95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
kiskorúbézoltán #7121 Nem "égeti" át , a kum. sugár az ún. "hidegfolyás" elvén üti át a páncélt . -
Magyarország hetvenhét tankot ad Iraknak
ennek mi értelme
-
De úgy kb. milyen hőmérsékletű? Mert ahhoz, hogy ezredmásodpercek alatt átégesse az acélt, ahoz elég tekintélyes hőmennyiség kell. -
Nem, ahhoz túl kicsi a hőmérséklete és/vagy a nyomása... -
Ez a kumulatív sugár már plazma állapotú? -
Köszi...
Megmondom a frankót,meg voltam gyöződve arról,hogy ez csak sima "akna-gránátot" tüzel :O
Ma is okosabb lettem :) -
Igen, a HEAT robbanófejek a kumulatív sugárral (gyakorlatilag egy nagy nyomású, olvadt "fémtüske") ütik át a páncélzatot.
További információkért nézz el a BOP Haditechnika rovatába. -
Csecsenföld:
-
kumulatív sugár? -
Nézd vissza a #5648-es hozzászólásomat. Ott látható mit csinál egy RPG-7VL egy M1A1-el. Maga a lyuk kicsi, de ha a kumulatív sugár eltalál valamit odabent, annak kalap-kabát... -
Hmmm.... úgytünik a Hummer renoméja sem a régi...
[i]"Nagyobb biztonságban érzem magam egy Volvoban, mint az egyik olyan (páncélzat nélküli) Humvee-ben." Mondja Richard Murphy, a 372-es Katonai Rendőrség Századtól.
"Láttam, ahogy egy útszéli bomba felrobban, és megsebesít négy katonát a 82nd Airborne egységtől. Ez a katonai karrierjük végét jelenti..." -
Felüről a 8.képen,az az RPG nem sok kárt csinált a harckocsiban. -
Az első képen biztos, hogy M2 vagy M3 Bradley látható, nézd meg a gépágyút a test közepén/elején.
A második képen szvsz egy M109A6 látható. Teljesen elképzelhető, hogy a hőre meglágyult acéllemez test nem bírta el a torony és a löveg súlyát, és így "beesett". -
Inkább Bradley, most igy jobban megnézve (a viszonylag épen maradt hátsó rész, és a kötényezés miatt). -
Jah, csak itt a 13-ban nem lehet ADSL az optikai kábel van, ami az ADSL-el nem kompatibilis, és itt csak ez van. Illetve ez a leggyorsabb. De kétségeim vannak afelől hogy 1,5 Mbit-es ADSL-re váltanék ha lehetne...
Csak hogy ne legyek off topic, volt egy roncs amit nehezen azonosítottam:
Úgy vélem ez egy Abrams... volt... Szted?
A másik ez, tippem egy M109 a jellegzetes elejéről, és lámpaburokról következtetek erre. Lehetséges, hogy a megolvadt fémre nehezedő súly (ami itt a lövegtorony) miatt ilyen hullámos?
-
brutális
-
Egy pár kép az orosz honlapról, sérült illetve megsemmisült amerikai harckocsikról:
[center]M1A2
M2 Bradley
LVTP7
M113
HMMWV
-
eljött a meszkalin ideje biztos :D -
Hááááttt... akkor már inkább 1.5Mbit és nincs forgalmi korlátozás... :)
Talán emlékeztek még az "An-94 Abakan" gépkarabélyra. Namost az Abakan ugye a tender elnevezése volt, és a lényege az, hogy a hagyományos AK gépkarabélyokhoz képest 1.5-2x akkora legyen a harcértéke a fegyvernek. Az egyik tervező csoport meglehetősen komolyan vette a kiírást, és rögtön 3x akkora teljesítményt garantált - úgy, hogy összefogtak 3 fegyvert...
