95114

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Jetfly:
Éjszakai vadász az Orosz Hadseregben
A harci helikopterek új nemzedéke
Az orosz Védelmi Minisztérium 300 darab új, Mi-28N - Éjszakai vadász - típusú harci helikoptert szándékozik megrendelni. A hírt 2005. január 20.-án jelentette be Vladimir Mihajlov hadseregtábornok, az Orosz Légierő parancsnoka.
- Ehhez hasonló képességű helikopter nincs a világon, ráadásul teljes egészében orosz gyártású - emelte ki a hadseregtábornok.
A Mi-28N harci helikopter, a harci komplexumok negyedik generációját képviseli.
A napjainkban Rosztovban zajló kísérleti repülések során, az orosz elnök tanácsadója, Alekszandr Burutin elmondta, nem kizárt, hogy az új, Mi-28N típusú helikopterek két éven belül rendszerbe állnak az orosz fegyveres erőknél.
- Terveink szerint az első Mi-28N típusú helikopterek két-három éven belül rendszerbe kell, hogy álljanak az orosz fegyveres erők kötelékében. Feladatuk többek között a világszerte ismert Mi-24 - repülő tank - felváltása - mondta Burutin.
Burutin szavai szerint a Mi-28N legszembetűnőbb különbsége a Mi-28 harci helikopterrel szemben az, hogy az új gépbe a fedélzeti rendszerek egy új, integrált rendszere került beépítésre, amely teljes egészében a hazai ipar terméke.
- A helikopter harci alkalmazásának legfőbb jellemzője - repülési feladat végrehajtása éjjel, földközeli magasságon - emelte ki Burutin.
- Napjainkban a Mi-28N az egyetlen olyan helikoptertípus a világon, amely képes automata üzemmódon repülést végrehajtani öt (5) méteres magasságtól terepkövetéssel nappal és éjjel egyaránt. Ez a képesség teszi alkalmassá a harci feladatok maradéktalan végrehajtására - mondta az elnök tanácsadója.
- Nem szabad megfeledkezni a helikopter harci túlélőképességéről, a személyzet biztonságáról. A pilótakabin tandem elrendezésű, teljes egészében páncélozott, a kabint golyóálló üvege borítja, amely ellen áll a 12,7 milliméteres lövedéknek. - fűzte hozzá.
A helyzet tenyleg valtozik keleten! (vegre!) -
Thx! -
http://media.big-boys.com/files02/f15midair.wmv -
Ez engem is érdekel...,nem lehet vhogy archiválni? -
Az szép,...mintha a Lock On-t tolnám :P
-
Naggyon durva a forgotárassal az a pali...
Repülős is kemény. Nem tudja valaki, hogy lehetne a repülőset lementeni merevlemezre? -
Az abrams-et linkeltem nemrég 
Ez milyen lövedék, amit a sniper puskából lőtt?
-
Ez a video überhipermegabrutál! :OOOOOOOOOOOO Hogy lehet egy revolvert ilyen gyorsan tárazni??? -
Szerintem rossz döntés. Miért jo ha a tábori Rabikkat(Papokat) kivonják a seregböl szerintem a katonánkak szükség van valami amibe "kapaszkodhatnak" . Ha meg megtennék hoyg leadják a fegyvereiket és s nem a parancsot követik Dezertöröknek minösülenk ami ha jol tudom Izraelben igen nagy szégyen. -
Feloszlatja ortodox egységeit az izraeli hadsereg -
SZU #8127 Biztos diótörőként használja a kezét, ha unatokozi 8O. Maximális riszpekt! -
Lövészet felsőfokon. (kötelező!!!)
És pár kép:
[center]
-
Egy F-15C és egy F-16C ütközött a levegőben egy gyakorlaton, a lenti videó az F-15-ös HUD-ját mutatja.
Itt az F-16-os HUD felvétele. -
LizardX #8124 Cifu, mi a gránát van ezen a felvételen? Amit ki tudok belőle venni, csak annyi, hogy ráfordul a bandit-re, Fox 2, aztán meg sipákol, hogy baj van, a gép meg kóvályog, mint gólyaf*s a levegőben. ??? -
:O -
Jó kis képek!
-
[center][b]Stryker Brigade Team - Training
Mosul
Baghdad
-
Ez azért nem lett volna jó megoldás, mert akkor lehet, hogy egyszer nem lettünk volna lemaradva technikát illetőleg. -
Mig-29 modernizacio, SMT/MRCA szintu avionika, sarkanyszerkezet naptari/repultora elattartamrol valo atteres allapot szerinti uzemelesre.. (aranysas 2003/4 szamaban olvashatsz bovebben errol) -
SZU #8118 Köszi a kimerítő választ =).
Sajnos én is így gondolom, a Cat ötletével kapcsolatos problémákat.
@Seaweed
Igen! A politika egyre többször helyezi a saját elveit a hatékonyság elé. Ez már nem fog változni. A vérükben van... -
hmmm? -
Mi volt a ruszkik ajánlata? -
Ehhez en se tudok tobbet hozzafuzni....el kellett volna fogani az oroszok ajanlatat, de a fenenagy orosz-elszakadasunkban az eszeru donteseket messzirol keruljuk...de ez mar politika, es annak ITT helye nincs!
