95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Márpedig itt is ottvannak... :)
  • Glpetyus
  • [NST]Cifu
    Na, keresgetés közben egy érdekességre bukkantam: partraszálló tengeralattjáró. Elsőre tiszta agymenés, mert melyik az a tengó, amely elég közel tud menni a parthoz. A korábbi terveknél ezzel nem különösebben törődtek (tudnak úszni a fiúk, és a szovjet anyácskáért akár még vállukon is elviszik a tankot - vagy valami), a későbbi verzióknál már realistábbak voltak, úszó harckocsik (pl. PT-76) és lövészpáncélosok (pl. BMP-1) voltak tervben. Mondjuk el lehet képzelni, milyen képet vágtak volna az amerikaiak, ha Florida partjainál szépen kiúszik a partra a vidám felszabadító vörös hadsereg párszáz BMP-1-ese . :)))

Az első terv (tessék megkapaszkodni) 1948-ban kezdett formálódni, a Grönlandi, majd az Alaszkai amerikai stratégiai bombázóbázisok elleni támadásra kihegyezve. Az 5845 tonnás tengó 10db T-34/85 tankot, 12db teherautót és 3 db utánfutót, 4db terepjárót, 12db 85mm-es és 2db 45mm-es vontatott ágyút, 3db La-11 vadászgépet és 750 katonát vitt volna (összesen 1550 tonna, lőszerrel, tokkal-vonóval). A végén a programot felfüggesztették.

A második terv 1967-ben született, a tengó immár atommeghajtású, 17600 tonnás a vízfelszinen, és 1200 tonnányi felszerelést vagy pl. 20 úszó járművet és 256 katonát vihetett volna magával. A programon 1976-ig dolgoztak, de mivel a hajóépítés terén abszolut prioritást élveztek a ballisztikus rakétahordozó-tengeralattjárók, a fenti terv (project 717) szintén fel lett függesztve.
  • Glpetyus
    Gondoltam,hogy nem most csináltad az oldalt :PPP
  • DJ Skyline
    én csak simán tomcatat meg f14-et írtam be...ezen oldalon nézelődtem de amit kerestem nem találtam meg!:)
  • [NST]Cifu
    Szerinted én hogy találtam a lenti linkeket?
    Google: F-14 tomcat squadron

• Glpetyus
  • Glpetyus
    :DDDDD
    Sry
  • [NST]Cifu
    Tessék itt egy másik jó oldal
  • DJ Skyline
    Köszi szépen!
  • [NST]Cifu
    Tessék, itt a te oldalad: F-14 Tomcat Alley

Itt megtalálsz mindent, részletes leírást a gépről, ismertetőket a századokról, képekekkel, századjelzésekkel, stb.
  • Glpetyus
    Hülye mexállott
  • DJ Skyline
    Hali!
    Lenne egy kis problémám F-14 Tomcat századjelzésekkel kapcsolatban!

Mégpedig,hogy a VF-142 Ghostriders századnak van egy kaszás figurája és én csak azt láttam eddig...ezt...És láttam egy ilyen kaszást is...szerintetek ez egy ugyanaz a század vagy két különböző?

és a többi század amire még kíváncsi vagyok...

