95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Egy kicsit felhozom a topicot. :)

Van ugyanis egy kis hír: lehet, hogy hamarosan búcsút inthetünk a fegyverből kiröppenő hüvelyek csilingelésének. Jönnek ugyanis a műanyaghüvelyes lőszerek. Természetesen több szinben, a vásárló igényei szerint. :D

• Sadist
    Erről már vagy fél éve láttam a Spektrumon egy filmet.
    Egy artériás vérzést pár perc alatt elállított.
    Mondjuk nem volna baj, ha nem csak a katonaság használhatná.
  • Cat #5514
    Az Egyesült Államok Hadseregének orvosai az egekbe magasztalták egy új szuper kötszer hatékonyságát, ami jelenleg kizárólag a katonák számára elérhető
  • Glpetyus
    Na,ilyenekre gondoltam :)
    (specnaz 2 mega)
  • Glpetyus
    Persze én is úgy keresgélek,de ritkán találok :C
  • Skyflash
    Ha a Google-be beírod az ismertebb egységek(SAS, GROM, SEAL, stb.) neveit, már lesz néhány kiindulópont.
    Tudod, aki keres, talál :)
  • Seaweed
  • Sadist
    A kis telhetetlen :)
  • Glpetyus
    Jók nagyon
    Még-még
  • Skyflash
    KSK videó 1

KSK videó 2
  • Seaweed
    prvtmsg
  • Glpetyus
    Vakegér
  • Glpetyus
  • Seaweed
    oo lattam en mikor feltetted is..de azert nem reagaltam ra mert sajna nem szolgalhato ilyen videjokkal.. (repulosok erdekelnek csak, igy csak az van)
  • Glpetyus
    Jöhet még
  • Glpetyus
    Alakúl :)
    THX :)
  • Skyflash
    Norvég tengerészgyalogság-ról 200 megás videó. Lőgyakorlat, ökörködés, stb.
  • Glpetyus
    Ez így van,de én olyanra(is) gondoltam amit nem adnak le a TV-ben...
    Vagy mert régi,vagy mert nem "engedik" a híradóknak...

Pl. a mostani iraki háború eleje felé az amik kiszabadították azt a katonacsajt...na abból leadtak részleteket a híradóban(is)...engem a vágatlan verzió érdekelne :P
  • antijedi
    OFF
    jó hogy mondod, viasaton volt reklám erről a viasat explorerről, ez fizetős mint a hbo? csak mert elégé ugy tünt a reklámból :)
    ON
    :)
  • ghost cb
    Viasat Explorer-en jó kis műsor van ilyesmikről, a Spektrumon pedig a Bevetésen c. sorozat mutat be kommandós egységeket.
  • Glpetyus
    Na,erre senki?
  • Skyflash
    Nagyüzem egy kongói reptéren
  • Glpetyus

Más=
    Honnan tudnék letölteni kommandós akciók KÖZBEN készült videókat??
    Mindenféle jöhet a Kommondor kommandótól a Delta Force-ig :)
    Nagyon jó lenne ha valaki tudna néhány címet,linket :)
    Köszi a segíséget :)
  • Glpetyus
    Te Seaweed...asszem ez nekem 2 példányban van meg!
    Ha még érdekel irj egy privit a posta címeddel,mert "faszkarika-falva" egy kicst messze van nekem:DD
    Földobom utánvéttel a postán,azt' majd odaér...

Sorry az OFF-ért :)
  • Seaweed
    aha indexen is valami hasonlo van
  • Skyflash
    Legújabb hírek szerint nem az oroszok támadtak.
    Beküldtek két embert tágyalni, akikre elkezdtek lőni a csecsenek. A két ember kiszaladt, csecsenek tovább lőttek, és ekkor mentek be a kommandósok.

M1-en mutattak egy btr-t amint egy ház mellett áll, szerintem az lesz a "tank" :)

• [NST]Cifu
    Szerintem nincs "saját" fajtájuk (hacsak a csecseneket nem tekintjük annak). Ezek az oroszok ellen harcolnak. Nem érdekli őket, hogy muzulmán, ortodox vagy keresztény. A lényeg, hogy oroszok, és pont.
  • Seaweed
    Lehet de akkor lehet politika is..es nem Csecsen ugy...

