95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Yetike
    Köszi. Úgylátszik a ruszkik már megint nagyot alkottak :D. Olvastam egy összehasonlítást az M203 & GP-30 ról, és ott minden téren az orosz csodát hozták ki győztesen (nagyobb hatásfokú repesszórás, megbízhatobb, gyorsabb tölthetőség - a VOG-25 repeszgránát hüvelynélküli, így tüzelés után nem kell kiüríteni az elhasznált hüvelyt - , a GP-25 első modellein pedig volt egy bizonyos gázcsap, amit hogyha kinyitottak, akkor a lövedék kezdősebessége 76 m/s ről 55 m/s re csökkent, ami a kisebb távolságokra leadott lövéseknél lehetett hasznos - habár ezt a későbbi modelleknél már nem szerelték be).

Ki nem nézném ebből a kis "izéből", hogy ennyit tud :)

GP-25 "Kosztyor"
  • [NST]Cifu
    M203:

Űrméret: 40mm
    Max. lőtávolság: 400 méter
    Effektív lőtávolság: 150 méter
    Min. biztonsági távolság:
    Gyakorlaton: 130 méter
    Harci helyzetben: 31 méter
    Tömege üresen:

M433 többcélú robbanó gránát (HEDP): A csőtorkolat elhagyása után 14-27 méterre élesedik be. Átütőereje 5cm hengerelt acélpáncél esetén, gyalogság elleni efektív távolsága 5m-es körzet.

GP-30:

Űrmérete: 40mm
    Max. lőtávolság: 400 méter
    Effektív lőtávolság: 100-150 méter
    Tömege: 1,3kg

VOG-25 repesz-robbanógránát (HE): Kifejezetten gyalogság elleni repeszgránát, 6 méteres efektív pusztító körzettel. A VOG-25R (angol: VOG-25P) változata felpattanó (amikor a gránát földet ér, egy apró meghajtótöltet a levegőbe löki fel), amely a földről felpattanva 50-150 centiméter magasban robban (főleg fedezék mögött lévő ellenfelek ellen). Mindkét fajta gránát önmegsemmisítővel rendelkezik, amely a csőtorkolat elhagyása után 14 másodpercel mindenképpen robbantja a gránátot.

2000-ben bemutattak egy kumulatív lövedéket a GP-25/30 gránátvetőhöz, amely 6-7cm vastag hengerelt acélpáncél átütésére képes.

A GP-30 hivatalosan -50 és +50C° között garantáltan megbízhatóan működik.

AG36:

Űrmérete: 40mm
    Max. lőtávolsága: 400 méter
    Effektív lőtávolsága: 150 méter
    Tömege: 1,5kg

Az AG36 ugyanazokat a gránátot lőheti, amit az M203.

Összességében az M203 és az AG36 kb. azonos képességekkel rendelkezik, de a hírek szerint az AG36 eronómikusabb (pl. az oldalra kinyiló cső miatt fekvő helyzetből is kényelmesen utántölthető), és megbízhatóbb. A GP-30 nagyon megbízható, és hatásos, tipikus orosz fegyver. Pontosságról nem találtam adatokat. Személy szerint én a GP-30-at tartom e hármasból a legjobbnak. De ez csak egy vélemény.
  • Yetike
    A cső alatti gránátvetők versenyéből (repeszhatás, hatótáv, megbízhatóság és pontosság stb) - M203, GP-30, AG36 - melyik kerülne ki győztesen ?
  • Adam II
    Ez a childship
  • Placebó
    Igen ez így meg is állja a helyét ha a háború első szakaszát nézzük, de utána már amerike és japán is erre a célra épített hajókat spec. Tahát már voltak a háború közepén Carrier-ek
  • ghost cb
    Nem. Ugy van ahogy írtam. A repülőgéphordozókká átalakított csatahajók voltak az anyahajók a 2. világháborúban. Az én tudomásom szerint.
  • Placebó
    Anyahajó vs. rep.hordozó mindíg nyitott kérdés marad? :)))
  • harcu
    Azért, mert a második világháborúban már nem volt egy anyahajó sem, csak rephordozó. :)
    Anyahajókról hidroplánok üzemelnek.
  • I.C.ram
    Nem biztos, hogy fake. Simán szállíthat repcsit egy komp.
  • ghost cb
    LOOL:DDD
  • traXion
    egy fake kép :D
  • Cat #3398
    ez akkor vajon mi :D

