95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
vizekben? :D -
Cat #5112 hát ha nemzetközi vizeken, akkor ott se :D -
Ez a "Saját szerencséjéből talál valamit" csak amerikában működik észlény. Ott is csak a nemzetközi vizeken. -
neuro #5110 Második Világháborús orosz egyenruhák:
http://rkka.ru/uniform/files/i_vvs.htm -
Yetike #5109 Lehet, hogy ez nem is annyira vicces.. De ezt úgyse érzed meg, amíg nem fogsz a kezedbe egy ilyet, amelyik bármelyik pillanatban darálthúst csinálhat belőled...
Nézd már meg a képet, amit belinkeltem. Ez egy 50 éves rozsdás ki nem lőtt (nem volt kilőve) valami, amiben a robbanóanyag már kristályosodott (ergo a legkisebb mechanikai hatásra detonál), a külseje teljesen rozsdás. Ezt egyrészt még újkorában se nagyon lehetett szétszedni, hát így rozsdásan pedig főleg nem (sarokvágó minimum), ráadásul úgy, hogy már egy légfuvallattól is felrobbanhat. Te nekiállnál így hatástalanítani ? -
Egyszer, aho lvan ismerősnek nyaralója falun, találtak egy gránátot, de úgy hogy egy földút kerékvájásában volt, és kb. naponta 10 autó ment át rajta :D
Aztán kihívták a tűzszerészeket, és olyan jófejek voltak, hogy felpróbálhattuk a tűzszerész ruhát, ami elég durva nehéz volt, járni alig lehetett benne. Mondta a tűzszerés csávó, hogy ezzel nézhetem 5 méterről, ahogy felrobbantják. Mondtam köszi nem, inkább maradok egy 20-asnál :D De még 20 méterről is durva érzés volt. Jó volt nagyon :) -
Ha én találtam volna, lehet, hogy már félkárom eg hűtőládában lett volna :)
Én is elvittem volna hatástalanítani, de nem az olcsó módszerrel, hogy be a gödörbe, majd rá egy kis robbanó anyagot, majd 50 méterről bumm... Biztos lehet valahogy máshogy is hatástalanítani. -
Yetike #5106 Én is így voltam vele, amikor először megláttam, de pl amikor viszed a kezedben már picit máshogy gondolod... Meg hozzányúlni se mersz, mert elképzeled, ahogy pont az a repeszdarabka keresztül megy a fejeden és kijön a fal másik felén... -
Nekem is van ilyen gránátos történetem, csakhogy ez balul sült el.
Ismerősöm deszantos volt, és gyakorlatoztak, hogy (asszem) BMPből, hogy kell gránátot dobni. Az egyik srác dobta a gránátot, de elejtette a járgány tetejére, ő meg próbálta gyorsan becsukni a tetőt, hogy háthamegússza (szvsz jobban járt volna, ha cska simán lebukik a kocsiba. Tehát próbálta becsukni a tetőt, erre felrobbant a gránát a BMP tetjén, és leszakadt a srác karja. -
Yetike #5104 Ezzel nem értek egyet. Ha tényleg egy veszélyes valami, akkor jobb minél előbb megszabadulni tőle, nehogy pl pakolás közben felkenjen a falra ez a sz.ar. -
Hát nem zsonglörködni kell vele :) Hanem óvatosan tárolni, amíg ki nem derül, hogy mi is ez :) -
Látom baromi nem vágod, mit akartam mondani.... :D
Más ha valaki besétál egy boltba és vesz valamit, és más az, ha saját tudásából/szerencséjéból talál valamit.
Tudod a hasonlatokat nem szószerint szokás érteni, ezért hasonlat :) -
Skyflash #5101 Másik megoldás: beépített embereink kamikáze módszerrel pusztítják az ellent.

-
Skyflash #5100 A középső kép
-
ez mar mocsar :P -
Skyflash #5098 Mi a legjobb védőeszköz páncélosok ellen?
