95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
MuldR #9432 Abbol indultam ki, hogy a Mirage 2000 az 3ik generacios a Rafale meg 4ik.
Konkretan nem tudom mit tud. -
Thanatos #9431 (legalábbis nekem :P) -
Thanatos #9430 hm, ott a pont, még korán van és iylenkor különösen fáj gondolkodni :DDD -
Marmost miert kellene minden pilotanak a franciaknal kikepzodnie (uhh de szep szo :P)....kikepzik a kikepzoket..azok utana otthon a tobbit szepen kikepzik... -
Thanatos #9428 nema felolodását támaogatják? vagyis ez a sok kinai megrendelés nekik jó vagy nem? [zavart]
amugy kinaiak hogyhogy cska 30 embert küldenének kiképzésre első hullámban? legaláb 2szer annyit kéne küldeniük mint amenyi gép kell, mivel ott ugy e apilota a fogyoeszköz gondolom és nem a gép (legalább is a pilota náluk "oclsobb" :P) -
Hat nem akarlak lehurrogni, de nyugodtan nezz utana mit is tud egy kilences Mirage 2000!!! Azzal amit mondtal nagyon lehuztad..pedig a mi csodas gripenjeinknel szerintem tobbet tud! (...arrol nem is beszelve, hogy ha ez a biznisz tenyleg bejon a jovoje is megalapozottab lesz mint a Gripen-nek!)
(Sok szakember mar a 2000-5-ost is az F-16 Block 40-el egyenrangunak titulalta...) -
MuldR #9426 Szerintem:
Azon a kornyeken a Mirage 2000 meg tokeletes utoero
Azt meg engedik eladni (egy Rafalet mar nem biztos hogy szonelkul hagynak)
joval olcsobb
Szerintem :) -
Uhhh ez se semmi! Miert pont Mirage 2000? (lobby?)....az biztos hogy a Dassault-nak ez irtozatosan hatalamas uzlet lenne!!! -
Aztamindenit!!!! Nem semmi hir! En nem hittem hogy sikerul eladniuk valahova is... -
Wow, mik derülnek itt ki:
Egy Hong Kongi újság szerint a Kínai rezsim nem kevesebb, mint 210db Mirage 2000-9CS (vagy -9C ?) gépet vásárolna a Dassault cégtől, amennyiben végre megszünne az EU által még a Tienanmen-téri, 1989-es vérengzés után életbe léptetett fegyvereladási tilalom. A 12 milliárd € értékű üzlet része 1200db Matra Mica légiharcrakéta és 180db tartalék hajtómű is. A hírek szerint 2005 Júniusában 30 kínai pilóta már utazna is franciországba a kiképzésre.
Továbbá Kína érdeklődik 20db Dassault-Breguet Atlantic 3 tengerészeti járőrrepülőgép vásárlása felöl is.
Hát mit mondjak erre: egyfelől Kína nem gyenge módon fegyverkezik, a másik pedig az, hogy érthetővé válik, miért támogatják a franciák annyira a fegyvereladási tilalmat... -
Azt hiszem Háborús Játékok (Wargames) volt a film címe, elég régi film, talán még moziban láttam valamikor a 80-as évek közepén, ha jól rémlik. :)
Más. Megvan a Rafale első komoly külföldi megrendelője: Szaud-Arábia 96db Rafale vadászgépet vásárol 6 milliárd €-ért, ami ugye 62.5 millió €/gépet jelent. A Szaudi monarchia a megrendelésről szóló dokumentumokat a múlt héten írta alá Párizsban, egy komplex üzleti megállapodás részeként, amely összesen 20 milliárd €-t jelent Franciaországnak. -
Kicsit off de:
Vmikor a kiralyi tv-n lattam meg regebben egy filmet.
Cimere mar sajna nem emlekszem.Abban arrol volt szo hogy a Norad-os szamitogep
elkezdett jatszani a katonai vezetessel es repuloket meg hajokat rajzolt a terkepre.Volt egy srac meg a csaja azok probaltak megtalalni a tervezot.
