95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Nem igazán, de nem is oda készülök, a sportlövészet és a vadászat is elsősorban a fegyverek miatt érdekel, miután nincs más törvényes mód erre.
Viszont mindenképpen rá kell edzenem, mert pörölycsapásként ért a zámolyi verseny eredményei ('asszem az első 292 kör lett 3x10-es sorozatnál, én meg már akkor kiugrok a bőrömből, ha 220-230 körül vagyok...), mondjuk utólag tudtam meg, hogy olyan profik versenyeztek ott, mint Czizel, aki országos rekordot ért el idén (299 kör! Ez annyit tesz, hogy a 30 lövésből volt egy 9-ese, a többi a 10-esbe ment.)... -
Cnut #6919 Első versenyen beneveztek pisztolyban is minket. Akkor lőttem elétemben másodszor pisztollyal, puskával is még csak 2 hónapja, szal azon is csodálkoztam hogy hogy kerülök versenyre, persze ilyen dísztárgy és életveszélyes pisztolyaink voltak. 20lövést pontosan 27db lőszer árán sikerült a lőlapra teremtenem :) Pisztoly csapatban így is elsők lettünk :) Puskában 3dikok, de ez már csak a haldokló magyar lövészsportot minősíti... Na, mind1 klassz elmény volt! -
Cnut #6918 Edzőtáborban naponta forrasztgattuk a bukókat (lepotyogtak), meg le is kellett fessük őket! Szal, kaptunk mi még bőven levezető feladatot :) -
kiskorúbézoltán #6917 Ohh , én a magam dilettáns kis szintjén még az "aki-nem-tud-lőni-vigyen-több-lőszert-valamelyik-majdcsak-talál" elvet követem ... :DDD
Persze minden tiszteletem a profiké !
-
Ezért szokás nálunk az, hogy "levezetésként" a lövészet végén szépen 25méterről, állva bukóra lövöldözünk (igen népszerű amúgy, talán jobban élvezi mindenki, mint a "kommersz" 50 méter fekvő sorozatokat:))). A vicces az, hogy ilyenkor rövid úton a pisztolyosok is beszálnak, és a végén a 6 szerencsétlen bukócél pillanatok alatt sorozattűz általi bukásra van itélve. :)) -
Cnut #6915 Mikor kezdtem, az első versenyemig nem gondoltam én se hogy számít vagy akármi. Azóta már kiokosodtam meg fejlődtem picikét. Persze ez az egész csak(!) sportlövészetre vonatkozik. Még ott se mindenikre pl.: skeet meg trap meg az egyéb vadász számoknál pontlövő kell legyen. -
kiskorúbézoltán #6914 Természetesen ez csak a személyes ízlésem ! -
Cnut #6913 Én pl. 10m re lövök légpuskával, már 3dik éve, bár közben kihagytam majd 1 évet, de azt se teljesen. A 10es asszem 2mm, szal egy nem túl nagy méretú pötty. Amíg ezt 60ből legalább 58szor telibe kapod, ha esik ha fúj eltelik egy 10-15 év... ami alatt persze bőven meg is lehet unni. Minden alkalommal be kell lőni a fegyvered, mert itt olyan kis dolgok is okozhatnak 2-3kör eltérést hogy pl más ruha van rajtad vagy más cipő vagy másképp aludtál (vagy nem) az éjszaka. -
kiskorúbézoltán #6912 Lehet , hogy nem is oda készült . :)
Egyébként én se szeretem ezt az alsó széle közepés dolgot . :P
-
Cnut #6911 Nem is nyertél olimpiát igaz? :) -
kiskorúbézoltán #6910 Az egyik "a" eltévedt , kérem mindenki rakja a helyére gondolatban ! :( -
kiskorúbézoltán #6909 Hmm , egyféle célhoz és egyféle távolságra lövik be a sportfegyvereket ? Nem unalamasa egy idő után ugyanarra a távr ugyanolyan célra lőni ? -
kiskorúbézoltán #6908 Fránya fizika ... :D -
Elnézést, ellentmondanék, az általam használt Toz-8-ast én "telibe" lőttem be magamnak, és mifelénk még jópáran hasonlóan jártak el. Az más kérdés, hogy milyen távon pontlövő, mert hiába megy "telibe" 50 méteren, ha 25 méteren már a bukócél kb. alját kell lőnöm... :) -
Cnut #6906 Sportlövészek fegyvere egyáltalán nem pontlövő mánemazé. Célfeketealsószéleközepét kell vele célozni és mindenki gíy használja piszolyt, puskát, gyorstüzelő pisztolyt, légpuskát/légpiszolyt ésatöbbit is. -

-
kiskorúbézoltán #6904 Lehet , hogy szellemileg leépültem , de a testem még mindíg mint egy 6 évesé !!!
