95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu

Oroszország: BMP-3M

Oroszország: BMD-3

Szingapúr: Bionix 25

(Ausztráliától Izraelig) M113 család (itt: Dán M113 "Wildcat")

Japán: Type-89

Kína: Type-90
  • ghost cb
    Szvsz M16A2 lehet, az előágy formája, és mintája alapján, és mert az M203-as elég hátul van a csőhöz képest (M4-en rövid csöve miatt sokkal előrébb lenne.
  • ghost cb
    htx
  • ghost cb
    Hát biztos hogy M16/M4 valamelyik változata, az előágyon látszik, és rá van téve egy M203.
  • traXion
    Szép kis gyüjtemény. :D
  • ghost cb
    Amiket elrontottam:

Svájc: Trojan

Svédország: CV-90

(ha van még küldjétek!)
  • Seaweed
    En egy M4A1-nek nezem..de nem vagyok egy kezifegyver szakerto.. ;]
  • ghost cb
    (Lánctalpas) Gyalogsági Támogató Harckocsik, Lövészpáncélosok:

[/Törökország: ACV-S

[/

[/Olaszország: Dardo Hilfist

Svájc: MOWAG - Trojan

Svájc: MOWAG - Tornado

Németország - Marder

[/

[/Nagy Britannia: Stormer

Nagy Britannia: FV-510 Warrior

Amerikai Egyesült Államok: M2 Bradley

Spanyolország: ASCOD

Svédország: CV-90

Oroszország (egykori Szovjetúnió): BMP-2

Oroszország: BTR-T

Szingapúr: Bionix-25
  • Bucser
    Nekem a smiley tetszik:) Ez egyébként micsoda???
  • traXion
    jól le van strapálva :D
  • Skyflash
  • traXion
    Hát nem találtam olyat, amit érdemes lenne megosztani a közönséggel. :)
  • [NST]Cifu
    Nah, ha már mostanság Traxion sem rak be képeket nekünk, kénytelen leszek én ilyesmire vetemedni :))

A Svéd Leo2, az STRV122:

Merkava Mk4.

Látványos festésű F1, a Francia-Szovjet/Orosz múltra emlékezve.

• [NST]Cifu
    Nincs kötelező érvényesítő akarat, a németek csak 30 év késéssel, az 1990-es évek közepén, a HK G36 rendszeresítésével vették át az 5.56x45-öt, addig jól elvoltak a G3-al és a 7.62x51-el...
    Figyelmbe véve, hogy anno hidegháborús helyzet volt, és hogy most viszont európa általában erőteljesen igyekszik függetlenedni, csodálkoznék, ha rövid időn belül átvennék az európai nemzetek az új lőszert - kivéve angliát, ott ugyanis ha esetleg valami épkézláb ember kerülne a vezetésbe, valószinüleg az első dolga lenne az SA80A2-ők kihajtása, és az új amerikai lőszer és fegyver rendszeresítése. És ez esetben mélységesen meg is érteném a tettét... :)
  • Yetike
    Amennyiben az USA rendszeresíti valamelyik új lőszertípust, úgy Európa is fogja ? Megint fent áll az 5.56x45 helyzete ?
  • [NST]Cifu
    Egy link
    És egy kép:

• [NST]Cifu
    Hát a Gatling nem kézifegyver, max. a filmekben... :)

Na, újabb hírek a mostanában kedvenc témámmá vált 6.8 SPC vs. 6.5 Grendel vs. 5.56x45 NATO lőszerharcban:

Balról-jobbra: 6.5 Grendel, 5.56x45 NATO, 6.8 SPC

A Remington minden fronton közelharcot vív (a hadsereg kiképzőközpontjaitól kezdve a szenátus meggyőzésén), hogy a 6.8 SPC lőszer rendszeresítésre kerüljön. Ugyanakkor az amerikai hadsereg (US. Army) egyes befolyásos emberei kvázi szeretnék lecsapni a 6.8x43 Remington SPC lőszert. Az egyik ok a Remington-nal szembeni nézetkülönbség lehet, a másik pedig a jelenlegi 5.56x45 NATO lőszer "védelme", hiszen egy új lőszer bevezetése iszonyú logisztikai problémákat vethet fel. Közben kiderült, hogy 6.8 SPC lőszerből azért van hiány a piacon., mivel egyenlőre a Remington az egyedüli gyártó, és nem adott ki még senkinek gyártási dokumentumokat (valószinüleg a licenc díjat szeretnék felsrófolni).
    A 6.5 Grendel eközben szépen hódit és mivel hiány sincs belőle, szép lassan terjedni kezd a civil piacon is...
  • Adam II
    Álványon jót lehetne vele szórakozni de szerintem sem szabad kézzel kéne vele kezdeni.
  • Yetike
  • Skyflash
    "Kiváncsi vagyok ki tudna megtartani egy ilyet lövés közben."

Hát a svájcinéger:))
  • Yetike
    Ha egyáltalán fel tudja emelni .. =)

Kiváncsi vagyok ki tudna megtartani egy ilyet lövés közben.
  • Grenzjager
    bár 3 millát (ft) sokkalom érte

amúgy 75 kg
  • Bucser
    Pláne ha már be is kap pár löketet:) Mondjuk egyet a kézfejre egyet a rédre egyet a comb belső felére + 1-et a bordákra:)) eldől mint egy zsák rá a szerkóra:))
  • traXion
    Lófaszt türnéd, csak azét mondod, mert még egy 3 kilós fegyver nem volt ak ezedbe, ezzel fél óráig se bírod, és leszakad a kezed.
  • Yetike
    Ez ilyen Predator féle 50++ kg-s használhatatlan kütyü, nem ?
  • Grenzjager
    tűrném ezerrel ha ilyen lenne kezeim alatt.....
  • traXion
    biztos élvezetes lehet a játék
  • Grenzjager
    túl komoly paintball
  • Seaweed
    Hmm-hmmm...azert kivancsi vagyok hogy milyen doktrinakat alkalmaznak a malajok...
    (eleve a tenger felett nem sok sansza lehet egy tamado 29-esnek egy hordozo es raja ellen..szvsz)
  • Seaweed
    "Szemtől szembe a MiG-ekkel
    Jetfly

