95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Mijaza temporális kavitáció, tudja valaki? -
antijedi #4831 csak lőfegyver? én maverckel, stingerel, lawal, stb is szivesen lőnék, de akár bármiylen interkontinentális rakétával is :D -
Na igen, a "mivel szeretnék" az egy teoretikus kérdés: ami (komoly) lőfegyver. :)))
Aztán hogy vadász-, sport vagy katonai lőfegyver, az már kevésbé érdekes. :))
Persze tény, hogy a katonai lőfegyverek jöhetnének csőstül. :) -
Amivel szeretnek?
Elsosorban es leginkabb az az SVD Dragunov !!! Iiiiiimaadom
Aztan szeretnek meg Skorpioval,AKS-74U-val, AS- VAL-al, Galil-al,FAMAS-al, HK-G36-al, Steyr AUG-al, M4A1-el,MP-5(SD5 vagy 6),Gepardal,M82-vel, P90-el...hirtelen mas nem jut az eszembe
-
Sztecskin rulz :D
-
antijedi #4827 nembaj, igy teremtődnek a becenevek :DDD -
Keszvagyok..szal Cifu ;/ -
oo ize igen PA-63..ahogy cipu irta...de mindig P63nak hivtuk... -
jah igen azt a feltucatnal is tobb cseh es lengyel legpuskat meg legpisztolyt meg se emlitem, hisz azok "komolyatalanok" :P -
Sajna en seregben lemaradtam a kispuskarol(elokikepzes, nem is tudom milyen tipus volt..loveszett elott voltak loni surcitarsak vele...en beldzso voltam..)), a RPD/PKM-rol, a Parabellumrol, P-63-rol, a kezigranatrol... (szabadsagon voltam epp, a szintentarto lovszet idejen...), de lottem alapon AMD-65/5-el es robbantottam Trotilt ;)
(Nalunk volt szolgalati pisztoly is, de nyugozesnel nem hordtuk, csak AMD-t..tiszteknek Para/P-63, nekunk P-63...plusz ugye az AMD-65/5...ezeket minden heten tisztitottuk(hetfo reggel, altalaban levaltott keszisek), de mivel lemaradtam igy nem lottem enyemmel..)
Szal tulkeppen AMD kivetelevel (nah meg ugye akkor minden AK mondhatni) nem voltam csak elmeleti es tisztitasi kontaktusban a fegyvereinkel ;)) -
neuro #4822 Toz8 kispuska, 22-es pisztoly (a nevére már nem emlékszem), légpuskák (Diana) és lépisztolyok, automata, félautomata és normál sörétes vadászpuskák (20-12-es kaliberig) és kb egy tucatnyi különféle golyós vadászpuska (7.62, 30-06 stb) :)
Amivel szeretnék: AK, M16/M4, M249, MP5, M1A1 Abrams :D -
Az AMM egy egyszeri lehetőség volt, az utána lévők vagy a helyi vagy a budafoki sportlőtéren estek meg (lövészetvezető vagyok a mi kis sportegyesületünknél :)). A vadászfegyverek pedig vagy a sportlőtéren belövés alkalmával, vagy vadászaton (noha nem vagyok nagy vadász, de a fegyverek szerete...). -
VAdászol vagy sportlövészet végett??? -
AMM (az AKM-47 FÉG által gyártott változata), PA-63, P9R, S&W .22 revolver (isten tudja a pontos tipusát), Toz-8 0.22LR kispuska, MCM 0.22LR kispisztoly, különféle 12 és 16-os kaliberű sörétespuskák (főleg IZS és Zastava), .300 Winchester kaliberű Heym vadászpuska, 30-06 -os kaliberű Zastava vadászpuska. -
Légpisztoly, légpuska, meg a kínai piacos játékpisztoly, speciális tapadókorongos tölténnyel
-
neuro #4817 Tényleg.. ki mivel lőtt már? :) -
Lőballisztika emlékeim szerint a lövedéknek a csőtorkolattól a becsapódási pontig terjedő pályájájával szokott foglalkozni, nem a sebképződéssel. :)) -
Jólvan ok én is csak annyit tudok a fegyverekről, amiket összeolvasgattam, életemben nem lőttem még lőfegyverrel, nem is tanítottak nekem ilyet, honnan tudhatnám hogy mit tanítanak. Amúgy szakközépben amiket tanítanak, az már majdnem quantum fizika (nekünk már olyan dolgokat is tanítottak, amiket csak egyetemen/főiskolán):) De bocs ha hülye vagyok a témához :) -
De te alltalanos fegyermukodesi elvekkel sem voltal tisztaban (gazdugattyu) a mai napig...es ez nem ballisztika loszerre kaliberre lebontva..es nem is a fegyvertan csucsa..ez a leg alapabb elmelet! -
jujj ez a milyert nem tudom honnan jott :P...Lehet milyennel akartam kezdeni a mondtatot...de nem vagyok magamnal :D -
Milyert szerinted mi haszna lenne belole..
