95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Igen akkor a 8353-on is forditott kep van, es az a bizonyos panel nem jobb hanem bal oldalt van meg az UB-n is.
..es hogy miert ide raktak? Hat jo kerdes :D -
Szerintem az első képen fordítottak egyett, ha megnézed a második kép pontosan ugyanazt a műszerfalat mutatja, csak éppen a függőleges tengely mentén tükrözve. Valószinüleg az első kép a hamis. :)
Ami a kapcsolótáblát illeti, talán a pilóta/másodpilóta ezen keresztül adhatja át az irányítást a másiknak? De miért kell ilyen helyre felszerelni? A Szu-27UB esetén legalább alulra szerelték, és nem kb. szemmagasságba... -
Jah de ugytudom hogy az AMRAAM-okat nem kapnak meg mindig meg...
Amugy erre az egeszre a lagjob az a karikatura amit bevagtam a #8360-ban :))) -
Hasonlo panel a Su-27UB-n csak epp bal oldalt a kereten:
-
Szvsz az F-16 politikailag lehet egy nagyon-nagyon sunyi húzás. Gondolj bele milyen hatás lehet pakisztániakra, ha India vesz 126db F-16-ost, miközben az ő 71 gépes rendelésüket anno embargó miatt felszámolták. Nemrég Pakisztán 18db F-16-os vásárlását helyezte kilátásba, miután az amerikai kormányzat 'megbocsátott' Pakisztánnak a "terrorizmus elleni háborúban nyújtott teljesítményének köszönhetően" (eredetileg éppen a terrorizmus burkolt támogatása és az Al-kaida elleni fellépés hiánya miatt rendeltek el fegyverembargót Pakisztán ellen). Pakisztán szintén igényelne AMRAAM rakétákat a gépek mellé. -
Passz...es tenyleg!
De azon a kepen mas se stimmel! A jobb oldalon levo gazkar! -
Mi a rák lehet az első fülke esetén a szélvédő keretének jobb oldalán lévő kapcsolótábla? Szvsz elég hülye helyen van... -
Amugy erdekes ez a Bison dolog! A kepessegei papiron egesz kivaloak egy snassz mezei 21-eshez kepest..es megis le akarjak (szvsz ido elott) cserelni...
Szerintem inkabb a koztudottan rossz kepzest kellene megoldaniuk!! Nem veletlen volt nalunk is a hajozok kozott a mondas hogy "a Mig-21 nem bocsajt meg!" Ha hibaztal ott maradsz! -
"Erre azonban jó lehet a Francia gép is, mely szvsz a MiG-29 mellett befutó lehet még..."
Hmm en francia gepekre voksolnek elso korben, hisz ugyis rendszerben all, es ahogy olvasom jok a tapasztalatok vele..
Bar MRCA/M2 se rossz huzas, hisz a 29-es is rendszerben van....
Nehez kerdes ;)
(Mindenestre egyes forumokon, mar az F-16-ost emlegetik mint befutot...ami nekem is igen valoszinutlennek tunik...)
-
India 126db 'olcsó' nyugati gépet akar vásárolni a MiG-21 'Bison' flotta leváltására, melyek elég rossz baleseti statisztikával rendelkeznek (kérdés, hogy mi miatt...). A négy tárgyalópartner az LM F-16-osa, a Dassault Mirage 2000-5-öse, a Saab JAS-39C Gripen és MiG-29 MCRA/M2.
A kormányzati engedély megvan a gépek eladására, a fegyverzet viszont kérdéses (márpedig a Gripen és az F-16 győzelme csak az AMRAAM esetén reális, azok nélkül nem sokat érnek). Elvileg az F-16-os nem rughat labdába, Indiának szinte jóideje nem volt amerikai gépe, és fegyverzetet is külön kell vásárolni hozzá. Politikailag persze előnyös, hiszen függetleníthetnék magukat valamennyira az oroszoktól. Erre azonban jó lehet a Francia gép is, mely szvsz a MiG-29 mellett befutó lehet még...
