95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Öntöltő fegyver, ergo nem lehet...
-
...es ez elvileg lehet?!...
Mert ha igen akkor ezert mar megeri "szenvedni" ;)
Nah Cifu ha egyszer lesz egy ilyenem (ami nem kizart, de nem is a legvaloszinubb
), meghivlak 100 lovesre az tuti
-
Yepp, a Kínaiak lemásolták az SVD-t (ez a Type 79), és kicsit továbbfejlesztték a .308 Winchester (7.62x51mm) űrméretre, ez a Norico NDM-86. -
Nah igen Scout is zsiir 
-
Hát igen, ez a nagy helyzet. Az önvédelmi fegyvert direkt hagytam ki, reménytelen eset civil számára.
AWM-je szerintem sincs senkinek itthon, de pl. Mauser K98 és talán Moszin-Nagat lehet golyós vadászfegyverként (a K98 biztos, a Moszin-Nagat-ban nem vagyok biztos a lőszere miatt).
[center]
Mondjuk én ezzel is beérném....
-
Jah elfelejtettem, koszi az informaciokat! -
http://www.gunsamerica.com/guns/976562475.htm
?? .308-as ?? -
Ehh...
Tehat szinte semmi torvenyes lehetoseg nincs egy "normalis" fegyver hasznalatara. Kiveve AWM, de az meg sejtesem szerint kurva draga, es csodalkoznek ha lenne itthon valakinek magan kezben torvenyesen... -
Ha lőporszagot akarsz érezni, akkor hála az extrém idióta magyar fegyvertörvénynek, sok lehetőséged nincs:
1.: Sportlövő:
Szükséges: Fegyverismereti vizsga, három fegyvertípust különböztet meg (Maroklőfegyver (pisztoly), Golyós vadászfegyver és Sörétes vadászfegyver), az oktatás és vizsga ára mindháromra ~20.000 Ft.
Lehetőségek: A vizsgapapír birtokában belépsz egy lövészegyesületbe, ezután az egyesület fegyvereivel lőtéren puffogtathatsz. Pénzügyileg elég eltérő dolgok vannak, általában pár ezer Ft-től több tízezer Ft-ig terjedő éves tagdíj, ill. egyes esetekben a felhasznált lőszert ki kell fizetni. Ha saját sportfegyvert akarsz, akkor két puska és három pisztoly engedélyezett, azonban a tartási engedély kiadásának feltétele az adott fegyvertípusból a minősítő versenyeken megfelelő kvóta elérése, valamint a Szakszövetségtől is kell egy papír, a tartási engedély megtartásához a kvóta teljesítését folyamatosan (évente) biztosítani kell, ha nincs meg a kvóta, le kell adnod a fegyvereidet. A meglehetősen szörnyű jogi helyzet miatt éppen ezért igazából csak valóban komoly sportlövőknek éri meg vesződni ezzel...
Elérhető fegyverek: A sportegyesületeknél a két legáltalánosabb fegyver a .22LR kaliberű Toz-8 kispuska és az MCM kispisztoly. Egyesületfüggő, de lehetséges nagykaliberű sportpisztoly (forgótáras és öntöltő egyaránt) tartási is egyesületek számára, valamint az új jogszabály értelmében a hosszú öntöltő fegyverek is elképzelhetőek (a HK MP5 félautomata sportváltozatából, a BT96-ból volt jópár pár éve még az egyesületeknél, de aztán a hatóság beszedte azokat). Korong- és traplövészetnél sörétes puskával lehet lőni, itt szinte kizárólag billenőcsöves, két csővel ellátott sörétes fegyverekre kell gondolni.
2.: Sportvadász:
Szükséges: Fegyvervizsga golyós és sörétes vadászfegyverhez (ld. sportlövőknél), vadászvizsga (az oktatás és a vizsga ára 40-60.000Ft körül van, a vadászkamarák szervezésében), érvényes vadászjegy (a vadászkamaránál váltható ki, most valahol 10.000Ft körül van évente).
