95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • I.C.ram
    és nem tetszik? :)
  • Thanatos
    épp ezaz hogy totalwar lényege a csata a többi körités..., nem az a lényeg..., ez emg full ellentéte..., amugy ismerem énis hoi2-t :)
  • I.C.ram
    Azért jó mégez a játék, mert ugyanolyan fontos az ipar, mint a hadviselés. Jó kis összetett játék, de mostmár tényleg befejeztem, mert ki leszek moderálva.
  • I.C.ram
    Pedig ahhoz tudnám a legjobban hasonlítani. Egyedül a csatákat nem lehet benne lejátszani.

Az egész világ benne van, és BÁRMELYIK országgal lehet lenni, akár még Magyarországgal, Venezuelával, Kínával, stb-vel is. Elég részletesen kivannak dolgozva az országok. Benne Horthytól kezdve Gömbösig mindenki, még Szálasi is. Olyan fejlesztő gárdák is benne vanna, hogy FÉG, Ganz-MÁVAG, ICN. stb. Multiplayerben meg az eddigi legjobb játék, amivel valaha találkoztam, csak egy kicsit bugos, de nem vészes. Jó játék nagyon.

Akit kicsit jobban érdekel, annak: Paradox Plaza: Hearts of Iron 2 (Europa Universalis készítőitől)
  • Thanatos
    magyarul inkább mindenre hasonlit csak totalwarra nem... :)
    inkább axis & allies-ra hasonlit (a régire szigoruan nem a nemrég megjelent fosra...)
  • I.C.ram
    Ne haragudjatok, hogy ide írom, de félig meddig ide is tartozik. Aki szereti a II. vh-s környezetet, és szereti az igazi stratégiákat is, akkor nézzen be a hearts of iron 2 topikba, vagy szerezze meg magát a játékot, mert nagyon jó. Ennél jobb ii. vh-s játékkal még soha sem találkoztam. Hasonlít a Total War sorozatokra, annyival más, hogy sokkal komplexebb haditechnikai/ipari fejlesztésre van leehtőség, és sokkal inkább a nagy hadműveletekre koncentrál, tehát csatákat nem lehet lejátszani sajnos, de tényleg nagyon jó.

Múltkori OFP témán felbuzdulva írtam :)
  • Thanatos
    miért? honnan tudod hogy a bokrokon/dombokon tól nem egy sivatag van?? :DDDD
  • Seaweed
    De azert az sem piskota hogy a terepszinu G-36 a nem "ide" valo* terepszinnel csak ugy vilagit a kezukben! :D
    Van alcagunya, meg arcfestes kozben egy majd feher fegyverrel pozol a PR anyag kedvert...hat GRAT!

(*szvsz sivatagi)

mas:
    Jujj de utalom a nemet gyakorlo mintazatat!
  • [NST]Cifu
    KSK mesterlövészek és spotterek (a mesterlövészek segédei):

[center]
    A Spotter kezében érdekes a terepszinű G36, és rajta az 1.1-4x nagyítású távcső.

Fura egy póz...

...és a végére egy "szokásos" PR-fotó-marhaság: G36 éjjelátóval - nappal.
  • Grenzjager
    köszi a pontos dátumot/időt.
  • Cat #9703
    azért érdekes lesz 40 év mulva, hogy az unokák erről tanulnak, teljesen más szemszögből, beállításból, mi meg hiába szajkózzuk, hogy már akkor is tudvalévő volt, hogy az egész háború mondvacsinált okokból, kétes értékű bizonyítékokon alapult
    egyszeruen nyilvánvaló volt egész europa számára hogy nincs indok megtámadni irakot, de pár évtized mulva erről mit tudnak majd az akkor tanulók? semmit, max. felmutatják a napokban meghozott bizottsági jelentéseket, amelyekben szintén semmi nem áll, és azt állítják hogy lehetett volna...
  • Seaweed
    Igen vagom, kozben rajottem es mar en se vagyok anyira biztos a dolgomban!
    ..es igen kosz ilyet nem talaltam!
  • I.C.ram
    Egy kis érdekesség:

Baghdad április 2-án. Landsat felvétel.

• I.C.ram
    02:30 UTC March 20, 2003–április 15. itt van a pontos idő.
  • [NST]Cifu
    2003.03.19.
  • Grenzjager
    köcce ismét
  • Grenzjager
    köszi szépen az infókat.

egy kérdésem lenne még: (diploma munkával tojózom)

mikor kezdődött pontosan a második Öböl-háború?

