95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
LOL! -
Nem mondtál ,bocs félreérthetően fogalmaztam. -
Nem okoskodsz,igazad van szerintem is -
Cat #6433 http://alexanderband.1go.dk/ -
Mondtam en ilyet? -
Lehet ,hogy nem amcsik de ez még nem változtat azon ,hogy bizony néha AKval rohangálnak a jenkik is.
-
...de mos tahogy jobban megnezem az utolso elotti kepet..az az ak "elkobzott" fegyver lehet... mert mintha a bal oldalan ott logna neki a sajatja...
erdekes a zaszlos kep..kiveszik valyon vagy berakjak azt a zaszlot...
uhh szerintem irto nagy fejetleneseg lehet ott most... -
Szerintem is egy par kepen nem amerikai katonak vannak...van ott szvsz iraki "uj", meg akar mas auropai is lehet (feherboru katona akaval, es nem szabvany amerikai sivatagi ruhaban)...
Bar ez utobbihoz kellene tudni hogy kik es milyen eroket es milyen feladatra adtak az iraki szerepvallalashoz... -
Cat #6428 A nézők nem objektivitást várnak egy hírműsortól, (mert tudják, hogy ez egy nem létező kategória), hanem pontosságot.
Ön elvállalna, vagy vállalt volna haditudósítói munkát? (cool)
- Nem. A haditudósítói munka nem létezik, az egy PR-feladat, ne gondolja senki komolyan, hogy háborúról bárki is tárgyilagosan tud tudósítani.
Pálffy -
Durvaaaaaaaaaaa
-
Ezen már én is gondolkodtam! Ugyanannál a játéknál! De ez inkább hálálosnak tűnik mint "kiütő" guminak! -
Cat #6425 Na ez a szikszalag :)
-
LizardX #6424 Nem akarok okoskodni, de szerintem a 3-4. képeken iraki katonák vannak, talán még a 2-ikon is. Ezt a "kavicsos" mintájú ruhát az amik kb. '93 óta nem hordják, ha jól emlékszem - persze lehetnek valami félreeső Nemzeti Gárda-egységek is...
Valaki naprakészebb a témában?
-
A külön osztagok (alpha, bravo, charlie, ...) jelzésére is szolgálhat. -
Valószinüleg az azonosításra szolgálhat, a rendőrségnél sok helyen használnak hasonlót (ott mondjuk a karszallag az elterjedt, nem a szikszallag:)), ahol fontos, hogy meg lehessen különböztetni, hogy ki ellenség és ki barát. -
Mi az a piros szikszalag izé néhányuk karján? -
Tudod, túlélési ösztön... :))) -
De sok amcsinál látok AKát:) -
[center][b]Péntek - Fallujah
-
kizs puta :) -
Cifu egyből lecsapott a raktív páncélztatos Bradley-re ugyhogy pár kép még:
-
A 22. gyalogsági hadosztály Bravo osztagának Bradley harckocsija aknára hajtott...
-
Cat #6414 NATO-kompatibilis Rába terepjárókat adtak át a Magyar Honvédségnek
Ezekben a percekben adják át ünnepélyes külsőségek között a Magyar Honvédség Haditechnikai Ellátó Központjában, a budapesti Újszász utca 37–39. alatt a gépjármű-beszerzési program részeként a Rába Jármű Holding Rt.-től a honvédség számára vásárolt Rába H–14 jelű terepjáró tehergépkocsikat, első ütemben 25 járművet.
A Rába és a Magyar Honvédség keret-megállapodás értelmében a honvédség 2004-re összesen 167 járművet rendelt a Rábától. A 167-ből 90 a Rába saját fejlesztésű H–14-es tehergépkocsija, 20 ugyancsak Rába-gyártású H-18-as tehergépkocsi, a többi külföldi partnerektől vásárolt, és a Rába által a honvédségi igényeknek megfelelően átalakított terepjáró személy- és tehergépkocsi. A megrendelt járművek közül a Rába elsőként a H–14-esek fejlesztését kezdte meg. A nyári sikeres futópróbák után kezdték meg a sorozatgyártást.