Van rá egy tippem, hogy a súlya miatt pörölyként is perfektül használható lenne... :))
Ugyanennek a tervezőnek volt még pár fegyver-prototípusa, kettő ezekből:
Csak tudnám, hogy miért ezt a rikító narancssárga színt preferálták? Már az AK-74 esetén sem tudtam megérteni, miért olyan szinűek a műanyag alkatrészek, amilyenek. Bár a kép készítőjének volt érzéke: az őszi táj az egyetlen, amivel valóban harmonizál... :D -
2 Mbites. (TvNetWork) -
Miért, gyorsabb neted van? :)))
SWAT roundup 2004 - meglepő, de nem is egy, hanem három magyar csapat volt ott (Neutron Beavatkozási Csoport, Szervezet-bűnözés Elleni Beavatkozási Csoport és a Rendőrakadémia Csapata). -
-
hmm sry elírtam... -
Cifu, nagyon ott vannak ezek a képek. Csak most volt időm megnézni (télleg nagyon lassu, még nekem is :P). -
ankol katonák nem? :D
nézd meg a címt -
Amerikai katonákon tesztelték az LSD-t, sajna fekete fenér... -
[center][b]Fallujah
-
Thx Cifu és Skyflash! 
-
Ejj-ejj... a (nyugat-)német légierő ritka balszerencsés a gépeit illetőleg, anno F-104G és most a Tornado... Lehet azért kellett gyorsan túladni a MiG-eken, és kivonni az F-4-eseket, mert túl megbízhatóak voltak?
-
Cat #7092 Erdőbe zuhant egy német harci gép, a két pilóta meghalt
Erdőbe zuhant csütörtök délután a német hadsereg egyik harci gépe Felső-Bajorországban. A Tornado kétfős személyzete életét vesztette.
A védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy a Tornado fél négy tájban, közvetlenül a felszállás után, három és fél kilométerre a lagerlechfeldi repülőbázistól eddig ismeretlen okból lezuhant. Egyelőre nem tudni, hogy volt-e fegyver a gépen, ám a rendőrségi jelzések inkább kizárják, semmint megerősítik ezt a lehetőséget. A becsapódás után kisebb tüzek keletkeztek az erőben, a mentést a leszálló köd is nehezítette. A gép pilótáját és kísérőjét a szerencsétlenség színhelyétől nem messze holtan találták.
A Bundeswehr vadászbombázóként rendszeresítette a Tornadót, amelynek megbízhatóságával kapcsolatban a kilencvenes évek végén, sorozatos szerencsétlenségek miatt erős kételyek merültek fel. A német hadsereg még 300 Tornadóval rendelkezik, számukat drasztikusan csökkenteni akarja. -
Hát igen,a "nagysikerü" PA-t már tényleg illik lecserélni... -
Imádkozz, hogy ne FÉG P9RC-kre, mint a rendőrségnél... :) -
nos egy PA-hoz képest isten fegyver a jericho :))
ha jól tudom a szlovák határőröknek glock a szol. fegyverük. az frankó. a paksi mittudomén micsodáknak van még jó fegyverük...USP
határőrségnél most akarják lecserélni a PA-kat csak még azt nem tudják hogy mire -
Ghost nézd mit találtam neked: Amerikai Veszteségek Irakban - Egy orosz oldalon :))
Van benne pár Stryker is. :)
Viszont isszzzooonnnyyyyúúúúú llllaaaassssssúúúúúú...... -
Hat Glock azert ottvan a szeren...;) -
haverom = jóbarátom -
Egy haveromnak ez volt a szolgálati fegyvere(meg egy Sztecskin,vagy hogy kell írni)
Hát vagy 2 évig mindennap szidott rajta valamit :D
A Sztecskint istenitette :)
Most egy Glock valahanyasa van a Jericho helyett,....ezt (még) nem szídja :) -
mivan? -
Cnut #7083 Mi nem tetszik? -
"jericho-val!!!!!!!! eszméletlen király fegyver"
Khmmm...