• cifuatwork
    Képzelheted, hogy a németek mit gondolnak a "Repülőgép-Hordozó" hallatán :)))
  • ghost cb
    Azé't me't anyahajók a 2. világháborúban voltak az átalakított hadihajók. Ezek ahogy Cifu is mondta repülőgéphordozok.
  • Adam II
    Ez még idiótábban hangzik:)
  • traXion
    Nem... Flugzeugträger
  • Adam II
    Ez nem megszólás csak vicces
    Németül: Muttersiff
  • traXion
    mét! :D
  • traXion
    MKV

• cifuatwork
    Már engem is megszóltak érte, a helyes megnevezés: Repülőgéphordozó. :)
  • Adam II
    És a kiskölkükről
  • traXion
    Az felcsinálta és otthagyta... Azóta elérhetetlen. Az ügy bíróságon van.
  • K.András
    Apahajorol nem tudsz képet berakni?
  • traXion
    A Lexington Anyahajó

• Adam II
    Mit "MÉÉÉG"?
  • Placebó
    MÉÉÉG
  • Adam II
    Lehet
  • traXion
    Te hülye vagy...
  • traXion
    Szomáliában? Ne hülyésgedj már. Egy katonai bázison? pff
  • Adam II
    Az még Afrikában is van:))))))
  • Adam II
    A Bambi a legérzelgőssebb film amit láttam:((( Amikor lelövik az anyuciját és egyedül marad:(((
  • traXion
    Érzelgős? Ezek alap érzelmek... Neked nincsenek érzelmeid? Neked egyáltalán mit jelent az, hogy érzelgős?
  • traXion
    Én egy mekdonálcos poharat felfedeztem benne, sazl.
  • Adam II
    Jah az is jó!
    Mondjuk kissé érzelgősre vették de azért bejön
  • traXion
    A Windtalkers is fain.
  • Adam II
    A Sólyom végveszélyben című film az igen ott nem beszélnek a levegőbe és hibákat sem igazán véltem felfedezni benne
    Azt meg is fogom még nézn sokszor:)
  • traXion
    Mert az M16-os egy nagyon veszélyes 5.56-os elit fegyver! :D
  • K.András
    Azért vannak jo filmek is,pl szerintem a katonák voltunk cimü film egy igazi remekmü!
  • Adam II
    Najah
    Én néha nem tudom eldönteni ,hogy sírjak vagy nevessek
    A Top Gun című filmen sírok amikor a MIG-28-nak(!!!) kinevezett F-5 gépeket kergetik.
    Meg a múltkor láttam egy filmet amiben a tankokat AIM9es (!!!) rakétákkal lőtték szét az izraeli felségjellel ellátott "amerikai" F-16-osok
    És az Ellenséges területen című film se semmi.
    Már az elején kivettem a videóból mert ekkora állatságot már nem tudtam elviselni: A Hornet ráállt a gőzkatapultra feelnyílt mögötte azaz izé (nemtom mi az) rögzítve volt a CAThez ,utánégetők begyújtva ,már füstölt az egész és egyszer csak lefújják a felszállást és a szépfiú pilóta egy az egyben leállította a gépet a gőzkatapultan majd kiszállt belőle>:((((!!!!!

A szinkronról meg a forgatókönyvekről annyit ,hogy ilyen beszólásokkal akarják menőbbé varázsolni a filmet! Pl nem értem mért kell a derék katonának elmondania milyen fegyvert szorongat a kezében. Valamilyen filmben láttam ,hogy megragad egy M16-ost és azt mondja "M16-os egy nagyon veszélyes elit fegyver 5.56mm"
  • K.András
    Tegyük hozzá,hogy igazábol ezek a dolgot sokat nem vonnak le a filmek értékéböl(0-bol sokat levonni ugye nem lehet :D)...