95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Csodálatos kép!
  • traXion
    [center][b]Mosul

• Sadist
    Természetesen éles lőszerre gondoltam :)
  • traXion
    thxvm
  • [NST]Cifu
    Nem tudok róla, a HK-val kötött felújítási programban emlékeim szerint nem szerepelt a bajonett téma.
  • [NST]Cifu
    merACE (#7781):

Én nem tudok róla, régebben UZI változatok, újabban HK MP5-ösök, valamint KGP-9-esek a jellemzőek.

Traxion (#7782):

A lengyeleknek saját gyártmányú AK-variánsuk van (ahogy az összes ex-VSZ tagországnak), most nem nézek utána (kicsit nagyon hullafáradt vagyok), de a lehetséges variációk közül a legvalószínűbb a Beryl és a Mini-Beryl (elvileg ezek már leváltották a 5.45-ös változatokat):

Wz.89 Onyks
    Wz.88 Tantal
    Wz.96 Beryl
    Wz.96 Mini-Beryl

Ezek közös jellemzője, hogy behajtható váltámasszal készülnek, és már a Tantal is rendelkezett a 3-as rövid sorozatlövés képességével.

sadist (#7788):

Akkor, ha éles lőszert használnának. Azonban itt vaktöltényt használnak, azzal pedig ugye a visszarugás egy(-két,-három) nagyságrendel alacsonyabb.
  • traXion
    Teljes figyelmemet ennek a "flame"-nek szentelem. :)
  • GhoST23
    Most adom a szemétnek az ívet. Szerintem nem is láttot még katonai surranót nem hogy eredeti AK-t.
  • traXion
    Csak azért mert én is láttam "75RANGER75" "kollégánk" (erős kifejezés) nyílvánvaló nyelvbotlását, meg azt is, hogy ő "látta". :)
  • GhoST23
    Traxion:
    Most kérdeztem meg egyik kollégámat aki megjárta Irak-ot hogy a lengyelek saját átalakítású AK-t használtak aminek volt Burst Fire módja.
  • ghost cb
    Az L85A2-nek már megoldották a szurony felhelyezését normálisan?
  • Seaweed
    aha
  • ghost cb
    Tűzgyorsásaga viszont elvileg 10 000 lövés/perc fölött van, szóval módosíthatja adódó kisebb hátrarúgást.
  • ghost cb
    Cifu írta, hogy XM214, abból.
  • Seaweed
    Azt honnan veszed hogy ez 5.56-os loszert hasznal a kepen? (huvelyek meretebol en inkabb a 7.62-re voksolnek!..bar lehet h tevedek)
  • ghost cb
    Az M134 Minigunnak kb. 120 kg-os (~1200 N) visszarúgása van, de 7.62x51-es lövedéket használ, nem 5.56x45-öst, tehát biztos kisebb a visszarúgása ennek. De hátraesne :)
  • Placebó
    Azé láthatóan megy neki....
  • Sadist
    Asszem a world.guns.ru-n olvastam, hogy egy ilyen fegyverrel nem lehet kézből lőni, mert azonnal hátraborítaná az ürgét a hátrarúgás. Sőt egy ilyen fegyvernél már nem is hátrarúgás van, hanem egy bazinagy, már szinte folyamatos erőhatás.
  • traXion
    szerintem nem
  • traXion
    Cifu, Irakban, a Lengyel katonáknak Para-AK-juk van ugye?
  • merACE
    Üdv!

Mo-on használ valamelyik szerv P90-est?
  • Bucser
    Lehet csak ellensúly:) hogy ne boruljon fel:) biztos extra súlyt pakoltak a bal oldalára a fószernek:D Azárt poén lehet ezt így fogni miközben még ráz is ez a szar:D
  • [NST]Cifu
    Azaz, 9x19mm-es Para AK csomagolásban. :)
  • Seaweed
    9mm?
  • [NST]Cifu
    [center]
  • [NST]Cifu
    Jó kérdés. Elvileg vaktöltényt lő (ha nem, akkor alapból érdekes, hogy a csőtorkolat vonala elött fényképez az ürge), vagyis gellertől nem kell félni. A hüvelyek lefele, a heveder széteső tagjai jobbra-hátra vetődnek ki a fegyverből.

Passz.
  • Seaweed
    De most tenyleg! Miert van ezen a mukin melleny? Attol erosebbenek erzi magat? :DDDDD Szemuveg, zajvedo oke..de melleny?! egy loteren (?!)...
  • Seaweed
    Legjobb hogy ott a lada es csak 10 centivel hullik melle a sok kivetett huvely :D
  • [NST]Cifu
    A Gatling visszatér a Resident Evil: Apocalypse-ban, a Terminátor utódjának már fél kéz is elég megfogni az XM214-et. :)
    [center]

• steweee
    igen, ez volt az, nos emlékeimben valóban megszépültek az adatok róla.
    Idézet Cifu mestertől: "KGP-9, egy magyar géppisztoly, ilyenekkel van ellátva több belügyi szerv is, pl. a foglyokat kisérő BV-s kommandó is ilyeneket használ. Egy BV-s tiszttől úgy hallotam, hogy az első széria valami iszonyú gagyi lett, volt, hogy szó szerint szétesett a lőtéren, gyakorlólövészeten a fegyver, de a mostani változatok már strapabíróbbak, és normális minőségűek." :)

http://www.hmhti.hu/fejlesztesek/img13.htm
  • [NST]Cifu
    Nem tudom, hogy milyen nemzetközileg is kedvelt magyar géppisztolyra gondolsz, ha a KGP-9-re, akkor a topic alján lévő keresőbe írd be a KGP-9-et.
    Viszont az én emlékeimben nem az él, hogy "jó minőségű" és "igen közkedvelt". :))
  • steweee
    emléxik még rá vki hogy mi annak a magyar géppisztolynak a típusa ami külföldön is igen közkedvelt és jó minőségű. volt korábban, vagy fél éve a topicban, esetleg leírást róla
  • Seaweed
    LÉGKONDÍCIONÁLÓ a kulcszo!
  • ghost cb
    És szigszalaggal van összeragasztgatva, nehogy szétessen!
  • Bucser
    Lehet kapott "minisztériumi támogatást", hogy ne szapulja a jövendő technikát:D

Cifu, van belőle Cabrio?? merta dél afrikai melegben nem sok kedvem van G - ruhában meg üvegkalitkában csücsülni egész nap borsónyi fizuért, csak azért, hogy repüljek:D egyébként mehetünk, csak még asszonynak meg kell magyaráznom:D
  • Seaweed
    off
    hu bazze mekkroa hajtomuve van ennek!!! http://www.airliners.net/open.file/751309/L/
    on
  • traXion
    azért ezt itt ne...
  • traXion
    Egy aknát hatástalanított vele.
  • Seaweed
    En mar megyek is...fullos a kikepzesem Mirage III-ra :D (lasd bop WoV forumat :)))
    ..es amugy is az egyik kedvenc tipusom :)

nah megyek is csomagolni...:D
  • [NST]Cifu
    LoL. Dél-Afrikának van 50db felújított Cheetah gépe (Izraeli segítséggel feljavított Mirage III.), és rá 9 pilótája (plusz 7, akik képesítéssel rendelkeznek, de nem repülnek). Nem jelentkezünk Sea, Bucser?

Dél-Afrikai harci repülőgéphelyzet.
    [center]

Egy impresszív festésű Cheetah.