95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Yetike #3409 Köszi. Úgylátszik a ruszkik már megint nagyot alkottak :D. Olvastam egy összehasonlítást az M203 & GP-30 ról, és ott minden téren az orosz csodát hozták ki győztesen (nagyobb hatásfokú repesszórás, megbízhatobb, gyorsabb tölthetőség - a VOG-25 repeszgránát hüvelynélküli, így tüzelés után nem kell kiüríteni az elhasznált hüvelyt - , a GP-25 első modellein pedig volt egy bizonyos gázcsap, amit hogyha kinyitottak, akkor a lövedék kezdősebessége 76 m/s ről 55 m/s re csökkent, ami a kisebb távolságokra leadott lövéseknél lehetett hasznos - habár ezt a későbbi modelleknél már nem szerelték be).
Ki nem nézném ebből a kis "izéből", hogy ennyit tud :)

GP-25 "Kosztyor" -
M203:
Űrméret: 40mm
Max. lőtávolság: 400 méter
Effektív lőtávolság: 150 méter
Min. biztonsági távolság:
Gyakorlaton: 130 méter
Harci helyzetben: 31 méter
Tömege üresen:
M433 többcélú robbanó gránát (HEDP): A csőtorkolat elhagyása után 14-27 méterre élesedik be. Átütőereje 5cm hengerelt acélpáncél esetén, gyalogság elleni efektív távolsága 5m-es körzet.
GP-30:
Űrmérete: 40mm
Max. lőtávolság: 400 méter
Effektív lőtávolság: 100-150 méter
Tömege: 1,3kg
VOG-25 repesz-robbanógránát (HE): Kifejezetten gyalogság elleni repeszgránát, 6 méteres efektív pusztító körzettel. A VOG-25R (angol: VOG-25P) változata felpattanó (amikor a gránát földet ér, egy apró meghajtótöltet a levegőbe löki fel), amely a földről felpattanva 50-150 centiméter magasban robban (főleg fedezék mögött lévő ellenfelek ellen). Mindkét fajta gránát önmegsemmisítővel rendelkezik, amely a csőtorkolat elhagyása után 14 másodpercel mindenképpen robbantja a gránátot.
2000-ben bemutattak egy kumulatív lövedéket a GP-25/30 gránátvetőhöz, amely 6-7cm vastag hengerelt acélpáncél átütésére képes.
A GP-30 hivatalosan -50 és +50C° között garantáltan megbízhatóan működik.
AG36:
Űrmérete: 40mm
Max. lőtávolsága: 400 méter
Effektív lőtávolsága: 150 méter
Tömege: 1,5kg
Az AG36 ugyanazokat a gránátot lőheti, amit az M203.
Összességében az M203 és az AG36 kb. azonos képességekkel rendelkezik, de a hírek szerint az AG36 eronómikusabb (pl. az oldalra kinyiló cső miatt fekvő helyzetből is kényelmesen utántölthető), és megbízhatóbb. A GP-30 nagyon megbízható, és hatásos, tipikus orosz fegyver. Pontosságról nem találtam adatokat. Személy szerint én a GP-30-at tartom e hármasból a legjobbnak. De ez csak egy vélemény. -
Yetike #3407 A cső alatti gránátvetők versenyéből (repeszhatás, hatótáv, megbízhatóság és pontosság stb) - M203, GP-30, AG36 - melyik kerülne ki győztesen ? -
Ez a childship -
Igen ez így meg is állja a helyét ha a háború első szakaszát nézzük, de utána már amerike és japán is erre a célra épített hajókat spec. Tahát már voltak a háború közepén Carrier-ek -
Nem. Ugy van ahogy írtam. A repülőgéphordozókká átalakított csatahajók voltak az anyahajók a 2. világháborúban. Az én tudomásom szerint. -
Anyahajó vs. rep.hordozó mindíg nyitott kérdés marad? :))) -
harcu #3402 Azért, mert a második világháborúban már nem volt egy anyahajó sem, csak rephordozó. :)
Anyahajókról hidroplánok üzemelnek. -
Nem biztos, hogy fake. Simán szállíthat repcsit egy komp. -
LOOL:DDD -
egy fake kép :D -
Cat #3398 ez akkor vajon mi :D
-
Képzelheted, hogy a németek mit gondolnak a "Repülőgép-Hordozó" hallatán :))) -
Azé't me't anyahajók a 2. világháborúban voltak az átalakított hadihajók. Ezek ahogy Cifu is mondta repülőgéphordozok. -
Ez még idiótábban hangzik:) -
Nem... Flugzeugträger -
Ez nem megszólás csak vicces
Németül: Muttersiff -
mét! :D -
MKV
-
Már engem is megszóltak érte, a helyes megnevezés: Repülőgéphordozó. :) -
És a kiskölkükről
-
Az felcsinálta és otthagyta... Azóta elérhetetlen. Az ügy bíróságon van. -
K.András #3387 Apahajorol nem tudsz képet berakni?
-
A Lexington Anyahajó
-
Mit "MÉÉÉG"? -
MÉÉÉG -
Lehet
-
Te hülye vagy... -
Szomáliában? Ne hülyésgedj már. Egy katonai bázison? pff -
Az még Afrikában is van:)))))) -
A Bambi a legérzelgőssebb film amit láttam:((( Amikor lelövik az anyuciját és egyedül marad:((( -
Érzelgős? Ezek alap érzelmek... Neked nincsenek érzelmeid? Neked egyáltalán mit jelent az, hogy érzelgős? -
Én egy mekdonálcos poharat felfedeztem benne, sazl. -
Jah az is jó!
Mondjuk kissé érzelgősre vették de azért bejön -
A Windtalkers is fain. -
A Sólyom végveszélyben című film az igen ott nem beszélnek a levegőbe és hibákat sem igazán véltem felfedezni benne
Azt meg is fogom még nézn sokszor:) -
Mert az M16-os egy nagyon veszélyes 5.56-os elit fegyver! :D -
K.András #3372 Azért vannak jo filmek is,pl szerintem a katonák voltunk cimü film egy igazi remekmü! -
Najah
Én néha nem tudom eldönteni ,hogy sírjak vagy nevessek
A Top Gun című filmen sírok amikor a MIG-28-nak(!!!) kinevezett F-5 gépeket kergetik.
Meg a múltkor láttam egy filmet amiben a tankokat AIM9es (!!!) rakétákkal lőtték szét az izraeli felségjellel ellátott "amerikai" F-16-osok
És az Ellenséges területen című film se semmi.
Már az elején kivettem a videóból mert ekkora állatságot már nem tudtam elviselni: A Hornet ráállt a gőzkatapultra feelnyílt mögötte azaz izé (nemtom mi az) rögzítve volt a CAThez ,utánégetők begyújtva ,már füstölt az egész és egyszer csak lefújják a felszállást és a szépfiú pilóta egy az egyben leállította a gépet a gőzkatapultan majd kiszállt belőle>:((((!!!!!
A szinkronról meg a forgatókönyvekről annyit ,hogy ilyen beszólásokkal akarják menőbbé varázsolni a filmet! Pl nem értem mért kell a derék katonának elmondania milyen fegyvert szorongat a kezében. Valamilyen filmben láttam ,hogy megragad egy M16-ost és azt mondja "M16-os egy nagyon veszélyes elit fegyver 5.56mm"
-
K.András #3370 Tegyük hozzá,hogy igazábol ezek a dolgot sokat nem vonnak le a filmek értékéböl(0-bol sokat levonni ugye nem lehet :D)...