95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
katz #10399 A II vh-s magyar egyenruhákról sok infót találhatsz a Haditechnika című ujság számaiban. Mindegyik számában van pár oldalnyi ebben a témakörben. -
John Wayne #10398 Kár. Nem vonulok be még egyszer, csak ezért:) -
LizardX #10397 Szégyen-gyalázat, de lusta vagyok most újra átolvasni az egész topikot... légyszi ajánljatok nekem olyan oldalakat, ahol a Magyar Királyi Honvédség fegyverzetéről, egyenruháiról, és a vezénylési kifejezésekről (vagy minek hívják ezeket) találnék sok-sok képet+leírást, kizárólag az 1943-1945 közötti időszakból. Pisztolytól a rangjelzésekig, teherautótól sapkáig minden érdekel! Előre is köszi! -
Cat #10396 sokan fikázzák a gripent, de az f16 sem olyan szép meg jó gazdaságilag
Elégedetlenség a Lockheed Martin ellentételezési ügyeletei miatt
A lengyel cégek körében egyre nagyobb az elégedetlenség az amerikai Lockheed Martin konszernnel az F-16-os vadászrepülőgépek ellentételezése kapcsán kötött szerződésekkel. Sok ügylet nem jött létre, s az illetékes gazdasági miniszter-helyettes, Krzysztof Krystowski már kezdeményezte a szerződések felülvizsgálatát. Szakértők azt vetik a kormány szemére, hogy nem tárgyalt elég keményen az amerikai céggel.
Lengyelország két évvel ezelőtt vásárolt 48 F-16-os harci repülőgépet a Lockheed Martintól. Ellentételezésként az amerikai cég vállalta, hogy vásárol lengyel vállalatoktól, illetve befektet lengyelországi vállalkozásokba. A megállapodást tíz évre kötötték, s a Lockheed azt állítja, hogy eddig 1,8 milliárd dollár értékű ellentételezési ügyletet kötött Lengyelországgal, míg a lengyel kormány adatai 1,3 milliárd dollárról szólnak.
Az amerikai Lockheed Martin konszern 3,48 milliárd dollárért szállítja a harci repülőgépeket Lengyelországnak.
-
katz #10395 Egy, a haditechnikával komolyabban most ismerkedő srác megkért, hogy mondjak neki pár jelentősebb eseményt, ahol láthat vasakat. A Repülönapon és vmi veterán harcjárműves eseményen kívül a közeljövöben másról nem tudok.
A kérdésem az lenne, hogy évenete milyen jelentősebb események vannak itthon, illetve a környező országokban, mikor vannak, és hol lehet róluk infot szerezni. Ilyenekre gondolok föleg, mint a Repülőnap, SIAD, Honvédelem napja, katonai mesterlövész vb (ez nyilvánosan látogatható?). -
Hát eléggé kínai minőség :D
Csavarokkal is spóroltak. Valahol 1 van másiknál meg kettő :D -
katz #10393 Képzelheted milyen aerodinamikai és súlycsökkentő optimalizálás eredménye lehet
-
Elég randán néznek ki azok a távtartók/merevítők mondjuk a beömlőnyílás és a törzs között... :) -
Na, amire megtaláltam, már be is szúrtad... 
Érdekes amúgy az is, hogy milyen kicsi a torony lőszertárolója, ránézésre úgy tünik, hogy kb. 50 lőszer férhet csak bele... -
Erdekes a J-10 segedbeomlo nyilasa(bar a racsok iranyabol adodoan inkabb valami szellozo nyilas):
-
kiskorúbézoltán #10389 Hmm , elölről töltődik ...
-
kiskorúbézoltán #10388 Képtelen vagyok rájönni hogyan működik ez a HSN motyó , aki tudja pls egy linket vagy megoldást . -
kiskorúbézoltán #10387 Az USA is a pánikhoz ... :DDD -
Szerintem mar kozel van hozza. -
kiskorúbézoltán #10385 Micsoda pánik lesz ha Kínának nemcsak nagy , de modern hadereje is lesz ! -
-
katz #10383 gr - gáz-riasztó, korábban irtam amikor a fegyverveslésről ment a vita
Fegyverszeretet: Mérnök vagyok és az egyik hobbym a technika, illetve az uj technikai fejlesztések, ebbe beletartozik a haditechnika, az autoipar, az ürhajózás, a számítástechnika... A technikai fejlődés csúcsát majd' mindig is a haditechnika jelentette, mert az ember, ha kifejleszt vmit, rögtön azt kezdte nézni, hogyan használhatná azt más emberek legyőzésére.
