95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Egy kicsit felhozom a topicot. :)
Van ugyanis egy kis hír: lehet, hogy hamarosan búcsút inthetünk a fegyverből kiröppenő hüvelyek csilingelésének. Jönnek ugyanis a műanyaghüvelyes lőszerek. Természetesen több szinben, a vásárló igényei szerint. :D

-
Erről már vagy fél éve láttam a Spektrumon egy filmet.
Egy artériás vérzést pár perc alatt elállított.
Mondjuk nem volna baj, ha nem csak a katonaság használhatná. -
Cat #5514 Az Egyesült Államok Hadseregének orvosai az egekbe magasztalták egy új szuper kötszer hatékonyságát, ami jelenleg kizárólag a katonák számára elérhető -
Na,ilyenekre gondoltam :)
(specnaz 2 mega) -
Persze én is úgy keresgélek,de ritkán találok :C -
Skyflash #5511 Ha a Google-be beírod az ismertebb egységek(SAS, GROM, SEAL, stb.) neveit, már lesz néhány kiindulópont.
Tudod, aki keres, talál :) -
-
A kis telhetetlen :) -
Jók nagyon 

Még-még
-
Skyflash #5507 KSK videó 1
KSK videó 2 -
prvtmsg -
Vakegér 
-
#5493 -
oo lattam en mikor feltetted is..de azert nem reagaltam ra mert sajna nem szolgalhato ilyen videjokkal.. (repulosok erdekelnek csak, igy csak az van) -
Jöhet még 
-
Alakúl :)
THX :) -
Skyflash #5500 Norvég tengerészgyalogság-ról 200 megás videó. Lőgyakorlat, ökörködés, stb. -
Ez így van,de én olyanra(is) gondoltam amit nem adnak le a TV-ben...
Vagy mert régi,vagy mert nem "engedik" a híradóknak...
Pl. a mostani iraki háború eleje felé az amik kiszabadították azt a katonacsajt...na abból leadtak részleteket a híradóban(is)...engem a vágatlan verzió érdekelne :P -
antijedi #5498 OFF
jó hogy mondod, viasaton volt reklám erről a viasat explorerről, ez fizetős mint a hbo? csak mert elégé ugy tünt a reklámból :)
ON
:) -
Viasat Explorer-en jó kis műsor van ilyesmikről, a Spektrumon pedig a Bevetésen c. sorozat mutat be kommandós egységeket. -
Na,erre senki?
-
Skyflash #5495 Nagyüzem egy kongói reptéren -
Más=
Honnan tudnék letölteni kommandós akciók KÖZBEN készült videókat??
Mindenféle jöhet a Kommondor kommandótól a Delta Force-ig :)
Nagyon jó lenne ha valaki tudna néhány címet,linket :)
Köszi a segíséget :) -
Te Seaweed...asszem ez nekem 2 példányban van meg!
Ha még érdekel irj egy privit a posta címeddel,mert "faszkarika-falva" egy kicst messze van nekem:DD
Földobom utánvéttel a postán,azt' majd odaér...
Sorry az OFF-ért :)
-
aha indexen is valami hasonlo van -
Skyflash #5491 Legújabb hírek szerint nem az oroszok támadtak.
Beküldtek két embert tágyalni, akikre elkezdtek lőni a csecsenek. A két ember kiszaladt, csecsenek tovább lőttek, és ekkor mentek be a kommandósok.
M1-en mutattak egy btr-t amint egy ház mellett áll, szerintem az lesz a "tank" :)
-
Szerintem nincs "saját" fajtájuk (hacsak a csecseneket nem tekintjük annak). Ezek az oroszok ellen harcolnak. Nem érdekli őket, hogy muzulmán, ortodox vagy keresztény. A lényeg, hogy oroszok, és pont. -
Lehet de akkor lehet politika is..es nem Csecsen ugy...
