95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Gyönyörüek :/ -
Annyi kép volt már az Irakban állomásozó szövetséges erőkről, hogy a politikai korrektség (kucc-kucc...) miatt ideje lenne pár képet a 'másik oldalról' is bemutatni:
[center]
A kérdés inkább az lehet, hogy hány olyan eset történhetett, amely nem kerül a média figyelmének középpontjába... -
ez megint olyan dolog ami már soha nem derül ki, az tény hogy az amcsik nem elöször lőnek a saját szövetségeseikre. -
[URL=http://www.cnn.com/2005/WORLD/europe/03/06/italy.iraq/index.html]Vagy mégsem ...URL]
Amit lehet tudni:
-Az olaszok nem szóltak az amiknak, hogy jönnek. Valószínűleg - miután 3 checkpointon is átmentek - könnyelműek voltak.
-A boncolás megállapította, az olasz tisztet fejbe lőtték. 1 lövés után azonnal meghalt. (Kiesett tehát a sajtó "testével védte meg a túszt állítása" - amire a pápa is azt írta: micsoda hőstett -, azonkívül ez a duma, hogy: "'My truth,' Sgrena described the harrowing ordeal of 'the most dramatic day of my life' -- including the moment that 50-year-old security agent Nicola Calipari threw himself on her to protect her from the bullets and she heard 'his last breath.'" a boncolás után enyhén szólva is röhejes.) -
diplomáciai konvojok általában tisztában vannak a szabályokkal. -
Hétvégén rálőttek az olasz baloldali újságírót szállító konvojra Irakban. Nézegettem a híreket. Azt mondja a nő, hogy őt akarták megölni. :) Az olasz titkosszolgálat ezt cáfolta.
Próbáltam elképzelni a szitut amibe csöppent, de fogalmam sincs, ezt mire alapozza. Egyáltalán, most akkor azért borult a bili, mert a csaj baloldali volt, és média rájuk eső része felkapta? Vagy ez is olyan, mint amikor az amerikai katona lelőtte a fogságba esett arcot? Csak hír legyen belőle, hogy mégegyet rúgjanak Bushba?
Szvsz, általában mindenhol úgy van, hogy ha az autó nem áll meg egy ellenörző pontnál, akkor azt szétlövik. Az amerikaiak, az izraeliek, az oroszok Csecsenföldön, stb. Itt is ez volt.
Most bekepált egy tiszt is, aki vsz nem feltétlenül azonosult a csaj nézeteivel, de úgy írják megvédte. Elvileg. Elmondások szerint. Én ezt szintén nem tudom elképzelni. De szépen hangzik.
Szerintetek mi történt? -
Erdekes tabella:
-
Igen, mind a hármat a Mexikói haditengerészet vette meg. -
http://www.bharat-rakshak.com/events/readreport.php?id=55
Jenkik nagyon pedaloznak, van ott mindenen indiai felsegjel... :D -
Nezegetem az Air India 2005-on keszult anyagokat....:
Hmmm ez tiszta Gripen!!! Nocsak?! Elgondolkoztato....LCA-val mi van? -
Vagy azokat mind Mexiko vette meg? -
Arrol is volt mar szo ha jol emlekszem hogy az izraeliel kivont de felujitott es modernizalt Hawkeye-eit veszik meg. Ezek szerint akkor abbol nem lett semmi?! -
Area 51 műholdfotó (1831x2256 pixel)
Ja, és egy érdekes hírt találtam: India 6db E-2C Hawkeye 2000 repülőgép-hordozó fedélzeti légi telepítésű radart szándékozik vásárolni a NorthropGrumman cégtől...
Érdekes lesz, ahogy a MiG-29K-kat egy E-2C-ből fogják rávezetni majd... :))
[center]
A Hawkeye. -
Zsiir..de az utolso kepen ha valszthatnek akkor a BMP-3-at valasztanam
-
Valószinüleg ilyesmi miatt, igen. :)
Na, mai képadag: Egy orosz 'Hummer-gyilkos'. :)
A jármű neve 'Kombat', és a csúcsváltozata képes a 12.7x109mm-es géppuskalövedékeknek is ellenállni. Szép kis játékszer. :)) -
Yetike #8811 Miért van "felcikszalagozva" a váltámasz ? Túl alacsony az arctámasztó él ? -
-
-
az új költség hatékony fegyverzet:
-
"Hihetetlen szerencsével nem esett bántódása annak a norvég párnak, akinek az autóján végighajtott egy Leopard tank, miközben benne ültek.
Autón hajtott át egy tank Norvégiában. A harci jármú gyakorlatilag lelapította a Mercedes bal oldalát, a bent ülők - hatalmas szerencsével - sértetlenül úszták meg a kalandot. A 40 tonnás Leopard tank a február 21-től március 11-ig tartó Bataille Griffin hadgyakorlaton vett részt és szerdán a közép-norvégiai Grong közelében találkozott a gépkocsival egy közúton.
