95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Skyflash
    Cifu!
    Nem tudom, hol tartasz a Su-27 családfával, de ezt most találtam:
    klikk
    Azért nem raktam be ide, mert k@rva nagy.
    Eredet orosz, szóval biztos hiteles.
    Egy kis magyarázat:
    "Blue line - testing stage
    Red line - mass production stage
    Planes not on line - different experimental samples"
  • Adam II
    Jól van már! Megnéztem értem!!!
  • Skyflash
    "Puff the Magic Dragon is also American slang for the AC-47 gunship and AC-130 gunship airplanes in Vietnam, so-called because the 4 Gatling guns fired red tracers that gave it the appearance of breathing fire"
  • Sadist
    Jólvan én nem tudom megállapítani, hogy milyen kaliberű golyó/rakéta/akármi repül el a szemem előtt. Nem mindenki lehet katonailag olyan "művelt" mint te!
  • Adam II
  • Seaweed
    Hagy ne kelljen elmagyarzom most itt...
    Nezz utana mi az a "AC-47 Puff the Magic Dragon"
  • traXion
    ufo

eljött érted
  • Adam II
    MI azaz izé a levegőben?
  • Seaweed
    Mit nem ertesz ezen?
  • Adam II
    ?????
  • Seaweed
    ooo bocs!
    Csuzlibol kilott cseresznyemag volt, amit egy 6 eves ellenalo iraki kisfiu lott ki az M88-ra..
  • Sadist
    Jólvan na én csak annyit láttam, hogy valami repül az oldala felé, aztán eldől a kamera. Én egy elrepülő valamiből nem tudom megállapítani, hogy az milyen fegyverből származik.
  • Seaweed
    Spooky aka Puff (AC47) working out at Pleiku Vietnam in 1969
  • Seaweed
    Miert nem eleg egyertelmu?
  • Seaweed
    Nah pont az ILYENEKER nem fognak soha telljes gyozelmet aratni ott...
    Mint Vietnamban...ahol az ellenseg a sajat eletet, vagyonat, orszagat vedi, mindegyhogy milyen, jo vagy rossz megfontolasbol..ott nem nyerhet soha egy "hodito" sem!
  • Sadist
    Oldalról megküldték RPG-vel?
  • Skyflash
    Egy M88 Recovery Vehicle halála Irakban.
    Katt
  • Skyflash
    Gondolom, örömmel igent mondanék, hogy végre repülhetek:)
    Értem én, hogy mire akarsz célozni, de szerintem az iraki légierő jelenlegi állapotát(is) figyelembe véve, első lépésnek ez is megteszi.
    De erről beszéljen inkább egy illetékes:

"“I like to operate these aircraft because they are peaceful” Abed said, himself a colonel in the former regime’s air force having flown MIG-23 jetfighters for 23 years before joining the new air force."

• Seaweed
    Azt hogy de man adjanak egy bekalabat :DDDDD
  • Seaweed
    Igaz hogy rohadtul nem ide tartozik..de keresgeles kozben talaltam es meg kell hogy osszam veletek! Mind az anyag mind a kepanyag lenyugozo! (hosszasan elgondolkoztato...)
    http://gunsagogo.org
  • [NST]Cifu
    Tegyük fel te egy fiatal iraki pilóta vagy, azt mondják neked, hogy ezzel a géppel most menj az Irak-Iráni határra járőrözni. Mit válaszolnál? :))
  • Skyflash
    Ezért nincs értelme a "harci" változatnak.
    De a határon illegálisan átkelni szándékozók gondolom nem ZsU-23-assal felszerelt pick-up-al jönnek:)
    De ha mégis, a gép csak megfigyel, és ha valami olyat lát, rádión szól az illetékeseknek, és azok majd intézkednek.
  • [NST]Cifu
    Én a "célnak megfelel" kijelentést vitatom. Valóban megfelelne mondjuk itt, magyarországon. De irakban rengeteg kézifegyver van még a civilek kezében is, és komolyabb fegyverek (pl. egy NVS géppuska, vagy esetleg egy ZsU-23-2, mondjuk egy nissan pick-up hátán) sem elképzelhetettlennek. Nem tudom mit takar a 'high-resolution surveillance system', de túl komoly dolgot aligha, szóval valószinüleg egy sima videókamerát, az átlagnál egy kicsivel jobb objektívvel, meg egy TV-képernyőt a pilótafülkében...
  • Skyflash
    Ha jól értem, a gép egy helikopter alternatíva. Kis sebességnél is jól repülhető, viszont egyszerűbb, olcsóbb mint egy kopter.
    A célnak megfelel, és állítólag komoly felderítőcuccal lesz felszerelve ("fitted with high-resolution surveillance systems").
    A határok figyelésére ideális, de a katonai változatba nem szívesen ülnék bele. Ahhoz túl lassú, és ahogy Cifu is írta, egy Ak is elég lehet ellene.
  • [NST]Cifu
    1000 méter magasból mit vehet észre a földön szabad szemmel? :)

