95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Egyszerűen a csuklónak is kényelmesebb, ha a tárnál vagy pedig az elülső markolatot fogja (ha van). Úgy tudom neked van airsoft fegyód. Kipróbálhatod :) -
Bocsi az elődje az M16 volt fos.. de fos Konstrukcióból csak még rosszabb lehet fejlesztés tán.. ha magáén az alaptételeken nem változtatnak... -
MOst mért vagyok Láma?? MÁr akkor is tudták, hogy mekkora fos az M4.... -
Angolok,vagy Ausztrálok? -
Kicsit sponyolán fogalmaztam, szóval nem csak CQB képeken lehet látni persze:
[center]
-
Szvsz a srác nem tiszt (legalábbis nem látok jól kivehető rangjelzést), nem járt akadémiára. :)
Ezt a fegyverfogást elég sokszor lehet látni CQB helyzetekben, SWAT-tól kezdve mindenféle katonai egységeknél, állítólag sokkal gyorsabban lehet így célozni. -
A Bundeswehr és még pár európai hadsereg biztosan használta, ill. rendőri egységeknél is előfordul, de manapság vagy a PSG-1 vagy az MSG90 van inkább helyette. Ha jól tudom, az alap G3 gyártását már beszüntette a HK, csak licencben gyártják tovább pl. Pakisztánban, a G3SG1 pedig nem több, mint egy olyan G3, amelynek a csövével szemben magasabb minőségbiztosítási elvárásokat támasztottak (de ettől még ugyanazon a gyártósoron készült, mint a többi G3), illetve a tusra került egy kis mértékben állítható pofadék (arctámasz).
Nézz el a HKPro oldalára, ott sok érdekességet találhatsz. -
Mért a tárnál fogják az M4-est? Ezt tanították az akadémián? :) -
[center][b]Mosul
Baghdad
-
-
metlogen #6826 konkrétan arra vagyok kiváncsi hogy rendőrség használja vagy inkább a hadsereg? köszi a válaszokat -
A HK cég maga német, de a HK fegyverek szerte a világon sok ország gyártja, aki megvette bizonyos HK fegyverek licencét (pl. spanyolországban, pakisztánban, törökországban, stb.), vagy pl. az USA-ban saját leányvállalata van (a roppant fantáziadús HK USA névvel).
A HK G3SG1 mesterlövészpuska, ilyet 'sima' katona nem fog használni (azok hagyományos gépkarabélyal rendelkeznek), csak kifejezetten mesterlövész. -
metlogen #6824 Hello
Látom ti itt nagyon vágjátok a témát,csak azt akarom kérdezni hogy a
H&k (heckler&koch)-ot milyen nemzet gyártja? G3SG1-et kik használják
katonák vagy inkább kommandósok lővészpuskája??
Köszi -
az túl egyszerű lett volna -
Jobban jártak volna, ha már vietnám után lemásolják az AK-t... Akkor nem kell ennyit költeni baromságokra... -
Ez legalább külsőre is teccik! -
cool -
Akkor nem fogalmaztam elég világosan: az US SOCOM ezt a fegyvert választotta a SCAR-L tender győztesének. Jövőre kezdik meg a SOCOM egységek átfegyverzését erre a fegyverre.
Lehet, hogy egyeseknek nem fog tetszeni, de egyelőre ez a fegyver van győztesnek nyilvánítva. -
Aha, és ezt az amcsik be fogják fogadni? :) -
Megbízható. Az FN FNC és a svéd licencváltozata, az AK5 már bizonyított mindenféle időjárási körülmény között - mondjuk sok meglepetés nincs benne, hiszen működési rendszere "másolata" az AK-szériának...
