95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
antijedi #5876 hm, igaz :) -
Mellesleg tobbszor is atolvasva ezt a jetfly-os cikket, nincs ezzel baj, csak a cikkiro elfelejtette odairni hogy "nyilatkozta ma".... -
Tudod mi a paradoxon! Most neztem meg hogy en vagyok a hulye vagy mas nem :D
Nezem oram..hetedike... nezem cikk mar nyolcadikarol beszelnek...nezem gepem....:ennek meg kiesett 1 nap valahol..mert meg csak hatodikanal jar...
PFffffff.
Hulye ufok

-
antijedi #5873 rotfl :PPPP
lehet arrafele más időszámitás van :PPP -
Ehh ma meg csak hetedike csutortok van..de mar "mondta"? :DDDD -
Cat #5871 A Svéd Légierő J35 Draken gépet ajándékozott Magyarországnak
A 2004-es Svéd-Magyar Év alkalmából, valamint a két ország közötti szoros kapcsolatok jeleként a Svéd Légierő Múzeum a Svéd Légierő J35 Draken vadászrepülőjét ajándékozza a Pintér Művek Hadtörténeti Park és Múzeumnak.
A Draken gépet a Svéd Légierő Múzeum igazgatója, Sven Scheiderbauer, adja át hivatalosan a Pintér Művek Hadtörténeti Park és Múzeumnak a Kecelen, október 8-án tartott ünnepség keretében. A Svéd Légierő Múzeum igazgatója, Sven Scheiderbauer, a következőket mondta: Ez igen különleges alkalom a svéd és magyar repülő múzeumok számára. Örömömre szolgál, hogy a J35 Draken elnevezésű történelmi svéd vadászrepülőt a Pintér Művek Hadtörténeti Park és Múzeumnak adományozhatjuk. Meggyőződésem, hogy a Magyarország által választott Gripen vadászgép elődjének számító J35 Draken tükrözi az országaink, légierőink és repülő múzeumaink között kialakult szoros kapcsolatokat.
Az egymotoros J35 Draken (Sárkány) 1955-ben repült első alkalommal, és a Saab J29 Tunnan Flying Barrel gépet váltotta fel a Svéd Légierőnél. A most átadott J35D Drakent a Svéd Légierőnél később állították szolgálatba, és az erősebb motorral és jobb operációs képességekkel rendelkező gép 1960 decemberében repült először. A Saab összesen 604 J35 Draken típusú gépet gyártott 1959 és 1974 között, és ezt a gépet állította szolgálatba a svéd, a dán, a
finn és az osztrák légierő.
A Saab J35 Draken volt az elődje annak az új generációs, modern, többcélú Saab Gripen vadászgépnek, amelyet jelenleg már Svédországban szolgálatba állítottak, és amelynek a vásárlása mellett döntött Magyarország, a Cseh Köztársaság és Dél-Afrika is. Adatok a J35 Drakenről:
Hajtómű: RM6C (Rolls-Royce Avon 300)
Fesztávolság: 9,42 m
Hossz: 15,34 m
Magasság: 3,9 m
Maximális felszálló súly: kb. 12 ezer kg
Maximális sebesség: 2 Mach
Leszálló sebesség: 300 km/ó
Emelkedési sebesség: 250 m/mp
Maximális magasság: 15 ezer m
Hatótávolság: 2750 km

-
harcu #5870 Nem. -
-
steweee #5868 most láttam a Below című filmet. valyon tényleg használtak olyan láncokra erősített horgokat a második vhban a tengeralattjárók ellen? -
Cat #5867 látom te se vittél még hűtőszekrényt kocsival :) és egy kombi ford taurus nagyon nagy bír lenni -
steweee #5866 ő még a hagyományos robbanóanyagok híve. nem környezetszennyező, ha csak nem a piszok felesége darabjaival :))))))
hogy a picsába rakott majd 1 tonna robbanóanyagot egy kocsiba? -
steweee #5865 John Joe Winter őrmester a felesége autóját megpakolta Trintynitrate nevű robbanóanyaggal (hasonló a C4-hez), és felrobbantotta. A hölgy Ford Taurusa 750 kg robbanóanyagot tartalmazott, ami közel a duplája a 168 áldozatot követelő oklahomai terrortámadás során használt robbanóanyagnak. A robbanást 14 kilométer távolságból is lehetett hallani. Az autó és az áldozat darabjait sosem találták meg, ellenben egy 55 méter mély krátert igen. Az útból kb. 500 méter tűnt el.