Nagyon homaly ez az egesz nekem...bar a modszer, az ismert tenyek (ongyilkos ovvel felszerelt nok) tenyleg csecsen elkovetokre utalnak..de akkor ezek ennyire higagyuak? sajat fajtajukat gyilkoljak halomra?... -
ez is lehet indok célpont választáshoz -
"Tajmuraz Manszurov, az észak-oszétiai parlament elnökének gyermekei is a túszok között voltak. A fiának sikerült elmenekülnie, amikor a terroristák elfoglalták az iskolát, de a lányáról még nem tud semmmit." -
Lehet...nem is akarm eldonteni..lenyeg az hogy kaotikus a helyzet...
Mas.:
Erdekes hogy Beslam varosaban csinaltak az allitolagos csecsen terroristak ezt az egeszet...
Mivel en ugytudom hogy a regioban tobbsegben vannak az iszlam vallassu emberek..mint az ortodox katolikusok....
Akkor ezek szerint a sajat fajtajukat irtjak?!
Vagy "ott konnyu volt"...??!?! -
Hát nem tudom, láttam én is azt az... izét... egy robbanótest végén stabilizátorszárnyakkal, de hogy akna lenne... ezért nem harapnám le a kezem. Inkább rakétának tünt. -
Dehat atlagembernek egy zoldrefestett auto is tank... :D
Nemhogy egy acelmonstrum nyolckerekes BTR :P -
Jah tuti az volt..CNN kepein is tobb BTR latszott..
(Akna volt mutattak egy aknaszarnyat..egy becsapodasi pont mellett...de hogy hogy lottek a hazbol aknaval...passz..max karabely csorehuzhato akna lehetett...) -
Heh...par csecsen el tudott menekulni..es mar a vroskozpontbol meg a palyaudvarrol hallatszanak tuzharcok...egy csecsen terroristat allitolag a csapatokba verodott lakossag talalt meg..es meglincseltek..az eletet az orosz katonak mentettek meg...
...el tudom kepzelni milyen embervadaszat lehet ott most... -
Nem lennék meglepve ha az a tank valójában csak egy BTR-80 lenne. Legalábbis ha belegondolok, hogy a terroristák aknavetővel lőnek egy elbarikádozott házból... :))) -
Kozben olvasom az index "percrol-percre" reszet:
"A terroristák egy kisebb csoportja egy, az iskolához közeli házban elbarikádozta magát. A házat, amely még város elzárt részén fekszik, rendőrök veszik körül, a terroristák aknavetővel lövik őket, két robbanás hallatszott az Interfax tudósítója szerint. A házat tankkal lövik."
Normalisak ezek? mit kepzeltek? Tulelik..ha van eszuk a csecsenek fejbelovik sajat magukat..igy leroviditik a szenvedest...
Mar harci helikopterek is koroznek a fejuk folott.. -
Nezem a BBC-t mega CNN-t..meg ha hirek van az RTR-rt..de azt kell hogy mondjam, ez mar nem AZ az orosz hadero ami regen volt....
Sajnos latszik hogy nme tudnak mit kezdeni a civilekkel..szerintem az kellett volna eloszor megoldani hogy 1 km-es korzetben egy civil se legyen...erre azzal van tele a nyugati sajto, hogy a civilek lincselik a terrorista gyanus serulteket..es a civilek le fol rohangasznak..mikozben meg a helyszinrol folyamatos tuzparbaly hangjai hallatszanak!
(nembeszelve a suhogos melegitos paratokrol akik kezeben ott a kispuska meg vadaszpuska...ott lognak szoszerint a katonak nyakan....de cselekedni nem mer egyik sem..be vannaszarva...)
...
Szvsz igy nem lehet megoldani semmit.....
(most 100 halottrol esett utoljara szo a CNN-en...en oszintem megmondom sokkal tobbre szamitottam.....) -
Yetike #5478 Én szeretem a Földi Pál könyveket. -
Mert az áttört tus és az optika ismerős volt, de nem voltam biztos benne :) Gondoltam majd a "szakemberek" megmondják nekem a frankót ;)