95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Seaweed
    Igen akkor a 8353-on is forditott kep van, es az a bizonyos panel nem jobb hanem bal oldalt van meg az UB-n is.

..es hogy miert ide raktak? Hat jo kerdes :D
  • [NST]Cifu
    Szerintem az első képen fordítottak egyett, ha megnézed a második kép pontosan ugyanazt a műszerfalat mutatja, csak éppen a függőleges tengely mentén tükrözve. Valószinüleg az első kép a hamis. :)

Ami a kapcsolótáblát illeti, talán a pilóta/másodpilóta ezen keresztül adhatja át az irányítást a másiknak? De miért kell ilyen helyre felszerelni? A Szu-27UB esetén legalább alulra szerelték, és nem kb. szemmagasságba...
  • Seaweed
    Jah de ugytudom hogy az AMRAAM-okat nem kapnak meg mindig meg...
    Amugy erre az egeszre a lagjob az a karikatura amit bevagtam a #8360-ban :)))
  • Seaweed
    Hasonlo panel a Su-27UB-n csak epp bal oldalt a kereten:
  • [NST]Cifu
    Szvsz az F-16 politikailag lehet egy nagyon-nagyon sunyi húzás. Gondolj bele milyen hatás lehet pakisztániakra, ha India vesz 126db F-16-ost, miközben az ő 71 gépes rendelésüket anno embargó miatt felszámolták. Nemrég Pakisztán 18db F-16-os vásárlását helyezte kilátásba, miután az amerikai kormányzat 'megbocsátott' Pakisztánnak a "terrorizmus elleni háborúban nyújtott teljesítményének köszönhetően" (eredetileg éppen a terrorizmus burkolt támogatása és az Al-kaida elleni fellépés hiánya miatt rendeltek el fegyverembargót Pakisztán ellen). Pakisztán szintén igényelne AMRAAM rakétákat a gépek mellé.
  • Seaweed
    Passz...es tenyleg!
    De azon a kepen mas se stimmel! A jobb oldalon levo gazkar!
  • [NST]Cifu
    Mi a rák lehet az első fülke esetén a szélvédő keretének jobb oldalán lévő kapcsolótábla? Szvsz elég hülye helyen van...
  • Seaweed
    Amugy erdekes ez a Bison dolog! A kepessegei papiron egesz kivaloak egy snassz mezei 21-eshez kepest..es megis le akarjak (szvsz ido elott) cserelni...
    Szerintem inkabb a koztudottan rossz kepzest kellene megoldaniuk!! Nem veletlen volt nalunk is a hajozok kozott a mondas hogy "a Mig-21 nem bocsajt meg!" Ha hibaztal ott maradsz!
  • Seaweed
    "Erre azonban jó lehet a Francia gép is, mely szvsz a MiG-29 mellett befutó lehet még..."

Hmm en francia gepekre voksolnek elso korben, hisz ugyis rendszerben all, es ahogy olvasom jok a tapasztalatok vele..
    Bar MRCA/M2 se rossz huzas, hisz a 29-es is rendszerben van....
    Nehez kerdes ;)
    (Mindenestre egyes forumokon, mar az F-16-ost emlegetik mint befutot...ami nekem is igen valoszinutlennek tunik...)

• [NST]Cifu
    India 126db 'olcsó' nyugati gépet akar vásárolni a MiG-21 'Bison' flotta leváltására, melyek elég rossz baleseti statisztikával rendelkeznek (kérdés, hogy mi miatt...). A négy tárgyalópartner az LM F-16-osa, a Dassault Mirage 2000-5-öse, a Saab JAS-39C Gripen és MiG-29 MCRA/M2.

A kormányzati engedély megvan a gépek eladására, a fegyverzet viszont kérdéses (márpedig a Gripen és az F-16 győzelme csak az AMRAAM esetén reális, azok nélkül nem sokat érnek). Elvileg az F-16-os nem rughat labdába, Indiának szinte jóideje nem volt amerikai gépe, és fegyverzetet is külön kell vásárolni hozzá. Politikailag persze előnyös, hiszen függetleníthetnék magukat valamennyira az oroszoktól. Erre azonban jó lehet a Francia gép is, mely szvsz a MiG-29 mellett befutó lehet még...