ez valyon igaz lehet ? robbanhatott akkorát? -
Figyelembe véve, hogy eddig csak iszonyú minimális mennyiséget sikerült az antianyagból előállítani, és azt is horribilis költségeken, nem kell attól félni (egyenlőre), hogy az antianyag fegyver a mi életünkben realitás lesz... -
loál :D -
"
Edwards szerint egymilliomod gramm antianyag 37,8 kilogramm TNT-vel ér fel, azaz az 1995-ben felrobbantott oklahomai kormányépület elpusztításához 0,000005 gramm antianyag is elég lett volna."
Ezek fel akarják robbantani a földet?:P
cikk -
Cat #5861 Kétszáz magyar katona mehet az EU gyorsreagálású erőbe
Magyarország a tervek szerint mintegy 150-200 főt ajánl fel az EU gyorsreagálású erőinek részeként megalakuló, 1500 fős olasz-magyar-szlovén multinacionális harccsoportba - mondta Cserjés János ezredes egy szerdai budapesti háttértájékoztatón az MTI kérdésére.
"Egyelőre nincs készen a koncepció, a magyar részvétel részletei a novemberi felajánlási konferencián lesznek véglegesek" - közölte a honvédelmi tárca főosztályvezető-helyettese. Mint elhangzott, a várhatóan megalakuló hét-kilenc uniós gyorsreagálású harccsoport 2007. január 1-jétől kezdhetné meg tevékenységét a világ válság sújtotta területein, illetve két-három csoport már a jövő év elejétől készen állna.
Cserjés János elmondta: mintegy 110 magyar katona marad Bosznia-Hercegovinában azután, hogy december 1-től az SFOR-erőktől - brit irányítással - az EUFOR Althea uniós katonai misszió veszi át a feladatokat. A hétezer fős misszió elsősorban civil, adminisztratív, rendőri erőkből áll majd. Az eddig az SFOR-misszióban részt vevő magyar katonák belügyi rendőri erőkkel és civil szakértőkkel egészülnek ki. "Magyarország 90 napos készenléti idővel továbbra is felajánlja hídépítő műszaki zászlóalját Bosznia-Hercegovinában" - mondta az ezredes. -
Skyflash #5860 Nem mintha számítana, de Távozik a Honvédelmi miniszter? -
Skyflash #5859 A jegesmedve egy kiváncsi állat:)

-
Cat #5858 Áfa nélkül több mint százmillió forintot költ a honvédelmi tárca az utolsó sorkatonák búcsúztatására, illetve az önkéntes haderőre való áttérésről szóló reklámkampányra. A leszerelő sorkatonák darabonként tizenháromezer forintos dísztőrt kapnak ajándékba -
Ren #5857 Itt van ket kep:
http://www.alanhamby.com/gallery2.html -
Talán azért mert nem tiger VI a neve hanem Panzerkampfwagen VI Tiger. Rövidithetik P-nek, Panzer-nek, Pzkw-nek, pzkpfw-nek, PanzerKW.-nek + a pontos megnevezés (VI, vagy Tiger), szal próbálgasd végig. A vonat németül r Zug, a szállítás ebben az esetben r Transport lesz. Jó keresgélést!
-
nem tudok visszakeresni a forumban de nem is talalok jo kepet a google-n -
volt már SG-n kint kép, amúgy panzer transport-ra keress valami ilyesmi volt a kép neve -
oolan kepet be tudna rakni vki amin vonatszerelveny van meg rakodva Tiger VI-ekkel.Nem tudom hogy keressek ra a google-n -
Cat #5852 Közös sereget hoz létre három skandináv állam
Közösen állítja fel Finnország és Svédország az EU tervezett, gyorsan bevethető harccsoportjainak egyikét. A közös csapat létrehozásához várhatóan Norvégia is csatlakozik.