A fegyvereknél én azok kevesek közé tartozok, akiket jobban érdekel a fegyver működési elve és gyártása, mint maga a tényleges használat, jobban érdekel az, hogyan készül egy fegyver, annál, hogy esetleg használom azt. -
kiskorúbézoltán #10382 Megnéztem az Indexre linkelt képeket is és valamit nem értek , hogyan kerül a revolvertárba a lőszer ? Létezik , hogy ELŐRŐL nyomnák bele ? -
hmmm 
(perszemint olvashato ezek nem tenyek..csak "lehetseges megoldasok"..mindenesetre erdekes...) -
nezegetem a Le Bourget-i kepeket az airlinersen, es latom ott vannak/voltak az oroszok egy Szu-27SMKval. Ezek szerint kifizettek a tartozasukat 
-
Igencsak ütős kis fegyverek lesznek, kis tömeg, szép nagy kezdősebesség és torkolati energia (viszonyításképpen: M230 (AH-64) - 80kJ, Gsh-30-1 (MiG-29, Szu-27) - 180kJ, Gau-8/A (A-10A) - 190kJ), ráadásul komoly reakcióerők nélkül. A Wiesel mellett valószinüleg ezt kapják majd a Tiger UHT helik is... -
kiskorúbézoltán #10378 Egészen meglepő kezdősebességeket produkálnak ahhoz képest , hogy HSN-ek . -
Sry, látom már javítottad is :) -
Uccsó kép nem jön be. -
A Mauser deutsche mérnökei megint kitaláltak valamit: hátrasiklás nélküli gépágyú.
Az RMK 30 család 30x230 illetve 30x280mm-es lövedékeket lő (a nagyobb hüvelyhossz nagyobb torkolati energiát "rejt"), az RMK 35 pedig 35x300 illetve 35x350mm-est. A tűzgyorsaságuk ugyan nem túl egetvető (300 lövés/perc, kivéve az RMK 35x350-et, amelynél 200), noha az működési elve forgó zárszerkezetű (mint az Mk.27). Aféle "mesterlövész-nehézfegyvernek" szánják a könnyű páncélos járműveknek, illetve a helikoptereknek.
[center]
-
Automata éles lőfegyver nem kerülhet a jelenlegi szabályozás alapján civil kézbe, tehát lőtereken egyhamar nem is lesznek ilyenek. A probléma lényege, hogy a sportlőfegyverek közé csak és kizárólag a sportcélra használt fegyvereket engedélyezik, namost nincs olyan civil sportverseny, amin automata lőfegyverekkel lőnének. A hatóság szigora odáig terjed, hogy még a katonai kinézetű félautomata fegyvereket is üldözni kezdték (az emlékezetes BT-96 eset), illetve a nem feltétlenül "odavaló" fegyverekre igen ferdén néznek (pl. hogy korongozásra használható-e félautomata sörétespuska).
A fegyverszabályozás pedig nem ismer "szórakozás" céljából végzett lövészetett, csak sportlövészetett (lásd a lőtérlátogatásra vonatkozó szabályozás).
Sajnos amíg a jogalkotók ilyen begyepesedett gondolkodásmódot képviselnek, nem is várható változás - sajnos. -
Ren #10373 Átlagos halandó által látogatható lőteren tudtommal nem fogsz találni sorozatlövésre alkalmas fegyvereket :( Én csak kb 1 éve járok lőni, idáig lőttem: CZ-75-ös, Glock 17-es pisztollyal, Taurus .22-es revolverrel, Remington 870-es shotgunnal, Remington 700-as puskával, HK SL8-cal, HK USC-vel, valamint többféle elöltötlős pisztollyal, revolverrel és puskával. Bár én is hiányolom az autómata fegyvereket, de azért igy sem rossz. ;) -
Thanatos #10372 jah azért mert neki nem fexik lehet másnak igen (pl annak akinek az üzijére reagált... :P) -
kiskorúbézoltán #10371 Attól , hogy te unod , szerintem lenne rá igény kicsiny országunkban ... -
2 évet voltam szerdzsós(szerződéses katona). de hidd el nem hiányzik sem a fegyver sem a lőtér. -
Legális lehetőség? Szinte kizárt. Ha sikerül valahogy bejutnod egy rendőrségi, határőr, BV-s vagy katonai lőtérre, és ott engedélyezik, akkor... (ennek esélye erősen közelit a nullához) -
Thanatos #10368 én amugyse de msot pont ugy adodott hogy tudom hogy szombat van :)
bucser neked meg gratiula, látom fejlődő képes vagy ;)))Ö -
John Wayne #10367 Hali, érdeklődnék, tudtok-e legális lehetőséget arra, hogy kipróbáljak komolyabb lőfegyvereket, úgy értem mondjuk géppisztolyt, gépkarabélyt, ilyesmit, a seregben volt pár alkalmam lőni az AK-val, és kezd hiányozni az érzés.
Jó volna havonta egyszer leruccanni egy lőtérre és lődözni egy egészségeset. A paintball nem bír vonzani kicsit sem, pedig van pár jó barátom, aki nyomja. -
Jah, sry :) Az érettségi szünet miatt abszolút nem vagyok tisztába a napokkal :D -
nem még nem feükdtemle:) ma nem ikerült aludnom:D -
Thanatos #10364 szobmbaton reggel fél hétkor? tök jó meló lehet :DDD -
Lehet, hogy már a munkahelyéről írt :) (Ha egyáltalán dolgozik :) -
Thanatos #10362 5 órára mongyuk még rá lehet fogni hogy mgé le se feküdt, nade fél hét? hát mongyuk végüülis arr ais ráfogható :DDD -
Thanatos #10361 nemkell vele foglalkozni szvsz :)
amugy mi a tökömet csinálsz te a forumon reggel fél hétkor? ember vagy te? :DDDD -
NA inkább meg sem szólalok... de eléggé öntömjénesre sikerült...
Mindegy politika off:)