Umm Qasr ostromáról írok, és most bizonyítom cikekkel, hogy a CNN hírei ellenére egy héttel később foglalták el teljesen a várost az amik, mert cirka 100 iraki katona még egy hétig kitartot, pedig ez "első" iraki város.
  • Thanatos
    pont ezaz de azt emg nem mehetsz ki müvelni zöldkártya nélkül hogy bebizonyitsd..., ördögi kör, iylen alapon kb 0 az esélye az eégsznek... (max ha nem valami ultra nagy név a szakmában, de akkor meg már megint ott tartunk ugye hogy us army ide vagy oda igyis igyis bekerülne a körbe...)
    az emg hogy a világ leginkább fekete és szürke tény sajnos :)
  • kiskorúbézoltán #9695
    Nem kell mindíg fekete vagy szürke dolgokra gondolni ez lehet annyi is , hogy olyan szakmája van a paciensnek amire szükségük van . Persze érteni is kell hozzá a papír nem elég .
  • kiskorúbézoltán #9694
    Nem , nem fűt-fát , nagyon is válogatnak . Eü , nyelvtudás stbstb ...
  • kiskorúbézoltán #9693
    Hmm , nem is tudom az amik azt mondták , hogy x év után (nem emlékszem pontosan mennyi) megkapják az állampolgárságot , de nem tudom , hogy ezt úgy értik jár vagy úgy , hogy gyakorlatilag aki kéri megkapja .
  • Thanatos
    tény, de ettől még nem áll fent az a verzio hogyfüt fát befogadnak max valami felvételi eljárás után és állampolgárság..., aki már bekerül az jó esélyel amugy is megkaphatná idővel állampolgárságot igy ebben nekik nincs semmi extra...
    (az emg hogy valaki "kell nekik" az inkább a mindenféle titkosszolgálatokra jellemző nem a us armyra :P)
  • kiskorúbézoltán #9691
    Hivatalosan valóban nem segít , de ha bármiért úgy gondolják , hogy kell nekik valaki akkor szinte bármit meg tudnak tenni .
  • Thanatos
    én fogalmaztam rosszul, mert az eredménye ugyan ez de hivatalosan nem automatikus hogy megkapja ugye, ennyi a léyneg (valójában gondolom szinte mindenki megkapja)
    a különösebb tökölés meg elég relativ :PPP
  • kiskorúbézoltán #9689
    Sry , akkor félreértettem valamit ...
  • Thanatos
    tény de nem külföldröl szerik, ahoz tulságosan féltik a drágalátos állampolgárságukat :) de amugy ha nem hiszitek nézzetek utána hivatalos odlalon..., mindenhol az az első pont hogy az army NEM segit zöldkrátya szerzésben (ráadásul armyba is max zöldkártyával mehetsz) , állampolgárság megszerzéésében meg max anyit hogy ha lejárt a szolgálati időd akkor gyorsitot eljerást kapsz ha kéred az állampolgárságot 8de ugyan úgy elutasithatják mint ha polgári uton kéred, szal egyátalán nem garantált, msá kérdés hogy nagy valoszinüséggel emgkapja az illető...)
  • Thanatos
    az amry nem egy rossz hely én nem azt mondom de us army nem egyenlő frnacia idegenlégióval, nagyon nem..., ha tesodnak van zöldkártyája akkor eprsze hogy hivják rendes amcsikat is hivják..., ellenben ha zöldkártya megvan onnan az állampolgárság is meglesz kicsivel több idő alatt mint armyban...
  • Thanatos
    tökéletes csak mint mondtam ezt nem ugy kell felfogni hogy boldog boldogtalan igy fog állampolgárságot szerezni alá francia idegenlégió..., ha már iylen eccerűen bejutsz az armyba akkor már amugy is meg tudnád szerezni hadakozás nélkül :))
  • Thanatos
    ezt mondtam énis csak azt felejted el hogy bizonyos idő után ha ott élsz és dolgozol legálisan akkor is kapsz max picivel több tököléssel :)
  • [NST]Cifu
    Akkor én néztem biza el. ;)

Viszont az M113-nak több 6 futógörgős változata is van, az amerikaiaknál az M113A3+ (MTVL) és M113A4 változatok, valamint pl. a törökök saját meghosszabított M113 változata.
    [center]

M113A3+ aka MTVL

Az Egyiptomi M113 variáns Bradley toronyal.
  • I.C.ram
    Amiknak szükségük van a sok töltelékre, azoknak kell a mézesmadzag.
  • I.C.ram
    Szvsz tuti, hogy automatán állampolgár lesz, vagy valami nagyon nagy kedvezmény tuti van. Mint a franciáknál az idegenlégió. Tesóm kint él amcsiban, és állandóan küldik az army-s polókat, hogy gyere megdögleni irakba, és akkor állampolgárként fognak eltemetni.
  • ghost cb
    Nagyon valószínű, vagy legalábbis nem M113. Én még nem hallottam 6 futógörgős M113-ról, meg az alakja is más. Amúgy te tettél be ugyanerről egy képet 8900 környékén, és ott te is Bradley-t irtál. Mellette volt az ugyanígy felpáncélozott M113.
  • ghost cb
    Az M113-as comment-tel illetett képre gondoltam. Tehát a 2. kép. Amugy 9658-as hsz-ban látszik a vezető feje, vagy nem ilyet nem találtál?

• Grenzjager
    mivel a szülőföld mindegyik elesettnél "usa", leszámítva a szövetséges veszteségeket
  • Grenzjager
    és találok valahol a neten egy olyan veszteség listát ami a US ARMY tagjaként Irakban elesett külföldi állampolgárokat összesíti. Mert a CNN, Washinton Post, SanFrancisco Cronicle meg ilyenek nem jók, ott csak állampolgárság szerint van, USA meg 1 hun, 8 bul, 4 svk meg mittomén... és az usa jelzősök alatt egy mexikói sincs
  • kiskorúbézoltán #9677
    A "front" nincsen benne .
  • Grenzjager
    "de lényeg, hogy lehúzod az öt évet a hadseregben, mondjuk abból min.2fronton akkor megkapod.

(De addig mint mexikói állampolgár a US ARMY alkalmazásában cselekszel és tevékenykedsz, legyél bárhol küldetésben, az ARMY szabályai vonatkoznak rád)"

EZ ÍGY OKÉS?
  • kiskorúbézoltán #9675
    Bizonyos számú leszolgált év után (ha kéri a pciens) különösebb tökölés nélkül kap állampolgárságot az amiknál .
  • Thanatos
    tehát aki ugy akar amcsi állampolgárságot szerezni hogy belép az amry-ba az mondjon le róla..., inkább probálkozzon az idegenlégióval ha a franciák is megfelelnek neki és ott 5 év után tényleg jár az állampolgárság :) (vagy 10 után? már nem emléxem :P)