Az együttműködésről hétfőn állapodott meg a svéd és a finn kormányfő a finnországi Tornióban. A megállapodást még mindkét állam parlamentjének jóvá kell hagynia. Az 1500 fős alakulat létrehozásának további feltétele azonban, hogy még egy ország járuljon hozzá a költségekhez, mert Finnország nem rendelkezik elegendő forrással. Ez az ország az elképzelések szerint Norvégia lesz, amely ugyan nem tagja az EU-nak, ám két héttel ezelőtt közölte: kész katonákat küldeni az uniós erők egyik harccsoportjába.
A tervek szerint az EU tagállamai 2007-ig kilenc, egyenként 1500 fős harccsoportot hoznak létre, megadva a szervezetnek a gyors katonai beavatkozás képességét különböző válsághelyzetekben. -
Azt a jó kis T55-öt elrontja az a kék izé a háttérben :DDDD
valóban kontrasztos a kép, valami ilyesmi szöveg lehetne hozzá, hogy "A haditechnika, és a természet kedvelőinek" :P -
kiskorúbézoltán #5850 "egy jó kis bakancs kellene 50-es méretben"
-
Cat #5849 A gyönyörű tengerpartot és a szép vizet elrontja az a bazinagy izé középen
-
Egyiptomi T-54 - 1985 - Operation Bright Star
-
Kicsikét sovány. -
Skyflash #5846 Leclerc harckocsi videó (13,9 MB) -
Skyflash #5845 Ha kérdésetek van, itt tegyétek fel, én is csak annyit tudok, mint amit becopyztam az előző hsz-embe. -
Skyflash #5844 Idézet a zindex.hu fórumáról:
"Új repülőkönyvvel gazdagodott a hazai kínálat.
Nyáron ugyanis megjelent Vázsonyi Miklós volt MiG-pilóta új könyve, a SZTÁLINI SÓLYMOK ÁRNYÉKÁBAN.
A Jak-9-ről, a Tu-2-ről, a MiG-15 vadászgépek hidegháborús harci alkalmazásáról (Korea, Egyiptom, szovjet határterületek), Jurij Gagarinról és második világháborús szovjet ászpilótákról lehet benne olvasni.
(Az augusztusi Aeromagazinban volt róla egy ismertető.)
Én már befejeztem a könyvet. Az első példányok egyikét kaptam meg, mert ismerem a szerzőt. Mivel várhatóan 2005-ben VÖRÖS SZÁRNYAK címmel elkészül még egy hasonló (szovjet és magyar katonai repülés 1939-...) témájú munkája, ezért igen hasznos lenne ez a topic, ha rendesen kirészletezve megírnátok ide a mostani könyvvel kapcsolatos véleményeteket.
Aki szeretné beszerezni a SZTÁLINI SÓLYMOK ÁRNYÉKÁBANT, az bármikor felhívhatja Vázsonyi urat és megrendelheti nála a kötetet. A könyv ára postaköltséggel együtt kb. 2000 Ft, a szerző telefonszáma pedig:
06-76-491-620 (mivel már nyugdíjas, ezért elvileg egész nap hívható)"
-
Akkor sztem, menj a Woodland-be, ott biztos van. -
Szvsz ha bemennék, hogy egy jó kis bakancs kellene 50-es méretben, lehet, hogy hoppon maradnék. De majd elnézek 1x oda. :) -
Persze ruhák is, csak az alap. -
Egyébként van sok taktikai mellényük, kb 6-7, én egy pisztolytokosat vettem, elég jó minőségnek tűnik (mondjuk 19-ért az is legyen), van sok használt, meg uj bakancs, sisak is van egy pár, közöttük rohamsisak plexi üveggel, és deltás sisak is (amin az a pikk jel van). És egy csomo kacat, ez mind besűrítve egy kis pincehelységbe. Közepes áraik vannak, láttam már drágább boltot. -
Mondjuk tényleg elég poénos!
-
Nem azt kell nézni, hanem hogy mit lehet innen szerválni!
-
Tudom direkt ugyanazt, hogy magát az egész oldalt megnézd ne csak a mellényeket!