Más kérdés, hogy 126 gép megrendelése elég zsíros falat manapság, szóval az LM lobby gőzerővel dolgozhat (ha már Pakisztán becsődölt politikailag...).
  • Seaweed
    Akkor most nezheted vissza azt a sok szart mait betettem, van kozuk par erdekesebb cumo is... :D
    (Konnyed szerda delutani elfoglaltsag :)))
  • Seaweed
    jojo...elnezest ;]
  • Seaweed
    LCA tewrvezett muszerfala...(mikor lesz, vagy egyaltalan lesz ebbol az LCA-bol valami?!...hmm)
  • [NST]Cifu
    LoL... Lemaradtam, mint a borravaló :)

Refresh: Megbocsáss, de nekiálltam utánakeresni a Tarang-nak, átnyálaztam vagy tucatnyi fórumot és oldalt, majd beírtam a választ. Eközben nem szoktam még refreshelgetni... :)))
  • Seaweed
    Jujj egy suru refresh radfer ;))
  • [NST]Cifu
    Na, így már könnyebb a helyzet :)
    A Tarang egy Indiai gyártmányú radarbesugárzásjelző és automata chaff/flare szóró rendszer, megtalálható a MiG-21 'Bison'-okon is. A Szu-30MKI az újabb Tarang MkII.-ővel van felszerelve.
  • Seaweed
    Tehat besugarzas jelzo...
    (ennek fenyeben erdekes, hogy a panel jobb aljan ott maradt az eredeti is...)
  • Seaweed
    Tarang RWR system:

"The complete "Tarang" RWR system package including the power supply, processors,antennae and LCD display. The Tarang, developed by Defence Avionics Research Establishment(DARE), is a solid state, software intensive system operating in the 2-18 Ghz range. It intercepts and identifies all transmissions and has a MIL-STD-1553B comm. interface. The Tarang is an integral part of the Su-30MKI's and Mig-21UPG Bison's EW systems. It will also be deployed aboard the upgraded Jaguar-IS/IMs and an older version known as the Tranquil, equips the upgraded Mig-27ML/mod.Mig-23BN. The complete EW system also captures and records new and unknown threat emission data for subsequent analysis and exploitation. "
  • Seaweed
    Ez nagyon jooooo

• Seaweed
    Nah termeltem, emesszetek
  • Seaweed

• SZU
    Jah! "Nem én voltam!" felkiáltással persze =).
  • SZU
    Hah! Van egy régi "Tábori tüzérség" c. könyvem, asszem alapból 56Km a lőtávja, de rakéta póthajtásos lőszerrel 240Km! Azért az már nem is rossz.

Csak kigurul néhány a határhoz, eldurrogtat pár kört a szomszédos ország fővárosára, majd el"viharoznak" =).
  • Seaweed
    Orosz acel mindenek felett!
  • Seaweed
    Nah mita talaltam!?!

R-73 hatra! inditasa!
  • Seaweed
    Su-30MK india gyartasa/osszeszerelese:

es muszerfala, reszben indiai, reszben francia, es reszben izraeli avionikaval:

• Seaweed
    Cifu!
    Mit olvastal/halottal? Ropkodnek olyan hirek hogy india megis vesz F-16-ost! (en csak az ajanlatrol tudtam!)
    (Amugy nagyon valoszinutlennek hat ez az egesz "hir"...)

Plane hogy nagyon kacsingatnak az M2/MRCA fele...(india bemutato koruton):

(figyelemre melto a festes! Ez mar egy ujabb gep szerintem ami at lett epitve!)
  • Seaweed
    Anyi tudok, hogy a neve : Tarang es elvileg sajat indiai fejlesztes!
  • traXion
    Na ha majd megint ott járok benézek. :)
  • [NST]Cifu
    Központi Tüzérségi Múzeum, Szentpétervár, Oroszország.
  • traXion
    Ez a múzeum hol van?

A londoniban voltam, az frankó volt! :)
  • [NST]Cifu
    ...ez ütősebb... szerintem... :))

[center]
    Orosz 2A3, 406mm-es önjáró löveg. :)
  • [NST]Cifu
    Néztem én, de csak találgatni tudok, mi a rák lehet, azzal meg mindig melléfogok... :)
    GPS/Glossnas műholdas navigációs rendszer tán?
  • Seaweed
    Cifu

Nezted a kepet? nem tunt fel a bal felso sarokban a kabinban az a kijelzo?!
  • traXion
    [center][b]Mosul

Baghdad

Afghanistan

• XCoMA
    Dealer egy akkora bukás!!!!!

Drága és értelmetlen!
  • traXion
    kössz :)
  • Gabesz amd64
    itt az ütös fegyver :

• harcu
    Pontosan.
  • [NST]Cifu
    Rendben, akkor igyekszem jogilag nem kifogásolható szövegkörnyezetbe átmenteni a lényeget:

1.: Kezdve ott, hogy sorozatlövésre képes éles lőfegyver nem lehet civil tulajdonban itthon.

A Keserű Dealer Full Auto egy gáz-riasztó fegyver, ha jól tévedek, nemde?