95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Seaweed
    ooooooo talan mert egy JATEK?
  • [NST]Cifu
    Ahogy Bucser írja, minden egyes SWAT egységnek saját felszerelése van, nincs egységesített fegyverzetük. Oldalfegyvernek így aztán minden előfordul, képeken lehet látni a Colt 1911-től kezdve a P7M13-on át az USP-kig és a kölönféle Glock pisztolyokig mindent. A SWAT 4 ilyen téren "popularizmusra" hajtott, van pár fajta fegyver minden főbb dologra egy-egy (ugye oldalfegyverek terén van a "9mm-es" Glock, a Colt 1911 és a Colt Phyton), és ezzel el van intézve. Örültem volna, ha belekerültek volna olyan dolgok, mint az akadály (pl. "elcsettenés", amikor a lőszer nem sül el, vagy mondjuk ürítési hiba, amikor "keresztbeáll" a hüvely a kivetőnyílásban, stb.). Nekem sok fegyver hiányzik, pl. nincs benne P90 sem, pedig azt is használja jópár SWAT egység...

[center]
  • [NST]Cifu
    A cikknek az angol eredetijében is benne volt egy apró ám sok esetben kínos félreértéseket okozó szöveg:

...köztük a víz alóli rakétaindításra képes orosz atom-tengeralattjárókkal is.

Kína sokmindent vett a szovjetektől és az oroszoktól, especiel atomtengeralattjárót nem, csak hagyományos D/E tengókat. ;)
  • Bucser
    Hát mivel minden nagyobb kapitányságnál saját SWAT egység van ezért a kapitányság által rendszeresített fegyvert használják.. szóval SWAt teamenként változó... legalább is szerintem...
  • Sadist
    Cifu, a SWAT-nál melyik a rendszeresített pisztoly? Swat 4-el játszogatok és hiányolom belőle a H&K USP-t :)
  • Cat #9187
    Kina vs Tajvan majd Japán és USA
  • Zsolo007
    Eljön majd a mechek ideje is egyszer
  • joebacsi
    hmm, viszont lehet, hogy a paintball piacra próbálnak betörni, ott viszont elég komoly eredményeket érhetnek el vele
  • [NST]Cifu
    Tuti biztos voltam benne, hogy a Japánok egyszer megcsinálják a kétlábú lépegető harci 'Mech-et. ;))

Bár egyet kell értsek az Indexes cikkíróval: ez nem valódi lépegető, valószinüleg a lábfejeiben görgők vannak, és azok segítségével csoszog. Látványosan néz ki, de még ha a gumi-golyóbis "ágyú" helyett egy gépágyúval is szerelik fel, én akkor is inkább egy harckocsit választanék, mint ezt. ;)
  • ghost cb
    Hú de komoly :DDDD
  • Cat #9182

http://www.sakakibara-kikai.co.jp/products/other/images/robo_s.wmv

http://www.sakakibara-kikai.co.jp/products/other/images/shot.wmv
  • [NST]Cifu
    Érdekes, ilyet tényleg nem nagyon látni...
  • Seaweed
    Jollatom hogy asszimetrikus a fuggesztes?!
  • Thanatos
  • katz
    Ez nagyon
  • Bucser
    Az tuti:) szerintem még elő is léptették:D
  • Seaweed
    Pffffffffffffffffff
  • [NST]Cifu
    Kellemetlen baleset (az oldallövészt valószinüleg megdicsérte a földi karbantartó személyzet ;)):

[center]

• Cat #9174
    A magyar védelmi ipar a szellemi kapacitásaival kapcsolódhat az európaihoz

A meglévő magyar védelmi ipar megfelelő alapot nyújt ahhoz, hogy bekapcsolódjon a nemzetközi együttműködésbe - jelentette ki Ráth Tamás nyugalmazott ezredes a honvédelmi tárca Technológiai Hivatalának főigazgatója csütörtökön Budapesten.

"Az európai hadiipari integráció és a magyar védelmi ipar részvétele az együttműködésben" című előadáson Thomas Nützel, a legnagyobb európai védelmi- és biztonsági ipari társaság, az EADS németországi cégének értékesítési alelnöke elmondta, hogy a magyar védelmi ipari cégekkel a kapcsolatfelvételen túl vannak, és néhány céggel konkrét fejlesztési tervekről kezdenek tárgyalásokat.

Hozzátette: Magyarország előnye a védelmi iparban a rugalmas mozgású humán erő és az, hogy - az európai gyakorlattól eltérően - nem elszigetelt a civil- és a védelmi kutatás. Magyarország különösen erős az információtechnológiában, a speciális szoftver- és hardver fejlesztésében és gyártásában.

A magyar védelmi ipar 1988-ban volt a csúcson, amikor termelői áron 20 milliárd forint volt az éves kibocsátás, a GDP közel három százaléka - tájékoztatta a hallgatóságot a HM Technológiai Hivatalának főigazgatója. Az 1990-es évek közepén évi 3-4 milliárd forintos termelési értékkel a mélyponton volt a magyar védelmi ipar - mondta el az MTI kérdésére Kovács Géza Péter, a Magyar Védelmiipari Szövetség elnöke, hozzátéve: a termelés tavaly ismét elérte az évi 20 milliárd forintot.
  • [NST]Cifu
    Yepp, valóban C, megzavart a hordfogantyú (a C-ken inkább a felső szereléksín a jellemzőbb)...

