95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Íme még egy kép, ezúttal tévcsővel, így már én is felismerem, hogy ez egy FN FAL
Kicsit elmosott a kép :(
És egy másik így már abszolút egyértelmű. Szerintem. -
katz #11041 Ez egy FN FAL -
Az -
Vagy inkább egy FAL. Utóbbi sztem. -
Ja Galil ARM. (Az izraeli AK-47) -
Valaki meg tudná nekem mondani hogy a hátsó csávónak milyen fegyver van a kezében? Nem AK abban biztos vok, talán az a fegyver ami CSS-ben is van? (talán glail vagy mi a frász a neve annak T-k vehetik 4-1 a kódja :) )
Előre is THX! -
:ASSADDDSADSASAD -
ROTFL
-
katz #11034 
Látom ott sincs vmi nagy követelménye a fegyverviselési engedélynek
-
.600 nitro express vs. nem kellően felkészült lövész. :)) -
"...látjátok? Ha itt megragasztom, nem esik darabokra!"

ez nagyon illik a képhez... :D
-
Csak tippelek a "patch"-ek alapjan: szerintem ezek valami legimozgekonysagu, tengereszgyalogos, vagy konnyulovesz zalszloalj/szazad lehet.
(A matroztriko viszont egyertelmuen tengereszeti!) -
Hehe..."Ivan racsodalkozni nyugait gepuska..majd John racsodalkozni keleti geppuska....jonni Ivan, ketszer jol foldhozb@szni, majd sarban meghempergetni, es tollal beszorni keleti geppuska...John meg keresi az allat a foldon hogy meg mindig mukodni keleti geppuska"
-
A 2. képen a hátul álló srácnak kék-fehér csíkos trikója van, talán tengerészgyalogosok? -
Viszont ez az orosz gyakorlo mintazat nekem uj! -
Hehe lol a BTR-en az az alapozofestekes "terepminta" :DDDDD -
Közös Kanadai-Orosz-Angol hadgyakorlat:
[center]
Hmm... talán a kalapos ürge nem boldogul a BTR-70 beindításával? :)
[center]
"...látjátok? Ha itt megragasztom, nem esik szét darabokra!"
(elnézést, ez az örök cinizmus :))
Iván rácsodálkozni nyugati géppuska.
John rácsodálkozni keleti géppuska.
"Húúú... de jó, hogy ez nekünk nem ezzel a micsodával kell szenvednünk..."
Hot Pizza delivery within 10 minutes! -
Megvolt az első lövés az FCS NLOS-C (in ungraschie: az M109 "Paladin" önjáró tüzérségi tarack utódja) járműnek. Az L/38-as csőhosszúságú, 155mm-es tarack percenként 6 lövést tud leadni maximum 15 mérföld távolsága.
[center]
-
metlogen #11024 Hello
Nem tud nekem valaki olyan oldalt, vagy képeket ahol katonai kézjelek való
komunikálást lehet leszedni?
előre is köszi -
Hmm... érdekes.
Mármint az, hogy amelyek beazonosíthatóan terepen (Irak v. Afganisztán) készültek, ott mindig nagy távcsővel vannak ellátva a fegyverek (vagyis valószinüleg mesterlövész fegyverként van használva). Ahol red dot irányzék, vagy kisebb optikai irányzékkal látható, az szvsz nem Irakban készült. -
Duck Dodgers #11022 Ezeknek a rövidcsövű M-14+távcső modifikációknak épp úgy nem értem az értelmét mint a SCAR-H-nak ... 
Amúgy mi a baj a géppuskással a #11016/2.képen ? Én nem vettem észre semmit . -
és kép6 -
kép3 normálisan
Kép4 - militaryphotos.net
kép5 -
Egyelőre google-lel, majd otthon a többit:
Kép1 - Ez gondolom nem irakban van. Talán Afganisztán.
Kép2
kép3
Utóbbi 2 pedig szintén a defensereview.com-ról van, ahonnan a te képeid. -
Azokra én is kiváncsi lennék. -
2. képen az első csókát nem igazán értem, hevederes tüzelésnél kb hány lövés lesz ténylegesen célzott? :) -
Egy M21-est még meg tudok különböztetni egy M14 SOPMOD-tól :)
Majd kersek képekt, de olyasmik, mint amiket te tettél be, csak irakbankép1 kép2 -
Biztos M14-es volt az Irakban lévő katonák kezében, és nem M21?
A sorozatlövéssel nem sok mindent lehet kezdeni, szvsz inkább öntöltő puskaként használják, mint sorozatlövő fegyverként. -
Kb. egy éve volt, hogy betetted Cifu az M14 SOPMOD-ot, hogy soha nem hal ki az M14. :) Van róla azóta valami info, visszajelzés? Mert láttam egy pár irakban lévő amerikai katona kezében (bár lehet, hogy ezek csak propagandafotók?)
Sorozatlövést hogy oldották meg, hogy használható legyen? -
katz #11013 Fun video, de nem irakból. Már elég régóta kering a neten, de poén visszanézni. Kár hogy nem színes.
-
Fun video irakból :P -
Utánakeresve az Interceptor-ra hasonlít nagyon. Mivel azon az ágyékvédő és a nyakvédő úgytudom levehető, már csak annyi a különbség, hogy a hátán a felfüggesztményeknek van egy kihagyás. Na bocs a spam-ért :D -
Rosszul írtam, a SOCOM-nál rendszeresítették a BALCS-ot. -
A SPEAR (SOF [Special Operation Forces] Personal Equipment Advanced Requirements ) része a BALCS (Body Armor/Load Carrige Systems), amit az SF-nél rendszeresítettek.
A másképpen SPEAR Body armornak nevezett BALCS-ról képek:
BALCS -
*egyéni -
Egyébként is a tengerészgyalogság teljesen független akar maradni a földi erőktől, és ennek érdekében teljesen más felszereléseket rendszeresítenek, és ha jól tudom ott van az Interceptor is.
A SOCOM alá tartozó erőknek is gyakran van saját felszerelésük... -
Nemnem. Amit külön maguknak beszerezhetnek, azokat olyan cégektől, amiknek a termékeit civilek is megvehetik, legjobb, és legpopulárisisabb példa erre az Eagle Industries. Nagyon sok katonának van saját Eagle mellénye, pisztolytokja, stb..
A SPEAR Body armor viszont civileknek nem szerezhető be, és rengeteg képen látni a katonákon.
Amúgy találtam lementett képeket, amin az én body armorom van, csak más huzattal. A képek az army.mil-ről származnak. (néhányon van egy leszedhető nyak védő)
kép1 kép2 kép3
kép4 -
Emm... az SF-eknél előfordulnak teljesen magánbeszerzésű dolgok is, így mellények is. Szóval akkor a téma ott folytatódna, hogy az egyes SF emberkék melyik gyártó melyik terméke mellett teszik le a voksukat... :) -
Azért a SPEAR is ott van amit a Rangerek is használnak a SF-en kívül. Pont az ilyenek érdekelnének. -
Annyit találtam, hogy a teljes neve Modular Operation / Duty Tactical Body Armor. Meg azt, hogy az Airsofterek és a Paintballosok használják. Szvsz fikcionális mellény, az US katonai egységek aligha használnak ilyet (ott a PASGT Vest és az Interceptor dívik...).