Orosz gyártmányú MiG-29-esek, valamint F/A-18C Hornetek, F/A-18E Super Hornetek és F-14D Super Tomcatek csaptak össze egymással a szeptember 7-én megrendezett közös amerikai-maláj légiharc gyakorlaton a Dél-kínai -tenger felett.
    Hirdetés

A USS. Stennis fedélzetén állomásozó 14. Repülőgép hordozó fedélzeti ezred és a Malajziai Királyi Légierő közös gyakorlatát az F/A-18E Super Hornetekkel repülő 115. Csapásmérő Vadászrepülő század és az F/A-18C Hornetekkel felszerelt 25. Csapásmérő Vadászrepülő század kezdte a Maláj Légierő MiG-29-esei ellen. A gyakorlás első felében a látótávolságon belüli, egy-egy elleni légiharcot gyakorolták négy alkalommal a hagyományosan ellenséges MiG-ekkel szemben.
    A gyakorlat második felében az F/A-18D Hornetekkel rendelkező 113. Csapásmérő Vadászrepülő század és az F-14D Super Tomcatekkel repülő 31. Vadászrepülő század bevonásával gyakorolták a látótávolságon túli légiharcot.
    Dave Faehnle hadnagy, a 31. század kiképző tisztje szerint a gyakorlat nagyszerű lehetőséget teremtett arra, hogy olyan repülőgépek ellen repülhessenek, amelyek reális fenyegetést jelentenek. „Két kettő a kettő elleni légiharcot repültünk a MiG-29-esek ellen,” mondta a hadnagy. „Elértük a kitűzött célunkat, hogy meglássuk a radaron a repülőgépeiket és, hogy elfogjunk egy különböző típusú repülőgépet. Nagyszerű lehetőséget kaptunk, hogy megfigyelhessük a taktikáikat és, hogy saját radar rendszereinkkel gyakorolhassunk ellnük.”
    A gyakorlatot a 14. ezred 113. „Fekete Sasok” Repülőgép hordozófedélzeti korai előrejelző századának E-2C Hawkeye-i irányították.
    A gyakorlat során Jill Dougherty hadnagy irányította az elfogásokat és biztosította a valós légi helyzet képét a MiG-eknek, hogy megtalálhassák az ellenséget.
    „Csodálatos volt irányítani és együttműködni egy olyan repülőgéppel, ami az egyik legnagyobb fenyegetést jelenti az amerikai repülőgépek számára napjainkban.” mondta a Lexington Parkba valósi hadnagy.
    Stephen Dean hadnagy egy Super Hornettel küzdött egy MiG ellen az egyik reggeli bevetés során. Dean szerint az egyik leglenyűgözőbb dolog, amit ellenfelétől látott, az egy kilenc G-s forduló volt. „A MiG-29-es egyik előnyösebb tulajdonsága a jobb manőverező képessége,” mondta a hadnagy.
    Keven Harms korvettkapitány, a 115-ösök hadműveleti tisztje szerint a gyakorlat igazi siker volt. „A lehetőség, hogy a MiG-29-esek ellen repülhettünk, ami valódi fenyegetés a haditengerészeti repülők számára, valóban egy olyan esemény volt, ami csak egyszer adatik meg egy életben, és biztos vagyok benne, hogy minden résztvevő számára ez volt az utunk csúcspontja.
    A Stennis repülőgép hordozó jelenleg a terveknek megfelelően a Csendes-óceán nyugati térségében hajózik, és várhatóan ősszel tér vissza San diegoi kikötőjébe.
    "
  • Cat #5726
    Mennyiségi helyett ma már minőségi toborzásra törekszik a honvédség. Szerződéses katonát általános iskolai végzettséggel alig vesznek fel, igaz, tiszti beosztásra felsőfokú végzettséggel sincs esély
  • antijedi
    a mustárgáz uriemberes fegyver? ameg amikor belekergetnek párezer embert a zárotüzbe hogy 2m-t előrejussanak? szerintem annyira nem... :)
  • Ren
    Haaat... En lattam par hazilag barkacsolt kozelharci fegyvert a londoni Imperial War Museumban, azokat sok mindennek lehet nevezni, csak humanusnak nem
  • Cat #5723
    az első még az uriemberek háboruja volt valamilyen szinten - ma már ez teljesen elképzelhetetlen, anakronisztikus
  • antijedi
    én ugy tudom a dumdum a házilag reszelgetettnek a neve a homorunak valami "hivatalosabb" neve van csak nem tom fejből :)
  • antijedi
    szeritnem ezek a háborús játékszabályok eleve hülyeségek, ugyis csak az tartja be aki már full "nyerésre" áll...
  • Sadist
    A dumdum golyó az nem az, amelyiknek homorú az orra?
  • Sadist
    Én úgy tudom, hogy az I. világháború még elég "humánus" volt, mert pl. szanitécekre tilos volt lőni. A II. VH-ban meg már mindenkit lőttek válogatás nélkül.
  • antijedi
    hát elvileg lehet de szvsz gyakorlatilag tuti nem mert 1vh nem a humanitárius cselekményekről szolt 8mutárgáz, etc...)
  • Glpetyus
    :)
    Úgyértettem,hogy ha a felettesek rajtakapták a katonáikat,hogy bereszeli a skulót,akkor azonnal kivégezték...
    (ELVILEG)