95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Spektrumon volt egy műsor a fegyverek fejlődéséről, ott azt mondták, hogy az AK egy rakott téglafalat átvisz :D Bár ez szerintem függ a tégla milyenségétől is. Ugye van az a kisebb tömör tégla, amit ált. kéményekhez, oszlopokhoz használnak, illetve van az üreges hőszigetelő tégla, amiből a házak falait építik. -
Itt van egy táblázat a karabély és puskalőszerekről, de csak a torkolati energiát írja. -
Hát hozzávetőleges adatokat talán mondhatok, de úgy is le fogják harapni érte a fejem. ;)
Egy AK-47 lövedéke egy átlagos téglafalat aligha fog átvinni, egy 3mm-es acéllemezt még képes lehet átütni, egy fa asztallapot vagy ajtót pedig kényelmesen átvisz.
A 9mm-es FMJ lövedék egy 20mm-es, építkezéseken használatos fa deszkát legtöbbször átütötte, egy cirka 2mm-es acéllemezt alaposan eldeformált, de nem ütötte át. Téglára, betonra nem lőtünk vele.
A 30-06-os vadászpuska SP (puhaorrú, gombásodó) lövedéke a ~6mm-es gömbvasat simán átvitte.
Remélem tudtam valamit segíteni. -
katz #9951 Vmi közelítő értéket sem tudsz mondani (akár csak AK-ra). Egy másik fórumon került elő a téma és nem akarok hülyeséget mondani. -
most olvastam a Rettenet nevű géppisztolyról
hallottatok már róla? -
Sajnos ilyen oldalról nem tudok.... -
Én sem tudok róla. Van egy UL, hogy a 80-as években pár darab (10-12) került a Hadsereghez, kisérleti célból (ez bevett gyakorlat volt, a magyar mérnökök alakítottak át mindenféle járműveket különféle célokra, aztán általában az egész ment a szemétbe), de el lettek adva (1993-ban 7db Angolának, legalábbis a Jane's szerint). De hogy ez igaz-e... -
katz #9947 Tud vki mondani egy oldalt, ahol fennt vannak a különböző kézi fegyverek lövedékeinek (elsősorban 5,56; 7,62; 12,7; 9mm) átütési képessége, eltérő anyagú célpontra (acél, fa, beton...) -
Én úgytudom van 2 is. -
dara #9945 mintha nem is lett volna a MH-nek 2-ese, csak 1-ese. -
TV-ben csak BMP1-eket mutattak, és csak sima BMP-ket mondtak. -
hol látod? -
Nekem BMP-2 kéne, de úgylátom csak 1-es van :) -
MuldR #9941 40 deka T-55-ost kerek szeletelve. :)))))
Tenyleg azert megneznem, a BMPket meg T55 osoket hogy adjak el. Az nem lehet csak ugy civilnel. Vagy igen? Mert megyek alkudozni :) Mondjuk megneznem a banki alkalmazott arcat is.
-Autohitelt szeretnek.
-Milyen gepjarmure
-T-55 osre
:))) -
dara #9940 Kb 400-450m-t. Amíg ki nem vonták addig az Alfa-k le tudtak menni 914m-ig. -
nem sürgős :) -
Sűrgős a válasz, vagy ráér?
Ha ráér, akkor a következő cikkben ott lesz a válasz. Remélhetőleg még ma el tudom küldeni (ha több hátráltató tényező nem lép közbe:)). :) -
:) -
képeket nézted? ez a legjobb :) -
kb milyen mélységet bírnak a most hadrendben lévő halacskák? -
egy BMP-re befizetnék :D -
Érdkees lehet! Valami árlista nincs, vagy leírás, hogy miket adnak el? -
[center]
A hang terjedése a víz különböző hőrétegeit is figyelembe véve. -
Honvédségi kiárúsítás. -
Mindig akkor találok valami érdekeset, amikor már éppen befejezném a cikket.
Na mindegy, akkor ide rakom be, hátha érdekel valakit...
[center]
Egy orosz 877-es (NATO: Kilo) tengó vezérlőterme...
...gépháza...
...és torpedóterme.
Egy "gyűrűházas" hajócsavar modelje.
A Virginia-osztály farokrésze. -
Banyek, ez most megy... Na, erről is jól lemaradtam. :) -
Szívesen : ) -
Cat #9927 IV. RENDŐRI-KATONAI MESTERLÖVÉSZ VILÁGKUPA
Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Rendőri - Katonai Mesterlövész Világkupa a nagytétényi lőtéren (megközelítés: 7-es úton Budapestről kifelé, a Szoborpark után első lámpa jobbra, kb. 500 méter múlva az első földúton balra "Lőtér" felirat.)