A szamitogep neve:Josua volt azt hiszem -
Érdekes kis cikk, valószinüleg jó sok hasonló történet vár még a nyilvánosságra (például ugye egy tengeralattjárós eset sincs felsorolva...). 
Közben pedig találtam egy érdekességet: a Scaled Composites neve az utóbbi időben főleg a szub-orbitális repülés kapcsán merült fel, pedig akad még egy-két programja, például az NorthropGrumman/Scaled Composites Model 395, más néven a MULE (~közepes repülési magasságú, nagy hatotóvolságú) UAV amely az SC Proteus gépének a katonai célú pilóta nélküli változatának prototípusa. A gép képes másfél napig járőrözni mintegy 1300kg-os harci terheléssel. A gép márciusban tesztelték bombafegyverzettel, és a tervek szerint 6db 227kg-os JDAM légibombával lesznek felszerelve.
[center]
A Pegasus/MULE bombavetési gyakorlata március elején. -
Thanatos #9419 szerintem meg te értesz engem félre de haggyuk szerintem... :) -
Tomcat #9418 Hátha érdekel vkit a téma:
Elkészült a III. Világháború peremén című cikk. A fordításban 20 olyan (amerikai) téves riasztás található, melyek a körülmények szerencsétlen alakulása esetén akár atomháborúhoz is vezethettek volna. Végigolvava látható lesz, hogy a többségük azért ettöl messze állt, de volt 1-2 elég rázós eset is. A szovjet oldalon történt hasonló eseteket nem tárgyalja a cikk, ahogy a Kubai rakátaválság rázós eseményeivel sem foglalkozik. Csak a NORAD parancsnokságra befutott szovjet támadásról szóló téves riasztások a témája. Már amelyik nyilvánosságra került...
A III. Világháború peremén -
Miért?
Én bízok a honvédségben!
(
)
-
Hubazze...ezt a propaganda dumat! Nekem ez meg undoritobb mint a regi sokak altal atkozott rendszerben!!! Akkor legalabb mindenre volt egy sablon duma..most mindenre van egy valasztekosan fogalmazo hazudozo/kozmetikazo/mellebeszelo/felrevezeto/fatyolozo a HM-ben! -
kiskorúbézoltán #9415 -
Nyilatkozik a HM új kommunikációs főnőke:
- Sajnos elég keveset beszéltünk ezekről az eredményekről, pedig nyugodtan büszkélkedhetünk velük. Például azzal, hogy a honvédség a nagy társadalmi intézmények és szervezetek iránti lakossági bizalmi rangsorban a 3-4. helyen van. A honvédséget fontos nemzeti intézménynek tartják az emberek. Az elmúlt másfél évtizedben soha nem volt olyan magas a katonai pálya társadalmi presztízse, mint napjainkban, amit a hivatásos és szerződéses katonai pályára jelentkezők száma is fémjelez. Régen volt olyan magas a katonák szakmai felkészültségét elismerő közvélekedés, mint most. Az emberek elismerik a magyar katonák nemzetközi és hazai helytállását, ismerik és tudják, hogy jól képzettek, de megértők a honvédség mindennapi gondjaival, technikai, költségvetési nehézségeivel kapcsolatban.
Eltekintenék a kommentálástól... -
Szvsz te most nagyon-nagyon félreértesz itt valamit... -
Thanatos #9412
-
...ha megjelenik.
Jelenleg még ott tartunk, hogy az OFP:CWC két éves késésben van, és azt is megmondták, hogy először minden erővel ennek a fejlesztésre összpontosítanak, csak utána jön az OFP2.... -
Thanatos #9410 ui.: és mint modntam összetettség / valósághűségben bf nem is akart soha versenyezni ofpbel igy ebben nincs is nagyon értelme kettőt összehasonlitani..., bf egy arcade multimokának készült történelmien hű "skinekkel" mig ofp gyk egy katona "szimulátor" :) -
Thanatos #9409 hát amire te célzol az szerintem erősen izlések és pofonok...
tény modokban nincs otthon bf annyira talán mint ofp (bár bf-pehz is van jó pár mod) de a maga kategóriájában főleg a patchekel szerintem semmi gond nincs vele -
Na a VBS-ből láttam, szerintem kifejezetten szép, úgyhogy én annak is őrülnék, ha azt kiadnák, olcsóbban OFP2-néven, vagy legalábbis kevésbé brutális másolásvédelemmel (asszem a vbs hardveres usb kulcsos).