-
Meg az is meglehet :D -
Az szép. Esetleg súlymakettel fognak a végén készültséget adni? :) -
Nézőpont kérdése. Vadászgépek esetén a JAS-39 Lot3-at számunkra ideális gépnek tartom (az EBS-HU kicsit egyszerűsítve egy JAS-39 Lot3 törzs, JAS-39 Lot2 szárnyakkal), csak nem ennyiért. Ha a költséghatékonyságról lenne szó, akkor a MiG-29-eseket újítanám fel (radar, hajtóművek, elektronika, fegyverzet), így ki lehetne húzni úgy 2010-2015 körülig, amikor vagy az F-35 vagy a Mako LCA (ill. ki tudja milyen gépek lesznek már akkor) jelentene egy tökéletes és teljes váltást.
A Cat által felvázolt multinacionális légvédelem valóban szuper megoldás lenne, csak éppen a politikai oldalát én árnyaltan látom, évekig huzakodnának a megegyezéssel (hol állomásozzanak a gépek, milyen legyen a személyi állomány összetétele, mi legyen a közös nyelv, mik legyenek a feladatok, mennyi pénzt kell rááldozni, stb.), nagyon nagy tolerancia és együttműködőképességre lenne szűkség, politikai felelősségtudattal (azért, mert az előző kormány írta alá a papírt, még nem kellene cafatokra tépni).
Ezen kívűl érdekes konfliktusok is lehetnek belőle, mondjuk egy Öböl-háborúhoz hasonló misszióhoz kér az USA támogatást, két ország parlamentje megszavazza, a harmadik nem. Ekkor mi lesz?
Ám leginkább a jelenlegi állapotokat kéne normalizálni, hiába lesz 14 modern gépünk, ha a fegyverzet elavult, a lehetséges technikai eszközöket nem vásároljuk meg, és népünnepélyre ad okot a hajózszemélyzetnél, ha a gépek felemelkedhetnek a földről... -
Ek felsegjel, puma szazad jelveny, es 30-tol kezdik a szamozast (ugyebar 29-es az utolso szam a Mig-jeinken).
-
Miert is rendeltek volna...hooohh.. ne legyunk naivak :P
(tudomasom szerint igy van...az is igaz hogy en ugyan nem kerdeztem ra...de abban is biztos vagyok azok a katonak akiktol az informaciokat nyerem, mar regen, nagy boldogsaggal ujsagoltak volna ha vettunk volna uj raketakat...)
Viszont hogy igy szoba kerult, rakerdezek mar az R-73-asok allapotara is...ugyanis enyi ev utan mar az se kizart, hogyabbol se sok bevetheto allapotu maradt meg... -
Cat #8109 szerintem a közép európai országok olyan kicsik, hogy csak a magyar-szlovén egyezség kiterjesztésének látom értelmét. (a 2 milliós szlovénia egyáltalán nem vesz új vadászgépeket, hanem szerződést köt a magyarokkal, hogy 4 gép ha baj van, menjen át hozzájuk)
ha szlovákia, ausztria, magyarország, és szlovénia ugy határozna, hogy egyesítik a vadászgépekre fordítandó keretüket, és közösen tartanak fenn mondjuk 32-48 gépet az nemcsak hogy radikális költségmegtakarítást jelentene minden országnak, de javuló hatékonyságot és harcértéknövekedést is. Persze mindez csak megfelelő informatikai háttérrel, stabil riasztási rendszerrel, egyesített légtérvédelemmel lenne elképzelhető, de szerintem erre kéne haladni. -
SZU #8108 Melyik megoldás lett volna a célravezetőbb?
Ez már inkább csak politikai érdekeket szemelőtt tarott döntés volt nem (svéd-magyar kapcsolat, meg ki tudja)? -
Hát igen, nekem is az árukkal van a legnagyobb problémám... :( -
Valóban van levegőben tankolható MiG-29-es, de a mieink nem ilyenek. Anno a MiG iroda kidolgozott külön a számunkra egy felújítási csomagot (új radar, modernebb avionika, stb.), de nem tartottunk igényt rá. Ez van.
Tényleg Seaweed, a 29-esekhez ugye még mindig nem vettek új R-27-es légiharcrakétákat? Vagyis a készenlétiben csak 4db R-73-asal a szárnyuk alatt állnak?
Mert én ugyan nagy pofával mondogatom, hogy így van továbbra is, csak aztán még a végén nehogy beégjek vele...
-
Qrva sokba kerülnek ezek a "sz@rok" ... :S -
SZU #8104 Miért van ez:
" A Gripen képes titkos rádió-összeköttetésre, idegenbarát felismerő rendszerrel van felszerelve, a levegőben is utántölthető üzemanyaggal, fegyverei pedig kompatibilisek lesznek más NATO-tagországokéival."
Mint ha Cifu képein épp levegőben tankolna egy Mig29... -
Cat #8103 mivan, az első magyar gripennel senki nem foglalkozott?
Látványos műsor keretében mutatták be kedden Svédországban az első Magyarországnak gyártott Gripen vadászgépet. Hazánk összesen 14 repülőgépet vásárolt, amelyeket 2007-re szállítanak le.
-
Thx,de nálam most 403 van :S
Majd 16:30 után megkukkantom :) -
GPetuyus, nem pont az, amire gondoltál, de nézd meg.... -
Nézd, az tényleg lehetséges, hogy lehet vele kézből lőni, de a találati arányról viszont inkább hallgatnék :-) -
Semmi baj, csak folyamatosan fel-felmerülő téma az, hogy a Gatling-géppuskával valóban lehetséges kézből lőni. :) -
Figyu, poénosan akartam csak postolni a videót, ennyi.
Frankón nem vágom mi ezzel a baj, de a kedvedért visszaolvasok 2-3 oldalt.