P R O G R A M
szombat, május 21.
12.00 - 19.00 beérkezés, regisztráció, szállás elfoglalása, városnézés
19.00 programismertető, technikai, értekezlet
vasárnap, május 22.
08.00 - 22.00 verseny
09.00 ünnepélyes megnyitó
hétfő, május 23.
08.00 - 18.00 verseny
kedd, május 24.
08.00 - 12.00 verseny
14.00 - 17.00 versenyzők részére városnézés
19.00 ünnepélyes eredményhirdetés
szerda, május 25.
08.30 - 18.00 reggeli, hazautazás
A verseny ideje alatt szakmai bemutatók tekinthetők meg.
Szakmai információ: Sárosi Zoltán r. alezredes 06-20-9-831-428 -
Hát mi már nem is nagyon tudtunk fegyvereket nézegetni, csak a Dragunov-ot, az AK-t meg úgy kértünk meg egy kiskatonát, hogy hadd toljunk egy fotót.
Ennyi volt. De majd biztos lesz máskor is ilyen.
A baj egyébként az, hogy ha Ghost nem irta volna be ide, hogy volt ott, nem is tudtunk volna róla.
Szal így utólag is kösz neki :-) -
Thanatos #9925 jah csak iylenre emg pont a zártsága miatt nem könyü bejutni akinek nincsenek iylen irányú kapcsolatai :/ -
Tény, de attól még zavar a tömeg. :\
Ghost CB:
Hol van olyan bemutató, amin nincs nagy tömeg, de mutat is valamit?
Azért akadnak zárt rendezvények, ahova csak úgy nem lehet bejutni, pár éve így jutottam ki a Taszári repnapra. Persze ott is voltak azért jópáran, de például teljesen nyugodtan beszálhattam a Mi-24 mindkét pilótafülkéjébe, nem volt senki rajtam kívűl ott, csak egy pilóta, aki láthatóan unta a ráosztott "felvigyázó" szerepkört (teljesen meg tudtam érteni). -
MuldR:
MP-40-est nekem a 2.Vh.-s magyar katona adta oda, először becsukott, aztán kinyitott válltámasszal. Így a másik sátorban már meg sem néztem :)
Cifu:
Nekem most csak a gyerekek tűntek fel. A felnőttek nem nagyon zavartak.
Hol van olyan bemutató, amin nincs nagy tömeg, de mutat is valamit? -
JA csak tudod repnap sem lenne, ha nem menne el akkora laikus tömegrá... -
A diszkóból már kinőttem jópár éve. ;)
Az ilyen repnapokon, haditechnikai bemutatókon, stb. azonban (nekem) zavaró a tömeg, ezért is örültem a nemrégen megesett Tatai éleslövészet lehetőségének, normálisan meg lehet nézni a harceszközöket, a katonákkal elbeszélgetni, történeteiket nyugodtan meghalgatni, miközben hozzád hasonló haditechnika-mániákusok vesznek körbe. Teljesen más a hangulata. -
Thanatos #9920 énis utáloma tömeget discoba meg párszor voltam de egy életre elég volt :PPP
szvsz aki szereti a tökeget az nemnormális :D -
hehhe:D Akkor discoba sem jártál soha?? vagy ez csak újkeletű dolog?:D -
Én a tömeg miatt viszolygok, gyerek/felnőtt egyre megy. ;) -
Hát nem tudom én pl mindig imádtam anno Építők napján kölyök koromban tűzoltóautót meg pácélozott személyszállítót mászni.. egy kölyöknek ez irtózatosan nagy élmény... te meg úgyis kinntmaradhatsz estig zárásig amikor már tudsz képet csinálni.... -
MuldR #9916 Engem az zavart hogy a KAR98 ashoz es az MP40 eshez nem fertem kozel, mert sok suttyo bement a satorba, es miutan megnezte, nemhogy kijott volna, hanem ott allt es beszelgettek bent nehogy mas is beferjen.
GRRRRRR -
Én inkább de. voltam kint, és akkor a tankot lepték el de teljesen. 1 futógörgő nem látszott ki rendesen. A toronyra pedig fölültek az 5 éves sz*rosok. Először azt hittem csoport kép lesz, de nem. Csak ültek. Nézelődtek. Akik nem, azok meg ugráltak, tolakodtak, ordibáltak. Mintha valami játszóház lett volna. Tiszta ideg voltam.