95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
steweee #4500 nem hazudok, nem volam katona. de te sem voltál háborúban.hány napig is tartott a menetgyakorlatos kiképzés? max 2-3. ki lehetett bírni? azt biztosan! és mi lenne ha hónapokig, vagy akár évekig kellene FOLYAMATOSAN ugyanazt megcsinálni? akkor is ugyanúgy teljesítenél mint az elején? ugye hogy nem. és pont ez a lényeg, CSAK elhúzódó háborúk vannak manapság, még az iraki is tart, hiába szállták meg az országot napok alatt!az ottani katonák most sem csak pihenkélnek mint békés megszállók, állandóan résen kell lenniük.és azért az is fárasztó. -
loál :D -
Lövöldöznek fél kézzel, csak nem találnak el vele semmit. Ezért írtam, hogy aki el is akar találni valamit, az két kézzel lő...
Amúgy az arab/afrikai "harcosok" az AK-al szép dolgokat tudnak művelni, pl. képesek úgy lőni két kézzel, hogy a váltámasz 15 centire van a válluktól. Persze a fegyver úgy ugrált, mint az nikkelbolha... -
steweee #4497 azt hiszem a pisztolytémáról már veled korábban vitáztam. a pisztoly alapvetően közelharci fegyver, minimális távolságokra használják az esetek 99%ban, az más kérdés, hogy sok gyakorlással messzire is igen eredményes tud lenni.közelre meg nem mereven kinyújtott kézzel lőnek, félszemes célzást meg el is lehet felejteni.hogy mi a nagy kaliber, az emberre válogatja, én a makarov vagy para lőszer visszarúgását meg sem érzem, de a nagyon könnyű fegyvereknél, mondjuk PA, megakadályozhatatlanul felrántja a csőrit, nem is egy túl jó fegyver. volt itt korábban egy nagyon jó videó glock 17/18-ról automatává alakítva, a fickó kitűnően lőtt vele, annyi titka van hogy lefelé kell húzni tüzelés közben, persze hogy mennyire, azt sok gyakorlással lehet eltanulni. amikor 50 kilós kis arabok lövöldöznek a levegőbe félkézzel AK-val , akkor nem tudom milyen visszarúgásról beszélünk. -
Lőtték Sztálingrádot. :))) -
Naszóval akkor a következő kérdés, hogy mit csinálnak egy 800 mm-es löveggel? -
Nem hiszem hogy voltal katona...
Bar nem tudom biztosan mig meg nem erosited, de egy biztos en voltam anno 10 kilometeres menetgyakorlaton, eroltetett menetben telljes menetfelszerelessel (malha, sisak, tartaska+fegyver), es utana harcaszat volt..
LEHET celozni..es esszel harcolni ilyenek utan is...csak nem kell idiotanak lenni es lelovetni magad! -
Nekem csak 50-es van. Igaz már erre is nehéz cipőt találni.
-
Persze! Miert nem hiheto? Ugymint az hogybarkitseggberug!?
-
Ne legyél offtopic! 
elrontod a pojént :( -
Olyan, mint egy tonnás légibomba... -
Bocsánat 64. A világ legnagyobb lába asszem 56-os, de lehet hogy rosszul tudom. -
Nehogy elhidd már hogy 63-as lába van :) -
A nyolcnapos háborúban egyes Izraeli katonák 3-4 napig harcoltak, szinte a végkimerülés határáig. Persze ez extrém eset... -
BASZKI MAJDNEM FÉL MÉTERES LÁBAD VAN??? 