"Amikor láttuk, hogy felénk tart, leállítottuk az autót az út szélén, hogy utat adjunk a harckocsi számára, de az tovább közeledett, majd ráhajtott az autó orrára, a szélvédőre, végül a tetőre - mondta el a vezető, az 57 éves Knut Okkenhaug az Aftenposten című lapnak. "Igyekeztem minél inkább a kocsi másik oldalára, a feleségem felé húzódni, de éreztem, ahogy a tető előbb a vállamra, majd az arcomra horpad. Utólag szinte hihetetlennek érzem, hogy túléltem"- tette hozzá.
Az esetet a norvég katonaság szóvivője is elismerte, hozzáfűzve, hogy vizsgálat indult az ügyben. A szóvivő szerencsés körülménynek nevezte, hogy senki sem sérült meg."
-
-
1 kis kedv csináló :) -
Az roNboló vazz... :) -
harcu #8803 Pláne, hogy roMboló :) -
Azért kiváncsi lennék,milyen kaliberü ez az elefántölő :P -
LOOOOOOOOOOOOOOOL :DDDDDDDD -
[center] Képek amerikai harckocsikról:
A képre kattintva megjelenik nagyban
M2 Bradley Fighting Vehicle
LAV-25
TOW nightshooting
M1A1 Abrams
Forrás: DoD -
Gyönyörü roNboló 

-
Erről jut eszembe! Hétvégén a Via Sat 3 elkezdi leadni az "Angyalbőrben" című sorozatot (szombat este 20 óra). Akit érdekel ... -
SZU #8797 "Az amerikai haditengerészeti kutatótestület 2003-as nem-halálos fegyverekkel kapcsolatos kutatásokat értékelő jelentése szerint a PEP fájdalmat és ideiglenes bénulást okozott a kísérleti állatoknak. Ez valószínűleg a plazmából származó elektromágneses impulzus hatása az idegekre. "
Nyilván, mivel iszonyatos kínnal bénít le, kínzásra is használhatják -fogják is-, de szerintem nem ezért fejlesztik ki. Kínzásra vannak olcsóbb, egyszerűbb és már bizonyított kész dolgok is.
-
Szerencsere van olyan olyan ujsagiro aki meg ha csak a neten is, de erzi az ta bizonyos szagot...es nem rest azt kijelenteni sem! -
"Eleget mond, hogy Farkas levelét a szolgálati út kerubjai azonnal levették a HM fórumáról, ahol megjelent, aztán vállvonogatva visszatették, mert az ügynöklista sebességével terjedt nélkülük is, az egész internethez meg még nem fejlesztették ki a drótvágót."
Ez kesz :DDDDD -
""De nem tagadták le, hanem megmagyarázták. Ez a géppuska azért ilyen, nehogy a katona véletlenül az autóban ülő társait találja el. Nemcsak az ellenségtől és a nap tüzétől, de maguktól is védik a katonákat, akik nyilván nagy gyerekek csupán, és amint géppuskához jutnak, önfeledten játszadozni kezdenek vele, ellentétben más nemzetek fiaival, akik nem spriccelik össze magukat vele, ezért számukra engedélyezett a fegyver lefele döntése. A legjobb lenne talán fixen beépíteni azt a géppuskát a kocsi orrába, mert még így is eltalálhat valakit. "
Ez nagyon joo... -
Ballag a katona -
Minden bizonnyal, de a cel nem ez, ez esetben. -
[center]
-
SZU #8790 A nagyerejű radarnyalábot lehet úgy fókuszálni, hogy csak 1-1 ember haljon bele?
Meg mellesleg ez fájdalom fegyver, nem gyilkoló hatású. -
nemnem azok csak támasztják a Tengót, hogy le ne dőljön a nagy vihar esetén:D -
Csak találgatni tudok, de szerintem a lehetőségek:
1. A fél világot megkerülni vele elég zűrös ügy, valószinüleg legalább egy vagy két megállót is be kellene iktatni üzemanyagfelvétel miatt. Márpedig az nem olyan egyszerű egy Kínai vadásztengó esetén...
2. A felszerelés egy részét a kínaiak építik be, és ragaszkodnak ahhoz, hogy a végső símitásokat ők végezhessék el (pl. kommunikációs rendszerek).
Így hirtelen ezek jutnak az eszembe (gyanus az a sok konténer a tengó mellett, felteszem azokban különféle felszerelések, pótalkatrészek esetleg fegyverek, torpedók, rakéták lehetnek a tengóhoz).

_wh.jpg)