95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • traXion
    AR-15? :)
  • kiskorúbézoltán #3085
    Ideális körülmények között nem olyan sok + nyilt terepen egy kis oldalszéllel az M-16 lett volna bajban ...
  • Placebó
    Pontosan nem tudom a Projekt kódját az M-16-nak ezt nézzétek el..:)
  • Placebó
    asszem nem azt írtam hogy rendszeresített, na de mindegy. Korrekcótok jogos ha így lett volna érthető.
  • traXion
    Azt már korábban, akkor a távcsöves M14-et tesztelték, amin csak single shot volt.
  • [NST]Cifu
    Igen, azt én is néztem, hogy 5 lövésből 1x volt képes eltalálni a mellalakos céltáblát :))
  • traXion
    Az szövetséges vietnámiakkal tetszteltették az első sorozatot...
  • Placebó
    Nem sorozatban gyártott, és tesztelték khömmm akkor M-14
  • traXion
    Igen.
  • Placebó
    vagyis nem újy csak a fegyver tekintetében. Erősebb inkább. Amihez új csövet is kellett tervezni mert az eredeti bekormozófott és elakadt rendesen, ami jelentősen lecsökkentette a katona túlélő képességét.
  • kiskorúbézoltán #3076
    Koreában sehol nem volt még az M-16 , ha jól tudom Vietnámban kezdték el alkalmazni .
  • Placebó
    M 16-al is simán lehet végatgokat borotválni. Sőt ha jól emlékszem Kóreában még így tesztelték (szegényeken)is a még nem sorozatba gyártott M16-ot az új lőszerrel ami történetesen a 5,56x45-ös
  • traXion
    loller :D

200 méter azért elég sok...
  • Placebó
    Korrekt.
  • kiskorúbézoltán #3072
    A Discovery-s műsorban nem gyengén tombolt a hülyeség és az ami öntömjén , a szerencsétlen faszi 200m-ről 5-ből 1-szer találja el a célt ; aztán (ha jól emlékszem) 30m-ről tesztelik az átütőképességet elfelejtkezve arról , hogy az 5,56-os fegyverek lövedékei ilyen kis távolságon erősen szilánkosodnak így nem is várható komoly átütő erő , cserébe sokkal csúnyább sebet hagynak maguk után .
  • Yetike
    Viszont ha beleszámítjuk a hidrolízis nevű apróságot, akkor romboló erőben (élőerő ellen) az 5,56x45 töltény javára billen el a mérleg.
  • Placebó
    Az AK-nak majdnem kétszer nagyobb a csőtorkolati energiája mint az M-16-nak
  • Placebó
    Féltek az oroszoktól az tény. Volt benne rendesen demonstráció is, de elsősorban japán orrát akarták kifújni és hosszú időre levágni a végtagjait, majd gazdasági rabszolgává tenni, ami ellenük is fordult egy idő után a szankcióik ellenére, csak körbe kell nézni most hol van japán. Amerika lebecsülte a japánokat akkor és ezt a hibát azóta is hajlamos elkövetni az ellenfeleivel.

Mikor az atom robbant akkor már az oroszok lenyúltak jó pár rakétamérnököt németországból, (az amiknak kevesebb jutott) "V2" és kezdődött meg a verseny...
  • traXion
    Így van.
  • Yetike
    Az erősebbel én sem értek egyet :). A pontosság viszont korrekt(szélcsendes időben, zavaró talajmenti növényzettől, faágtól mentes terepen...), habár ha a karbantartást nézzük, akkor messze az AK-47 viszi a pálmát
  • Placebó
    Teljesen igazad van, jelentős veszteségeket szevedett japán a háború végefelé a civil lakosságból is. Elsősorban meg akarták törni japán fanatizmusát. Ezért is nyomtak B-29-esekről szőnyegbombázást amennyit csak lehetett (Németekkel is megcsinálták ezt pl.:Drezda 44). Majd szépen a két Atom zárójelbe rakott mindent.

Japán háborús gazdasági szükségleteit elsősorban a megszállt Kína egy részéről szerezte be, de a háború elején még az amikkal is üzleteltek.

Nyílvánvaló az a tény is hogy amerika nem bírt volna partraszállni egyszerűen Japán akármelyik partszakaszán. A légierő óriási szerepet játszott a kapitulációban és annak hirtelen bekövetkezésében is, de nem a légierő nyerte meg a háborút. Azért kaptak 45-ben rendesen az oroszoktól Kínában a japánok. Ez is kicsit el van felejtve asszem, pedig nem gyenbge csatákat vívtak ott sem.

