95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Hány éves vagy vazz ? :) -
Valószinűleg a brit Challenger a "legjobb tank" . -
jah és még1 kérdés melyik a leggyorsabb vadászgép?:)mármint hány g-vel mehet a legsebesebb :) -
én csak igazábol megnézném 1 képen hogy hogy néz ki:)de gondolom a legobbak az ilyen prototipusok nem?mármint az ilyen csoda gépek amiken má lézer meg minden van :D -
Hat ez eleg kemeny dio kerdes szerintem. Klaszikus tankcsatak mar nem nagyon vannak konfliktusokban(igy tank-tank elleni utkozetek is egyre ritkabbak, ami mervado lehetne.), es egy tank hogy jo legyen az sok minden tenyezo egyuttes hatasa.
De majd Cifu megmondja hogy szerinte melyik a "legjobb" (mar ha ki lehet ilyet jelenteni), mert o jobban ert (nalam biztos :P) a csoromposokhoz ;) -
egypk lehet gyerekes hülye kérdést teszek most föl de azé meg kérdezem :)melyik a legfaszább tank a világon?:Dbiztos a amerikaiaknak van van olyannyuk :) állitolag ök az egyetlen világhatalom vagy mi:) ezt hallotam csak.. -
Hat nem kisse felre ertheto volt a fogalmazasmod 
Egeszsegedre! -
nem ugy értettem nah mind1....akkor bocs ha megbántotalak....ja és thx az infot :) -
Mar csak az hianyzott hogy le nem barmozd az "ilyen okosokat"....
Vagy mondjam ugy hogy az "ilyen hulyenek mint te" barmit-barmikor?:
http://mambo.agria.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=33
(amugy csak alul a keresebobe kellett volna anyit irni hogy "minigun") -
emberek lenne 1 kérdésem föleg az ilyen okosaknak szol :) nem tudja valaki hogy 1 hordozhato minigun milyen sulyal rendelkezik?meg valami képet is rakhatnátok be rola megnézném :) -
Mi-8PPA-k! A PP-n nem ilyen antenna van... -
De jó ez a felső kép :O -
Ezek Mi-8PP gépek, rádióelektronikai hadviselés a feladatok (az ellenséges radarok és rádióberendezések zavarása). -
Vasagy-szobaventillator kombinaciok 
(antennak) -
MuldR #11629 Mik azok az oldalan? -
-
(Szerencsére) nem fenyeget, hogy ilyen gondom legyen, de szvsz az AK mégis inkább csak önbizalomnövelő eszköz ez esetben.
Tételezzük fel, hogy a pilóta nem veszti el a fegyvert a katapultálás folyamán, és egy darabban leér. Ott van, remélhetőleg elfogadható eü. állapotban (legfeljebb zúzódások és fejfájás, de nincs se törött boka, se komolyabb gerincsérülés), akkor mit fog csinálni? Hát nem fog Terminatort játszani, hanem igyekszik valahogy kibekkelni, hátha jön mentőegység (mondjuk érdekes kérdés, mennyire számíthat efélére az adott célterületen). A túlélésre kell összpontosítani. Szvsz az AK erre a célra nem az igazi.
Egy lehetőleg csendes, könnyű és hatásos fegyver kell. Egy Bizon hangtompítóval, vagy még jobb lenne egy VSS Vintorez.
Mondom én, a tök laikus, innen a monitor elöl.
-
kiskorúbézoltán #11626 Ízlések és pofonok , nekem nem jött be a KGP .
A Bison-nal kevesebb mint 1 kg-ot nyernek , jelentős tűzerő csökkenés mellett . A katapultálás más tészta , extra motyesz nélkül is hatalmas terhelés lehet de ha rendesen lerögzíti szerintem (!!!) nem fogja elhagyni (bár olvastam már olyat is , hogy a bakancsát hagyta el a pilóta katapultálás során , pedig az aztán tényleg rögzítve van) . Az más kérdés , hogy mennyire fogja kilövés közben mellbe nyomni , mindenesetre örülök , hogy nem nekem kell kipróbálni . Mondjuk hasonló helyzetben én is inkább kockáztatnám , hogy rommá töri a bordámat az AK minthogy fegyver nélkül maradjak csecsenföldön . -
Őőőő... nem is olyan régen pont arról elmélkedtünk Sea-vel, hogy azért már elég kellemes lett a KGP-9, legalábbis a használóik visszajelzése alapján.
A Bizon-ról is pozitívak a kikerült vélemények, és ha ócskavas lenne, aligha használnák az orosz spec. alakulatok.
Másfelől pedig a téma arról szólt, hogy a Szu-25 pilóták AK-kal a nyakukban repkednek. Namost nem harapnám le az újjam azért, hogy a fegyver meglesz a katapultálás után (függően attól persze, hogy rögzítik), a menetszél előszeretettel tépi le a lifegő, vagy nem kellően rögzített tárgyakat (pl. oxigénmaszk) a pilótáról.
Azonkívűl nagyon kellemes érzés lehet, amikor a kb. 20G-s gyorsulás közben az ölében pihen egy csaknem négy kilós AK (vagyis kb. 80kg huppan az ölébe). -
hehe..akkor en jobban nezek mar ki...elhalt bor lejott, es egyontetuen kokszos az abrazatom...