Nagyon homaly ez az egesz nekem...bar a modszer, az ismert tenyek (ongyilkos ovvel felszerelt nok) tenyleg csecsen elkovetokre utalnak..de akkor ezek ennyire higagyuak? sajat fajtajukat gyilkoljak halomra?...
  • Punkerwork
    ez is lehet indok célpont választáshoz
  • Punkerwork
    "Tajmuraz Manszurov, az észak-oszétiai parlament elnökének gyermekei is a túszok között voltak. A fiának sikerült elmenekülnie, amikor a terroristák elfoglalták az iskolát, de a lányáról még nem tud semmmit."
  • Seaweed
    Lehet...nem is akarm eldonteni..lenyeg az hogy kaotikus a helyzet...

Mas.:

Erdekes hogy Beslam varosaban csinaltak az allitolagos csecsen terroristak ezt az egeszet...
    Mivel en ugytudom hogy a regioban tobbsegben vannak az iszlam vallassu emberek..mint az ortodox katolikusok....
    Akkor ezek szerint a sajat fajtajukat irtjak?!
    Vagy "ott konnyu volt"...??!?!
  • [NST]Cifu
    Hát nem tudom, láttam én is azt az... izét... egy robbanótest végén stabilizátorszárnyakkal, de hogy akna lenne... ezért nem harapnám le a kezem. Inkább rakétának tünt.
  • Seaweed
    Dehat atlagembernek egy zoldrefestett auto is tank... :D
    Nemhogy egy acelmonstrum nyolckerekes BTR :P
  • Seaweed
    Jah tuti az volt..CNN kepein is tobb BTR latszott..
    (Akna volt mutattak egy aknaszarnyat..egy becsapodasi pont mellett...de hogy hogy lottek a hazbol aknaval...passz..max karabely csorehuzhato akna lehetett...)
  • Seaweed
    Heh...par csecsen el tudott menekulni..es mar a vroskozpontbol meg a palyaudvarrol hallatszanak tuzharcok...egy csecsen terroristat allitolag a csapatokba verodott lakossag talalt meg..es meglincseltek..az eletet az orosz katonak mentettek meg...

...el tudom kepzelni milyen embervadaszat lehet ott most...
  • [NST]Cifu
    Nem lennék meglepve ha az a tank valójában csak egy BTR-80 lenne. Legalábbis ha belegondolok, hogy a terroristák aknavetővel lőnek egy elbarikádozott házból... :)))
  • Seaweed
    Kozben olvasom az index "percrol-percre" reszet:

"A terroristák egy kisebb csoportja egy, az iskolához közeli házban elbarikádozta magát. A házat, amely még város elzárt részén fekszik, rendőrök veszik körül, a terroristák aknavetővel lövik őket, két robbanás hallatszott az Interfax tudósítója szerint. A házat tankkal lövik."

Normalisak ezek? mit kepzeltek? Tulelik..ha van eszuk a csecsenek fejbelovik sajat magukat..igy leroviditik a szenvedest...
    Mar harci helikopterek is koroznek a fejuk folott..
  • Seaweed
    Nezem a BBC-t mega CNN-t..meg ha hirek van az RTR-rt..de azt kell hogy mondjam, ez mar nem AZ az orosz hadero ami regen volt....
    Sajnos latszik hogy nme tudnak mit kezdeni a civilekkel..szerintem az kellett volna eloszor megoldani hogy 1 km-es korzetben egy civil se legyen...erre azzal van tele a nyugati sajto, hogy a civilek lincselik a terrorista gyanus serulteket..es a civilek le fol rohangasznak..mikozben meg a helyszinrol folyamatos tuzparbaly hangjai hallatszanak!
    (nembeszelve a suhogos melegitos paratokrol akik kezeben ott a kispuska meg vadaszpuska...ott lognak szoszerint a katonak nyakan....de cselekedni nem mer egyik sem..be vannaszarva...)
    ...

Szvsz igy nem lehet megoldani semmit.....

(most 100 halottrol esett utoljara szo a CNN-en...en oszintem megmondom sokkal tobbre szamitottam.....)
  • Yetike
    Én szeretem a Földi Pál könyveket.
  • Sadist
    Mert az áttört tus és az optika ismerős volt, de nem voltam biztos benne :) Gondoltam majd a "szakemberek" megmondják nekem a frankót ;)