibrid, a JAS-39C (Lot3) törzsét kapja (erre szükség van a légi utántölthetőtés miatt), de a JAS-39A (Lot2) szárnyait (mivel eredetileg Lot2 gépeket kaptunk volna, a svédek legalább ennyit "el tudnak passzolni" a már legyártott részelemekből). Kissé érdekes felállás, de majd kiderül bevállik-e... -
Madmaxx #2845 Magyaroknak készült elfekvő készlet :) -
riviera #2844 Mit takar a HU változat pontosan? -
Jó reggelt, nem tetszett olvasni a Gripen ismertetőmet? 
14db (12db együléses és 2db kétüléses) JAS-39EBS HU változatott lízingelünk 2006-tól, amit majd maradványáron megvehetünk/megveszük tíz évvel később. -
Most akkor csak béreljük a Gripeneket??? Nem vesszük? Jézus. -
hogy ne mondhasa senki hogy vkinek haszna lesz rajta ha pl a németektol veszunk.... -
Tud már valaki megbízható információt, hogy pontosan milyen és mennyi fegyvert akarnak venni a HM-nél a Gripenhez? Mert eddig láttam vagy tucatnyi verziót, de egyik sem tünt igazán jónak (pl. ha a német AIM-9L-eket akarjuk átvenni, akkor minek tender?). -
Cat #2839 Hamarosan kiírják a Gripenek fegyverzetére a pályázatot
A Honvédelmi Minisztérium a közeljövőben nemzetközi tendert ír ki a Gripen vadászrepülőgépek fegyverzetére - mondta a tárca vezetője, miután találkozott a svéd védelmi miniszterrel. Magyarország kifizethető, ugyanakkor komoly katonai erőt képviselő fegyverzetet kíván beszerezni.
Elkezdődtek a Gripen fegyverzetére vonatkozó tárgyalások, pontosan felmérték és megjelölték az igényeket, s a közeljövőben nemzetközi tendert írnak ki a beszerzésre - közölte Juhász Ferenc honvédelmi miniszter. A Honvédelmi Minisztérium vezetője elmondta: olyan jó képességgel rendelkező, intelligens fegyvereket kívánnak vásárolni, amelyek kifizethetőek, ugyanakkor komoly katonai erőt és értékeket jelentenek.
A honvédelmi miniszter minderről azután beszélt, hogy találkozott a Magyarországon tartózkodó svéd védelmi miniszterrel. Juhász Ferenc elmondása szerint a tárgyaláson ezúttal a Gripenekről esett a legkevesebb szó, sokkal inkább az Európai Unió és a NATO kapcsolatát, valamint a két ország katonai együttműködésének lehetőségét vitatták meg. Utóbbi szándékát egy együttműködési szerződés keretében is megerősítették.
Leni Björklund svéd védelmi miniszter közölte: nagyon büszkék a Gripenre, s remélik, egy kis ország védelmében is komoly szerepet játszhat majd, és a nemzetközi műveletek keretében is stabilitást garantál. Leni Björklund elmondása szerint a Gripen fegyverzetére bizonyos ajánlatokat, javaslatokat már előterjesztettek a magyar félnek.
A honvédelmi tárca januári tájékoztatása szerint mintegy 28 milliárd forintot költenek majd összesen a Svédországtól bérelt 14 Gripen vadászrepülőgép fegyverzetére. -
Cat #2838 http://www.sg.hu/cikk.php?cid=30666 -
CK1 #2837 nincs igazag, nekem a mosin a kedvencem(lehet mert csak ezzel tudok jáccani) :) -
szószerint nem is kell a fegyver a tárral le tudod csapni az enemy-t :) -
"ütős" :D -
mp40 ott jobb , de a CoD r00lz ;] -
és milyen? :D -
Glock 17-s hez való 30 skúlós tárat megteszteltem tegnap este :) -
Madmaxx #2831 PPSH rulz! Éljen a COD:) -
polesz #2830 ohh má megvan -
polesz #2829 itt az sg-n is volt egy cikk az oldalról
-
CK1 #2828 próbáld meg hátha talál, de én nemtom -
CK1 #2827 google? -
polesz #2826 2818 -
CK1 #2825 #2820 ? -
polesz #2824 olvass vissza 4 sort
-
CK1 #2823 a fegyvenek? -
CK1 #2822 minek mi a címe? -
polesz #2821 nem tudod mi a címe?? -
polesz #2820 a 71db-os dobtár az igazi......... -
CK1 #2819 na és ha már az orosz fegyvereknél tartunk:a kedvencem -
polesz #2818 off, nem tudod annak az oldalnak a címét ahol a 2.vh alatt készített légi felderítési képek megtalálhatók? -
polesz #2817 össze sem lehet téveszteni
-
polesz #2816 5 másodpercig tartott mire rájöttem , nem volt nehéz -
CK1 #2815 csak viccvolt :) -
polesz #2814 3 perce ültem le a géphez -
CK1 #2813 ponotsabban 59 perc :) -
polesz #2812 kb. 5 sec kellet :)
-
CK1 #2811 na de kellet 1 óra gondolkozás ugye?:) -
polesz #2810 Csak nem egy Mosin Nagant
-
CK1 #2809 na ki találja ki elöször hogy mien fegyver ez? -
CK1 #2808 sehova -
hol van irva hogy van vmi extra a képen?