95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Senki? :) Azért nem olyan nehéz. -
Három Tigrist kaptak a magyarok 1944-ben, ill. ideiglenesen néhány német hk.-n is voltak magyarok, a kiképzés alatt. Egyébként a legnépesebb nem-magyar gyártmányú hk.-nk a Hetzer volt, ill. a cseh PzKw 38t tudomásom szerint.
[center]
Magyar harckocsizók kiképzése egy német Tigrisen. -
SZU #8865 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1028727096&order=reverse&index=2
Cifu! Tényleg volt magyar tigrincs??? Főleg PzKpfwIV-ekről STUGIIImakról meg Turánokról tudtam. 1-2 Párduc még bele is fér (tényleg hogy vigyorognak a tornyon =D), de Tigris? -
Álmos voltam, nem figyeltem :\ Amugy "kviz" lett volna.
Kíváncsi voltam, ki olyan becsületes, hogy nem nézi meg a file nevét :D
Ez?
Jó kép szerintem. -
Hat ilyen "kopaszon" nehezen hitetne el velem ez hogy o T-90 :D
De valoban, igazad van ;) -
Ezzel "csak" annyi a baj, hogy a T-72 a világ "legnépesebb" harckocsicsalád-típusa, még a T-90 is gyakorlatilag elmenne T-72 altípusnak... :) -
Mindenesetre en egybol egy T-72-re tippeltem. -
Hat a kerdes itt az hogy tenyleg nem tudta mi van a kepen, vagy tenyleg kvizkerdes volt!
Ha elobbi akkor gugli nyomatekosan.
Ha utobbi akkor ahogy mondottad...
-
Bölcsebb cselekedett lenne, ha nem olyan képet tennél be kvízkérdésnek, amelynek a neve azonos a válasszal.
-
Erdekss van ahol M-92 a Vihor... de az biztos hogy kepen egy T-72 klon van. -
Hat mint a kep neve is mondja ez egy MBT M-84 Vihor
Azaz egy Yugoszlav gyartasu T-72-es!
(MBT=Main Battle Tank) -
Azon kívül, hogy pocsék retusálás. -
A mai kérdés: ez mi?
-
Ezt is megéltük. Az US Army átvette az első kisérleti üzemanyagcellás terepjáróját: Aggressor Alternative Mobility Vehicle.
[center] -
Ezek szerint nem harckocsiról, hanem páncélzott szállító harcjárműről / lövészpáncélosról van szó.
Látatlanban amúgy gyanakodnék arra, hogy a Patria lesz a győztes. :) -
Vagy csapatkapitány. De minek lefordítani? Ezek így is megállják a helyüket. -
És a squad leader? Az gondolom rajparancsnok.
A fire team leader meg csapatvezető? :S -
Ugyanaz mint a Team, csapat.
Az hogy lehet, hogy van akinek bejön a http://www4.army.mil/armyimages/, és van akinek nem!? -
A fireteamre tud valaki normális magyar fordítást? -
Szerencsepatkó a hűtőrácson Rulez..:) Anno az osztrák középkorú Plattenzéé járó családok állólámpás mercijén és cápa 5-ös bömösökön volt, má akkor is röhögtem rajta...:) -
A cigók már irakban is ottvannak??
Jó,hogy nem merci,de akkor is :S -
Nem igazan ertem hogy minek a cseheknek 234db! "BTR tipusu" harcjarmure szukseguk!? -
Tud valaki a DoD-on kívül olyan oldalt ahol hasonló minőségű, és mennyiségű kép van? -
Cat #8844 A cseh hadsereg 234 páncélozott harckocsit vásárol
A cseh hadsereg 234 új páncélozott harckocsi megvásárlásáról döntött. A versenytárgyalást április végéig írják ki - közölte szerdán a cseh közszolgálati televízió.
"Nincsenek semmiféle előzetes feltételek. A versenytárgyalás teljesen nyitott lesz" - erősítette meg a televízióban Karel Kühnl védelmi miniszter. Megjegyezte, hogy a vétel jóváhagyásához szükséges kormánydöntés a tender lezárulása után a jövő év elején várható. Bár az üzlet hivatalosan tervezett árát nem közölték, a televízió úgy tudja, hogy mintegy 20 milliárd koronáról (160 milliárd forint) van szó.
"A megrendelés valóban nagyon nagy lesz, talán a legnagyobb a cseh hadsereg eddigi történetében. Várakozásaink szerint meghaladja a 20 milliárd koronát" - pontosította az információt Andrej Círtek, a védelmi tárca szóvivője.
A stratégiai jelentőségű harckocsi vásárlás két szakaszban valósulna meg. A tárca a tender győztesétől az első szakaszban 199 járművet azonnal megvenne, míg 35 harckocsira elővásárlási jogot szerezne. Egy korábbi minisztériumi dokumentum az üzlet árát 25 milliárd koronában (200 milliárd forint) határozta meg.
