95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
jó kis kép :) -
[center]
Svéd Strv.122.-esek (Leo2A5Mod) éles lőgyakorlata. -
lál :D -
Nos, sokáig kellett várni rá, de talán ez az első AR15/M16/M4 gépkarabély, ami még engem is érdekelne:
[center]
STAG-15L - "L" mint Left-Handed, vagyis balkezes.
És csak 989$... :DD -
[center][b]Ramadi
Hadifelszerelés
Anbar-tartomány
Fallujah
-
Hullámsír a La Plata-öbölben -
köszi! -
Selective Integrated Rail (SIR) System:
A haditengerészet (US NAVY) elvetette a hadsereg (US ARMY) RIS-rendszerének hadrendbe állítani, ezért egy annál jobbat kért. Az elvárások vele szemben
-Víztűrő legyen legalább 30 méteres mélységig, 2 órán át.
-Jobb legyen a RIS-nél a megbízhatósága, a szerelhetősége, biztonságos használata és tűrőképessége.
-Szabadonlengő cső esetén is használható legyen (tehát a tokhoz csatlakozhat csak, a csőhöz nem!)
-Használható legyen vele az összes eddigi felszerelvény (optikai célzóberendezések, lézercélzó, fegyverlámpa, gránátvető, stb.)
A SOCOM pedig a SOPMOD leváltására készül a SOPMOD II. fejlesztésével. E két feladatra jelentkezett a Knight's Armament és az ARMS cég a SIR rendszerrel.
A SOCOM négy változatot tesztelt, a Model 45, 46, 50 és 58. Mindegyik megemeli elég rendesen az irányzóvonalat (vagyis a katona szemvonala magasabban van, ha erre szerelik fel az optikai irányzóberendezést), ami elég kedvezőtlen célzás szempontjából. A Model 45 esetén felszerelhető az M203 gránátvető, a másik három változatnál (46, 50 és 58) a gránátvető csak kissebb átalakítással felszerelhető.
Eközben viszont a Rangers egységek a tesztlövészeteken szinte csak pozitívumot mondtak róla: javítja a találati esélyt (könnyebb vele célozni), megbízhatóbb és modularitás terén is jobb - noha nehezebb, mint a korábbis RIS rendszer.
A SOCOM a tapasztalatok alapján a SIR rendszert nem fogadta el, mivel a Model 45 nem felel meg a szabadon lengő csővel kapcsolatos elvárásnak, a Model 46, 50 és 58 esetén pedig a szabvány gránátvető nem felszerelhető. A NAVY döntése hasonló volt.
Ennél többet nem sikerült találni róla. Van egy sejtésem, hogy a SCAR-L tenger után a SOPMOD II. már nem az M4-re épül, a RIS nyugdíjba vonul, és a SIR pedig sose fog a SOCOM gépkarabélyokon feltünni (mintha a KAC továbbra is dolgozna a SIR-en, de ennél többet nem tudok). -
:P -
Tudsz valami leírást készíteni az M4A1 SIR-System-ről? (ha lesz időd és energiád) -
Itt egy nagyfelbontású kép a SCAR-L gépkarabélyról (ha valaki tapétázni szeretne :))
Meg pár Ausztrál Tiger helo kép:
[center]
-
antijedi #7270 nem, nem voltam itthon :PPP
pont akkor nzétem a topicot amikor irtál :D -
:DD
Idáig frissítgettél??
-
antijedi #7268 ez volt a célom 

-
Fel :P -
antijedi #7266 feladod mi? :DDD -
kiskorúbézoltán #7265 Én csak olyanra szavaznék amit már kipróbáltam ! :) -
Én csak azt akartam ezzel mondani, hogy egy nem "reklámvideoban" teljesen jol szerepelt, nem nyekergett. Szerintem se a legjobb.
Én mindenképp német fegyver mellett tenném le a voksomat
-
kiskorúbézoltán #7263 :D -
:D
-
kiskorúbézoltán #7261 Tőlem ?
Én még kiskorú vagyok !
-
Najó hagyuk....--->
-
LOL!
Tudom mi az a "da"...épp azért kértem segitséget :D -
kiskorúbézoltán #7258 Da=Yes -
antijedi #7257 hát azt tényleg nem, ebben egyetértünk :D
amugy honnan tudnád hogy mit kel olvasni? legalább egy könyvet kell egy szerzőtől olvasni hogy meg tudd itélni milyen... (az ilyen bejánálosok meg hasonlok meg pont olyan mint más f***ának a fényezése.... :P) -
kiskorúbézoltán #7256 Nem mondtam , hogy rossz lenne az M2 ! Csak annyit , hogy nem biztos , hogy a legjobb . Egyébként amit leírtál az a legkevesebb ami elvárható egy géppuskától ... -
-
Talán mert tudom,hogy mit kell olvasni?
...nem Földi Pál-t :P
(bár sokan esküsznek rá) -
kiskorúbézoltán #7253 Da ! :P -
antijedi #7252 és honnét tudod hogy melyik miylen amig el nem olvasod? :DDD -
Nekem van egy videóm egy amerikai csávorol, aki fegyverekkel lő, de rengeteggel. Ő 2 percig nyúzza az M2-est nemritkán több másodperces sorozattal, és egy nyekk nem volt. Mivel nem reklámvideo, még azt se lehet mondani azért. -
You are a kommunist?? 

:D -
Nem,...az olyan írásokat messziröl kerülöm... -
kiskorúbézoltán #7248 De mos' mé' ??? :DDD -
antijedi #7247 mert miért ne? :D
mellesleg meg sokszor divat X cuccot fényezni másik X cuccot meg szapulni, akár hány évesek is legyenek, ez van sajnos... :/ -
pfff... -
Mér fényezne egy X éves cuccot,ha nem lenne igaz? :) -
kiskorúbézoltán #7244 Úgy-úgy ! :DDD Én pl maximálisan elfogult vagyok a ruszki fegyverek iránt ! :))) -
antijedi #7243 mellesleg meg attól még hogy magyarok az mgé nem jelenti azt hogy elfogulatlanok is :)
magyarországn néha nem csak a sajátjukat fényezik az emberek hanem a másét is :DDD -
antijedi #7242 végülis :)
de lehet csak jó fizetést kaptak :DDD