Akna? Rpg, vagy más páncéltörő rakéta? Fenéket. A sár.

-
Rendben van a te kedvedert valtoztatok a tobeve kialakult szokasomon..
Ekezet nelkuli billentyurol hallotal e mar?
Nem vagyok ideges..de ez a hulye keresed olyan mintha en azt kernem toled ezentul legyel szives nekem angolul irni mert en azt jobban ertem... -
Mitől vagy ideges? 
Miért nem írsz ékezettel, azt kérdeztem (miért kell mindent megismételni...), úgy érthetőbb, és könnyebben olvasható lenne. -
Mi a faszom van? -
mét! -
nem irok ekezettel -
Yetike #5092 Ja ok :). -
@Yetike
I.C.Ram! Ha igyse jösz rá :D
@Sea
Plz írj ékezetekkel! -
Természetesen igaz. 
Egely pedig a magyar Eisten a bioenergetikában és az anti-gravitációban, csak még nem kapott érte Nobel-díjat, mert azok a csúnya tudósok nem ismerik el munkásságát.
-
Yetike #5089 Loller :D
És megnézték valami fémdetektorral vagy valamivel legalább ? -
Akkor en orulok neki! Mert van egy Tigrisunk :D
(De mar durvabbnal durvabb feltelezesek is napvilagot lattak..van aki szerint nem is sima Tiger I hanem King Tiger Porsche toronnyal..de mar olyat is halottam hogy nem ez hanem egy kiserleti E-100-as Tigris ;)))
Bar igy lenne ;))
..en szivesen megneznem ;)) -
Yetike #5087 
És mivan ha télleg igaz ? -
Szoval VIGYAZZZZ!! nehogy rabukkanj az orszag egyetlen kivalo allapotban levo mukodokepes Tigris tankjara mikorben keresel..es o kikandikal az egyik goronygy mogul 
-
Mar eleg regen (vagy tiz eve) a sajtoban mint "szanzacio" jelent meg tobb cikk hogy vagyon egy faluban egy oreg bacsi aki allitja hogy a kertjeben egy Tigris tank van elasva, de nem enged senkit hozzanyulni mert felti a viragait amik felett vannak..aztan jottek a legendak...hogy kiastak..neha feltunik a matraban :DDD meg ilyen hasonlo okossagok.. :DDD
Meg hogy az oreg igy meg ugy bizonyitotta a dolgot..megmutatta a tigris leszerelt buvonyilas fedelet..hasonlok :D
Szal a "Batyki Tigris" az legenda mar par eve az ilyen korokben ;)) -
Yetike #5084 
-
Nem ismered meg a legendat mi? ;))) -
Yetike #5082 Merthogy ? :) -
Legendarium :DD -
Yetike #5080 Ki az a Marci ? -
Az egeszrol jutott eszembe egy eset, meg mikorkatona voltam....:
Nyar volt..dog meleg..punnyadtunk bent hetvegen szoliban a zonaban..foci, labtengo..napozas, tevezes, Darts..egyebek..szal elvoltunk...
Nem volt olyan szar a hetvegei nyugozes mert olyankor az orok voltak kint a csikon, mi sarkanyosok csak akkor kellettunk ki a csikra ha "esemeny" tortent!(az or nem nyulhat a technikahoz, mert nincs kikepezve ra...csak a fegyverevel orkodhet)
Hat azon a nyari napon tortent! A fen egye meg...az orok meg rohogtek a markukba :P hogy ok pihiztek 3 orat..minket meg "jol megszivattak"...Tortent ugyanis hogy akkoriban "hatul" meg VSZ komform :D kerites volt letaposva...ennek fo oka az volt hogy a juhaszok a birkaikat be tudjak hozni legeltetni..es az ido vasfoga is megette mar a keritest..csak a vasbeton oszlopok altak maganyosan...
