95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • f2d
    Ez mikorra várható? Pár nap vagy hetek, esetleg hónapok?
  • Seaweed
    Igen volt...ez akkor fog megtortenni ha kezbekapon nemetorszagbol a peldanyom (ugynez ki egyenolre hogy bop-osok kozul en vagyok csak olyan elvetemult hogy megveszi)...ha ez megtortenik lesz cikk, megigertem ;)
  • f2d
    Ok. Tényleg megtesztek mindent. Elismerésem.
    Volt róla szó, hogy a T-72 Balkans in fire c. játékról megjelenik egy hosszabb hangvételű cikk a mambo-n amikor megjelenik a játék. Tudtommal a játék már egjelent egy ideje.
    Ezt azért várom, hogy érdemese vele foglalkozni vagy sem. A demót kipróbáltam és nem igazán ájultam el tőle.
  • Seaweed
    hmmm..nem tom, nekem anyira nem volt, videki gyerok vagyok..eleg sok tyuk meg kakasvagast lattam...de lehet masnak tul veres..
  • Sadist
    Második kép elég durva, még egy nem állatbarátnak is...
  • Seaweed
    http://mambo.agria.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=46&Itemid=33
  • LiPTON
    nekem feltünt...
  • f2d
    A forum lapjain jelentette meg. Itt van a Leopardos: #10480, #10479, #10478, #10477
    Írtm ég cikket az F-4 Phantom repülőgépről is, ami itt található: #10783, #10782, #10477
    Pár oldalt vissza lapozva ezeket találtam. Kár lenne veszni hagyni ezeket a jó írásokat. A már megírt cikkeket át tenni a mambo-ra nem túl sok meló, és amúgyis ott a helye.
  • 42nd Intruder
    Hehe ő az :D
  • Zsolo007
    Kicsi Én??? Az meg mi?
  • f2d
    Tényleg, de senki nem mondta, hogy azt kell figyelni.
  • Seaweed
    Nem tudom, en ami bop1-en volt atpakolgattam bop2-re...ha volt/van leos cikke azt felteheti ha akarja Cifu!
  • Seaweed
    Jol latod, az lenne a poen a kepeken...de ugylatszik nem tunt fel eddig senkinek :P
  • LiPTON
    én látok rosszul, vagy a tényleg Kicsi Én áll a bombákon
  • f2d
    Király!! Ennek nagyon örülök.
    A Leopard-ról írt cikke miért nem kerül fel a bopra, (ami mostanában mambo) szerintem az is nagyon tuti.
  • Seaweed
    Van egy felkesz szuhoj cikke, ami folytatasos "teleregenykent" nem sokara felkerul bopra..abbol majd informalodhatsz.
  • f2d
    Cifu a haditechnika rovatba a kh-31-es rakétárol írt cikkedben említed a külömböző legmodernebb Szuhojokat.
    "Szu-30MK2/MKK2 és Szu-35 is képes indítani. A Kh-31A-t, amely a hajó elleni változat hordozhatják a Szu-30MK/MK2/MKI/MKK/MKK2, Szu-32FN/34, Szu-33 és a Szu-35"
    Azt szeretném megkérdezni, hogy ezek között mi a külömbség.
  • f2d
    Ennek kb olyan a feeling-je, mint az alább említett filmé.
    Fújj!!!
  • f2d
    LOL
    Na ez a film amit soha nem fogok megnézni.
    Jó kis antireklámot csináltál neki.
  • Zsolo007
    A film, nem egy film, hanem egy 2002-ben vetített sorozat, a címe Firefly. Hogy egészen pontos legyek a kép a 6. részből van. De asszem később is viszzatér ez a kis kedves :)

Köszönöm Cifu a részletes magyarázatot!
  • Seaweed
    Kommentar nelkul....elgondolkoztato.....

• Seaweed
    Muhahaha...viccesek a sracok :DDD (Begyujtott anyag megsemmisitese, de legalabb a humoruk megmaradt! Klick a nagyokert ha nem latod)

• Thanatos
    nem akarod elküldeni a linket nekem pm-be? tudom lsuta vagyok de aztse tudom miylen lapról beszélsz :D
  • Seaweed
    !Allatbaratok most ne nezzenek ide!

Az amerikai jelkep kicsit porul jart szegenykem....ez azert eleg rossz omen!

Szegeny sas itt talakozott a herculessel...

...neki ez volt a vegallomas...