-
Köszike, csak közbe' beelőztek, meg dupláztak is :) 80 cm átmérőjű löveg? Azzal már milyen pusztítást végeznek? -
steweee #4484 kiváncsi lennék, hogy folyamatos menetelés, kialvatlanság, stressz után hulla fáradtan is képes lennél e "hogy a sajat eletem "vedelmeben" soha nem jutna eszembe hogy ne celzottan lojek..csak ugy vaktaban..badarsag..."és mondjuk nem fekvő helyzetből lőni persze, hanem parancsra kellene megtisztítani egy épületet az ellenségtől. de te biztosan képes lennél rá hogy berogyasztott térdekkel, vállhoz szorítva, célzott lövéseket adjál le.a félkézzel tüzelést azért csak képletesen értettem, ha nincs a fegyver elején a bal kéz, azért igencsak felhúz a cső sorozatnál, de ha rajta van akkor könnyen koordinálható. közelre jó. egyébként minél nehezebb egy fegyver, annál kisebb a visszarúgása, olyankor csak tol, amit meg könnyebb korrigálni
-
Az en labam! 45 centis, es ugy tud seggberugni mint a franc 

(Nahjo ezt nem tudtam kihagyni
)
-
Ez #4478-re válasz :D -
Figyelj megoldjuk! Majd hátára tesszük az aksit
-
Nem én úgy értettem, hogy melyik a világ legnagyobb kaliberű fegyvere. Ez lehet ágyú vagy akármi. Csak melyik a legnagyobb kaliberű fegyver, ami működik is. -
Ismétlőfegyvernél volt 20mm-es páncéltörő puska, de ezek 15-20kg-ot nyomtak, és csak fekve, két v. három lábú állványról lehetett használni.
Ágyúk terén ott a 800mm-es a "Dora" vasuti löveg.
-
Az M134 Minigun (látható: Terminator 2 és Predator c. filmekbe) eléggé nagydarab, több mint 120kg a visszarugása, plusz külső energiaforrás kell neki, szóval ugrott. Van kissebb is, az XM214, amely 5,56x45mm-es lőszert lő, de ez is 15kg. -
Köszike :) Amúgy mekkora a legnagyobb kaliberű fegyver amit csináltak (ismétlőfegyver ill. ágyú)? Mert a náciknak voltak elég irreális ötleteik. -
Nézd, azt lehet, hogy kigyúrt felsőtestel rendelkezel, de fél kézzel akkor sem fogsz pontosan lőni egy gépkarabélyal, de még egy pisztolyal sem. Ezt mint sportlövő mondom. A kis .22-es pisztolyokkal is fél kézzel kell lőni versenyen, és bizony pár másodpercnyi kitartott kéz után kurva nehéznek tünik még az MCM pisztoly is. De még a legjobb edzésben lévő sportlövők is max. 2 lövést adnak le egymás után, majd leengedik a kezüket, pihentetik. Egy nagy kaliberű pisztoly esetén, mondjuk 9x19-essel egy kézzel pedig sokkal komolyabb a téma (ezért röhögök a filmeken is, amikor .50 Desert Eagle-el fél kézzel lőnek... A szemközti falat nem találnák el...) még egyes lövések leadásakor is, a duplázást meg akár el is lehet felejteni. Gépkarabély esetén pedig ez bizony csak fokozatosan érvényesül. Alapszabály, hogy a katona két kézzel lő. Nem másért, minthogy így tud pontosabban célozni. -
De mondjuk steweee kezébe adhatjuk az M230 Chain gun-t ami 30 mm-es lőszerrel dolgozik (csak sadist kedvéért :D). Amugy 57,5 kg a tömege csak a fegyvernek, akinek nem ismerős nézze meg az Apacs elején csüngő cseresznyemag köpködőt... -
Hat a 30 milis meg is olne ha kezben tartana a fegyvert :D -
7,62-es bocsi -
M134 Minigun elég lesz a maga 18 kilójával. Amugy 12,7 mm-es. Ha 30 mm-est akarsz akkor a gyalogsági támogató harckocsik között keresgélj... -
thx Szakaszvezető Úr. :D -
Akkor már ne pitiánerkedjünk. Legyen valami 30mm-es forgó gépágyú (mintaterminárban hú
). Valaki mondjon egy típust, mert az ilyen járművekre szerelhető fegyverekben nem vagyok jártas.
-
PanzerFaust 3 -
oooo ize..pasz
-
2 M249-essel is! A maga 7 kilójával, akkor az 14 kiló. :D -
De hanyas? :D -
Szerintem egy M249-el is simán elkezd csípőből tüzelni 
-
Az Panzerfaust ;) -
Hat azert a mi lelkunkre is ra volt kotve, hogy pontosan lojunk ha lovunk!
Ad1 mert ha fejbelovod nem tanuskodhat ellened.
Ad2 mert nem lenne szerencses a 4.5 milliard forintos technikat kilyukasztgatni.. -
Hát igen, de ezt steweetől kérdeztem, mert ő olyan erős, hogy egy kézzel elbírja. :) -
ok, mekknugodtam. :D