95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
kiskorúbézoltán #7161 (Fényjelző , könyörgöm , FÉNYJELZŐ ... a nyomjelzős az a pálinka mondotta annó vahúr barátom .)
Fényjelzős lőszert (egészen szépen : fényjelzős lövedékkel szerelt lőszert) nem csak éjjszaka használnak , nappal is nagyon szépen látszik amíg ég a fényjelző elegy . Ha már elkezdted veretni a számodra nem kedves felebarátaidat a tűzelőállásod már úgyis fel lesz fedve a torkolattűz (nappal a felszálló füst) ill. dörej miatt , bár valóban a fényjelzős lőszerek használata kétélű dolog , te látod merre mennek a lövéseid és gyorsabban tudsz helyesbíteni , a rosszarcúak meg könnyebben megtalálnak . Ha jól emlékszem a brittek már nyűglődtek valamit egy olyan megoldással aminél a fényjelző csak kb 100m-re kezd el világítani , de erről semmi mást nem tudok ...
-
Hehe, már a magfúzióról tanulunk, de erről a hidegfolyásról még az életbe nem hallottam :) -
kiskorúbézoltán #7159 Passz ... Ha találok valamit majd linkelem (amúgy középiskolás fizika :P) . -
kiskorúbézoltán #7158 Hja kérem , kritizálni mindíg könnyebb ! :DDD -
Gépkarabély vs. Ágyú -
De tudod, hogy az amcsik mindig azt hiszik, hogy ők szarták a spanyol viaszt.:) És nekik ez új dolog (mondjuk újszülöttnek minden vicc új) -
Hát a páncélozott D-9-eseket már pár éve "teszteli" az Izraeli hadsereg... :DDD -
helyesebben minden van ott amiket tesztelni kell háborús körülmények között:D -
minden van ott :D -
Hmmm...
Már irakban is vannak páncolozott Caterpilar D-9-esek? -
[center]
-
Köszi!! -
Rémlik valami a hidegfolyásról, mintha a középiskolában az anyagismeret tantárgy alatt szóba került volna...
De olyan régen volt, hogy már csak arra emlékszem, hogy két anyag difundálhat is ezzel a módszerrel (az atomjai egymásba "csúsznak", és így kötés jön létre). Uhhh... de kegyetlen dolog, hogy ilyenekre már nem emlékszem...
Rákerestem a neten, de semmit nem találtam magyar nyelven, a szó angol megfelelőjét pedig nem tudom (a SZTAKI sem...). -
Az lehet, a torkolattűzre nem is gondoltam
Utólag belegondolva a hangtompítóhoz meg más lőszer is kell...
[höe vót] -
Ha már lőnek,akkor nem mindegy?
-
Egy éjszakai akciónak nem az a lényege, hogy észrevétlenül támadjanak? A nyomjelző lövedékkel csak a saját poziciójukat fedik fel.
-
Erről tudsz valami cikket linkelni? -
A nyomjelző lövedék álltalában némileg nagyobb, mint a hagyományos lövedék, és a hátsó részébe üregesre van kiképezve. Az üregbe valamilyen pirotechnikai anyag kerül, NATO lövedéknél jellemzően magnézium és stroncium elegye, ami vöröses színű, a kínai és orosz lőszerekben pedig magnézium és bór vagy réz elegye, ami zöldes szinű. Nemrég megoldották, hogy egy LED világít valamilyen módon, de erről nem tudok többet, ami előnye ennek a változatnak lenne, az az, hogy nem változik a tömege, mint a hagyományos nyomjelzős lövedéknek.
A nyomjelzők három fő fajtáját használják, a legelterjedtebb már a csőtorkolat elhagyása után világít, a második fajta csak mintegy 75-100 métertől kezdve (nagyobb lőtávú alkalmazásnál jellemző), a harmadik pedig egy halovány fajta, amely szintén a csőtorkolattól kezdve világít, de alig láthatóan, hogy ne vakítsa el az éjjelátó szemüveget használó katonát (értelemszerűen északai használatra szánták). -
LizardX #7143 Má bocs, de elfeledkeztél arról, hogy ha Magyarország bajba kerül, a baráti iraki hadsereg pillanatok alatt segítségünkre siet, T-72-esein száguldva... na jó, befogtam.
-
Tudom nem vág a témába de szeretném tudni. -
Hogy működik a nyomjelzős lövedék? -
Cat #7140 Juhász Ferenc honvédelmi miniszter szerint a tankok átadásával jelentős összegeket takarít meg a honvédség, ugyanis ezeket az eszközöket már kivonták a hadrendből, őrzésük és majdani megsemmisítésük pedig sok pénzbe kerülne.
http://www.magyarorszag.hu/hirek/kozelet/irak20041211.html -
Cat #7139 juhász aztmondta hogy ezeket már leselejtezték, és olcsóbb átadni, mint megsemmisíteni -
Sajnos a fogalmazás tényleg nem erősségem, ezt már sokan olvasták a fejemre, ilyenkor azzal próbálok takaródzni, hogy nem a Karinthy-díjra hajtok... 
De azért köszönöm a dicséretett, tőled ez minimum szorzósan értékelendő. :D -
kiskorúbézoltán #7137 Egyébként jó a bop-os cikk (annak ellenére , hogy időnként veszett pongyolán fogalmazol
) nagyon tetszett .
-
Black Watch katonák hazatérte (1st Battalion)
-
Yepp, a T-55AM2 és a Bastion tényleg kimaradt a szórásból... -
jah, én is olvastam. ez lesz ám a hadsereg! -
antijedi #7133 jah, akkor eladhatnánk a méh-be jópénzé :DDD -
inkább olvasztanák be..... -
A HM-ben eldöntötték, hogy elég egyetlen hk. zászlóalj, 58 harckocsival. Mivel több, mint 200 T-72-esünk van, a maradékot szépen átadjuk...
Előnyök? Nos nem kell pénz a tárolásukra/őrzésükre, és adott esetben megsemmisítésükre (ugyanez igaz a 4 millió lőszerre).
Hátrányok? Ha esetleg nekünk ne'adj isten szükség lenne rá, akkor nem lesz mégcsak a raktárban sem tartalékban. Plusz az esetleges kannibalizáció sem merülhet fel, ha esetleg úgy hozná a helyzet, hogy alkatrész kellene... -
kiskorúbézoltán #7130 A 9K116-1 Bastion rendszer rakétája , ha így könnyebben beugrik . -
kiskorúbézoltán #7129 9M117 -
Tudsz te olyan lövegből kilőhető rakétát, amelyet huzagolt csöből lőnek ki?
-
kiskorúbézoltán #7127 Egy link a különböző NATO , Pentagon(?) , és eredeti orosz megjelölésekhez itt . -
kiskorúbézoltán #7126 Hmm , szóval a rakéták nem forognak repülés közben ? -
antijedi #7125 a rakéták ált szárnyakal vannak stabilizálva nem pedig a forgásos modszerel nem? és akkor a kettő ugye üti egymást, legalábbis én igy tom, javitson ki valaki ha tévedek :) -
kiskorúbézoltán #7124 "A simacsövű ágyú további előnye, hogy akár rakétát is lehet kilőni belőle"
Huzagoltból nem ? -
antijedi #7123 amugy nem is tudtam hogy már rossz időt is lehet rendelni irakba az amcsiktól :DDD -
antijedi #7122 jókérdés...