Lehetőségek: Kell egy fegyverszekrény (zárható, fém lemezszekrény) lehetőleg állandóan lakott lakásban elhelyezve. Korlátlan számú vadászfegyver és lőszer tartására vagy jogosult, a fegyvermegszerzési engedélyt a rendőrség adja ki (a fent felsorolt papírok kellenek hozzá, az elsőnél a fegyvertárolás feltételeinek meglétét külön kiszálnak ellenőrizni a kiadás elött). A vásárlás után a fegyvert a papírjaival be kell mutatni a rendőrségen, ahol felvezetik a fegyvertartási igazolványodba. Kizárólag olyan lőszert vásárolhatsz, amilyen a fegyvereidbe kell és nem is tárolhatsz más fajtát (tehát ha nincs 16-os sörétes puskád, nem vásárolhatsz és tárolhatsz 16-os sörétes lőszert). A legalja lehetőség, ha bérvadász vagy, ekkor csak meghívásos / invitálásos alapon vadászhatsz, illetve lehetsz vadásztársaság tagja is (ez elég zűrös, nem térnék ki a részletekre).
Elérhető fegyverek: Lent már felvázoltam mik a lehetőségek:
Golyós vadászfegyver: csak egylövetű vagy ismétlő fegyver lehet, 45cm vagy hosszabb csővel rendelkező, .22-esnél nem kisebb kaliberű és a hüvely hossza 40mm-nél nagyobbnak kell lennie. Vagyis például lehet mesterlövészfegyverek (akár Artic Warfare Magnum (AWM) is), de kizárva vannak a katonai lőszerek (.223 Remington és a .308 Winchester ebből kilóg, de ezen ne akadjunk fel).
Sörétes vadászfegyver: Billenő csövű, pumpálós vagy öntöltő lehet, tárja maximum 3 lőszert fogadhat be. -
Jo kis galeria:
http://www.airsoftextreme.com/gallery/SHOT-Show?page=1
...ebbol is latszik mi mindent haza nem vittek emlekbe a jenkik...:
-
Az elso mondatodrol egybol a nagy pocsolya tuloldalan magankezben levo M82-esek jutottak eszembe :D Szep alom....
-
Mas:
Milyen fegyverek vannak engedelyezve ma nalunk a civil szferavan?
Gondolok it arra, hogy en pl szeretnek "lovoldozni". Persze egyertelmuen szabalyozott keretek kozott loteren/palyan sport vagy "hobbi" szinten.
Cifu ha jol tudom te nagy spiler vagy ebben ;) Mik a lehetosegek, szabalyok? Milyen vizsga, papir kell hozza?
(olyan regen ereztem mar loporszagot ;)) -
kiskorúbézoltán #9020 Hmm , akkor ez sem járható út ... -
Elvileg azert meg mindig minden "penz kerdese"...mint tudjuk hasznalhatot se lehetetlen beszerezni..de minek.
Nekem boven eleg lenne disznek egy hatastalanitott (mint amik regen voltak), vagy egy makett... mint azt irtam ;) -
Nem, vadászfegyver nem lehet katonai fegyver, és nem tüzelhet katonai lőszert, ráadásul golyós vadászfegyver nem lehet félautomata, csak egylövetű vagy ismétlő (toló-forgózáras) rendszerű (sörétes vadászfegyvernél engedélyezett a félautomata rendszer is - de az ilyen fegyver maximum 3 lőszert fogadhat be...).
A szabályzat valahogy így szól:
Tiltott vadászati eszköznek minõsül:
-az önmûködõ (automata) és öntöltõ (félautomata) golyós lõfegyver, valamint a 0.22 kaliberû és 40 milliméternél kisebb hüvelyhosszúságú lõszer kilövésére alkalmas golyós lõfegyver használata. -
SZU #9014 Full extrás, fekete, 2005-ös évjáratú Mercedes G500-as luxusterepjáró
"családi" okok miatt áron alul eladó.
