95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Néhány újabb Kínai fegyver (kicsit lassan fognak bejönni....):
[center]
Mint egy MP7 másolat - leszámítva a 'Bizon' géppisztolyhoz hasonló, de a cső felett elhelyzetett tárat.
Ugyanaz a fegyver.
Egy hangtompítós, bull-pup géppisztoly, érdekes, a HK P7 pisztolyhoz hasonló biztosítóval, csak éppen a pisztolymarkolat hátsó részén elhelyezve.
Egy 12.7mm-es rombolópuska.
12.7mm-es öntöltő, bull-pup rombolópuska. -
Pár csecsenföldi kép:
[center]
-
Thanatos #9832 nem igy értettem hanem hogy a géppel csak addig foglalkozik amig az élete függ tőle, ergo benne van, azon biztos nem vacilálnak hogy ugorjanak vagy elkormányozzák etc :P -
ha már ugrott akkor már úgyis mindegy -
Thanatos #9830 attól függ, amig benne van igen :PPP -
Szerintem meg minden pilotának számit a gép... :) -
Úgyértem,hogy ott a GÉP nem számit.... -
Thanatos #9827 biztos úgy érti hogy usa-ban nem számit ha a gép eltarol 6 lakóházat mert majd max a terroristákrafogják :PPP -
mibol gondolod hogy egy "nyugati" pilota hamarabb ugrott volna? Netán ismered mindet személyesen? :) -
kifordult a beton felé mert vannak a reptér mellett tanyák, nehogy elkaszáljon egy-kettőt. egyébkent akár fel is robbanhatott volna a gép. hamarabb is ugorhatott volna, de mostmár végülis mindegy -
Hmmm...milyen nyugodtak maradtak. 
Egyébként az jutott eszembe,hogy egy "nyugati" pilóta már nyilván sokkal elöbb kiugrott volna,de ez a srác még próbálta menteni a menthetőt
Kár hogy nem jött össze,...mégegy 29-es minusz :S
De legalább most a pilótának nem esett semmi baja :I -
-
jah:)... Értem. csak azt nem ide írtam:) -
"otthon"
Egy pl. pesti nem nevezi mas orszagbol kecskemetet az otthonanak... -
mivel árultam el magam? :) (azon kívül hogy az előbb beírtam ide) -
igen :) -
hogy kecskeméti vagyok? -
igen egy ideje a hozzaszolasaidbol sejtettem ....foldi
-
csak azért mert én is. (na jó jelen pillanatban svédbe vagyok de majd kecskemétre fogok hazamenni.) -
Igen Guild ;) -
MuldR #9814 GW? Guild Wars? Nekem is ittvan 1 hete, de meg nem volt idom beregisztralni se :(
Egy "leselejtezett" PASGT mellenyt nem lehet valahonnan szerezni?:) Woodland szinben kernem :) -
Biztos paran kivancsiak mit szolok az egeszhez.. hat csak azert most mert eddig GW party-t nyomtam folymatosan :)
Szoval a velemenyem az egesz repesemenyrol, hogy tojok ra..marmint a gepre! Egy a lenyeg: Topi jol legyen! Az emberelet a fontos...az hogy osszetort egy 4.5 milliard forintos repulogep, mar csak pech! Par ev mulva meg mar csak statisztika! -
Ehhh... ha lenne időm... :))
Na mindegy, csak gyors érdekességre futja...
Az amerikai tengerészgyalogság nem is olyan rég kezdte el a régebbi PASGT mellények leváltását az új Interceptor fantázianevű mellényekkel. Pár napja viszont bejelentték, hogy ezekből 5277db-ot visszavonnak, miután a mellények nem tudták teljesíteni több ballasztikai teszten az elvárásokat, ezek közül a legérdekesebb a "9mm-es, többszöi találat" tesztet (ez annyit tesz, hogy 5 lövést adnak le a mellényre kis távolságból, és elvileg egyetlen lövedék sem hatolhat át a mellényen). A dolog kacifántja ott van, hogy erre anno már nyolc hónapja (!!!) felhívták szakújságírók a figyelmet, de az USMC megbízhatattlannak itélte a teszteket, és saját felülvizsgálatott tartottak, amelyek végeredményeként a tengerészgyalogság kinyilatkoztatta, hogy a mellények megfelelnek minden előírásnak, és képesek megvédeni a katonákat. Gondolom jót tehet a katonák moráljának az eféle "ballépések"...
