95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Seaweed
    Volt eszed! Elismeresem!
    (belekepzelni is rossz milyen csunya baleset lehetett volna belole!)
    (azert mig el nem viszik ovatosan vele!)
  • Yetike
    Basszus, most hívtam fel a tűzszerészeket. Azt mondják, hogy ez valószínű egy német légvédelmi gépágyúlövedék, repeszgránát óraművel (24 gramm robbanó anyag van benne, szóval elméletileg 1 direkt találattal darabokra szed egy Liberatort). Szóval fel kell robbantani. Fain.
  • Cat #5071
    sztm add le
    amikor majd félév mulva anyukád portalanit a szobádban, és véletlenül elejti és felrobban akkor mi lesz?
  • ghost cb
    Talán kérdezd meg tőlük...
    De azt csinálsz amit akarsz.
  • Yetike
    Tény, hogy veszélyes, de hogy mennyire, ezt szeretném megtudni, nem azonnal egy olyan helyre vinni, ahol se szó se beszéd elveszik azt szevasz.

A tűzszerészek visszaadják ha ártalmatlan ?
  • Yetike
    És szerinted miért kapkodják a féllánctalpasok rozsdás futógörgőit és miegyebeit ? Azért, mert azoknak történetük van (el se lehet képzelni egy ilyen mit élt meg). Más, mint egy direkt erre gyártott hatástalanított vasdarab.

Amúgy ha látnék bárhol ilyen cuccokat azonnal vennék, csakhát nincs :( (amikor Vietnamból hoztam vissza a 12.7 mm hatástalanított öngyújtós lövedékeket, elkobozták a határon )
  • ghost cb
    "Csak egy hasonlatot, akartam mondani....."
    Aha hát nem sikerült.

El lehet ilyenen töprengeni, de inkább nézz meg egy 2. vh-s képet és töprengj el rajta, vajon ki vana a képen, miket élhetett át, él-e még, stb.. Ezzel csak azt mondom, hogy ne azon töprengjen, hogy mi van a kezébe (hatástalanított gránát), mert amikor leszakitja a kezét már azon is töprenghet "miért volt ilyen hülye?"!!

Nem pisztolyt talált!
  • I.C.ram
    Csak egy hasonlatot, akartam mondani.....

Mindenki megtudja venni ezt a lövedéket, ahogy mondtad, de ha találsz egyet, annak már is lelke van. :) Eltöprenghet az ember, hogy vajon, mi volt ennek a lövedéknek a múltja :)

Mintahogy a pisztoly, amit unokatesómék találtak, amiból egy töltény hianyzótt csak, és akkor az ember el kezd töprengeni, hogy vajon, kire/mire/mikor/miélrt sütötték el :) Én szeretem ilyeneken rágódni :)

Ház falából szedtem már ki töltényeket, és azoknak is megvan a saját történetük, mikor nagyapámra lőttek a büdős komcsik egy sorozatot, mert Krautnak nézték.
  • ghost cb
    Miért ha találsz egyet akkor te vagy?
  • I.C.ram
    Sokkal többet ér az a valami, amit az ember saját maga talál/kap, mint amit vesz. Ilyen alapom bemegyek akármelyik antik millitari boltba aztán veszek 1 vaskeresztet, aztán én vagyok az Oberststurmbhanführer?
  • ghost cb
    Bocsi, de nem értem miért vagy felizgulva egy nagy rozsdadarabra. Ez RONDA! Semmi esztétikus nincs benne. 12,7 mm-es lövedéket ami már elég nagy, 250 Ft-ért lehet venni, és az szép állapotban van, de ez?
    Ráadásul veszélyes is. Sztem semmi értelme magadnál tartani, ott a telefonszám amit Sea adott, hivd föl sztem.
  • I.C.ram
    Vidd be elöbb valami szakértőhöz, ne a hatóságokhoz.
  • Yetike
    Hátha ez télleg egy fel nem robbant gránát, akkor viszem innen a f.aszba :) Kell a fenének hogy a kezemben durranjon szét.
  • Sadist
    Milyen kirobbanó gólt lehetne azzal rúgni
  • I.C.ram
    Nincsen valami haverod, aki ért hozzá? Én semmiképpen nem adnám hatósgáoknak, mert tuti elveszik.

Múltkor mikor mentem balatonra, olyat hallottam a híradóban, hogy két ruszki gyerek egy 2. vh-s gránáttal focizott az udvaron :DDD
  • Sadist
    Jólvan na, nem kell mindjárt nekem esni...

Punker: A lövészetnél mennyit számít a csúzli és mennyit az egyéni teljesítmény? Úgy arányaiban kb. hogy oszlik meg?
  • I.C.ram
    Ja és 1 hijján tele votl a tár, kiváncsi vagyok mire lőttek vele utoljára. :)
  • I.C.ram
    Be ne vidd rendőrségre, vagy valami hasonló helyre.... Úgy elkobozzák, mitn a szar.