http://www.cars.auto.ru/sale/GQ70041/437933/
nézd meg a képet ;) -
kiskorúbézoltán #9013 Ha a magyar szabvánby szerinti hatástalanítás az ami a cégnél a gyakorló fegyvereken van akkor tényleg jobban jársz egy makettel mert ezek a fegyverek tényleg barbár módon szét vannak barmolva . A cső beöntve , két helyen szétlapítva ; tokfedél, zárkeret és a tár hozzáhegesztve a tokhoz ... Ha rengeteg pénzed van csinálj egy vadászvizsgát , kérj fegyvertartási engedélyt és vegyél egy SzVD-t inkább . Persze lehet csak én gondolom ezt olyan egyszerűnek ?
Cifu , elvileg ezt meg lehetne csinálni ? -
Azon filoztam hogyakkor mar erdemesebb ha csak ugyis disznek akarom egy makett. (Bar regen volt 1/1 meretaranyu(AK-47-est attam), de hogy ma lehet e meg kapni azt nem tudom...)
Disznek gyanolyan jo, es szepen megcsinalva mint az eredeti. -
És ha benéznek mi van? Szabályosan hatástalanított fegyver, megfelelő papírokkal. Pont. -
Ne strapald magad... -
Gyanitom hogy fodarabok lehetnek eredetiek, mert ilyen csoszajfeket a tuning cuccok kozott lattam. -
SZU #9008 Miért ne néznének be hozzád? Egy kedves szomszéd 1x jár nálatok/belát az ablakon és beijed.
Ne adj Isten tűz üt ki a házatokban/rablás történik/Valakit kórházba kell vinni. Mit lát a helyszínen a tűzoltó/mentős/rendőr?
Kimegy a BSA és még ezért is rádakasztanak 50 évet... =)
Egyébként meg tényleg akármikor benézhet a rendőr, hogy a szomszéd lakásba agyonszúrás esete forog fent, mit tudsz, mit láttál stb. -
kiskorúbézoltán #9007 Ez az ! A 63D is nagyon szereti ezt a csőszájféket !
Meg a 75-ös tárat is . :DDD -
kiskorúbézoltán #9006 "magyar import alkatreszekbol"
Gyártottak volna itthon ilyen hosszút is ? Az AMD-65I nek valóban hosszabb volt de az teljesen máshogy nézett ki . -
Erdeti AMD-65
-
Nem hat, irtuk hogy nem az. (Nekem is emlekeim szerint kb ez 3-4 centivel meg van toldva) -
kiskorúbézoltán #9003 Nekem kicsi fucsa ez a hosszú csőszájfék , szvsz ez nem eredeti magyar . -
9000 Nagyok vagyunk 

-
Ertem en, de nekem egy ilyen is untig eleg lenne...persze ha ott elnek kit tuti lenne meg egy SVD-m is, meg egy AK-63-ast is keritenek valahonnan! (Magyar fegyver Rulz :P) (Az AMP-69-rol meg ne is beszeljunk, az nagyon tetszik ;))
(Vegulis ha azt veszuk hogy miota nem gyartjak az AMD-65-ot, es hogy anno menyit gyartottak le belole, es az mind szinte a fegyveres erokhoz kerult, tenyleg kurriozum es ritka egy full erdeti AMD civil kezben!) -
Na, de egy valódi, magyarországon gyártott AMD-65 meg több, mint ezer $-t is ér ott (pár éve 8000-10000$-os árakkal dobálóztak az AK-47.neten)... :) -
Igen ezek "masolatok". Irta is a hirdetesben az eladoja.
Van "eredeti" is, magyar import alkatreszekbol kint osszerakott peldany (519$):
http://www.atlanticfirearms.com/programming/listview.asp?CatId=2 -
Ezek akkor valószinüleg nem eredeti AMD-k, hanem kit-ekből összeépített klónok, részben (vagy teljesen) amerikai utángyártott alkatrészekből. A legtöbb kinti AMD-63 és -65 ilyen kitekből összeépített klón, az eredeti AMD-k akár több ezer $-t is megérnek kint.
