95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Zsolo007
    Íme még egy kép, ezúttal tévcsővel, így már én is felismerem, hogy ez egy FN FAL

Kicsit elmosott a kép :(

És egy másik így már abszolút egyértelmű. Szerintem.
  • katz
    Ez egy FN FAL
  • Glpetyus
    Az
  • ghost cb
    Vagy inkább egy FAL. Utóbbi sztem.
  • ghost cb
    Ja Galil ARM. (Az izraeli AK-47)
  • Zsolo007
    Valaki meg tudná nekem mondani hogy a hátsó csávónak milyen fegyver van a kezében? Nem AK abban biztos vok, talán az a fegyver ami CSS-ben is van? (talán glail vagy mi a frász a neve annak T-k vehetik 4-1 a kódja :) )

Előre is THX!
  • Glpetyus
    :ASSADDDSADSASAD
  • Seaweed
    ROTFL
  • katz
    Látom ott sincs vmi nagy követelménye a fegyverviselési engedélynek
  • [NST]Cifu
    .600 nitro express vs. nem kellően felkészült lövész. :))
  • ghost cb
    "...látjátok? Ha itt megragasztom, nem esik darabokra!"
    ez nagyon illik a képhez... :D
  • Seaweed
    Csak tippelek a "patch"-ek alapjan: szerintem ezek valami legimozgekonysagu, tengereszgyalogos, vagy konnyulovesz zalszloalj/szazad lehet.
    (A matroztriko viszont egyertelmuen tengereszeti!)
  • Seaweed
    Hehe..."Ivan racsodalkozni nyugait gepuska..majd John racsodalkozni keleti geppuska....jonni Ivan, ketszer jol foldhozb@szni, majd sarban meghempergetni, es tollal beszorni keleti geppuska...John meg keresi az allat a foldon hogy meg mindig mukodni keleti geppuska"
  • [NST]Cifu
    A 2. képen a hátul álló srácnak kék-fehér csíkos trikója van, talán tengerészgyalogosok?
  • Seaweed
    Viszont ez az orosz gyakorlo mintazat nekem uj!
  • Seaweed
    Hehe lol a BTR-en az az alapozofestekes "terepminta" :DDDDD
  • [NST]Cifu
    Közös Kanadai-Orosz-Angol hadgyakorlat:

[center]
    Hmm... talán a kalapos ürge nem boldogul a BTR-70 beindításával? :)

[center]
    "...látjátok? Ha itt megragasztom, nem esik szét darabokra!"
    (elnézést, ez az örök cinizmus :))

Iván rácsodálkozni nyugati géppuska.

John rácsodálkozni keleti géppuska.

"Húúú... de jó, hogy ez nekünk nem ezzel a micsodával kell szenvednünk..."

Hot Pizza delivery within 10 minutes!
  • [NST]Cifu
    Megvolt az első lövés az FCS NLOS-C (in ungraschie: az M109 "Paladin" önjáró tüzérségi tarack utódja) járműnek. Az L/38-as csőhosszúságú, 155mm-es tarack percenként 6 lövést tud leadni maximum 15 mérföld távolsága.

[center]

• metlogen
    Hello

Nem tud nekem valaki olyan oldalt, vagy képeket ahol katonai kézjelek való
    komunikálást lehet leszedni?

előre is köszi
  • [NST]Cifu
    Hmm... érdekes.
    Mármint az, hogy amelyek beazonosíthatóan terepen (Irak v. Afganisztán) készültek, ott mindig nagy távcsővel vannak ellátva a fegyverek (vagyis valószinüleg mesterlövész fegyverként van használva). Ahol red dot irányzék, vagy kisebb optikai irányzékkal látható, az szvsz nem Irakban készült.
  • Duck Dodgers
    Ezeknek a rövidcsövű M-14+távcső modifikációknak épp úgy nem értem az értelmét mint a SCAR-H-nak ...

