95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Seaweed
    Minimum a Repvezt megfeszitenem...
  • Seaweed
    "És vegyél vissza!"

Mivan bazzeg fenyegetsz?

Most akkor kezdjem a velemenyem...??? Szerintem tudod te azt magadtol is..
  • Seaweed
    Nah ezt se reklamozzak Hodmezovasarhelyen.....
  • ghost cb
    Nem csak te vagy itt, arra reagálok amire akarok. Ami témába vág és van hozzáfűznivalóm, arra irni fogok, ha ez a te hozzászólásod akkor is, ha ez téged irritál akkor is.
    És vegyél vissza!
  • Seaweed
    Nem tudom mi teszi, a jo kikepzes vagy az eghajlat...de lehet csak siman a "homokturok"....made by Iran Army....no comment amugy...
  • Seaweed
    szerintem ezeknek osszert a rotorlapatja...eleg durva latvany..
  • Seaweed
    Nem is erdekel, hogy ki kivancsi a hozzafuzeseimre...nem az a cel..hanem a videokat szeretnem kozzetenni masoknak is...
    De mar ott tartok, hogy megkerlek, legyszives te vedd figyelmenkivul, es nem reagalj ra, ne is nezd meg oket..tok felesleges nem neked cimzem oket...fogod?
    Nah ha igen akkor szepen a videokrol beszelj ne az en velemenyemrol...legyen az boduletes hulyeseg vagy akarmi mas!
  • Seaweed
    Inkabb ugy dontott, megy o is strandolni...hat igen ha az az egy szal Pegazus beszarik...
  • Seaweed
    Hat igen..anno a zonabiztonsagot nem gyoztek erosen hangsulyozni nekunk is!!..Mindig vannak akik nem veszik komolyan....
  • ghost cb
    Elfogadom, hogy te ezen a véleményen vagy de azt irok amit akarok, ez a szólásszabadság.
    Mit gondolsz arra ki kiváncsi amit te fűzöl hozzá néhány csontig rágott témához. Gondolkozzál, ne pedig leszólj.
  • Seaweed
    Hagyjuk a temat..pinhentessel...

mas:
    csunya leszallas...

Senki nem kerte hogy megterits...en csak hozzajutottam egy nagyrakas erdekes videohoz..es most szeretnem egyesekkel megosztani...nem kell a velemenyed..
  • ghost cb
    Szóval ha te lettél volna a felsőbb irányítás, odaküldöd a gyalogságot, hogy adj nekik esélyt? Nemhiszem. Így könnyen elinézték a dolgot, veszteségek nélkül.
  • ghost cb
    A NGC-en amikor a felderítőgépekről volt szó, akkor ezt mondták.
  • Seaweed
    Mit ugyanmarozol? En sohasem hittem a CNN-nek meg az amerikai agyoncenzurazott allami hireknek...
  • Seaweed
    3867-re nem akarok flamet, se a WTC-rol valo velemenyemre se (sok mindet olvastam ezzel az ugyel kapcsolatban..bezseltem tobb amerikai baratommal (munkam miatt tobbel is erintkezesben vagyok), es nagyon megosztott vagyok...)...
    3867-szamomra csak a brutalistas nem elfogadott...
    Ho ott van a harcmezon mind2 ember es ad a masiknak eselyt..akkor oke..de igy eselyuk sem volt...
  • Seaweed
    Mindenesetre a forrason Koszovot irtak....
  • ghost cb
    Ugyanmár.
  • Seaweed
    Haggya mar a WTC-vel... senki nem tudta mai napig bebizonyitani hogy kik csinaltak...
    Az egesz haboru azert kellett mert szukseg volt ra..
    Meg amerikaban is felemrultek olyan vadak hogy "belsos" munka volt...
  • Seaweed

