95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • traXion
    lol :D
  • cifuatwork
    Ez Szaddam elit őrségénél bevett volt, de nem csak AKM-47-eseket, hanem MP5SD-ket is aranyoztak be, lásd a képet:

• traXion
    wow, majd átnyálazom holnap, király!
  • cifuatwork
    Sajnos most nem találtam, viszont meglett közben ennek a digitalizált rejtőszin-oldalnak a linkje: TESSÉK.
  • cifuatwork
    A BV kommandósainál a KGP-9 géppisztoly van rendszeresítve. Egy BV-s tiszt szerint amúgy a mostaniak már egész jók, a korai változatokkal még igencsak voltak problémák (állítólag náluk nem egy szabályosan szétesett a lőtéren).
  • traXion
    És azokból nincsenek képek? Ezt nem tudom besorolni sehova, talán a cold tempbe...
  • cifuatwork
    Most nem találom azt az oldalt, de nemrég kisérletezték ki ezt az új "mikromintás" rejtőszint. A lényege, hogy az eddigi nagyobb foltok (makrominta), amelyeket eddig alkalmaztak nem volt ideális sok esetben, az ilyen apróbb mintákkal együtt viszont állítólag nagyon hatásos. Egyébként emlékeim szerint ez a szürkés szint az "Urban" szinváltozat, lesz természetesen Desert, Mid.Temp és Cold Temp változat is.
  • traXion
    A Holdon. :D
  • ghost cb
    Jah. Ezzel nemtudom hol akar elrejtőzni. Ezek nem is terepszínek. Csak terepminta...
  • traXion
    Hmm jók a funkciói, de nem tetszik a terepszíne.. Lehett volna jobb is.
  • Skyflash
    Bár nem láttam se képet, se videót a tárgyalásról, gondolom KGP-9-es géppisztoly.
  • Adam II
    Milyen fegyver van azoknál a kommandósoknál akik Engel tárgyalálásán védik a rendet????
  • Adam II
    Nem tom ...olyan lengyel piacos giccs hatást kelt bennem
  • Cat #3678

I'll give Saddam one thing -- if you're going to run a brutal dictatorship, you better do it with style. Nothing says, "I have all your money and I'd like a little more" than a gold-plated AK-47.

Aranyozott, Szaddam féle AK47
  • Skyflash
    Videó az amerikai hadsereg új egyenruhájárólkatt ide!
  • Adam II
    M!=M4
  • Adam II
    ÉN MONTAM HOGY M!:))))))
  • cifuatwork
    Egy európai spec.osztagnál el tudom képzelni, egy amerikainál nehezen. Egyszerűen annyira bele vannak bolondulva a .45 ACP lőszerbe, hogy még a vele kb. egy hatóerejű, de kissebb űrméretű lőszert is lenézik (pl. .357 Sig)...
  • Seaweed
    En olyat is olvastam, hogy a szoban forgo kuldetes, sokat szamit. Tehat ha sok loszer kell akkor nem visznek nagykalibert, inkabb viszik a kicsit, es ha kell akar meg a fegyver tipusat is megvaltoztatjak..
    (pl Glock-ot visznek konyebb sulya es tobb loszere miatt)
  • cifuatwork
    Nem egészen. A legtöbb spec. osztagnál ugyan a standard katonai egységektől eltérő fegyvereket is használnak, de nem annyira a katonák, mint a feletesseik döntik el, hogy milyen fegyvert használjanak. Persze azért beleszólásuk van, az első öböl háborúban a SAS egységeknek eredetileg az eléggé rossz megitélésű SA80 (L85A1/L85A2)gépkarabélyokkal kellett volna harcba vonulniuk. Ők köszönték szépen, és inkább az M16A2/M4A1-et választották. Jelenleg e két (M16A2/M4) fegyver a standard kézifegyvere a SAS-nek, bár papír szerint az SA80-ak is rendszeresítve vannak.

A SEAL vagy Ranger egységek sem szabadon választhatják ki fegyvereiket, csupán a rendszeresített eszközök között válogathatnak (persze a SOCOM bizonyos egyedi beszerzéseket is engedélyez, mint az Mk.12 pisztoly, vagy az FN MK49 Mod. 0 géppuska, de ezeket sem a katonák választják).
  • Skyflash
    " Szép ez honnan van, vagy hogyan találtál rá ugyanabban a témában más képre???"

Teljesen véletlenül bukkantam rá egy külföldi fórumban, oda is csak a MiG miatt rakták be.
  • traXion
    M712 Copperhead

• Glpetyus
    hát...náluk alap az M4-es,de ha a helyzet megkívánja biztos más fegyverrel is "nyomulhatnak"...
  • Ren
    A 4-fos osztag is SAS-re utal(hat). Gondolom a "milyen fegyver van naluk rendszeresitva" az hulye kerdes, mert olyan amilyet akarnak nem?
  • Glpetyus
    ...ami megint nem egyszerü gyerekekből áll...
  • Glpetyus
    szvsz vagy SAS vagy SBS osztag lehet...
    Az egyenruha nem számít,sose a sajátjukat hordják...ala SPECNAZ
  • Glpetyus
  • Seaweed
    De azt is lemerem fogadni hogy dogcedula sincs a bakan :)
  • Seaweed
    Viszont igy kozelebbrol nezve a Mig-et, szinte 101% hogy mostanaban keszult a kep, mer a gep uzemkeptelen (pl le van szerelve a szarny, es mer elemzok szerint is Irak utolso uzemkepes Mig-25-er valamikor a kilencvenes evek kozepen lehelte ki a lelket! (Naptari uzemido lejart, ill alkatresz szinte biztos hogy alig van, vagynincs is..es ha netan az amugy is rossz mutatokkal(eletartam) biro 25-os repult is, akkor is nagyjavitas esedekesse valt akkor tajt!)

Szoval kerdes megoldva :))
  • Glpetyus
    no comment...:)
  • Glpetyus
    TUDTAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(profi vok)
  • Seaweed
    Ez valami nagyon spec alakulat lehet. Kesztyu is amerikai gyartmany, ruhazat nemszabvany, nincs se egy alakulat se egy rangjelzes....
    Soot tovabbmegyek.. a fegyver koszossaga alapjan meg azt el tudom kepzelni, hogy mar jo ideje ki vannak "dobva" a hatorszagba.... (ala 1991 SAS)
  • Bucser
    :) Szép ez honnan van, vagy hogyan találtál rá ugyanabban a témában más képre???

Akkor csak M4:) Gratulálok Sasszem most Uff át a túlpartra:)
  • ghost cb
    TUDTAM, hogy AK!
    Csak vicceltem!
  • Skyflash
    A 'milyen fegyver van a képen" vita eldőlt:
  • traXion
    Teljesen szétestek... :D
  • Punker
    jó anyag lehetett :)
  • traXion
    Pezzeg szívnak. :D
  • Punker
    ezért van az araboknál szesztilalom :)
  • LizardX
    Heh, valójában nem is ezt a képet akartam beszúrni, hanem az eggyel lentebbit... na mindegy. Néztétek az új Aranysast? A 35-ik oldalon van egy magyar BTR, valami arab szöveggel az oldalán. Mi a dágványt jelenthet? "Ide kérem nem lőni, mi lenni Mádzsárisztán!"? "A legjobb barátaim mind arabok!"?