95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Glpetyus
    :O
    Azért van még LAV-25 is irakban :)
  • Glpetyus
    Hogy azt a kapitalista,mocskos @&#@##>^@@&xvv#@&@#&@...
  • Glpetyus
    Na ez nagyon durva.
    Van 3234234 videó,és csak 50-100 dollárt/darab akarnak... :D
  • Seaweed
    Kivancsi vagyok hog yekkora hoenergia felszabadualasa utan mekkora lehet a szorasa pluszban az amugy sem elenyeszo szintjehez kepest?!
  • Glpetyus
    Pfff...de durva :O
  • Glpetyus
  • [NST]Cifu
    Itt egy 'vicces' kis videó. (az erkélyen állóknak aligha volt vicces mondjuk)
  • Bucser
    nem rossz kép... Szép piros mint amikor kovácsolják a vasat:D
  • [NST]Cifu
    A Gatling ott kell, ahol nagyon rövid idő áll rendelkezésre a lövéskiváltásra, vagyis a lehető legrövidebb idő alatt kell sok lőszert kilőni, ezért is elterjedt a repülőgépeken és helikoptereken. Szárazföldi harcban túl sok értelme nincs, vegyük alapul a 'látványvadász' Predator filmet: kilő mondjuk 200 lövedéket egyetlen emberkére. Csakhogy már néhány találat esetén is megfekszik szerencsétlen, célozni pedig ugyanannyi ideig tart (ill. a nagyobb fegyvertömeg miatt inkább tovább), mint egy hagyományos gépfegyverrel, akkor meg minek pazarolni a lőszert?

Egyébként:
    [center]
  • Zs0lt1
    Hú, ez nagyon jó oldal. Köszi.
  • Glpetyus
    Thx,én ezeket már letöltöttem :)

#7902,#7897.....
    ^.^
  • [NST]Cifu
    Ez a GrouchyMedia.com-ról származik, 'csak' levágták a reklámot a végéről, az eredetit anno én linkeltem be, van pár érdekes videó még az oldalukon, érdemes megnézni. Egyébként neked is ajánlom GPetyus, repülős is akad egypár.
  • Cat #7910
    Az idén elõször katonai alapismeretekbõl is lehet érettségizni. A vizsgán gyakorlógránáttal is dobni kell.

Érettségi katonai alapismeretekből

Katonai érettségi tétel: sapkát le!
  • Glpetyus
    Áhh,...haggyá' békébe' :S
  • traXion
    túl magasröptű poén volt neked :P

nincsenek videoim, így mondom :)
  • Glpetyus
    Milyen képek,te "ökörállat"??
    VIDEÓ baz,VIDEÓ...
  • traXion
    nyöszörgős képeim nincsenek, sry
  • traXion
    [center][b]Mosul

Baghdad

• Glpetyus
    Nem tucc' segiteni?
  • traXion
    különleges igényeid vannak he
  • Glpetyus
    A másik videó amit keresek =
    Szintén jópár éve láttam a spektrumon,egy F-15 fülkéjéből felvett múvit,épp légiharc közben...
    A pilóta a G erőtől "nyöszörgött" :)
    Ez annyira teccett',hogy ezt(vagy ilyet) keresek már jópár éve.
    Szal ha vki tud,mondjon elérhetőséget ezekre plz.
    (ebben az esetben mindegy milyen gép,csak nyöszörögjön :D )
  • Glpetyus
    Jófejek vagytok...na LINKET!!4
  • steweee
    nem elképzelhető olyan fegyvernél ez a tűzgyorsaság amit folyamatos tűztámogató szerepkörben használnak, és azért kap gatlingot sima egycsövű helyett, hogy nem forrósodjon fel olyan hamar? bár lehet hülyeség amit mondok, nem tudom mennyivel melegszik kevésbé, hiszen azért a gatlingnál is alig van időlemaradás a lövések között csövenként, nyilván a tűzgyorsaság emelése volt a kifejlesztéskor a cél
  • Bucser
    Az nem zuhant éppen?:D
  • traXion
    fordísd meg a monitort :P
  • Glpetyus
    FIGYELMET KÉREK :D
    Vki nem tud olyan videót,ami az Apache manőverezési képességét mutatja be?
    Pár éve láttam egy pár perces múvit VHS-n,amin hátrafelé+felfelé+fejjel lefelé (ezt egyszerre!) manőverezett...
    Na ilyen videót keresek.
    Köszi ^^
  • Glpetyus
    GYÁÁ,ez qrva jó!!
  • Zs0lt1
    Sziasztok!
    Itt egy jó kis amcsis helis múvi.
    Nem tudom, volt-e már itt, ha igen, akkor bocsi.
  • kiskorúbézoltán #7894
    Kezdősebességből meg lövedéktömegből kiszámolható elvileg .
  • kiskorúbézoltán #7893
    SZVSZ nem , de mondom , hogy csak a hasamra ütöttem .