BLU-82...a "kicsike"
  • ghost cb
    - #3867 : Erről akkor volt szo itt a topicban, amikor ez az eset történt, nem fogom megkeresni neked, de a video hosszabb formában is megvan nekem (már nemtom honnan) amibol látni a teljes esetet. Egész flame ment az üggyel kapcsolatban itt a topicon.
    - #3870, #3871 : Erről irtam én régebben, linket is adtam, Cifu meg linkelte a video nagyobbik változatát, szó is volt rola. Egyébként meg egy Globalhawk által felderített afganisztáni Alkaida búvóhely volt, ahova egy AC-130-ast küldtek.
    Azért nem kell eltulozni, hogy milyen szemetek, elég szemétség volt amit azok csináltak (WTC), ez ahoz képest semmi. Na persze ez is durva.
  • Seaweed
    Kurriozum! C-130L a USS Forestal fedelzeten!
  • Seaweed
    Vietnam, Mig-21...konyec filma...(valoszinusithetoleg Sparrow)
  • Seaweed
    Kivancsi vagyok ejjelente hogy tud elaludni a szemelyzet...es foleg a celmegjelolok....
    Mert ha lent vagy harcteren es adsz legalabb 1 eselyt az ellensegnek... es lovitek egymast..gyoz a jobbik, vagy a jobb kikepzesu/felszerelesu..am legyen..ez haboru...
    De egy AC-130U elol nem lehet elmenekulni (hacsak be nem assa magat)....mindent lat...ez kesz meszarlas!
    (Amugy a video koszovoban keszult)
  • Seaweed
    Fu bazzmeg 7:10:....ezek nagyon kesz vannak...meg ok is feljajdulnak... lent a faszira meg agyuval lonek...
  • Seaweed
    erezni a nagjukbol a celmegjeloloknek (foleg a vegen) hogy irtozatosan kuzdenek lelkileg...."erkerhoztok jekni kutyak!" ....
  • Seaweed
    Ember vadaszat AC-130U modra.. by US Air Force....
  • Sadun Tryst
    sztem legszebb pisztoly, ami eddig keszult. bar az is igaz, h nem a legjobb. mert mikor kijott, akkor olvastam rolna, h az volt vele a baj, h sok loszer beakadt... :(
  • Seaweed
    Uhhbazzeg
  • Seaweed
    ..nem jutok szavakhoz..
    ehh
  • Seaweed
    Belga F-16-osok vigyazzak a Ltvan legteret (ez magaban semmi ujdonsag..csak kepek)

es egy kis edekesseg:
  • Seaweed
    http://www.airliners.net/open.file/620854/M/

Igaz hogy offtopic..de azert nem rossz kep.. az alairas se rossz :P
  • Sadist
    Ez végülis az USP pisztolycsalád sportcélra fejlesztett változata. Ahogy Bucser mondta csősúllyal, kisebb kakassal, állítható irányzékkal, állítható ravasszal és egyéb nyalánkságokkal. Hogy miért pont Match azt sajnos nem tudom :)
  • Adam II
    Mi az a MATCH???
  • Sadist
    Most néztem 1100$-ért is lehet kapni .45 ACP és 9X19 mm-es kaliberben. A sima fekete (nem krómozott szán) 1000$ bár lehet hogy ezek használtak. Mellesleg Lara Croft is ilyennel nyomta
  • Bucser
    Gondolom Lövészversenyen való használta céljából átalakított USP:) Ott van az elején a torkolattűzelnyelő mega kakas is kisebb lett... NEm alap ára van gondolom... olyan 2-3000 $ körül lehet..

Jól is gondoltam itt egy kis leírás róla ugyanazon képpel:)

H&K hivatalos oldal
  • Sadist
    Na csak hogy kicsit meginduljon a topic itt egy kép egy szép kis fegyverről:
  • Seaweed
    Nem csodalkozom ezen...szinte azt kell hogy mondjam, hogy a franciakon (es az altaluk keszitett filmek) kivul nagyon masok nem is halottak ezekrol az orosz gepekrol..(marmint ebben a korben mozgok)

...de nekem a legjobban azt "tetszik" hogy egy az egyben atvettek a Yak-141 azon iranyitasi elvet (elfodrulo hajtomu, X35), amit anno nevetsegesnek es abszurdnak titulaltak az amerikai "szakertok"....
  • cifuatwork
    Mindkettő elképzelhető (mármint lehet, hogy alapból hülyeséget beszéltek, de lehet, hogy a fordítás volt gyenge...).

Pár másik kedvenc "szakértés", amit vagy a NatGeo-n, vagy a Discovery-n láttam:

A Harrier-el kapcsolatban többször is láttam/hallotam olyan kijelentést, hogy az egyedüli hadrendbe állított STOVL gép. (A JAK-38-at pedig fedje jótékony homály, hiszen már kivonták a szolgálatból, mi?)

-JSF X-35B esetén hatalmas üdrivalgás, mikor a kisérleti gép sikeresen átlépte a hangsebességet, majd egyhelyben leszált - mondván, ez az első eset, hogy helyből fel/le szállni képes gép gyorsabban repült a hangsebességnél. (apróság, hogy a Yak-141 prototipusa hét évvel korábban már megtette ezt, dehát ez semmiség... (Mach 1.65-öt ért el a Yak-141))
  • PREMIERE1
    Megtalálták őt:
    U-215

U-215
    -----
    Type: VIID
    Laid down: 15 Nov, 1940 Germaniawerft, Kiel
    Commissioned: 22 Nov, 1941 Kptlt. Fritz Hoeckner
    Commanders: 22 Nov, 1941 - 3 Jul, 1942 KrvKpt. Fritz Hoeckner

Career: 1 patrol 22 Nov, 1941 - 30 Jun, 1942 5. Flottille (training)
    1 Jul, 1942 - 3 Jul, 1942 9. Flottille (front boat)

Successes: 1 ship sunk for a total of 7.191 tons

Fate: Sunk 3 July, 1942 in the North Atlantic east of Boston, USA in position 41.48N, 66.38W by depth charges from the British trawler HMS Le Tigre. 48 dead (all hands lost).
  • Glpetyus
    brutál