Max egy spec osztagosnak..nalunk egy melysegi felderitonek..
Nem tudom milyen fogalmad van ugy eleve a tanitasrol!
Kezdek ketelkedni hogy jartal e iskolaba valaha! Peldaul a fizika is igen szerteagazo egy tudomany es megse tanitanak quantumfizikat szakkozepben...pedig az is fizika!...Azt tanitjak ami kell egy "alltalanos" ismerethez, es a konkret dolgokat amire szugsege lehet, illetve ami nelkulozhetetlenek a rendszeresitett fegyverek hasznalatahoz. -
Ok, de pl. mindenkit megtanítanak az öntöltő pisztolyok, revolverek, gépkarabélyok működésére is, vagy csak azokra, amiket használnak (szolgálati fegyverként)? Azt gondoltam, hogy a fegyverekről megtanítják a fontos dolgokat, de ez mennyire széles körű? Pl. megtanítják nekik az összes lőszer ballisztikai tulajdonságait is? -
Na végre megtaláltam itt. Emlékeztem hogy valamikor régebben olvasgattam a lőballisztikáról, de nem találtam hirtelen. Akit érdekel a téma, a fenti linken érdekes dolgokat olvashat. -
Ne mtudom mibol indulsz ki, de a felepites automatikusan hozza magaval a mukodesi elv tanitasat, es egyben a mas fegyverek mint pelda oktatasat..
(Pont mint az iskolaban..ugyanugy ulnek sorban a tanteremben a katonak a parodkban es jegyzetelnek tanulnak..mert vegen vizsgazni kell (legalabbis nekunk kellett)...jartal iskolaba? :P)
-
A Glock és a Kalasnyikov kegyetlen jó.
Seaweed: Azt azért gondoltam, hogy a fegyverkezelés alapjait és a szolgálati fegyver felépítését/kezelését megtanítják, de én arra gondoltam, hogy a lőfegyverek pontos működését, vagy több fegyvertípust, esetleg a különböző kaliberű töltények tulajdonságait stb.-t tanítanak-e? -
ja, oks :D -
Amúgy tudom, csak érdekességképp megjegyeztem :) -
Eről már volt szó, azért van igy mert a 9×19 mm-es golyo eleje üregesen van kialakítva, jogy a célban elveszítse stabilitását, és nagyobb sebcsatárnát hozzon létre. Olvass vissza. -
En idomben tanitottak...(azert nem gondolod komolyan hogy ugy adnak egy gepkarabelyt a katona kezebe, amivel szolgal, lo logyakorlaton, stb..hogy nem tud az egeszrol csak annyit mint a (l)user a szamitogeprol..hogy hol kell bekapcsolni meg a startmenu hol van...ugye nem gondolod komolyan?...mert az eleg vicces lenne...)
Bar az meg eppen "katonasag" volt az 1 evevel...
"Mai" mar nem az...es ugye nincs is... -
Jaja tök jók. A fölső képen látni, ahogy a golyó még egy narancsban is a függőleges sík mentén megpördül. De a második kép a legjobb. -
És jó képek.
Hidrostatikai sokk szemléltetése egy gyümölcsön:

-
Ilyen rajzom nincs, viszont nagyon sok lőfegyver tüzelése van a www.kurzzeit.com-on, ugy hogy le van lassitva a folyamat.
Még régebben innen töltöttem le egy AK-47 sorozatlövés lelassítását, ráadásul le volt szerelve a teteje a fegyvernek igy egy csomó minden látszott belőle. De most ezt sajna nem találtam. -
Épp csak most lettem 18 úgyhogy még nem nagyon voltam katona :) Amúgy ott tanítanak is valami fegyverelméletet, vagy csak elmondják, hogy berakod a tárat, felhúzod, meghúzod és repül a golyó? -
Oooo katonasag?
-
Pöpec!
-
Ez rohadt jó! Tudsz még ilyeneket belinkelni. Most már végre leesett mi az a gázelvonásos működés :) Így hogy látja az ember sokkal jobban felfogható. -
Egy (majdnem 2 és fél mb-os) gif az AK-47 működéséről:
AK anim -
-
neuro #4794 Cifu+Seaweed: http://bop.agria.hu/ :)
Ja és fórumban ott a cikk template, amit lehet használni -
LizardX #4793 Ja, van benne pár munkaórám, de sajnos valahogy kimaradtam a tulajdonlásból. Maj jól utánanézek, és nyomatok egy-két fotót, ha érdekel benneteket.