Talán egy gépjármű oszlopott vagy ilyesmit... :)
  • Seaweed
    Mondjuk persze ha 1000 meter felett orjaratoznak vele..akkor mar nagyon nehez lehet eltalalni....
    ...es ha netan kapnak valami technikat (pl FLIR) akkor meg hatekony is lehet...
    De szerintem meg jobban jartak volna egy oreg Mohawk-al vagy egy Pc-7-el is..vagy Tucanoval...
  • Seaweed
    khhmmm...az biztos hogy ennel egy Mohawk-al jobban jartak volna..az legalabb "repul" is valamilyen sebessegen..
    Ez majdnem egy ultrakonnyu gep..:

Technical Specifications:
    Wing Span: 11.07 m
    Overall Length: 7.00 m
    Height of Vertical Stabiliser: 2.03 m
    Wheelbase: 2.04 m
    Maximum Take-Off Mass: 897 kg
    Standard Useful Payload: 293 kg
    Minimum Patrol Speed (CAS): 121 km/h
    Cruise 75% Power: 208 km/h
    Never Exceed (CAS): 239 km/h
    Stall (400 Flap): 93 km/h
    Fuel Capacity: 184 litres
    Endurance at Minimum Patrol Speed: 7 hrs 15 mins
    Endurance at Cruise: 4 hrs 30 mins
    Range at Minimum Patrol Speed: 880 kms
    Range at Cruise: 869 kms
  • Seaweed
    Hat kerdes hogy mi a vegsebessege a tipusnak...(mindgyart utanaezek)
  • Seaweed
    (de ahogy elnezem Jordaniaban licenszben gyartjak..es van katonai valtozata is ott)
  • [NST]Cifu
    Hát figyelmbe véve a mostani iraki helyzetett, nekem egy csöppet sérülékenynek tűnik ez a gép. Ez ellen majdhogynem halálos lehet még az albán légvédelem is (a viccben szereplő albán légvédelem, ofkoz), pár PKM géppuska és AKM-47 maga lehet a pokol... :)
  • Seaweed
    SB7L-360 Seeker (ausztral gyartmany)
  • Seaweed
    Banyek..legalabb valamiu kioregedett Mohawk-ot adtak volna nekik :D
    (persze a celnak ez is tokeletesen megfelel ;)
  • Skyflash
    foják = fogják
  • Skyflash
    Az iraki légierő új felderítőgépe. A határokat, és az olajvezetékeket foják szemmeltartani.
  • Yetike
    De egyszerű lenne úgy minden...
  • [NST]Cifu
    Azért erre nem tenném fel a skalpomat... :)))
  • traXion
    Hát az biztos, hogy nem tetszés hanem tulajdonság alapján fogják megválasztani az új assault fegyvereket...
  • Adam II
    Ja így voltak az RAH66al is (az pedig teccett) és nem lett belőle semmi.
    Szerintem még sok víz lefojik a Missisipin amíg leváltják az M16osokat.
  • [NST]Cifu
    Tartok tőle, hogy aligha tudod lebeszélni az amerikai tábornokokat... :)))
  • Adam II
    OK