Amúgy mi a baj a géppuskással a #11016/2.képen ? Én nem vettem észre semmit .
  • ghost cb
    és kép6
  • ghost cb
    kép3 normálisan
    Kép4 - militaryphotos.net
    kép5
  • ghost cb
    Egyelőre google-lel, majd otthon a többit:
    Kép1 - Ez gondolom nem irakban van. Talán Afganisztán.
    Kép2
    kép3
    Utóbbi 2 pedig szintén a defensereview.com-ról van, ahonnan a te képeid.
  • [NST]Cifu
    Azokra én is kiváncsi lennék.
  • Punkerwork
    2. képen az első csókát nem igazán értem, hevederes tüzelésnél kb hány lövés lesz ténylegesen célzott? :)
  • ghost cb
    Egy M21-est még meg tudok különböztetni egy M14 SOPMOD-tól :)
    Majd kersek képekt, de olyasmik, mint amiket te tettél be, csak irakbankép1 kép2
  • [NST]Cifu
    Biztos M14-es volt az Irakban lévő katonák kezében, és nem M21?
    A sorozatlövéssel nem sok mindent lehet kezdeni, szvsz inkább öntöltő puskaként használják, mint sorozatlövő fegyverként.
  • ghost cb
    Kb. egy éve volt, hogy betetted Cifu az M14 SOPMOD-ot, hogy soha nem hal ki az M14. :) Van róla azóta valami info, visszajelzés? Mert láttam egy pár irakban lévő amerikai katona kezében (bár lehet, hogy ezek csak propagandafotók?)
    Sorozatlövést hogy oldották meg, hogy használható legyen?
  • katz
    Fun video, de nem irakból. Már elég régóta kering a neten, de poén visszanézni. Kár hogy nem színes.
  • ghost cb
    Fun video irakból :P
  • ghost cb
    Utánakeresve az Interceptor-ra hasonlít nagyon. Mivel azon az ágyékvédő és a nyakvédő úgytudom levehető, már csak annyi a különbség, hogy a hátán a felfüggesztményeknek van egy kihagyás. Na bocs a spam-ért :D
  • ghost cb
    Rosszul írtam, a SOCOM-nál rendszeresítették a BALCS-ot.
  • ghost cb
    A SPEAR (SOF [Special Operation Forces] Personal Equipment Advanced Requirements ) része a BALCS (Body Armor/Load Carrige Systems), amit az SF-nél rendszeresítettek.
    A másképpen SPEAR Body armornak nevezett BALCS-ról képek:
    BALCS
  • ghost cb
    *egyéni
  • ghost cb
    Egyébként is a tengerészgyalogság teljesen független akar maradni a földi erőktől, és ennek érdekében teljesen más felszereléseket rendszeresítenek, és ha jól tudom ott van az Interceptor is.
    A SOCOM alá tartozó erőknek is gyakran van saját felszerelésük...
  • ghost cb
    Nemnem. Amit külön maguknak beszerezhetnek, azokat olyan cégektől, amiknek a termékeit civilek is megvehetik, legjobb, és legpopulárisisabb példa erre az Eagle Industries. Nagyon sok katonának van saját Eagle mellénye, pisztolytokja, stb..
    A SPEAR Body armor viszont civileknek nem szerezhető be, és rengeteg képen látni a katonákon.

Amúgy találtam lementett képeket, amin az én body armorom van, csak más huzattal. A képek az army.mil-ről származnak. (néhányon van egy leszedhető nyak védő)
    kép1 kép2 kép3
    kép4
  • [NST]Cifu
    Emm... az SF-eknél előfordulnak teljesen magánbeszerzésű dolgok is, így mellények is. Szóval akkor a téma ott folytatódna, hogy az egyes SF emberkék melyik gyártó melyik terméke mellett teszik le a voksukat... :)
  • ghost cb
    Azért a SPEAR is ott van amit a Rangerek is használnak a SF-en kívül. Pont az ilyenek érdekelnének.
  • [NST]Cifu
    Annyit találtam, hogy a teljes neve Modular Operation / Duty Tactical Body Armor. Meg azt, hogy az Airsofterek és a Paintballosok használják. Szvsz fikcionális mellény, az US katonai egységek aligha használnak ilyet (ott a PASGT Vest és az Interceptor dívik...).