ez1
    ez2
    ez3
    ez4
    ez5
    ez6
    ez7
    ez8
  • [NST]Cifu
    Szvsz elvitték szines fémnek...
    Magyarországon a hüvelyek újratöltését tiltja a hatóság, de a .22LR ráadásul peremgyújtású lőszer, tehát nem is újratölthető.
  • Sadist
    Azzal mit csináltak? Beolvasztották? Vagy újratöltötték és eladták jó pénzért?
  • [NST]Cifu
    Több, mint valószinű, hogy támadógránát, tehát minimális repeszhatással rendelkező fajta. Miután a videó minősége elég gány, ennél többet én is igazán tudok kivenni belőle...
  • [NST]Cifu
    Ne is mond, a mi lőterünkre 3x törtek be, mondjuk a vandalizmust leszámítva csak kb. 20-30kg-nyi .22LR lőszerhüvely tünt el...
  • Sadist
    Ez milyen gránát lehetett?
  • Punkerwork
    vagy még a céltáblákat is lenyúlnák már nyitás elött :(
  • [NST]Cifu
    Jó lenne, de félek tőle, hogy rövid időn belül bekövetkezne egy halálos baleset, és a létező összes lőteret bezáratnák a túlbuzgó pótcselekvésekről híres politikusaink... :D
  • Punkerwork
    1 lángszórót szivesen letesztelnék egyszer
  • Punkerwork
    itthon miért nincsenek ilyen helyek? :(
  • [NST]Cifu
    Ez egy lőtér állítólag valahol Dél-ázsiában (Malajzia és Kambodzsa merült fel), ahol (pénzért) lőhetnek a turisták, gránátot dobhatnak, stb.
    Az egyszeri idióta persze a fogával akarta kihúzni a biztosítót... csaknem rá is fázott... :)
  • Glpetyus
    Az idióta...pfff...
  • Punkerwork
    lol, amúgy ezek "pecázni" akartak? :)
  • [NST]Cifu
    Javítva az ottani link is, de Itt van másik oldalról.
  • Glpetyus
    Nemjó
  • Punkerwork
    Forbidden
  • [NST]Cifu
    A kézigránát nem való láma kezébe... :D
  • [NST]Cifu
    Ilyen rövid csővel? Kizárt...
  • [NST]Cifu
    Megegyezés született, hogy Magyarország 40db AIM-120C-5 rakétát vesz plusz a hozzá való kiszolgáló eszközöket, és ezért 25.389.904 $-t fizet. A rakéták leszállítását 2006-2007 közöttre teszik, a Raytheon és a Saab már dolgozik a rakéták integrálásán a Gripen-hez (az AIM-120B integrálása már kész).
    A tárgyalásokon szóba került amerikai AIM-9M légiharc rakéták, GBU-10, 12 és 16 lézervezérlésű bombák, valamint AGM-65H/K földi célok elleni irányított rakéták is, de a magyar fél a magas árakra hivatkozva ezeket elvette. A rövid-hatótávolságú légiharcrakéták valamint a földi célok elleni fegyverzetre jövőre várhatóan új tendert írnak ki.
  • traXion
    és pontossága hosszútávon veri az M16-okat?
  • [NST]Cifu
    CQB-ra tökéletes. A hosszú cső (a sima M16 Viper-nek mindössze 18.5 cm-es a csöve!) és a gránátvető felesleges (bár talán az M203-at fel lehet szerelni rá), a kissebb tömeg és a gyors célra emelés a legfontosabb, ehhez rövid, könnyű fegyver kell. Tehát ezek a kompakt fegyverek gyakorlatilag a géppisztolyok alternatívái.
  • Glpetyus
    Nekem tecc'
  • traXion
    és ez mért jó? :)
  • [NST]Cifu
    Az idei év "slágere" a "subcarabine", vagyis a "kompakt" gépkarabély, amely az 5.56mm-es NATO lőszert lövi, és méreteiben inkább egy géppisztolyra emlékeztetnek. Persze ilyen már van pár pl. HK53, HK G36C vagy a SIG 552 Commando.
    Kicsit lassan, de úgytünik az M16-ra épülő ipar gőzkalapácsa beindult, és itt a legújabb terméke, az M16 Viper.

Az M16 Viper XRP. Kicsit sokallom az 1850$-os árát.
    Drágább, mint a G36C...

Itt egy kis videó is róla
  • Glpetyus
    khhmmm..Graf SpRee?? :D
  • XCoMA
    Találd ki, mostantól mi a hátterem?
  • antijedi
    csini :)
  • [NST]Cifu
    Itt az eredeti kép nagyban (3504x2336 pixel, ideális multi-monitoros gépre háttérnek :))

Leo lőgyakorlat:
    Videó 1.
    Video 2.