Más kérdés, hogy 126 gép megrendelése elég zsíros falat manapság, szóval az LM lobby gőzerővel dolgozhat (ha már Pakisztán becsődölt politikailag...). -
Akkor most nezheted vissza azt a sok szart mait betettem, van kozuk par erdekesebb cumo is... :D
(Konnyed szerda delutani elfoglaltsag :))) -
jojo...elnezest ;] -
LCA tewrvezett muszerfala...(mikor lesz, vagy egyaltalan lesz ebbol az LCA-bol valami?!...hmm)
-
LoL... Lemaradtam, mint a borravaló :)
Refresh: Megbocsáss, de nekiálltam utánakeresni a Tarang-nak, átnyálaztam vagy tucatnyi fórumot és oldalt, majd beírtam a választ. Eközben nem szoktam még refreshelgetni... :))) -
Jujj egy suru refresh radfer ;)) -
Na, így már könnyebb a helyzet :)
A Tarang egy Indiai gyártmányú radarbesugárzásjelző és automata chaff/flare szóró rendszer, megtalálható a MiG-21 'Bison'-okon is. A Szu-30MKI az újabb Tarang MkII.-ővel van felszerelve. -
Tehat besugarzas jelzo...
(ennek fenyeben erdekes, hogy a panel jobb aljan ott maradt az eredeti is...) -
Tarang RWR system:
"The complete "Tarang" RWR system package including the power supply, processors,antennae and LCD display. The Tarang, developed by Defence Avionics Research Establishment(DARE), is a solid state, software intensive system operating in the 2-18 Ghz range. It intercepts and identifies all transmissions and has a MIL-STD-1553B comm. interface. The Tarang is an integral part of the Su-30MKI's and Mig-21UPG Bison's EW systems. It will also be deployed aboard the upgraded Jaguar-IS/IMs and an older version known as the Tranquil, equips the upgraded Mig-27ML/mod.Mig-23BN. The complete EW system also captures and records new and unknown threat emission data for subsequent analysis and exploitation. "
-
Ez nagyon jooooo 

-
Nah termeltem, emesszetek 
-
-
SZU #8357 Jah! "Nem én voltam!" felkiáltással persze =). -
SZU #8356 Hah! Van egy régi "Tábori tüzérség" c. könyvem, asszem alapból 56Km a lőtávja, de rakéta póthajtásos lőszerrel 240Km! Azért az már nem is rossz.
Csak kigurul néhány a határhoz, eldurrogtat pár kört a szomszédos ország fővárosára, majd el"viharoznak" =). -
Orosz acel mindenek felett!
-
Nah mita talaltam!?! 

R-73 hatra! inditasa!
-
Su-30MK india gyartasa/osszeszerelese:
es muszerfala, reszben indiai, reszben francia, es reszben izraeli avionikaval:
-
Cifu!
Mit olvastal/halottal? Ropkodnek olyan hirek hogy india megis vesz F-16-ost! (en csak az ajanlatrol tudtam!)
(Amugy nagyon valoszinutlennek hat ez az egesz "hir"...)
Plane hogy nagyon kacsingatnak az M2/MRCA fele...(india bemutato koruton):
(figyelemre melto a festes! Ez mar egy ujabb gep szerintem ami at lett epitve!) -
Anyi tudok, hogy a neve : Tarang es elvileg sajat indiai fejlesztes!
-
Na ha majd megint ott járok benézek. :) -
Központi Tüzérségi Múzeum, Szentpétervár, Oroszország. -
Ez a múzeum hol van?
A londoniban voltam, az frankó volt! :) -
...ez ütősebb... szerintem... :))
[center]
Orosz 2A3, 406mm-es önjáró löveg. :) -
Néztem én, de csak találgatni tudok, mi a rák lehet, azzal meg mindig melléfogok... :)
GPS/Glossnas műholdas navigációs rendszer tán? -
Cifu
Nezted a kepet? nem tunt fel a bal felso sarokban a kabinban az a kijelzo?! -
[center][b]Mosul
Baghdad
Afghanistan
-
Dealer egy akkora bukás!!!!! 
Drága és értelmetlen! -
kössz :) -
itt az ütös fegyver :
-
harcu #8340 Pontosan. -
Rendben, akkor igyekszem jogilag nem kifogásolható szövegkörnyezetbe átmenteni a lényeget:
1.: Kezdve ott, hogy sorozatlövésre képes éles lőfegyver nem lehet civil tulajdonban itthon.
A Keserű Dealer Full Auto egy gáz-riasztó fegyver, ha jól tévedek, nemde?