Unokatesómék találtak egy régi osztrák tiszti pisztolyt a kertben, bevitték, és el is vették tőlük rögtön. :(
  • ghost cb
    Nem löveg, hanem lövedék, kicsit más...
  • Sadist
    Na jólvan én is szép vagyok :) Akkor bocsánat. Az valszeg lövedék akart lenni. Na most már inkább befogom a pofám
  • Yetike
    Én is, csak Te meg löveget írtál :).
  • Sadist
    Nem inkább egy tankot vagy egy ágyút? Mert én úgy tudtam, hogy a skúló az a lőszer. De ha a szomszéd házról van szó, akkor egy kis C4-el vagy Semtexel olcsóbban megúszod
  • Yetike
    Hát ha tudnék szerezni hozzá skulót, akkor megoldanám a "rossz szomszéd" problémát :).
  • Sadist
    Az hagyján, de mit kezdenél otthon egy 120 mm-es löveggel? Berakod a kínai váza helyére? Vagy levélnehezéknek? :DDD
  • Punkerwork

vajon milyen csúzlival lötte össze a 2. aranyunkat?

ja és a teljesítménye
  • [NST]Cifu
    A hátsó ülésen azért még csak elfér. :)
  • ghost cb
    TALICSÁVAL!
  • Yetike
    És azt mivel vigyem haza, teherautóval ? :)
  • ghost cb
    Én láttam military üzletben 120 mm-es tanklövedéket, mondjuk csak nézegettem, nem kérdeztem meg eladó-e, de szvsz ha jobban körülnézel akár a kecskeméti nagyobb military üzletekben, fogsz kapni nagyobb kaliberű hatástalanított lőszert.
  • Seaweed
    Hat nem tegnap volt hogy military uzletben jartam..
    legutoljara ilyet pl repnapon lattam egy olyan satorban ahol mindenfel ehatastalanitott fegyvert meg egyenruhakat meg hajozo rucit..meg sisakot stb stb arultak...
    (Reges regen mikor volt a petofi szalaghaz elso epuletenek oldalaban a military shop akkor ott voltak hatastalanitott elado loszerek!...de ez van vagy 6-8 eve...)
  • Sadist
    Ha már a karját, vagy a lábát eltalálod tuti leszakítja
    steweee: Amúgy a mesterlövész világrekordot is egy átalakított Barret-el állították be. Egy terroristát lőttek ki vele több mint 2400 méterről. De igazad van, inkább arra tervezték/használják, hogy a páncélozott járműveket megbénítsák, vagy kilőjék a személyzetét.
  • Yetike
    És hol lehet venni hatástalanítottat ? Mert én egy military üzletben sem láttam ilyen részleget :(
  • Seaweed
    Mitudom en...de miert ne adnak..ha nem igy jartal :P
    Minek az neked? :D
    Mondom vegye legy hatastalanitottat..
    (par ev mulva ugyis kidobnad..most vagy csak odaig azert a rozsdas vasdarabert...persze ha egy ep es nem ilyen rozsdas lenne megertenem..de igy..:P)
  • Yetike
    Nézd, ha csak egy sima ólomdarab, akkor miért ne tartanám meg ? Ha egy gránát, akkor viszont inkább odaadom a tűzszerészeknek.

Az igaz, hogy a harckocsikon kívül más ellen hatásos volt.

Tehát ha megnézik, és azt mondják hogy egy eccerű gépágyú lövedék, akkor visszaadják ?
  • Seaweed
    (ez pl legvedelmi)
  • Seaweed
  • Seaweed
    (Megjegyzem ez a kep se a haboruben keszult, hanem utana valoszinuleg..mert ezen egy "masolat" cseh gyartmany lathato)
  • Seaweed
    Tevedes! Meg 45-ben is bevetettek oket....
    Kicsit nezz utana! mibol gondolod hogy hatastalanok voltak?
    Jah mert szerinted Tigrist nem lotte ki?! Hat csak tigrisek harcoltak? ..tokeletes volt pl felhernyotalpas pancelozott csapatszallitok ellen...

de persze lehet legvedelmi is ettol fuggetlenul (akkor biztos robbano)...
    Amugy nekem az a feher csik idegenkezusegre utal..nem hiszem hogy a rozsda meg egyeb korrodaciot tulelt volna egy ilyen festet csik!
    De ha igaz..es pl szamitasba veszem a Mig-29 gepagyuloszereit akkor egy sima nyomjelzos loszer (feher csik).
    DE MEG MINDIG AZT MONDOM HOGY JOBB SZAKEMBEREKHEZ FORDULNI VELE! (ha ok aztmondjak szemrevetelezes utan hogy artalmatlan szerintem akar meg is tarthatod..)
  • Seaweed
    Latom meg akarod tartani :D

Te tudod en nem tennem..

Szerintem ezt csak ugy tudod kideriteni hogy keresel rajta feliratot...ha az ido vasfoga leette akkor nehez ugy...egy biztos ne utogesd kalapaccsal ha egy mod van ra :DDD
  • Yetike
    Először nekem is ez jutott eszembe, de a háború végefelé már eléggé hatástalanok voltak ezek az ágyúk, tehát ezt elvetettem.