Nem , egyeslövésnél ... , majd ha át lehet állítani egyesre ... :DDD
  • kiskorúbézoltán #7892
    A legmókásabb , hogy még egy PS2 is szériatartozék állítólag ...
  • [NST]Cifu
    Sorozatlövés közben? Nem kevés az?
  • kiskorúbézoltán #7890
    Vakarják is a fejüket néhányan ! :D
  • kiskorúbézoltán #7889
    Most csak a hasamra ütök , de szerintem a PKM visszaütése olyan 10 kg-nak felel meg .
  • [NST]Cifu
    Nyilvánvalóan nem jó csak az adatokra támaszkodni, de azért némi támpontot adhatnak, lásd: nehezebb, ezzel együtt nehezebben szállítható a Stryker, ugyanakkor gyengébb fegyverzettel rendelkezik, ráadásul egyáltalán nem úszóképes. Az, hogy mindemellett még több, mint kétszer drágább, azért erős fejvakarásra adhat okot, nemde?
  • [NST]Cifu
    Vagy-vagy probléma.

Vagy fele akkora a súlya, és akkor a tűzgyorsasága 1/7 körüli (pl. M60E3: 8.89kg és 550lövés/perc), vagy a tűzgyorsasága kb. negyede, de akkor a tömege kb. 2/3-a (pl. MG3: 11.5kg és 1200lövés/perc).

De például MG3-al már nem nagyon szoktak lőni kézből, vagy ha igen, akkor csak rövid, 2-3 lövéses sorozatokat, és már ekkor is igencsak ugrál az ürge kezében, korábban belinkeltem egy KFOR vagy SFOR misszióra készülő német egység éleslövészeti gyakorlatáról készült videót, ott például így is lőttek az MG3-al, de inkább azt alkalmazták, hogy egy másik katona játszotta az álvány szerepét, a válára támasztották a fegyver csövét, és kézzel fogta a bipod-ot. De így is csak rövid sorozatokat engedtek meg. Felteszem a PKM-ből indultál ki, az kb. 9kg de a tűzgyorsasága csak 650lövés/perc. Mondjuk vegyük alapul azt, ez esetben a PKM kb. harmad akkora visszarugással rendelkezik, mint az M134... Ez kb. még reális is lehet, nem?
  • kiskorúbézoltán #7886
    LAV-25 / Stryker

Nem biztos , hogy jó az ilyen - néhány számszrű adatból álló - összehasonlítás , elvileg az M-16-os sorozat bármely tagja jobb az AK családnál és ugye az sem igaz . Amivel a Stryker-nek jobbnak kéne lennie az a kommunikáció ill. a hosszan tartó "lakhatóság" és más apróságok .
    Az viszont biztos , hogy jelen formájában - finoman fogalmazva - "nem túl népszerű" a felhasználói oldalon ... De nem elfelejteni anno az M-1-es is így kezdte !
  • kiskorúbézoltán #7885
    Na összegezzünk :

Csak ötletszerűen: mert a PKM kb. 2x akkora tömegű, mint az SzVD?

A tűzgyorsaság csökkentése hatásos lenne, csak éppen egy kis bibi lépne fel: 1000-1200 lövés/percre már egy hagyományos, egycsövű géppuska is képes, miért használnál akkor gatling-géppuskát?

M134: 18.8kg

Ha azt veszem , hogy az M134 kb. kétszer akkora tömegű (a többi alkatrészt nem veszem figyelembe mert - feltételezem - jelen esetben nem játszik szerepet) mint egy hagyományos géppuska és kb. négyszer akkora a tűzgyorsasága akkor elvileg kétszer akkora hátralökő erővel rendelkezik ?

Ez esetben vagy a fizikai rész sántít valahol vagy a 120 kg-nak megfelelő hátralökő erő nem ok , mert ez esetben egy normál géppuskának kb. 60 kg-os hátralökö erővel kéne hatnia a lövőre ami ugye nem igaz ...
  • Glpetyus
    Ja,köszi ^^
  • Glpetyus
    Nekem is ez ugrott be...
    No mindegy,mindenki ismeri az IGAZI okot úgyis... :/