95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
-
Mint látod, én is inkább passzív tag vagyok. Olvasgatok itt meg nézegetem a jobbnál jobb képeket. Attól még miért ne?
Naimdegy, kezd ez is belterjes lenni? Engedély kell majd tőletek a háttérben meghúzódó szürke eminenciásoktól hogy irhassunk is? Hmmm
Attól még tényleg sux Rtlklubból linkelgetni..:)
OffTopic de má végeztem...:) -
Miért ne?
Én ide képeket nézni jövök és Cifu leirásait olvasni :) mivel nincs uj :) ellenben 3 soros káromkodás van -
Nebáncsátook má...
[AZÉ TÉLLEG SZÁKSZ RTLKLUBRÓL LINKELGETNI] -
jaja :D -
3 soros hozzászolásban egész jol megmutattad azért a te szinted is. Szerintem. -
Hat ha o nem is de mas zavarhatja, es az a "mas" ezkoz vedhet akar egy egesz legvedelmi dandart! (El tetszik felejteni hogy egy jol szervezett hadroben nem lofral egymaga egy Shilka/Biala sem) -
Hu de meseszerunek tunik ez az egesz...vagy csak nekem? -
akkor minek mondanak ilyet hogy igaz hogy 7 de mégis csak 6, ezzel csak maguknak hazudnak..... -
Cat #7953 ez szvsz akkor is igy lenne, ha csak 4 honapig lennének kinn - 110 nap után az utolsó tizben már igencsak haza akarnának jönni -
tudom, és nagyrészük vissza is menne statisztika szerint, de az tuti hogy az utolsó hetekben sokkal rosszabb a hatékonyságuk szerintem -
Cat #7951 erre azt tudom irni, hogy nemcsak hogy önkéntes az egész, de sokszoros a túljelentkezés a külföldi küldetésekre (nyilván a pénz miatt) -
én az időre gondoltam, lehet hogy tényleg csak 6 hónap az "aktív" idő de szerintem a bakák ezt nem így látják. -
Cat #7949 ugytudom kb. ezer katonánk van külföldön (ciprus, afganisztán meg egyéb békefenntartó feladatok), és ezt fenn is akarják tartani folyamatosan
ez sztm nem sok, kell egy minimális karrierlehetőség azoknak, akik ki akarják próbálni magukat, és ez az országnak is jó, és irakon kivül a többi nem is annyira veszélyes (persze megfelelő biztonsági előirások betartása mellett) -
tovább maradunk Afganisztánban
tipikus igen, de nem..... -
Állítólag azt, hogy a gép az alacsonyabb emberek számára is kényelmes lesz (ezt nem teljesen értem mondjuk, a pilóták többsége eddig sem volt egy égimeszelő...). -
"meg is teszi a szűzfelszállását. Érdekesség, hogy az EADS reklámanyagában megemlítik azt, hogy a gép pilótafülkéjének tervezésekor figyelembe veszik a női pilótákat is, elsőként a világon. "
És ez mit jelent??? HOgy visszakerül középre a botkormány???

-
Az EADS eddig mintegy 80 millió $-t invesztált a MAKO programba, ez figyelembe véve azt, hogy még az 1999-es becslések szerint mintegy 2 milliárd $-ba fog kerülni a gép kifejlesztése, igencsak harmatos.
Még 2003-ban átkeresztelték a gépet Mako HEAT (High Energy Advanced Trainer) ill. Mako LCA (Light Combat Aircraft) névre, a prototípust még tavaly kezdték építeni, optimista tervek szerint még idén (2005-ben) meg is teszi a szűzfelszállását. Érdekesség, hogy az EADS reklámanyagában megemlítik azt, hogy a gép pilótafülkéjének tervezésekor figyelembe veszik a női pilótákat is, elsőként a világon.
A gép célára egyébként elég komoly, 23-25 millió $ körülre szeretnék belőni. -
Na igen, a Comanche pont az ilyen feladatokra volt tervezve. Erősen kétlem, hogy aktívan tudná zavarni a lézeres célmegjelölést a 'Biala', max. ködfelhőbe burkolódzik, és reméli, hogy nem pont a nyakába zuhan a bomba... -
Nem olyan biztos az! ...es ha aktivan zavarjak a lezeres celmegjelolest? -
Cat #7942 na az ilyet lövik ki ugy, hogy egy fedezékben lévő, csak a kameráját kidugó heli vagy egy robotrepülő megvilágítja lézerrel, majd utána nagy magasságbol egy vadászgép lebombázza -
ezen a kepen meg a felsegjelztes!
-
Erdekes a kainteto mechanizmusa
-
Mikor lesz ebbol valami?
Mert ha meg mindig makett formalyaban letezik, es meg csak el sem kezdtek a prototipust epiteni, akkor en ugy erzem ez mire hadrendbe allhat, elavult lesz! -
[center]
EADS MAKO -
Egyébként, aki tud, linkeljen nekem ingyenes iraki gyalogsági videokat. thxvm. -
Ilyen neonzöld terepszínt nekem is! :) -
Né'csak, egy Shilka. Vagyis annak 'felnőtt' változata, a ZsU-23-4MP 'Biala', amely kapott egy komolyabb tűzvezető rendszert, és néhány 'Grom' légvédelmi rakétát. Szegény helisek...
[center]
-
SZU #7934 Okés.
Azért kérdeztem, mert nem volt túl tiszta a kép ;).
Majd ha kimentem a légióba, írok, hogy igazam volt-e. =D -
hanem pénz is :) hogy legyen alkalmad gyakorloni :) -
Hát nem tudom, én bár imádom a fegyvereket, meg minden, de mégsem vagyok túl jó lövő, az egyesületben van olyan, aki kéthetente, havonta tud kijárni a lőtéren, de 10-es sorozatból lazán 10 pontal többet lő, mint én a jobb napokon...
Szóval nem csak gyakorlás és türelem kérdése. -
Szerintem ez nagyon alkattól függ... Én pl nem tudok koncentrálni egy dologra sokáig... Nekem ez a defektem... ebből következően én nem lennék jó mesterlövész, mert nem tudnék az élettani funkcióimra figyelni és ügyelni sokáig... (meg ugye feküdni sokáig egy adott pozícióban sem az én esetem) -
nemtom :( -
SZU #7929 Jó! És ezt egy átlagos katona, sok-sok lőgyakorlattal és akarattal el tudja érni nem? -
Hát azért iszonyatos önuralom kell a mesterlövészethez is nem csak jó kéz meg jó szem:D (plkilégzés után lősz vagy kilégzés előtt meg ilyenek... -
SZU #7927 Egyébként mesterlövész szinte bárkiből lehet, csak gyakorlat kérdése nem? Már mint ebben nincs semmilyen isteni adomány.
Ismernie kell a fegyvere és a saját képességeit. Higgadtnak és türelmesnek kell lennie és kész nem?
Jó, csökkentlátó vakok és Parkinson kórosokból kevésbé tehetséges lövészek lesznek... =) -
Cat #7926 ez a csávó jo mesterlövész lenne, tuti nem remeg a keze :) -
Majd ha én is megkapom amit kértem!!!4 

:)) -
Kicsit megkésve (Lfelejtettem belinkelni), de itt egy képkocka cifu videójából:
Durva. -
ez kurvajó!
még ilyen videókat! :)