95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Ez a kép valamikor a korai tesztfázisban készülhetett, a kép hátulján álló gép valószinüleg az egyik 'pre-produkcion' Szu-27K, amelyeknél a hátsó vezérsík még nem volt felhajtható, lásd:

Ami a MiG-et illeti, az jó kérdés. Meglehet, hogy az első MiG-29K gépek ilyen lecsupaszított gépek lettek volna (sem Kolsz, sem radar)? Nem valószinű. Fogalmam sincs, hogy pontosan mit látunk...
  • Skyflash
    Ezt nem tudom, ismeritek-e. A Su-27 család leírása, persze a prototípusokról itt sincs sok infó.
  • Seaweed
    (Pl R-60M-el lottek Nighthawkra....az azt jelenti hogy 2 kilometeren belulrol...az mar vizualis!...erdekes...de mashol nem tudom elkepzelni mint delszlav valsag...ha igaz!)
  • Seaweed
    nem teljesen ertem..de szerinte mez jugo haboru lehet talan..
  • Skyflash
    Gondolom, nem véletlenül lett beszkennelve.
  • Skyflash
    Oroszt mennyire vágjátok?
    Ez a kép is arról az oldalról van:
  • Seaweed
    nah meg kep rola:
  • Seaweed
    nem tevedtem..jol lattam :D (nohh..megvolatszik hogy kesziben sok dolgom volt vele :D)
    ime egy kozelebbi kep:
  • Seaweed
    ..es igen!...gondoltam felturom kepeimet..es talatam egy kepet ami egy su-39-rol keszult, az utolso fuggeszto helyen ugyanaz a gondola (?????lokator?????), es egy RVV-AE makett:
  • Seaweed
    hehh..ott talaltam ezt a kepet:
    (jol latom hogy R-27 van a hatso ket gepen?!!! (bar vegulis ha kerult HUD a gepekbe (ezek biztos nem sima Cy-25-ok!, latszik), akkor a raketa sajat lokatoraval lehet operalni!..de joval kisebb hatasos lotavval es hatekonysaggal!(pl nincsenek palyakorrekcios adatok))
  • Skyflash
    "Meg szabad kerdezni hogy honnet van?"

Meg:)
    innen

• Seaweed
    (es..meg van erdekesseg a kepen...amit nem tudok eldonteni! ..a Su-33-al kapcsolatos es a stabilizatoraval kapcs...Most vagy kulon "hajthato" (nem szinkronizalt a szarnyal)...vagy ezen nem hajthato.....
  • Seaweed
    9-12 es 9-13 akart lenni
  • Seaweed
    Bocs nagy lesz!

Cifu mit szolsz ehhez a kephez...gyujtemenyem resze mar egy ideje de nem tudok kiigazodni rajta!
    Nah nem azon hogy a Kuznyecov fedelzeten keszult egy Cy-33-rol..hanem a kepbe belelogo "valamirol"

Merthogy nem tudom eldonteni hogy mi is valojaban?! Egy makett? Egy "drone"..vagy mi?
    (KM-1 ules!(?), festes!(?);hianyzo Kolsz!(?);nem atlatszo elso kabinteto!(?); felszerelt emelodaruadapterek(orr,hat)!(?); pitot vagy aramlasmero a beomlo also sarkan!(?); a "sima" 9-13 es 9-13-hoz kepest tul hosszu pitotcso!(?); hianyzo oldal(vesz) pitot!(?); hianyzo aramlasmerolapok oldalt es alul!(?); felhajtott szarny!(?); nem "penge eles" lerx!(?))

jokis feladvany mi? :D
  • Seaweed
  • [NST]Cifu
    Tessék, itt van a kép magyarítása v1.0

Minden konstruktív észrevételt szivesen fogadok. :)
  • Seaweed
    Ezert is gondoltam hogy sima 27UB atalakitas ;)
    T-10B-1 lehetne talan a 32FN...
  • [NST]Cifu
    Hajófedélzeti kisérletek tandemüléses géppel?!?! Mik vannak... Ez akkor valószinüleg a T-10U-2 lesz (ez az egyetlen tandemüléses gép a T-10K vonalban...). Nincs Canard-szárnya (pedig elvileg már az első T-10K-on is megjelent ez), egy daraból áll az ívelőlap, és egy futógumi van az orrfutón... Hmm... Akkor majd ezt is beleveszem a Szu-27K ismertetőbe. :))

Újabb kérdés: A T-10B1 az maradhat T-10B1-nek? Vagy mi erre a helyes magyarítás?
  • Seaweed
    Hopp nem csak kozepen! Ez egy "haromba hajtott" orias lap volt! ugyanis ket illesztes van.
  • Seaweed
    Szerintem szkenneles! kozepen latszik az illesztesi hiba!
  • Seaweed
    Su-27UBK (T-10УБК) (megintcsak a sajat gyujtemenyembol):

(ez is minden valoszinuseg szerint egy "sima" Su-27UB lett atalakitva hajofedelzeti kiserletekhez..)
  • [NST]Cifu
    Egyébként kell lennie ennek a képnek egy sokkal nagyobb változatban is, ugyanis látni rajta, hogy iszonyítosan levették a felbontást (a szövegnél ill. a gépek vázlatánál).
  • Seaweed
    Su-27K (Cy-33)

(par kedvenc kep a gyujtemenyembol:)

