95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Reaper
    Nem közismert ez, de mi ismerjük Sea-vel
    Szatyi mesélte a sztorit. Netalántán te vagy az egyik a lelkes MIG-mentő? Amúgy magát a típust ismerem, mert fater egy pár évet repült vele, továbbá van itt Kecsón és Kecelen is 1-1(sajna csak ennyi...).
  • LizardX
    Hmm, nem tudtam, hogy ilyen közismert a dolog. Hiába, le vagyok én itten maradva.
  • Seaweed
    Azthiszem ezzel nem mondtal ujat Reaper-nek
  • LizardX
    Gyere Debrecenbe, megnézheted élőben (feltéve, ha a sünagyú biztonsági őrök beengednek a reptérre). Ez még úgy önmagában nem nagy dolog, de ha hozzátesszük, hogy nem sok embernek van saját MiG-17-ese... ha megkérdezed Szatyit, biztos többet tud mondani a dologról.
  • neuro
    a legújabb számot még nem vettem meg
  • Reaper
    Na már ezt is tudom! Téháiksz!
  • Seaweed
    Pro Modell
    (Abban volt most benne a "konyv" rovatban)
  • Reaper
    Lehet, hogy tudatlan vagyok, de mi az a PM?
  • Seaweed
    Vagy olvass PM-et
  • Reaper
    MIG-15 típusismertető
  • neuro
    Valmi egyéb infó? Oldalak száma? Színes/feketefehér? Fotók, rajzok, profilok?
  • Reaper
    Jaja vszínű, továbbá feltételezek helikoptereket is.
  • Seaweed
    Abban a 200-as szamban szerintem nem csak Mirage-ok meg Phantomok vannak..nahem F-16-osok is.
  • Reaper
    Ez azért nem egyszerű:

Olimpia

• Reaper
    Thx!
  • Seaweed
    Li-2-es volt nagyon regen. De ujrakiadtak nemregen.
  • Reaper
    Ja és még1 kérdés! Mint olvastam ez már a második típusismertető. Tudja vki mi volt az első?
  • Reaper
    Köszi az infot!

Máris rendelem! Esetleg nem terveznek MIG-17PF-ről kiadni hasonlót?
  • Seaweed
    Hu ez kafa! olvastam a PM-ben..asszem rendelek is egyet...
  • Skyflash
    Egy kis közérdekű info:
    A Repüléstörténeti Társaság megjelentetett egy tipusfüzetet a MiG-15-ről. Az alábbi címen lehet megrendelni:
    [email protected]
    Ha minden igaz, az ára 1500 pénz+pk.
  • Yetike
    Hajrá Euro hadtest, végre katonailag is kezd Európa függetlenedni az USAtól.
  • [NST]Cifu
    Itt nem a darabszám a kínos, hanem az, hogy sokkal fejlettebb az irányítórendszere. Az AGM-65G ára bőven 200.000$ körül alakul, egy AIM-120C-5 ára majdnem 400.000$, ennek több, mint 70%-a az irányítórendszere...
  • degenerator
    aztnemértem ,h minek monak ilyen...
  • harcu
    T72-eseket ajánlottak Magyarországnak felújítva (új csövek, tűzvezető berendezés, motor) 1.5-2 millió dollár / darab áron. Szerintem a meglévő, használatban lévő arab T-72-eseket annyiért kell elszámolni, amennyibe a pótlásuk kerül, szóval 1.5 millió $ kb.
    A hagyományos légibombák ára valóban csak kb. 1000 $, de ha GPS vezérlésűvé alakítják, akkor máris 30000$ körül alakul a 227 kg-os (500 fontos) változat ára.

Amúgy én Maverick árnak 100.000 $-t tudok, de az újabb fejlesztések valóban sokkal többe kerülnek - jelenleg, mivel kevés darabot gyártottak eddig. A későbbiek folyamán a gyártott darabszám emelkedésével arányosan csökkenni fog a darabár is. Anno 1990-ben valami 10000 darabot lőttek ki belőle.
  • Seaweed
    felteszem it is a krdest, hogy ki mit tud errol?
    97-ben tobb ex lengyel Mig-29-et uzemeltetett az izraeli legiero!
  • Seaweed
    Ehh..le vagyo maradva...
    Most megint kicsit "francias" kroszakomat elem es most olvasgattam...de akkor a forras le van maradva egy evve lezek szerint
  • [NST]Cifu
    Még tavaly nyáron! :)
  • Seaweed
    Cifu BOP forumaban van egykerdes neked cimezve ;)
  • Seaweed
    Ez valodi?
    (Mar le is szallitottak a 9-eseket?)
  • [NST]Cifu
    Hát igen, nem gyenge...

• [NST]Cifu
  • Cat #4761
    Átvette az afganisztáni parancsnokságot az Eurohadtest

Megkezdte első Európán kívüli küldetését az Eurohadtest, amelynek vezérkara hétfőn ünnepélyesen átvette a NATO-vezette afganisztáni Nemzetközi Biztonság-elősegítő Erő (ISAF) parancsnokságát.

Az ISAF helyszíni irányítását a kanadai Rick Hillier tábornoktól vette át az Eurohadtest vezérkara élén álló Jean-Louis Py tábornok. Helyettese a német Wolf-Dieter Loeser lesz. A lépés szimbolikus jelentőségű: az Eurohadtest ugyanis - bár hivatalosan a NATO gyorsan bevethető alakulata - az önálló európai katonapolitika egyik megtestesítőjének számít. A közös európai védelmi politika keretében a kontinens országai nemcsak Európában avatkozhatnak be, ha érdekeik úgy követelik, hanem Európán kívül is.
  • ghost cb
    Ez joak volt. A Mirage 2000-es iszonyatjol néz ki szvsz.
  • Seaweed
    ooo bocs..tegnap este volt.. ;P
  • Seaweed
    Delelott meg volt a Jaguar!
  • ghost cb
    Ma 13:10-kor Spektrum:
    Repülőgépek: A Mirage III-as
  • Yetike
    Thx, így típusra megvan a gép csak a "Fekete özvegy"ről nem ugrott be.
  • Seaweed
    ooo..igen..szemelyzserint nekem pont megfelelne annak a 7milliard dollarnak az 1%-a :D
  • cifuatwork
    Hát azért olyan sokba nem volt. Az LHX ill. az abból kinőtt RAH-66 project eddig 8 milliárd $-ba került, ami durván a 7x-e HM idei költségvetésének, a rendszeresítés pedig további 30 milliárd $ lett volna.

Szvsz nem nekik van túl jó dolgunk, hanem nekünk túl rossz. :))
  • traXion
    Amerika hányszor nagyobb, mint Magyarország? :)