És a készítők, viszont már 1 éve megmondták egy nyilatkozatukban, hogy nem fognak képeket videókat kiadni az ofp2-ről, akkor fogjuk látni milyen, ha megjelenik. -
De akkor is hivatalos, kiadói oldal :D Inkább a kiadó mondja meg, hogy mikor jön, mint a fejelsztő. -
Hát azért ezt erős túlzás oldalnak tekinteni...
-
Ez is az. :)
http://www.codemasters.co.uk/flashpoint2/uk/operationflashpoint2.php -
A hivatalos oldala a játéknak mégiscsak a Flashpoint2.com, nem? ;) -
A Codemasters hivatalos OFP2 oldalán 2006 tavasza van. -
-
Yep, ez az MSSR (Marine Scout Sniper Rifle), ami az én képeimen volt, az ennek az "északai" változata, az NFW (Night Fighting Weapon), hangtompítóval és éjjellátóval. -
Valóban nem néznek ki újnak, de nem is azok: a szöveg szerint tokszerkezet (és valószinüleg a Tus is) M16A1-ból származik (valszeg használt példányok), ami új csövet és szereléksint kapott. -
Elkezdtem keresgelni fulopszigeteki dolgokrol es egybol raleltem erdekes cumokra...nem vagyok egy nagy AR15/M16/Colt szagerto...de valami koze biztos van hozzajuk ;)
-
A #6092-es hozzászólásból...
Akkor röviden a lényeg:
A fegyver csöve ugye alaphelyzetben a tokhoz van rögzítve, és attól függ a helyzetve, hogy pontosan merre és hogyan áll. Ha a cső csak kis mértékben is elhajlik, torzul bármely irányba, az nagy távolságnál már jelentős szórást okoz, ráadásul a lövések között különféle erők hathatnak a csőre, amelyek miatt a lőkép változó lesz. Hogy mik okozzák ezeket a változásokat, nos, a cső acélötvözetből van, aminek van egy hőtágulása, és cső hőmérséklete is befolyásolhatja a lövedék viselkedését (tüzérségi eszközöknél a cső hőmérséklete is szerepelni szokott a lőelemek változói között). Ha a csőhöz van rögzítve az előágy, akkor az előágy és a cső csatlakozásainál a cső hőtágulása miatt más erők lépnek közbe, sőt, az előágy mozgása erőket fejt ki a csőre. Ez nem akkora probléma alaphelyzetben, hiszen egy gépkarabélyal 300 méternél távolabb aligha fognak lőni. A szabadon lengő cső tehát nincs kapcsolatban semmivel a tokon kívűl, emiatt nincsenek ezek az erőhatások sem. A legtöbb mesterlövészpuska, és a vadászpuskák közül a jobbak éppen ezért szabadon lengő csővel rendelkeznek, amelyek ráadásul vastagok, hogy minél stabilabbak legyenek - csak nézzétek meg milyen vastag pl. egy HK PSG-1 csöve szemből, és ugyanakkor milyen vastag egy ugyanolyan lőszert tüzelő gépkarabélynak, mondjuk a HK G3-nak... -
Jobban megnezve a kepeket szerintem nem uj fegyverek ezek! (kerdes hogy informacioid szerint mikor vettek oket?!)..mert itt-ott, foleg ahol a kezek legtobbet erik eleg kopottak a fegyverek! Szerintem a meglevo M16-osaikat alakitottak at(?)! -
Mi az a szabadon lengő cső? -
Azt írtam, amit akartam, az OFP felállított egy színvonalat az összetettségben és a valósághűségben, amit eleddig (sajnos) egyetlen játék sem tudott még megfejelni, BF2 included. ;)
-
Nem lehet hogy valami kis tavolkeleti ceg "custom mod"-ja ez? -
Thanatos #9393