[center]
Az Interceptor védőmellény. -
Őőőőőőööööö 
...IGEN
-
seaweed te kecskeméti vagy? -
pfff... :D -
Jo lesz most mar visszatolni agarazsba a Zsu-23-3-asomat :D -
Ezerrel nyomo mGW-t neten...es jottem menntem lattam hogy gakorol..de nem halottam durranast semmit... pedig csak az ablakon kellet volna kineznem...es meglatom a katapultalast is... -
Bazz nem ..most olvasom en is..
szep mar csak 13 gep.. -
egyébként valószínűleg nem csak két működő gép volt. ugyanis a készültségben 3 áll (2 éles meg egy tartalék). Ezeknek működőképesnek kell lenni. És nem tartom valószínűnek hogy ez a gép a készültségből szállt volna fel. tehát legalább 4 működőképes volt... -
oldalszámot tudtok? mert én nem... -
Seaweed szerintem a kezébe nem venne olyasmit, Sztrela, Igla és kistesóik már más kérdés.
-
harcu #9802 Na tessék, a két működő repülőnkből oda az egyik. Tegnap még attól volt hangos a sajtó, hogy milyen rövid idő alatt elfogták a kisrepülőt, ma meg az egyik már le is zuhant. Ez is gyors volt.
Seaweed kolléga, nem mondták, hogy nem szabad a Stingerrel játszani? -
Cat #9801 Szerdán délután, nem sokkal fél öt után lezuhant egy MIG-29-es Kecskeméten. A pilóta éppen az augusztusi légibemutatóra gyakorolt, amikor eddig ismeretlen okból a vadászgép egyik hajtóműve kigyulladt. A pilótának még sikerült időben katapultálnia, de a gép lezuhant. Az elsődleges információk alapján a pilóta nem sérült meg, de megfigyelésre kórházba szállították. A Honvédelmi Minisztérium sajtóosz -
a katapultálást is láttad? -
lezuhant egy mig :
-
En meg kinezek az ablakon es epp latom ahogy murepul az egyik
-
Thanatos #9797 utánégetővel vagy anélkül? :) -
láttam épp most a ház fölött elhúzni egy mig29 est!
nagyon alacsonyan ment -
Akirk Tanks - tankok az I.VH elöttről egészen 1946-ig, vagy félszáz országra kiterjedően.
OnWar Tanks - A főbb nemzetek II.VH-s harckocsijai.
Battlefield.ru - Nagyon jó orosz oldal, minden a II.Vh-s szovjet harckocsikról.
Achtung Panzer! - Nagyon jó oldal a németek páncélosairól.
Uboat.net - Minden (szó szerint) a II.VH-s német tengeralattjárókról.
Nihon Kaigun - Egy alapos oldal, első sorban a Japán Császári Hadiflottáról.
WWII. Database - Ships - A második világháború fontosabb hadihajói.
Luftwaffe - Egy oldal a német légierőről.
Luft46.com - "Mi lett volna, ha", II.Vh-s német repülőgéptervek.
Russian Aviation Museum - Az Orosz repülőgépekről kimerítő anyagok.
És a magyar oldalak:
Gamma's oldala - Nagyon jó, főleg a Magyar Hadseregre öszpontosít.
Panzerkiel - Egy másik nagyon jó Magyar oldal, főleg a páncélosokról.
Makettinfo - Modellezőknek szánt oldal, de sok érdekes leírást találhatsz itt.
Így hirtelen most ennyi, majd később még szólj rám, csak most sajnos abba kell hagynom a gépelést. :)