Amit itt hozzátettek a fegyverhez az ugye a szererélsinek, az XM8-on látott válltámasz, és az, hogy a tok alsó része az M4/M4A1-szerűre lett lecserélve. -
Jobb mint a hülye m4... -
és ez jó? :) -
Úgytünik az amerikai különleges alakulatok kezéből hamarosan eltünnek az M4-esek, és úgy fegyver, a SCAR-L/SOFCAR-L (Special Operations Forces Combat Assault Rifle - Light / Különleges Alakulatok Harci Gépkarabélya - Könnyű) program győztese a belga FN amerikai leányválalata lett. A nyertes fegyver egy hibrid, amely az FN FNC-n alapul:
[center]
-
grat a cikkedhez 
miközben olvastam a fél helyőrség elvonult már a bolt elött, biztos valami gyakorlatra mennek :) -
Ja, ez az itthon megrendezett mesterlövész-világbajnokság volt, amit pedig Hippy idézet be, az amerikában volt, egy kommandós-világverseny. -
Ja ez a világbajnokság Május 23-27 között volt! -
Kaliber magazin:
"A katonai-rendvédelmi mesterlövészverseny eredményei:
Csapat összesített: 1. Magyarország
Egyéni összesített: 1. Simonyi Otto(HUN)
Katonai egyéni: 1.Tikász Gyula (HUN)
Katonai csapat: 1. Németország
2. Magyarország
Rendőr egyéni: 1.Simonyi Ottó(HUN)
Rendőr csapat: 1.Magyarország"
5 versenyszámból 4 arany!
SZÉP VOLT MAGYAROK!!!!!
-
Ilyen van nekem soft air gun-ban!
-
hippy #6808 Magyar bronzérem a kommandós világbajnokságon
december 4. 21:00
[Havaria]
Akadálypályán ismét aranyérmet, sebesültmentésben és összetettben bronzérmet szereztek a paksi Neutron Bevetési Osztály versenycsapata az orlandói kommandós világbajnokságon - értesült a HavariaPress.
A paksi csapat egyik tagja sem újonc, mindegyikük megfordult már Orlandóban. Egy éve a több mint nyolcvan csapatból tizenhatodik helyen végeztek.
Az idei versenyen jól indultak: túszmentésben nyolcadik helyen végeztek a hatvanöt csapat közül. Ezt követően, az utolsó versenynapon, elsők lettek az akadálypályán. A verseny huszonkét éves történetében először állhatott külföldi csapat a dobogóra.
Gratula!!
-
-
[center][b] Mosul
-
Irakban fegyverrel felszerelt Talon-robotkat vetnek be!
Rockets, grenades and machine guns can all be carried on top of the 2-foot-6-inch Talon robots. -
Köszi szépen. -
Anno az első világháborúval kapcsolatban hallotam róluk, meg azt, hogy még mindig vannak (a Skótok nagyon büszkék rájuk).
A Hivatalos Black Watch oldal
Ez csak egy érdekesség: Kanadának is van egy ilyen nevű egysége (The Black Watch (Royal Highland Regiment) of Canada ) -
Cifu te mit tudsz a skót "elit" egységről a Black Watchról? Mostanság olvastam velük kapcsolatban (Irak), de az egységről előtte még nem is hallottam. -
Furcsa, hogy a különleges alakulatok mennyire favorizálják a "fél fej" sisakokat... -
A kérdés rossz: mi az, amit nem mutatnak?
Szvsz ami benne van, az igaz, "csak" kimaradt pár olyan dolog, ami esetleg nem vetne jó fényt az ISF és az őt támogató Többnemzetiségű támogató erőre (jó ez a megfogalmazás, de ugye a legtöbb katona még mindig amerikai volt az ostromnál).
De mindenképpen érdekes dolgokat látni benne, mint pl. a felkelők által használt, viszonylag fejlett rövid távolságú rádiókat, a házilag, 120mm-es rakétákból barkácsolt, vállról indítható változat, a rengeteg robbanóanyag és lőszer (kis túlzással: igazából azért nem olyan brutális mennyiségről van szó), stb. -
Megoldodott a sisak kérdés, találtam egy jo kis honlapot, ha valakit érdekel: http://www.specwargear.com/helmet-1.html -
ebből mennyi igaz? :D -
Faludja Facts...