95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Azért kösz neked is :D -
kiskorúbézoltán #10156 tok -
Köszi. Sztaki szótár semmi értelmeset nem írt, mobimouse is csak töltényűrt, de abban biztos voltam, hogy nem az. -
Mi ezzel a gond? A 0.84kg/cm2 átlagosnak tekinthető adat... -
Tok, tokszerkezet. Ha AR-10/AR-15/M16/M4/SR-15/SR-25 stb. fegyverekről van szó, akkor két részből áll, egy upper receiver-ből és egy lower receiver-ből. -
kiskorúbézoltán #10151 Ground Pressure . 84 kg/cm Square
-
A "receiver"-t minek lehet fordítani? Csomó helyen olvasom, de soha nem tudom, mit is jelent pontosan. -
Arjun MBT (India)
Angol nyelvű ismertető -
frankoak
-
Álcázás Litván módra:
[center]
-
[center]
-
UH-1Y (és egy hozzászólás múlva) AH-1Z képek következnek. :)
Ugye az Amerikai tengerészgyalogság (USMC) mindig is "különc" volt a felszerelés tekintetében, például az UH-1 és az AH-1 típusokat is csak ő használja már (a hadsereg és a haditengerészet főleg a H-60 többfeladatú helikopter, illetve az AH-64 harci helikoptert használja jelenleg). Ezen típusok "ráncfelvarrása" az UH-1Y (100db tervben) és az AH-1Z (180db tervben), amely érinti a meghajtást (új hajtóművek, négylapátos főrotor), a fedélzeti elektronikát ("glass" cockpit (az analóg műszerek helyett szines lapos kijelzők), előre néző infravörös és optikai érzékelők), illetve a fegyverzetett (Hellfire II.).
[center]
-
Én is 17 vagyok és már 1 éve nyomom, mondjuk AEG-et idén vettem. Több 16-18 éves van. -
Ja, csak ilyen kína AEG-el, az nekem is van :DDD -
MuldR #10142 Ilyen eletkorral egy csomoan airsoftoznak AEG-el. Szoval siman elkepzelheto. :) -
Megnézted te hogy én hány éves vagyok?:)
Nekem még így is drága!
-
Képzelem utolsó darabokba már szerszámokat is beleolvasztották :D
Szvsz nem voltak azon a szinten a FÉG fegyverek, amiket egy modern hadsereg (ki nevezte így a honvétséget???
) használ.
-
Kiegészítés:
1.: Az állam egy mentőövet dobot még a cégnek, hogy némi pénzük legyen a felszámolásra.
2.: Azért a fegyvergyártás nem szünt meg teljesen, több kisebb cég is foglalkozik vele, a FÉGArmy pedig már jóideje csak maroklőfegyvereket gyártott... -
hippy #10138 "Csődbe jutott a Fégarmy - 04:19
Csődbe ment Magyarország fegyvergyára. Ezzel 240 dolgozó munkaviszonya is megszűnt. A Fégarmy utolsó megrendelése kétezer-ötszáz kézi lőfegyver volt, amelyért 170 millió forintot fizetett a Honvédelmi Minisztérium, de ez a bevétel még a felszámolás költségeire sem volt elég. A társaság felszámolóbiztosa Viszkok József elmondta: a céget csak azért nem számolták fel eddig, mert a HM megrendelését teljesíteni kellett, a honvédségnek pedig többek között azért gyártottak fegyvereket, mert fel kívánták használni a meglévő anyagkészleteket.
A privatizáció után alig két évvel csődbe jutott Fégarmy felszámolásával 114 év fegyvergyártási hagyomány is megszűnik az országban."
-
Combat Controllers - az USAF előretolt szemei és fülei:
[center]
-
kiskorúbézoltán #10136 Hagyd ...
-
????
Nem, te konkrétan ezt írtad a #10127-es hozzászólásban:
Van most is cenzúra? Ez nem Kína
Az atombomba a második világháborúban esőhelyen volt nagyon sok hozzászólás volt mind a két oldalról és „másnap kitörölték._” az sg-ből
1. Nincs cenzúra. (legalábbis a cikkeket nem szokták törölni...)
2. Ez tényleg nem Kína.
3. Nem töröltek semmit.
4. Ott van a főoldalon még mindig a hír linkje.
Utána (#10129):
Http://www. sg. hu/ itt volt a "fő oldalon"
Most nincs. Te nyisd ki a szemed
El lett onnan rakva
Ott volt akkor is, és még ebben a pillanatban is ott van. Még mindig...
Kettőnk közül azt hiszem az én szemem volt nyitva...
Azt hiszem nem értettük meg egymást
Mit nem lehet a fenti idézeteiden megérteni? Állítottad, hogy levették a főoldalról a cikket. Nem vették le. Pont.
Más cikk meg akár két hétig is fent van "DogTag, az akciójáték" bevezetővel, "képpel..
Na és? Mi köze a kettőnek egymáshoz? A tudományos hírek általában lassabban pörögnek, ezért így van megcsinálva a nyitóoldal. Ennyi...