A H–14-es a Rába katonai terepjáró tehergépkocsi-családjának tagja, amely megbirkózik a legnehezebb tereppel is. Gyorsan bevethető, légi- és vasúti úton is szállítható, valamint garantálja használóinak a lehető legnagyobb biztonságot. Összkerék-meghajtásúak; a hathengeres, vízhűtéses turbófeltöltővel és töltőlevegő-visszahűtéssel működő, 206 kW teljesítményű dízelmotorja megfelel az EURO-3 kibocsátási normának. Szinkron sebességváltója 9+1 fokozatú.
Futóműveit úgy alakították ki, hogy menet közben is lehetővé tegyék a gumiabroncsok nyomásának szabályozását, ami az összkerék-hajtással és a blokkolásgátlóval kiegészítve lényegesen megkönnyíti a különösen nehéz talajokon közlekedést. Az eszközök alkalmasak különféle katonai szállítmányok továbbítására, utánfutók, többtengelyes pótkocsik és fegyverzeti eszközök vontatására. A járművek rendkívül nagy teherbírásúak, nehéz terepen 5 tonna, közúton pedig közel 7 tonna rakományt képesek szállítani.
A Rába-termékek minősége és színvonala minden tekintetben megfelel a NATO követelményeinek. Megvásárlásukkal a Magyar Honvédség felszereltsége eléri a NATO-tagországok hadseregeinek átlagos szintjét.
A most átadott katonai terepjáró tehergépkocsikat augusztus közepéig különböző alakulatok próbálták ki, és a számukra legfontosabb szempontok szerint értékelték őket. Közúton, kiépített földutakon, különféle terepen, gázlókon ellenőrizték, hogy a járművek alkalmasak-e a harcászati műveletek támogatására, a csapatmozgások és szállítási feladatok teljesítésére. Fontos feladat volt, hogy a tehergépkocsik képesek legyenek a nemzetközi szerződésekben vállalt kötelezettségek alapján a szövetséges erőkkel közösen végrehajtott műveletek során kapott feladatok végrehajtására, és nem utolsósorban a katonai szervezetek békeidőszakban adódó felkészítési, kiképzési, szállítási feladatainak kiszolgálására.
A tesztelt járművek 5–5000 kilométert tettek meg. A Rába Jármű Kft. szakemberei a csapatpróbák minden mozzanatát figyelemmel kísérték, és az észrevételeket a sorozatgyártáskor figyelembe vették. -
-
én látom :D -
Mondjuk Operát használok,nem tudom talán az is számit. -
Hát akkor sorry all :( -
Nem tudni. A többség nem látja a World.guns.ru oldalról belinkelt képeket, egyesek viszont igen. Nem tudni miért... -
Akkor nálam mér' látszik?
Már rég kikapcsoltam az oldalt -
A world.guns.ru -ról nem lehet képet linkelni. -
hmmm...nekem láccik' -
ja így már értem, lent is volt kép? mert nekem ott ninc semmi -
A páncélozottságnál nem kell egyből a többtíz mm acél páncélzatra gondolni, kerámiabetétek, meg egyéb kis tömegü ilyen funkciót ellátó anyagok készülnek már. Pl az a zselé szerű anyag amiről szó volt régebben. Mire ez a heli vagy micsoda elkészül, addigra az is. -
link -
Mi a baj?
Az egy kis sörétes ott az M4 alá szerelve :)
(prototipus) -
-
Ez a kis shotgun ötletes nem? -
[tudja,szakértő]

-
Miért, az AH-6J-k talán túl vannak páncélozva? Azoknál még zárt pilótafülke sincs...
[center]
-
én mondjuk rendfentartási célokra gondoltam, és nem háborúra :)