95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Glpetyus
  • Punkerwork
    gagyesz :)
  • Glpetyus
    Na ez tuning :D

• steweee
    hát egy képkarabély alá shotgunt szerelni inkább csak érdekes mint hasznos, nem valószínű hogy ezen múlna bármi is. ugye a hadsereg zöménél pont az a lényeg, hogy azért kapnak a kaotnák egyre jobban fejlesztett gépkarabélyokat, hogy bárhol bevethetőek legyenek, akár nyílt terepen is jó messzi célpontra, akár épületharcra vagy szállítójárműbe a kompakt mérete miatt.és megfelelő tűzerőt biztosít a puskalőszer automata módban közelharcban. a spec alakulatok meg drágább, kifejezetten célra készített fegyvereket használnak általában.de talán vannak speciális területek ahol használni lehet egy ilyen hibridet, mondjuk ami lőszereket írtál hozzá tömegoszlatás békés(ebb) módon vagy ajtónyitás. de egy hármas sorozat legalább ott van rombolóerőben mint egy shotguntalálat, tehát ezen nem fog múlni, meg anélkül könnyebb is fogni a puskát
  • Glpetyus
    Ez qrva jó
  • [NST]Cifu
    4+1 patron fér belé. Itt a remington főleg azt akarja prezentálni, hogy milyen széles körűen használható az adott fegyver, ugyanis felszerelhető sima tussal, pisztolymarkolattal valamint a képen látható módon akár egy M4A1 alá is.
    Hogy mennyi értelme van? Városi illetve épület harcban végülis van némi relációja ennek az összeállításnak, hiszen a sörétes puskánál jobb fegyver CQB-ra aligha létezik, plusz a sörétes fegyverbe a legkülönfélébb lőszereket lehet használni (pár példa: ajtónyitó, könygáz, gumilövedék), mindezt úgy, hogy gyakorlatilag mindkét fegyver a katona kezében van, ha pedig nincs szüksége rá, egyreüen lecsatolja. Az más kérdés, hogy ez a konkrét változat tényleg nem a legnyerőbb, a pumpálós rendszer miatt. Létezik automata sörétes puska is, az Adam II. által említett XM26 / LSS (Lightweight Shotgun System):

• steweee
    valyon hány lőszer van a shotgun részébe ? egyáltalán van értelme ilyen fegyvereket kombinálni ? ez olyan nem igazán eltalált hibrid, szerintem
  • Adam II
    Az XM26 ütősebb!
  • [NST]Cifu
  • [NST]Cifu
    Barrett M107 = Barret M82A1M

Anno kiírtak egy tendert, egy sima toló-forgózáras .50 BMG űrméretű mesterlövész puskára. Ezt megnyerte a Barrett M95. Utána viszont hirtelen megváltoztatták a seregnél a véleményüket, és mégis inkább öltötő rendszerű fegyvert akartak. Ezek után a Barrett szépen fogta, kicsit kipofozta az M82-őt, és előállt az M82A1M-el. Azonban hogy ne legyen túl feltünő a turpisság (és hogy ne érje szó a ház elejét, hogy kidobtak jópár millió $-t egy olyan fegyverre, amelyet már évtizedek óta használnak) szépen átkeresztelték M107-re.
    Tada!! Itt az új, és mindent megváltó, igazi XXI.századi fegyver... :P
  • Glpetyus
    Valóban
  • [NST]Cifu
    Negatív. A Flak38 20x138B lőszert használt, az MG 151/20 pedig 20x83mm-est. De a háború vége felé a Wermacht használta légvédelmi feladatra. Sd.kfz 251-es alvázra épített három MG 151/20-ast egy toronyba ("Drilling").