Mit görcsölsz most ezen ennyit??? Legközelebb már tudod hol fogod megtalálni a cikkeket, és kész. Sőt, újabb jótanács: ha csak a fórumot akarod megnyitni, rákattintasz a fejléc fórum linkjére, és itt, középen megkeresed a Tudományos hírek fóruma-t. Ráklikkelsz, és voila, a tudományos cikkek hozzászólásainak fórumán találod magad, legfelül azokat, amelyekhez legutóbb voltak hozzászólások. A bemutató ábrától most eltekintenék, remélem boldogulsz nélküle... -
Robko #10134 Azt hiszem nem értettük meg egymást
Http://www. sg. Hu/ a fő oldalról hiányzik, mint képes cikk így meg egy kis firkantás, valaki esetleg megtalálja. Ezt üzentem
Más cikk meg akár két hétig is fent van "DogTag, az akciójáték" bevezetővel, "képpel..
Most megértetted…
-
MuldR #10133 Nem volt az annyira draga. Foleg hogy azota ausztriaban akciosan kaphato. :p
Onnan M92 Berettat akartam venni (akciosan 100 euro) persze mire megjott a fizetesem, addigra elfogyott. Ilyen az en szerencsem :( Onnan az M15 ha jol emlexem valami 67 000 bol megvan. -

-
Nem tudom te mit néztél de nekm ott a cikk és Kb 155 hozzászólás.... -
Használati utasítás az Sg.hu tudományos és informatikai weboldalhoz kezdőknek, v0.01 alfa:
A tudományos hírek az oldal jobb felső részén találhatóak meg, az első egy vagy két hír képpel kap egy pár mondatos bemutatást, az utána következő két-három hír alatta már csak a címében van feltüntetve. Az új hírek a régi híreket egyel lejjebb "nyomják" (1. nyíl az ábrán), amennyiben a főoldalon lévő részből "kikopnak", az cikkek a fejléc "Tudomány" gombja alatti (2. nyíl az ábrán) gyűjtő részen találhatóak meg...
[center]
És amint láthatod, a cikk még mindig kint van a főoldalon (2005.06.05 15:08-as állapot) -
Robko #10129
Mi van
Kinyitottam
Http://www. sg. hu/ itt volt a "fő oldalon"
Most nincs. Te nyisd ki a szemed
El lett onnan rakva
-
Nyisd ki a szemed.... -
Robko #10127 Van most is cenzúra? Ez nem Kína
Az atombomba a második világháborúban esőhelyen volt nagyon sok hozzászólás volt mind a két oldalról és „másnap kitörölték._” az sg-ből
-
Az jó drága volt!
-
MuldR #10125 rendeltem az uncompany.com-rol -
Rendelted vagy itthon vetted? -
MuldR #10123 Ja, airsoft. Csak idiota elnevezessel :)
Amugy az Armalite logot meg tudtak venni, de a nevet mar nem?. Pff. Na tenyleg hagyuk abba az offot. Tehat M16 :) -
A WGC Airsoft fegyókat árul, és gondolom MuldR-nek sem valódi M16-osa van ;) -
Vagy nem akarták megvenni a név licence-ét, vagy nem akartak ugyanazzal a típusnévvel gyártani új fegyvert, amivel már a TM, ICS vagy a GP gyárt. A GR-16 se valami reális név a GG-nél. szal ne offoljunk :) -
Hát hogy itt most az oldalnál írták el nem kicsit, vagy valami airsoftos verzsönről van szó, nem tudom. A kép alapján azonban ez egy M16A2 kinézetű airsoft replika... -
MuldR #10119 Koszonom szepen a gyors valaszt.
Csak azert erdekelt, mert van egy ilyenem: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=CA-AEG-M15A2R_cat_Classic%20Army%20AEG&PHPSESSID=0f0dbccb9ff27319f0202060426eaafb
Csak mikor megkerdezik, hogy mi ez, sose tudom mit mondjak ra:) Classic Armyek eleg hujjjen valaszottak nevet. Se AR-15 se M16, hanem M-15:) Gratulalok nekik. Mindenesetre eddig azt mondtam ra M16, maradok ennel tovabbra is :) -
A fegyver eredetileg az Armalite cég AR-15-öseként kezdte meg életét, de annyira nehézkesen ment a rendszeresítése (elég komoly lobbi támogatta az M14-et), hogy a cég potom pénzért eladta az egész projectet és a licencet a Colt-nak. A Colt kicsit fajsúlyosabb szereplője a piacnak, mint az Armalite, úgyhogy csináltak egy szép kis fejhajtást, és végül M16 néven rendszeresítve lett a fegyver.
Szóval az AR-15 és az M16 (az alap M16) egy és ugyanaz. -
Azért elég sok a japán abban az amerikai technikában. ;)
Teljesen saját fejlesztések a tengeralattjáróik, a harckocsik és szállítójárműveik, saját gyártású hajó elleni és levegő-levegő rakétáik vannak, saját repülőgépiparral bírnak (mégha az F-2 erősen F-16 utánérzés is), stb.