• Yetike
    Hm, és ez mentség ?
    Vagy inkább a Szovjetuniónak akarták demonstrálni az erejüket (hidegháború kezdete).
  • traXion
    Hát de nem lehet karbantartani! :D
  • [NST]Cifu
    Kivérzett, ez nem vitás, de az ország elfoglalása másképpen nem mehetett volna - ha a hagyományos partaszállás-területszerzés ment volna a japán szigeteknél, valószinüleg iszonyú veszteségei lettek volna az amerikaiaknak (Okinawa alapján). Ha ezt el akarták kerülni, akkor más lehetőségük nem nagyon volt, mint brutálisan szétbombázni egész japánt. Ezt pedig meg is tették (a Tokió elleni gyújtóbomba-támadásnak több áldozata volt, mint az atombombatámadásoknak)....
  • Placebó
    JAJA alap film meg a Band Of Brothers -is az
  • Placebó
    Igen, sántít eléggé. Japán addigra elég jól kivérzett mint katonai mint gazdasági szempontból mire két bomba eldöntötte a feltétel nélküli megadást.
  • Glpetyus
    Hogyhogy nincs meg????
    Pótold!!!
    Alapfilm,nekem a best..:)
  • Glpetyus
  • [NST]Cifu
    Nehéz lenne, mivel nincs meg :)
    De a neten azért utánanéztem, és tényleg igazad van, nem T-54/55, hanem T-34, maxima mea culpa, ezt benéztem rendesen...

A filmben szereplő egyik T-34-es alapú Tiger-imitáció. Még az átlapolás sincs semmiféleképen imitálva (pedig valami ilyesmire emlékeztem).
  • Glpetyus
    No mi van?? A Ryan-t nézed??
  • Glpetyus
    lol
  • PREMIERE1
    Bár ez kicsit "sánta", de végül is valamilyen szinten igaz. Vagy nem?
  • PREMIERE1
    Végül is Japán, a 2. VH-ban ...
  • Glpetyus
    Sztem a Ryan-be t34 van(nem bizti)

Leginkább a lánctalpon látszik...
  • [NST]Cifu
    Najó, persze a védelmükben el kell mondani, hogy tényleg gyakorlatiasan próbálják meg összehozni a dolgot, csak ez nem mindig sikerül :))

Amúgy egy érdekesség: a Tiger vs. Sherman epizódban ugyan látványos volt, amikor egy Tiger és egy Sherman állt egymás mellett, de tudni kell, hogy az nem Tigris volt - egy T-54-est vagy T-55-öst "öltöztettek" be tigrisnek, a futóműve pl. látványosan mutatta ezt (mégcsak az átlapolt futómű imitációját sem csinálták meg). Valójában a Tigris nagyobb, mint a T-55-ös, tehát a méretkülönbség jobban kiütközött volna.
    Ehez is hozzá kell tenni, hogy (tudomásom szerint) nincs működőképes állapotban Tigris. Még a "Ryan közlegény megmentése" c. filmben is T-54/55-ből átalakított tankot szerepeltettek (igaz, ott legalább a futóműre ügyeltek). Viszont állítólag Franciaországban megpróbálnak működőképessé tenni egy jó állapotban fenmaradt KönigTiger-t. :)
  • Glpetyus
    "A legjobb, hogy kikiáltották a Sherman-t győztesnek, mivel hogy az nyerte meg a háborút"

LoL
    "szeretem" az ilyet...
  • [NST]Cifu
    Pontosabb, ha kellően karban van tartva, és a kopó alkatrészeket időben kicserélik :)
    Az "erősebb" szerintem nem igaz, ebben a műsorban is mutatták, hogy az AK lövedéke simán átütött egy vastagabb fagerendát, míg az 5,56x45 lövedéke elakadt benne...
  • [NST]Cifu
    Ez már megy egy ideje (Discovery Channel: Greatest Military Clashes), mondjuk kicsit (nem enyhén) részlehajlóak és fontos dolgokat hagynak ki.

Bf-109 vs. Spitfire:

Szerintük a 109-es két 20mm-es gépágyúval rendelkezett. Valójában a Bf-109E (Emil, 1940) két 7.92 mm-es géppuskával (MG 17) rendelkezett a motor felett, és két MG FF 20mm-es gépágyúval a szárnyban. Bf-109F-2 (Friedrich, 1941) a két Mg17-esét megtartotta, de a szárnyból kiszedték a gépágyúkat, és helyette egy 15mm-es MG 151 géppuskát kapott, amely a légcsavar tengelyében volt elhelyezve.

Tiger vs. Sherman:

-Úgy állítják be, mintha a Tigriseket a Sherman-akkol lőtték volna ki. Egy szót sem tesznek arról, hogy a legtöbb Tigris légi támadásnak esett áldozatul, vagy a saját személyzete pusztította el, miután elfogyván az üzemanyaguk, kénytelenek voltak hátrahagyni.
    -A legjobb, hogy kikiáltották a Sherman-t győztesnek, mivel hogy az nyerte meg a háborút(!!!).

Ez most csak gyorsan fejből idéztem, és nyilván csak az maradt meg bennem, ami a legdurvább csúsztatás volt...
  • traXion
    M16-jobban néz ki! Pontosabb, és erősebb. :D Viszont nehezebb karbantartani...
  • Madmaxx
    Nemtom ki nézte tegnap a Discoveryn de volt egy ilyen szerkezetek harca szerü dolog. NAgyon érdekes volt, mert egyszer a MIG-17 vs. F-86 Sabre másszor a M-16 vs. AK-47 mutatták be.

AK rulez.