95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
-
-
-
-
antijedi #3123 de adnak..., discovery-n kb egy fél éve ezt reklámozák... :) -
Ja,kész csoda:)) -
És nem adnak sehol d-day-es filmet???? -
Ma van a partraszállás évfordulója... -
Tigris javítás
-
LizardX #3118 A legfelső kép mehetne a Cartoon Division-be:
- Náccságos kátona úr, tessék venni ezekbűl a príma skulókbúl! Hát tessék megnízni, micsoda minősége van ennek, és óccsón adom e!
- Hmm, jó anyag. Adok egy százast tucatjáért, ha tudsz még lopni, én vevő vagyok arra is. -
Madmaxx #3117 Spektrumon ballisztikai doku megy. Milyen lőszer milyen sebet okoz stb. -
Yetike #3116 Cserébe pár kép a BMP-2ről.

-
Yetike #3115 Na szép, úgylátszik az emlékező tehetségem találatot kapott :). Természetesen a hidrostatikai sokkra gondoltam én is, nemtudom miért a hidrolízis maradt meg bennem. -
Ez nagyon érdekel ez a téma. Van rola vmi hosszu (mint pl a hangrobbanásos hp) leirás? Vagy tudsz irni egy hosszabb simertetőt? : ) -
Elvileg igen, de az illető nem emiatt nem feltétlen purcan ki, "csak" a nagy víztartalmú testszövetek és véredényekben a lövedék által leadott energia jelentős, de pillanatnyi nyomásváltozást okoz (elvileg akár 100 atmoszférás is lehet e változás), és ez jelentősen roncsolja a test szöveteit.
Gyakorlatilag még ma is vitatkoznak, hogy mennyire végzetes és veszélyes a hidrostatikai sokk. Egyfelől igen egyértelmű a folyadékok viselkedése ilyen helyzetben (a műanyag palack esete: ha üres a palack, akkor csak lesz rajta két (egy bemenete, és egy kimeneti) nyílás, ha viszont feltöltjük vízzel, a palack szétrobban), másfelől az élő szervezet azért sokkal összetettebb, és a folyadékok (jobbára) nem egy összefüggő mennyiségben találhatóak meg, hanem a különféle sejtekben, erekben, stb.
Az élőlényekre gyakorolt hatása pedig nagyon nehezen vizsgálható, hiszen ha egy illető mondjuk haslövést kapott, akkor nehéz megmondani, hogy pontosan melyik ok miatt is halt meg... -
Igen a belső szerveinek péppéválásának sokkjában...:) -
Madmaxx #3111 Az amikor az ütés erejétől/energiájától a testnedvek hirtelen összepréselödnek és az illető sokkban kipurcan? -
Szerintem az Hidrostatikai Sokk akart lenni :) -
Valóban volt egy ilyen kép, de ha a kala érdekel, akkor irány Kalashnikov.Guns.ru, ott mindenféle változat, ami még csak tervezőasztalon is létezet, megtalálható. -
Nem egészen. Az AR-15 annyit jelent, hogy az Armalite Inc. cég gyártmánya. Volt. Mivel aanno az AR-15-öt és jogait eladta a Colt-nak. Azóta persze M16 néven rendszeresítették (ez a katonai jelzése). Szóval most az Armalite M15 néven kénytelen gyártani a cég a saját (eladott) fegyverét... :)
De amúgy se szeri se száma az M16 klónokat gyártó cégeknek, az összes nagyobb cég gyártja. -
Madmaxx #3106 Valamikor volt itt egy kép az AK család fegyveriről. Emlékszik még valaki rá hogy hol találom? -
a szócska kimaradt .)
AR 15 most civilek számára elérhetö változat nem? .) -
Az AR-15 az most nem civilek számára is elérhetö változat? Én igy tudtam. -
LizardX #3103 Mi van a hidrolízissel???
-

-
Yetike #3101 Leopard márkájú tankok
LOL :). Nektek is van márkás harckocsitok ? :) -
De. -
Yetike #3099 Nahát, mi ihlette az új descedet ? Csak nem...? :D -
NATESSÉK, Tuttam én..:)
Köszke -
Idézek önmagamtól :)
...Az M14-es gépkarabély ugyan megbízható, és egyes lövéskor pontos fegyver volt, de nagyon nehéz volt (5.1kg töltve), és sorozatlövéskor szórása elfogadhatatlanul magas volt. A megoldást keresve kiírtak egy tendert, mely egy 0.223 kaliberű (5,56mm) töltény, illetve az azt használó gépkarabélyra vonatkozott. A fegyvernek eredetileg nem szabadott 2.72Kg-nál nehezebbnek lennie, és még 500 méterről is át kellet ütnie egy amerikai gyalogsági sisak két oldalát. Az egyik tenderre meghívott cég, az Armalite fejlesztőmérnöke, Eugene Stoner az igényekhez átszabta AR-10-es gépkarabélyát, mely 5.56x45mm-es lőszert tüzelte. Az AR-15 minden téren kivívta a tesztelő katonák elismerését, de a sereg fegyver- és lőszertechnikai szakbizottsága a Springfield M14-et tartotta az ideális fegyvernek továbbra is, és nem támogatta az AR-15-öt. Az Armalite a jelentős összeget áldozott az új lőszer és fegyver kifejlesztésébe, és ugyan megnyerte a tendert, de fegyverét továbbra sem állították rendszerbe, ami miatt egyre nehezebb anyagi helyzetbe került és végül az egész projectet potom pénzért, és 4.5%-osd jogdíjért átadta a Colt-nak. A Colt komoly lobbizásba kezdett egyfelől, másfelől mindent megtett, hogy lejárassa az M14-et. Ezt megkönnyítette, hogy Vietnami háborúban az amerikai sereg kellemetlen tapasztalatokat szerzet a 7,62x51 NATO lőszert tüzelő M14-el, mely egyeslövésben nagyon pontosnak bizonyult, ám sorozatlövésben szinte használhatatlan volt. A Vietkong AK47-eg gépkarabélyainak szórása ugyan nem volt elhanyagolható, de még így is 3x, 4x jobb szórásképet produkáltak a NATO fegyvereknél, ami a harctéren életet vagy halált jelentett. Az AR-15-öt a 1962-ben tűzpróbának is alá vetették Vietnámban, ahol a fegyver kitűnően helytállt, ami alapján újabb próbáknak vetették alá - ám ezeken valahogy ismét az M14 nyert. Hamarosan kiderült, hogy a próbákat erősen részlehajlóan hajtották végre, mire a Colt a sajtóban elégtételt követelt. A botrány kipattanása után már nem volt több akadálya, hogy M16 néven rendszerbe állítsák a fegyvert. -
AZÉR IS UTÁNANÉZEK :D -
Semmi köze nincs hozzá. :D -
Tuttam hogy valami köze van az M14-ek Kóreához, akkor sorry kevertem a dolgokat, de ha jól tudom az M14-ek meg valamiben köze van az M16-hoz talán csak lobbiban asszem. Mert nem vált be az M14 mégis sokáig eröltették a lobbisták, és nem nyert teret sokáig az M16 talán... izé -
A Koreai háború után csinálta meg Stoner az AR-10-es sorozatát (ez még 7,62-es volt), amiből végülis az AR-15 lett - ő az M-16 elődje :)
Az M-14 csak 1957-ben lépett rendszerbe. -
Tudom. :D -
Jó kis oldal... -
kiskorúbézoltán #3090 Ismertető a különféle lövedékek okozta sebekről (valahol a közepe felé) . -
Korrekt... 1965 a rendszeresített változat -
M16 Sorozat -
Na majd jól utána nézek...