Jah igen...de tiz ev tavlatabol homalyosodnak az ilyen bolcsessegek
(Multkor elovettem az akkori fenykepeket...az allando csikon flancolastol olyan dzsipszi barnara voltam sulve mint az allat :D ) -
kiskorúbézoltán #11623 Pedig mint exrepteresnek tudnod kéne , hogy nyáron célszerű a bucira valami sapkát tenni . :DDD
Nekem a barett alatt maradt fehér a fejem teteje a többi leégett , most olyan mintha egy fehér úszósapka lenne a fejemen ...
-
Banyek tudod hogy leegtem a napon a nagy beszelgetesben?! 
Tokfejem teteje 2 napig sebesre volt porkolve

(tudom puha vagyok
)
-
kiskorúbézoltán #11621 :))) -
Vittek legalabb haza egy kis magyarszkij-szuvenyiirt
-
Őőőőőőőööööööööööööööö bocs nem azt kellett volna? 

-
kiskorúbézoltán #11618 Vége , pont a homokzsákokat pakoltuk le amikor a Jaguárok hajtóműpróbáztak mellettünk , remélem teleszívták magukat a porral ...
-
kiskorúbézoltán #11617 A láncmellényes , bőrtangás képet a bizarr.hu-ról ???
-
Szerintem is agyucso ;) -
kiskorúbézoltán #11615 "egy propellerrel meg egy bigyóval a közepén"
Én egy ágyúcsőnek nézem , ha tényleg az , akkor nem lesznek jóban az orosz tüzérekkel .
-
juteszembe, ugye nem baj hogy az egyik kepen rajta voltal, amit beraktam?
-
Nah vege van a banzainak? :D
Hat ez nekem is eszembe jutott, hogy kicsit mintha a regi idoket idezne a beallitas! Marcona katonak, semmitol se felve, allig felfegyverkezve vonulnak
De a kep tetszik ;) -
kiskorúbézoltán #11612 Az ilyentől a hajamat szoktam tépni (képletesen persze:)) , tár beleb*szva a kavicsba ... Vajh , csodálkozna ha elakadna ?
-
kiskorúbézoltán #11611 SZVSZ (!!!) az első kép sima prop anyag , ki az a marha aki nappal is éjjellátót pakol a fegyverére ? Nehéz is , a célzást is zavarja , nem látom értelmét . -
kiskorúbézoltán #11610 "Egy Bizon géppisztoly sokkal kissebb, és a feladatra is alkalmasabb."
Ki tudja valójában mennyire is jó a Bison ? Papíron a KGP-9 is csodálatos , de egy balhés helyre azért csak AK-val mennék ... -
hülye kínaiak tajvan mellett ránéznek: "mi az hadihajó ááá ne légy hülye csak egy konténerszállító"
:D
Ez lesza a CIA új álcája majd covert opsokhoz:D -
Ahha, thx
-
...a kapkodás a selejt anyja... 
Az FSF1, Sea Fighter ill. X-Craft (X-Jármű), ezen nevek ugyanazt a járművet jelölik. A haditengerészet egyfajta próbapadja lesz, az új, integrált, magas szinten automatizált elektromos fedélzeti rendszerek miatt igen kicsi legénységre lesz csak szükség (26 fő a jelenlegi állás szerint, de ez még csökkenhet). A hajó középső szekciója moduláris elven a feladatnak megfelelően felszerelhet, konténerekkel. A lehetséges feladatok/modulok:
-Humanitáriánus feladatok (élelmiszer, víz stb. vizi és/vagy légi szállítással)
-Partraszálló hadműveletek (LCU, LCAC, HLCAC partraszálló járművek szállítása)
-Aknamentesítő/telepítő hadműveletek
-Tengeralattjáró-elhárító hadműveletek (vontatott szonár, torpedók ill. helikopterek)
-"Battle Force Protection" (ha jól sejtem, akkor ez kisebb hajók illetve repülőgépek/robotrepülőgépek támadása elleni védelmet jelent, hajó-hajó ill. hajó-levegő osztályú rakétákkal)
Az eddigi képeken csak egy állványra szerelt konténer látható a híd mellett, talán ESSM (Evolved Sea-Sparrow Missile) légvédelmi rakéták számára.
-
Kosz az infot, bar en az FSF1-re mondtam
-
A Sea Shadow csak a radarrendszerek elleni védekezés lehetőségeinek kutatására készült teszthajó, nem valódi harci jármű. Eredetileg az 1980-as évek közepén készült a Lockheed-nél a ARPA és a NAVY megbízásából (a legenda szerint a tengerészek megirigyelték az F-117A-t). Először csak észjaka futottak ki vele, és azt vizsgálták, hog mennyire lehet sikeresen "elbújni" a radarok elöl az eféle radikális változtatásokkal, a hajó másra nem is igazán volt alkalmas, diesel-elektromos meghajtásával csak mintegy 10-15 csomó körüli végsebességel rendelkezik. A hajót 1993-ban mutatták be a nyiltan, és 1994-ig ezután nappali kisérleteket is végrehajtottak vele, majd tartalékba helyezték. 1999-ben újra aktiválták, hogy a DD(X) (ex-DD 21) program keretében vizsgálják a tengeri használhatóságát egy ilyen megoldásnak, illetve a magas szintű automatizálás miatt csökkentett számú legénységgel való üzemszerű működést.
[Center] -
Jah ez is lehet.