[center]
  • merACE
    Inkább G36C-nek nézem.
  • [NST]Cifu
    Ezt sem hittem volna, francia spec. osztagnál (GIPN anti-terrorista osztag) HK G36K:

[center]

Yo kis kép, sajnos nagyobba nem találtam. Látható rajta sok minden érdekesség (HK MP5SD6, SG551, PGM Ultima Ratio, stb.)
  • Glpetyus
    2-es GOLF!!!!!3
  • [NST]Cifu
    Jaja, jó volt egy hétig mentesülni a hétköznapok idegeskedéseitől... ;)
  • Bucser
    Gondolom családostúl ment a móka:) Remélem jól kipihented magad:) mert jönnek a dolgos hétköznapok:)
  • [NST]Cifu
    Télen nem jött össze, nyáron meg úgyse lesz rá lehetőségem, így most mentem el egy hétre Tunéziába. Megvallom jó volt egy kicsit kikapcsolódni, bár az időjárás nem volt túl kegyes...
  • [NST]Cifu
    Passz, a csapat németekből (egységek: SEK, MEK és GSG-9), osztrákokból (Kobra és WEGA), norvégokból (DELTA), svédekből (NI), csehekből (CB és Bojová) és kanadaiakból (ETF) áll. De szerintem is az angol lehet mondjuk a "hivatalos" nyelv.
  • Bucser
    Jók a Képek!!!

mint mindig:)
  • Bucser
    Merre nyaraltál??? Ilyenkor tavasszal?? síutószezonra mentél?:)
  • [NST]Cifu
    Méla csönd és hullaszag. :)
    A fennért pont akkor mentem nyaralni, amikor egy jó kis diskurzus támadt a légiharcról ill. jövőjéről. :)

Na, akkor még pár kép, most Macedón Mi-24-esekről (most pótlom be az elmúlt heti elmaradásom :))

[center]

• Bucser
    ÉS mi a hivatalos nyelv??

NA jó csak költői kérdés volt:)

Gondolom az angol:)
  • [NST]Cifu
    Hallot már valaki az ENSZ 6.-dik Különleges Alakulatáról (UN Special Teím 6.)? Bevallom én még soha. Koszovóban működő nemzetközi 'SWAT' egység. Mik vannak...

[center]

• ghost cb
    Köszi mindenkinek!
  • [NST]Cifu
    [center]
    T-72M1 egy speciális "takaróval", amely az Infravörös érzékelők és Radarok számára nehezebben felderíthetővé teszik a tankot.

BMP-T

Figyelemre méltó a bal oldali háromkerekű mocsárjáró. :)
  • Cat #9158
    Magyar-amerikai légi hadgyakorlat Kecskeméten

Amerikai F-16-os és magyar Mig-29-es vadászrepülőgépekkel kezdődött légi hadgyakorlat Kecskeméten. A pilóták a különböző NATO harcászati fogásokat gyakorolják.

Az Amerikai Egyesült Államok és a Magyar Honvédség vadászgépei vesznek részt azon a közös hadgyakorlaton, mely hétfőn kezdődött Kecskeméten - közölte Pető István dandártábornok, az 59. számú Szengyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnoka.

A közös repülés célja a különböző NATO harcászati fogások, légi harcok, harceljárások gyakorlása. A gyakorlat sajátossága - melyben alapvetően eltér a korábbi légigyakorlatoktól -, hogy folyamatosan két repülőteret tartanak üzemben, melyek nem szomszédos országban vannak, s az amerikai gépek a repülések után visszatérnek.

Pető István elmondta: "az avianoi és a kecskeméti repülőterek bevonása a légigyakorlatba rendkívül költséghatékony mind a személyi állomány, mind az anyagi eszközök vonatkozásában." Reményét fejezte ki a parancsnok, hogy abban az esetben, ha a gyakorlat megfelelő eredménnyel zárul, az elkövetkezendő években akár havi rendszerességgel is végre tudják hajtani a közös repüléseket.
    "Az amerikai fél részéről is van rá igény" - mondta a tábornok. Hozzátette: "alig drágább, mint egy normál kiképzési repülés, tehát a két repülőtérről végrehajtott légigyakorlatnak nagy hozadéka van, és kis befektetést igényel."

Az április 15-éig tartó gyakorlaton az USA légierejének F-16-os vadászgépei mellett a Magyar Honvédség MiG-29-es és L-39-es repülői vesznek részt, és egy bevetésen minden típusból egyszerre két repülőgép van a légtérben.
  • [NST]Cifu
    Lengyel Leók:

[center]

• Seaweed
    HB. GhostCB
  • [NST]Cifu
    Na, szülinapi kép akkor Ghostnak:

[center]
    Gangszta-sztálj rulz :)))
  • Sadist
    Ghost CB-nek boldog szülinapot!
  • Glpetyus
    Ennek tényleg az lesz a vége,amit a Terminator filmekben láthattunk.
    Még egy pár év és már önmaguktól teszik a dolgukat.Mégha nem is "lázadnak" fel,akkor is...
    Nekem nem tetszik.