Lásd: egy kitből összeépített klón -
Ertem...ez van.
Ha semmi masert nem (NEM!), akkor ezert koltoznek ki max az usa-ba:
580$/db es mint lathato a kepen van nekik "meg" 3db belole (jobb szelen, mellette AMD-63-ak (2db)vannak..)
Talaltam olyan oldalt is ahol semmi mast csak "tuning" cumokat arulnak..es van mindenfele AMD-khez is...uj markolat, hatekonyabb gazdugattyu, uj csoszajfek, felepitmenyek (tavcso, ejjellato tarto) uj egyedi valltamasz....
Hmmm...kurva torvenyek...de sebaj, ugyse fenyegetett az a teny hogy holnap megyek es veszek egyet a falra disznek...
-
Azért jobb ha tudod a következőket a hatástalanítotott fegyverekkel kapcsolatban:
-Hatástalanításkor a fegyver minden fődarabját hatástalanítani kell.
-Amennyiben fedett részben helyezkedik el, a kakast, az ütőcsapot, az ütőszeget, a tűzváltót normál működésre alkalmatlanná kell tenni.
-A csövet és a tokot, illetve vázat egymáshoz elválaszthatatlanul kell rögzíteni.
-A lángrejtőt, csőszájféket, kompenzátort és a puskagránát lövő toldatot, ami a csőtorkolathoz van rögzítve vagy csapozva, hozzá kell rögzíteni a fegyverhez.
-A hatástalanított fegyver, roncsolásmentes szétszedhetőségét meg kell akadályozni.
-A hatástalanított fegyver fődarabjaiba a hatástalanítást végző azonosítóját jól láthatóan el kell helyezni.
Magyarul szétszeni, tisztitgatni nem fogod tudni a fegyvert, mert az új törvény értelmében a zárszerkezett és a tokot egymáshoz rögzíteni kell. Amúgy a hatástalanított AK-k ára elég brutális, ahogy írták is lent.
További jogszabályszemezetek:
-(3) Az (1), (2) bekezdés rendelkezéseit értelemszerüen alkalmazni kell a hatástalanított löfegyverre is. A hatástalanított löfegyver (a színházi löfegyver kivételével) a tárolási helyen kívül csak zárt dobozban, tokban szállítható, birtokolható. -
Melleslleg en hiszek Cifunak!
Ha torvenyesen tarthatsz lakasodban szakszeruen hatastalanitott fegyvert, es azt kozteruleten nem mutogatod es a lakasbol is ha ki akarod vinni azt szakszeruen, ladaban, tokban, dobozban teszed (tegyuk fel koltozes), akkor mar miert baszogatnanak?! Nem sertek semmilyen torvenyt, ergo lehet kussolni. -
Hat azert ok nelkul nem jonnek csak ugy latogatoba... -
mióta kell ok? -
Nahmarmost miertis neznenek be hozzam? Te adsz ra okot? Mert en ugyan nem... -
SZU #8991 Ez meg a másik... Láttam már hasonló dolgot, s köpni nem bírtam tőle.
Bezzeg a "nagybaniban" 80-100-ért adnak éles Dragunovot 100db. kínai 7.62x54-essel -
SZU #8990 Nem hinném, hogy az általad említett módon hatástalanított fegyverért nem vágnak gerincen a rendőrök, ha 1x benéznek hozzátok...
Tiszta letargiában vagyok. Tavaly nem volt pénzem rá, meg nem is érdekelt annyira a dolog, de 25-40 körül voltak a hatástalanított AK-k.
Erre elmentem a nyáron a Pecsába, onnan meg a nemtommilyen hatástalanított fegyverpiacra. Az AK-k mai árfolyama 100-120 körül mozog... Érdekes mód egy sokkal többet érő Maxim géppuska 200, egy tökéletes állapotban lévő 9mm-s Uzi 40, PPS-50-60 körül van. Ezekhez képest mifaxé kellett így felmennie az AK-nak?
Így megnőtt rá a kereslet, vagy kifogytunk az "alapanyagokból?!!?