Szal tortent hogy a bazis mogotti tanyavilagban, hogy a jo gazda szantott eppen mikor az eke kiforditott egy naaagy rozsdas vasdarabot...
Nezegette a paraszt, nem tudott rajonni hogy mi lehet..de tippelt es loszernek nezte....Szolt is nyomban a fianak: "Heee te kolok!! Fogd meg ezt az izet..indulj el at a pusztan ott a kiserdo utan mint tudod ott vannak a "katonak"...vidd oda nekik majdan ok aztan tudjak mit kell ezzel az izevel csinalni..."
Szofogado parasztgyerek hona ala vagta a granatot es elindult vele...nyaron +40 fokban at a szantason..megkerulve a kiserdot..aztan at a bazis hatso reszen...atsetalt a kenyszerpalyan, majd a kifuton is mignem odaert a csodalattol tatvamaradt szaju orig, aki az albasok "6-os orposztjan" vesztegelte epp a raeso 3 oracskajat...
Azonnal felszolitotta jokatonahoz hiven a kolkot : "Allj kivagy!?"...kolok: "Neeeee lujjjon baacsi! Huztam egy izet!"
Mikor meglatvan az orkatona az agyonrozsdalt aknagranatot a gyerek kezeben..felszolita hogy de man jellegel tegye le ovatosan es fusson haza de mihamarabb mert seggberugjak mingyart...
Az or berezelt egybol hogy mik nem vannak..es hivta az orparancsnokot..aki summazva kacer mosolyal az szaja sarkaban hivta a nyugozo parancsnokot, tudvan par embere most egy jodarabig lazithat, hisz a nyugozok atveszik a csikot, mert kerem "Esemeny" tortent! :)))
...hat kerem igyalakult, hogy egy forro nyari napon, a jol megerdemelt "sziesztank" helyett, nekunk a csikon kellett vesztegelnuk mig a kollegak(tuzszereszek) meg nem jottek es el nem szallitmanyoztak azt a franya aknagranatot...
;))
(remelem tetszett...;>)
ui.:nah az ilyeneken kell elgondolkozni, hogy mi "nem" tortenhetett volna...pl felrobban megoli a gyereket..vagy meg elotte az apjat... vagy mikor letette az ort is..sot meg egy ket repulogepet is vitt volna magal..(2 meterre egy albatol tette le a gyerek..)......... -
Yetike #5078 Én sem 24 gramm robbanóanyagot írtam, hanem direkt találatot, azt pedig a lövedék tud a lövedéktesttel és robbanóanyaggal együtt.
:) -
Csak vigyázz, nehogy a Batyki-Tigrisbe botolj.
-
Yetike #5076 Mondjuk a faterom is fasza, nővérke hozza tegnap este a szobámba, hogy hú nézzem árokásásnál mit találtak (SOTE-n tanul a drágám). Mondom... fain. Ma délután úgy komolyabban elkezdem gondolkozni a dolgokon, kérdezgettem a nővérkémet, hogy hogy találták, esetleg rábasztak a csákánnyal, szóval mennyit bírt ki idáig ? Aszondja, hát ment az árok mellett, aztán ott volt benne ez a répaszerű valami. Faterom mondja, hogy nahát, ez egy ágyúlövedék, valami "katyusa" (és ráadásul volt katona), meg hogy éles, és hozza már be nekem... Mondom ??? Bazzeg ez egy kurva repeszgránát faszom !!! Mindjár belerobban a számba ez a szar!
Mindegy, remélem találnak ott egy jóállapotban lévő Tigert is, azt viszont már megtartom
-
Nem a 24 gramm robbanóanyag szedi szét a Liberatort, hanem a repeszfelhő, amit a robbanás által szétvetett lövedéktest okoz. -
Jah. Mondjuk én abban a pillanatban megkérdeztem volna a tűzszerészeket.
Marci meg valszeg nem forumolna többet itten, vagy a "szakértő haverja"...