• Seaweed
    Mitszolnal ha a felreertesek elkerulese vegett az ilyen "bizonytalan" tipusoknal maradnal a ciril betuknel?
    (a tenylegesen sorozatban gyartott, de legalabbis bemutatott tipusoknal ugye lehet tudni hogy mit hogy hivnak..hisz ok "leforditottak" pl a brossurakba...)
    De ez bonyolult kerdes..ha "Sz" akkor magyarul kene irni mind.. tehat pl.: "Szu-27SzMT"...ez meg olyan "tre" ;]..
    Akkor inkabb angolul "Su-27SMT"!!!
  • [NST]Cifu
    Thx!
  • Seaweed
    magyarul "Sz" szerintem
    (hogy angolul mi?...pff..talan "S"..de nyugaton meg ennyit se tudnak a protokrol..nem is nagyon emlegetik oket..)
  • [NST]Cifu
    Ahh... Akkor az aviation.ru-n írhatták rosszul... majd utánanézek alaposabban ha már ott járok az ismertetőnél. :)

Akkor ismét egy orosz-magyar kérdés: a T-10C az T-10S (szintén Haditechnikában írták így, az ismertetőben én is ezt használtam eddig) vagy T-10Sz?
  • Seaweed
    Hmm Su-32FN nem a Su-34? Legalabbis egy ugy hetevvel ezelotti Haditechnikaban mikoris eloszor mutattak meg a tipust Le Bourget-ben, a cikkior azt irta hogy Su-32FN..de utana olyanokat olvastam hogy nem az lett a vegleges neve, hanem Su-34..

(ez nalam tok homaly..marmint Su-32FN)
  • [NST]Cifu
    Erről konkrétan tudok :)

Szóval a helyzet az, hogy a Szovjetúnió felbomlása után a Szuhoj iroda szakított a fegyveres erők hagyományos elnevezéseivel, és saját számozást alkalmazott. Így lett a Szu-27K (a Haditengerészet hivatalos jelölése) a Szuhoj irodánál Szu-33, a Szu-27IB pedig Szu-34...

(azt sem vágom, miért nincs a képen Szu-32FN, a Szu-27IB kis kihagyással Szu-34-ként folytatódik...).
  • Seaweed
    Meg szabad kerdezni hogy honnet van?
  • Seaweed
    "Mi az a gép a Szu-27SzMK után? Szu-30KI?"

igen

"Iszonyatos mennyire nem mennek már a ciril betük (UB és UBK-nak nézem, de megerősítést kérnék).

Megy az meg ahogy en elnezem Igen az.
  • Seaweed
    Az is "gyanus" hogy ez az egesz tenyleg egy "belo" forrason alapulhat, ugyanis tudomasom szerint hivatalosan nem letezik Su-33-as tipus! Ez latszik itt is, mivel hivatalosan Su-27K a neve..es jol nyomom kovetheto a nyugaton Su-33KUB eseten is..Su-27KUB neven fut..es abbol ott van az alatalam csak "hirkent" ismert Su-30K2 (en KB nevet olvastam) mint lehetseges csapasmero gep (ala Su-30MKK tudassal)...

De igen kacifantos az egesz.....

En amondo vagyok hogy "joslatokba" ne bocsatkozz(unk)...irj arrol ami biztos es tudunk rola..
    (max kulon fejezetben a meg nem erositett, es feltetelezeseken alapulo infok, pl ezzel a diagrammal)
  • Seaweed
    Hat tesztgepekrol nem sok infot tudok en se..
    Nem is tudom hogy egyaltalan lehet e valamit tudni roluk?
    (meg orosz oldalak nagyresze se emliti oket)

(gyanus nekem hogy ebben benne van az is ha a "sorozatgyartas" kimerult 1 vagy max 2 gepbol (megha sok esetben mint tudjuk egy mar meglevo Su-27(UB) vagy Su-30 kerult atepitesre), es a "tesztfazis" nekem meg nagyon gyanus hogy az "iroasztaltol" szol...)
  • [NST]Cifu
    Segítsetek már osztani a ködöt, mert nagyon vakarom a fejem...

-Több olyan gépnél is olyan ('sorozatgyártás alatt') jelölés van, ami eddigi információim szerint legalábbis megkérdőjelezhető (pl. Szu-35 sorozatgyártás alatt 1991 óta?! Szu-34 sorozat gyártás alatt 1994 óta?
    -Mi az a két tipus a Szu-30K (kék csík 'tesztfázis') és a Szu-30K2 (piros csík 'sorozatgyártás alatt') között? Iszonyatos mennyire nem mennek már a ciril betük (UB és UBK-nak nézem, de megerősítést kérnék).
    -Mi az a gép a Szu-27SzMK után? Szu-30KI?

Most próbálom magyarítani, illetve összehasonlítani az eddig leírtakkal... Hát úgytünik messze lesz a tökéletestől az ismertető, a tesztgépekről alig találtam valamit...
  • Seaweed
    áááá elbasztam.. mar a mirrorozottbol linkeltem :DDD

• Seaweed
    me g1 nagyon jo kis oldal:
    http://airwarvietnam.com
  • [NST]Cifu
    Köszi szépen!!!
    Egyébként ma fejeztem be a Szu-27PU/Szu-30 részt, a Word szerint 7 oldalnál járok. :)
  • Seaweed
    Az megtelljesen mind1 ez esetben hogy RPG e vagy sem..kilottek ennyi...
    De azert jopar fegyvert ki lehet zarni hogy "mi nem lehet"...meg a hordozhato panceltoro ezkozok kozul is..
    ..es akkor meg nem beszeltunk arrol, hogy mivel pozolnak allandoan a helyi rambok...
  • Seaweed
    Jezus ne legyel mar enyire dilettans...
    Mi a fene repul olyan sebessegen ami szemmel is lathato, mi a fenevel szoktak pancelozott jarmure loni ami nem mellekesen a becsapodaskor robban?!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

"Ne legy barom"....
  • Seaweed