...a pilotat se irigylem...
  • Seaweed

• Seaweed
    milfotosnetrol...talam most a szetlott feju(M14-el), es nyaktol hianyzo ongyilkos merenylo fenykepeit nem raknam be ide..azt keresse meg akit erdekel, de ugyanazon "szerzotol" par erdekes video irakbol (eltekintek a mar magat felrobbantott merenylo leszakad fejet bemutato videotol is!)
    http://media.militaryphotos.net/photos/albums/jizzmonkey/abk.wmv
    http://media.militaryphotos.net/photos/albums/jizzmonkey/abw.mpg
    http://media.militaryphotos.net/photos/albums/jizzmonkey/abx.mpg
  • [NST]Cifu
    Sokat segítene, ha a film címét is elárulnád. ;)

De mintha a Showtime-ban lett volna egy ilyesmi. Az tényleg egy Saiga 12-es mutáció volt:

A "slug" lőszer nálunk gyöngygolyónak vagy brenecke-nek ismerik. Ez egy nagy és nehéz lövedék, amelyet sörétespuskából lehet kilőni, kismillió fajtája van, egyes országokban még gombásodásra hajlamos "önvédelmi" változata is van. Az utóbbi időben elterjedt változatoknál már leválóköppenyes, vagyis egy műanyag kosár vagy két-három darabból álló köppeny öleli körbe a lövedéket amíg a csőben van - ennek lényege, hogy a csövet és főleg a cső végén lévő szűkítést (choke-ot) kíméljék (miután a sörétespuskákat elvileg nem ilyen lövedékek használatára méretezik, azok elég rosszul viselik a gyöngygolyók túlzott használatát).

Miután nagy és nehéz, ráadásul általában tompa fejű lövedékről van szó, eléggé csúnya sebet ejt, cserébe nem éppen pontos, de miután alapvetően rövid távolságból (5-15 méter) használják, ez elhanyagolható hátrány. Az "eredete" az, hogy a vadászoknak, hogyha fácánra, vadkacsára (és/vagy egyébb szárnyasra) illetve nyulakra vadásznak, akkor ezen lövedékkel adott esetben meg tudják védeni magukat például egy vaddisznó támadás esetén (már ha persze a vadásznak van ideje gyorsan üríteni, betölteni a gyöngygolyót, és még célozva el is tudja sütni a fegyvert...).

[center]
    Leválóköppenyes gyöngygolyó.
  • Zsolo007
    OKé, OKé, én vagyok tudatlan, meg vagyok győzve, Köszi mindenkinek az infót!!!

• MuldR
    Nezzd meg a tarat. Abba nem 7.62 van. Az shoty loszer. :)

Filmekbe meg iszonyat dolgokat ki tudnak talalni, Szoval nem kell hogy ott is sorettel lojjon :)
  • Zsolo007
    Valóban gugli jó haver :D

Mondjuk ettől még nemnagyon tudom hogy pontosan mi is ez a slug...

(Nagykaliberű lövedék a sörétek helyett??)
  • ghost cb
    A google a barátod!
  • Zsolo007
    Slug??? Az mi?
  • Zsolo007
    Erre gondolsz??

Lehet....

(pff most látom hogy ly-al írtam a "formáját"...:(( )
  • dara
    Az attól is lehetett, hogy sluggal töltötték.
  • dara
    Feltuningolt Saiga-nak (kb sörétes AK) tűnik. Az L85A1 bullpup, ez viszont nem.
  • Zsolo007
    Szerintem nem shoti, mert a filmben nem sörétet lőtt, én inkább 7.62-re tippelnék, dehát az én tudásom....

Most ahogy nézem a formályát ez nem egy L-85A1??? Erősen ffeltuningolva optikailag??
  • MuldR
    Nagyon Cyber :)))
    Valami automata shotgunnak tunik.
  • Zsolo007
    [URL=http://www.kepfeltoltes.hu/050803/snap0000078.jpg]Újabb filmes-fegyveres kérdést szeretnék feltenni...Milyen fegyver ez? Nagyon rágyúrtak az "optikára" annyi szent :P[/URL]
  • [NST]Cifu
    Észak-Korea:

Észak-Korea hivatalos honlapja (?)

Érdekes a fehér felületkezelt(?) AK...

A nagy vezér a nép katonái között...

Videó a Nagy Vezető, King Dzsong Il testőrségéről. (ha nincs .mp4 lejátszód: VLC)
  • [NST]Cifu
    Milyen az "indiai arcvonás"? India eléggé komoly olvasztótégelye a nemzetiségeknek (Hindu, Szikh, Arab, Mongol, stb.)...