Prágai médiaértesülések szerint a védelmi minisztérium követelményeinek alapvetően három harckocsi felel meg: a svájci Mowag cég Piranha elnevezésű járműve, az osztrák Steyer-Daimler-Puch cég Pandura, valamint a finn Patria harckocsi.
A cseh hadsereg jelenleg OT-64 típusú harckocsikkal van felszerelve, amelyek közül sok már majdnem negyven éves. Az első új harckocsikat a hadsereg már 2007-ben szeretné hadrendbe állítani. A összes harckocsit 2012-ig kellene leszállítani.
Az ellenzéki polgári demokraták és a kommunisták bírálják a döntést, mert szerintük a hadseregnek még nincs véglegesített fejlesztési koncepciója. -
Csak az elv azonos, egyébként saját fejlesztés, az elhárító töltetek elhelyezése is kicsit más. -
Ezt licenszeltek, vagy egyszeruen az elvet kopinntottak, es telljesen sajat gyartmany?! -
Te Cifu telleg', nyasztassuk mar Neurot, mert nekem is van egy kupac cikkem nala! 
-
SZU #8840 Cifu!
Látom a honlapodon van egy jó kis szovjet kitüntetés oldal, jól mutat majd mellette ez, meg ez, ez is.
-
Hmmm...
Az Izraeliek szépen fogták az Arena rendszert, és kicsit átdolgozva máris megjelent a Merkava Mk.4-es harckocsikon. A 'Trophy' rendszer működési elve megegyezik az Arena-val, vagyis egy repeszfelhő semlegesíti a közeledő lövedéket/rakétát. A General Dynamics most kezdi meg a propagálását, mivel ők az amerikai hadseregnek szeretnék eladni a rendszert, nevezetesen az M1A2 és a Stryker harcjárművekre.
Videó a Trophy-ról.
[center]
A Thropy tesztpéldánya egy Merkava Mk.3-on...
...és egy Strykeren.
Tesztlövészet. -
Amerikában is áll a bál a katonák biztonsága miatt. Még 2003-ban, az Iraki háború befejezése után az Amerikai katonák közül csak azoknak volt golyóálló mellénye, amelyek "frontszolgálatot" teljesítettek, a második vonalbeli egységeknek nem. Miután az Iraki gerillák célpontjai hamarosan ezek a második vonalbeli egységek lettek, a golyóálló mellények hiánya gyorsan égető probléma lett, így aztán iziben nekiálltak megrendelni többezer mellényt és kerámia betétlapot a mellényekbe. A parancs valami olyasmi volt, hogy vegyenek meg minden mellényt, amit csak tudnak, hogy az összes irakban szolgáló katonának jusson mellény (ne feledjük, hogy több tízezer amerikai katonáról van szó!). Az egyik kezdeti ballépés az volt, hogy egy olyan cégtől rendeltek több ezernyi kerámia betétlapot, amely nem volt felkészülve az ilyen mennyiségű megrendelés kielégítésére - és nem mellesleg a vezetője egy olyan ember, aki korábban a hadsereg kutatójaként dolgozott. A megrendelt betétlapok csaknem egy év késéssel lettek leszállítva. A szállítással és annak adminisztrációjával is akadtak gondok, mintegy 10000 betétlap egész egyszerűen eltünt a szállítás közben (a jelentés szerint 97-et megtaláltak: zoknikba, cipőkbe, ruhákba rejtve), és a maradék is hónapokkal később ért csak célba.
A sok probléma miatt 167 nap telt el a parancs kiadása, és a mellények ill. betétlapok leszállításának megkezdése között.
A koaliciós erők közül sok nemzet azonban nem a Pentagonon keresztül intézte a beszerzést, hanem közvetlenül a Michigani gyártóhoz ment. Nekik 12 napon belül Irakban voltak a mellényeik. -
Nagy álmom egy saját szélcsatorna birtoklása :D -
Jaja, én is azt néztem :D Csak olyan műanyag vackokkal van felfogatva. -
3. kepen van am sufni tuning :DDDD -
[center]
-
Pimp my tank 

LOOOOL :) -
SZU #8832 Az is lehet, hogy ez egy átverés. Jól elhitetik velünk, mennyire bénák, aztán mégis csak a hozzájuk hasonló (fegyverzetileg) tálib harcosok letörték az orosz medve körmeit... -
Meg egy 1000 meteren repulo A-10-bol is kiszurjak oket szvsz... :DDDD -
Ezekkel a piros kendőkkel igen jó célpontot nyújt a fejük egy mesterlövész számára.
Amúgy naon kemény csávók, ők már lehet ,hogy megpróbálnak célózni is:P
-
SZU #8829 Nekem tetszenek ezek a képek =).
A heveder felrakós, kifejezetten fátyoltáncolásra emlékeztet, míg az RPG újratöltés igazi helyi kimittud =DD.
De valóban komoly a fotorealisztikus álcázási technikájuk. Hát nem 1 orosz mackivobka, vagy hogy is írják (maszkírovka -álcázás, megtévesztés asszem). -
Most inkabb nem irok semmit...ugyis sejtheto a velemenyem :D