• Glpetyus
    Mármint a 38-ban is ez volt nem??
  • steweee
    ez miben tér el a korábbi változattól ? a lőszer nagyságában ? azt hiszem m82A volt a típusmegjelölése, de nem bizti
  • Glpetyus

Flak 38???
  • Bucser
    Ez is bizonyítja, hogy a németek csak konyítottak valamit a haditechnikához:)
  • [NST]Cifu
    Érdekesség: azt a 20x83mm-es lőszert használja, amit a II.VH-s német MG 151/20...
  • Glpetyus
    Húbazz :D
  • Glpetyus
    ehhh...
  • [NST]Cifu
    Ismered a divatos mondást: a méret a lényeg:

• Bucser
    Ennek a prospinak az aljáról már csak egyvalami hiányzik:

"Buy the defender of the freedom, the menace of terrorist only for $20 000. It is a special offer don't miss it!!"
  • Glpetyus
    tágla=tégla :P
  • Glpetyus
    Valahol olvastam,hogy valamelyik skandináv ország tesztelte,a Barett-et...
    A cikkben azt írták,hogy a lőtéren a pálya végén lévő BETON fal védte az erdőt a z elkószált lövedékektől :)
    Namost ez a 45 cm-es(!!) betont(tehát nem ytong tágla:),úgy átvitte mint a pinty,úgy hogy mögötte még egy fát is roncsolt :)
    Hát ez jutott eszembe az 50-es kaliberről (persze,ez nem a pisztoly skuló:D)
  • Glpetyus
    Ehhh....BUMMM! :D

• Glpetyus
  • Glpetyus
    My best

• Glpetyus
    "valahol nemrég olvastam, hogy már .50 BMG kaliberű kit is létezik az AR-15/M16-hoz..."

Há' hülyék ezek?
  • traXion
    [b2 Német Phantom II-Jäger

• traXion
    Jah, letámasztják 30°konként. :D
  • Sadist
    Jah jólvan, a .50-es kalibert én is kicsit sokalltam ahhoz. Azt hittem, hogy valami támogató fegyverként funkcionál, amit letámasztanak és darálnak vele. De akkor így már tiszta :)
  • [NST]Cifu
    Nem, automata öntöltő puska, csak egyes lövéssel. Sorozatlövés egyfelől kicsit sok lenne, meg az űrge se lenne képes megtartani a fegyvert.
  • Sadist
    De ez végülis olyan mint egy gépkarabély, csak akkora kalibere van, hogy egy autót is szétkap? Vagy pedig egy olyan géppuska, ami M4/M16 tokra épül? (Mert én hülye vagyok ezekhez)
  • Sadist
    Lehet hogy a bombában nem volt egy deka repesz sem :D
  • [NST]Cifu
    Nem. Egy automata .50 caliberes puska, szép kis pusztító erő...
  • [NST]Cifu
    Elég nagy mázli lehetett... :))
  • traXion
    suzuki
  • Yetike
    Off:

• Adam II
    Hát kicsit tönkre ment....
  • Skyflash
    Ehhez mit szóltok?

The picture is of a U.S. Army Stryker that was hit by a 500 pound roadside bomb in northern Iraq on October 8th. The Stryker was hit on the right side while travelling down the road at about 60 kilometers an hour. The bomb was in a car parked by the side of the road, and went off as the Stryker drove by. The Stryker flipped over one and a half times and skidded about 30 feet. This bomb was so powerful that it knocked out lights in the rooms of soldiers at a base 2400 meters away. There were four soldiers in the Stryker, and none were hurt (aside from a ringing in the ears...). When the Stryker was flipped back upright, it was still able to move under its own power.

Magyarul nagyon röviden:
    A derék ellenállók egy út mellett álló autóba kb. 226 kg-nyi robbanóanyagot pakoltak, majd felrobbantották, mikor egy Stryker odaért. A Stryker borult, de a négy benne utazó katona sérülés nélkül(!) megúszta. Miután talpraállították a gépet, az saját erejéből(!) tovább ment.

Kurva nagy szerencse?
    Kamu?
    A Stryker az isten?
  • Sadist
    "(valahol nemrég olvastam, hogy már .50 BMG kaliberű kit is létezik az AR-15/M16-hoz...)"

És azt mire használják? Szétdarálnak vele egy tankot? :D