-
Nah lanctalpasraketyas..meg ezt se tudod? :D (hihi 
)
-
kiskorúbézoltán #6902 Ohh , szegény , ém világ életemben útáltam az iskolákat ! 
Talán ezért maradtam ilyen
.
-
kiskorúbézoltán #6901 Holnap majd előkotrok valami könyvet , mert úgy tűnik roppan gyorsan felejtek !
-
kiskorúbézoltán #6900 Mondasz valamit , azt tudom , hogy a része , de arra nem emlékeztem hogy az egész alkatrésznek ez a neve csak így simán ... -
majd megkérdem tőle mit is csinált. jövőhéten hétfőn lesz vele órám -
Az AK-n elvileg az elsütőbillentyű része a kakasakasztó. Valószinüleg azt reszelte meg (vagy más módon alakította), hogy eltünjön elsütőbillentyű "holtjátéka". -
kiskorúbézoltán #6897 Ha megnézted bedobál róla valami infót ide ?
Azt tudom , hogy egyesek néhány alkatrészt - amik az elsütésnél dörzsölődnek - felpolíroznak a "símább" elsütés érdekében de elképzelni nem tudom mit lehet magán az elsütőbillentyűn mókolni ...
Sz'al érdekelne a dolog . -
azt nekünk sem részletezte sajnos. azt mondta majd ha előttünk lesz a fegyver akkor megmutatja -
kiskorúbézoltán #6895 "elsütőbillentyűt kicsit megbuherálta"
Ha publikus akkor megkérdezném : mit lehet az elsütőbillentyűn buherálni aminek ez lesz az eredménye ? -
ok.sry! -
tehát oda lő ahova céloz. ehhez a fő változtatás az volt hogy az elsütőbillentyűt kicsit megbuherálta, ezálltal eltünt az az út amit bejárt az érintés pillanatától a fegyver elsütésének pillanatáig. tehát hozzáért és már lőtt is. még mást is buherált rajta de ez volt az egyik fő rész amit megváltoztatott -
kiskorúbézoltán #6892 "megcsinálta pontlövőre"
Ez azt jelenti , hogy belőtte a fegyvert (beállította az irányzékot) vagy valami egyebet ?
Sry ha
a kérdés , de az itt - sokak által - használt szakkifejezések zömét nem ismerem .
-
Légyszives ne itt flémeljétek egymás... -
ott volt leírva hogy ak-val 100 méterre lő úgy hogy megcsinálta pontlövőre mint amilyen a sportlövészek fegyvere. megtanulhatnál olvasni ha fogalmazni nem tudok. szerencsétlen. -
Mi vót itt???
-
moderálásra miért volt szükség? -
Azt hogy egy fegyvernek sacc/kb mennyi a lőtáva az egyszerű, csak te nem tudod megfogalmazni, hogy a superman tanárod hogy, mivel, hova lő. -
kiskorúbézoltán #6882 Egyártalán nem olyan veszélyes , sőtt ilyen baromságokon gyakorolni és úgy menni valahova ahol lőnek na az lenne veszélyes . SZVSZ -
-
[center][b]Mosul
[img]http://www.armytimes.com/content/editorial/editart/120704front3.JPG[/img
Baghdad
"Mil-Sim" :D
-
En lattam egyszer egy dokfilmben hogy a tema szakertoi az izraeliek hogy gyakorolnak...hat elesben....kiszuperalt autokkal..kicsit ossze torik oket de megtanuljak.. -
Cat #6878 sztm ezek a képen technikusok, nem katonák, csak próbálgatják a rendszert
a videót megnéztétek? a szöveg szerint elsősorban nem lövészeti, hanem kommunikációs (autón belüli és más tagokkal kapcsolattartás), és szituációs gyakorlatok vannak. Tehát az együttmüködést akarják igy beléjük verni, nem a mesterlövészetet.
a gyors mozgás + kanyargás közbeni éles gyakorlat, miközben közvetlen előtte és mögötte is járművek mennek szerintem elég veszélyes lenne élőben gyakorolni. -
Jogos, sorry, már késő van...