95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Cat #12005
    MTI hír, azok mindegyike ilyen bénán van fogalmazva
  • Seaweed
    "A fogalmazása tényleg érdekes, bár én vagyok az utolsó, aki e téren bármit is szólhat. :)))"

Hat nem tudom..ezt 2x kellet elolvasnom, hogy felfogjam mit akart mondani...
    Tieidet mindig felfogom elsore
  • [NST]Cifu
    A fogalmazása tényleg érdekes, bár én vagyok az utolsó, aki e téren bármit is szólhat. :)))

Viszont pár kitétel:
    -A "legújabb" Gripen ugyanaz a JAS-39C, ami a csehekhez is került.
    -A 200 Gripen értékesítése jól hangzik, de az már kevésbé, hogy ebből csak 56db export (14 Cseh, 14 Magyar és 28 Dél-Afrikai), és a svéd kormány, amely eredetileg 204 gépes megrendelést realizált, alaposan megkurtította a beszerzést (ha jól tudom, a jövőben csak négy Gripen század fogja szelni a svéd égboltot).
    -Viszont az tény, hogy leszámítva a megvesztegetési botrányokat, az ellentételezés jól halad mindhárom exportáló országgal (mondjuk megkérdőjelezhető apróbb lépésekkel, mint nálunk a százalékszorzós területi fejlesztési tervek). Szemben például a Lengyeleknél komoly hullámokat vert az F-16-os szerződésekben foglalt ellentételezések elmaradása...
  • Seaweed
    Azta ku**a..nem tudom ki fogalmazta..de raferne egy kis trening...ha meg ujsagiro, menjen inkabb kapalni!
  • Cat #12001
    A Gripen Romániában keres piacot

keresnek most piacot a svédek a Gripen repülőgépeknek, kompenzációs alapon, tekintettel arra, hogy a majdani NATO követelmények a dél-európai ország harci gépeinek flottájában cseréket tesznek szükségessé. A Gripen a Saab-gyártotta gépek legújabb generációját ajánlja, melyek üzemeltetési költsége az eddigieknél mintegy negyedével kisebb.

A svéd vállalkozás illetékese szerint nem csupán a máskülönben a legmodernebb berendezéssel felszerelt gépek költsége kedvező, hanem a Gripen biztosította finanszírozási lehetőségek is. Nem véletlen, hogy a Gripen 1997. óta mintegy kétszáz repülőgépét tudta értékesíteni, egyebek között a magyar és a cseh légierőnek is.
  • [NST]Cifu
    Kazan Aktai (2. kép): Egy olcsó, "Robinson" stílusú dugattyúmotoros gép.
    Kazan Ansat (3.-4.kép): A már lent említett olcsó, könnyű helikopter, három "méretben" készül majd a tervek szerint 3.5 és 5.5 tonna felszálló tömeg között.
  • Seaweed
    Amugy a hir nem legbolkapott! Ime:
    (Klick a nagyobb kepert)
  • Seaweed
    nah meg par kep...

Mi-54 makett

ez is valami Kazan "csuda masina"

detto...

Tetszik ez a Kamov-60-as!
  • Seaweed
    Vagy 8 eves kisgyerekeket az ostrom alatt levo homokvarbol
  • [NST]Cifu
    Hát ha a Mi-28 esetén csináltak ajtót a törzsön, azzal a célal, hogy körbezárt egységeket kimenekíthessenek (és legalábbis a hírek szerint a sorozatgyártott példányoknál is megvannak ezek!), akkor talán az lesz a válasz, hogy ez a heli is képes kimenekíteni - a körbezárt kertitörpéket.
  • Seaweed
    Viszont a Mi-38 az szerintem valami kifejezetten szep helikopterre sikerult!
  • Seaweed
    Nah hat innen a "nem ertem ne ezt a masinat" arckifejezesem:
  • [NST]Cifu
    Mondasz valamit.... Viszont akkor tényleg nem értem a kilincses és ablakos ajtó rejtélyét...
  • Seaweed
    Aha kosz. (bar en a szegecselesbol nem makettnek nezem...de nem tudom...)

(klikk a nagyert)

• Seaweed
    Nincs sajna.
  • [NST]Cifu
    Hát az elhárító torpedó adatlapján csak legfeljebb v=25m/s (90km/h; 48.6 csomó) van fentüntetve, dehát ezt valószinüleg mindenki jól megmosolyogta. :)
  • f2d
    Ja.. kattints a képre, és megnől.
  • f2d
    Shkval super-kavitációs torpedo. v=200 knt

Shkval antitorpedo.

• Bucser
    nekem volt hogy 1 lövés és kampec.-.. attól függ hogy hol találod el...
  • MuldR
    Szoval ezek lennenek az aldozatok, melyik a leg authentikusabb Ranger felszereleshez?:

PASGT replika: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=GD-CG-V04CWC_cat_Vests&PHPSESSID=f788faa1123c302c3ce14b5bddbd536f

Ez valami PASGT szeru (nemtom pontossan mi lenne):
    http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=GD-CG-V10CWCL_cat_Vests&PHPSESSID=f788faa1123c302c3ce14b5bddbd536f

RBA replika:
    http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=GD-CG-V09CWC_cat_Vests&PHPSESSID=f788faa1123c302c3ce14b5bddbd536f
    http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=GP-CG-RBAWC_cat_Vests&PHPSESSID=f788faa1123c302c3ce14b5bddbd536f

Ez valami hasonlo, de nemtom mi:
    http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=GP-CG-FSBEWC_cat_Vests&PHPSESSID=f788faa1123c302c3ce14b5bddbd536f

Van SPEAR is, de ha jol tudom az nem lett rendszeresitve (legfokepp nem SOCOMnal)
    http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=GP-CG-SBAWC-L_cat_Vests&PHPSESSID=f788faa1123c302c3ce14b5bddbd536f

Vagy ha esetleg valami mas lenne a legjobb, akkor inne mi?
    http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?cat=Vests

Koszi koszi.
  • [NST]Cifu
    Ha jó helyen találja el, akkor egy lövésnek is elégnek kell lennie. :)))

A T-72 BiF-ben nekem is voltak érdekes eseteim (T-34/85-ösbe hármat kellett belelőni, mire megadta magát, stb.).
  • MuldR
    Hi,

A Rangerek nem is PASGT mellenyt hasznalnak, hanem RBA Ranger Body Armor-t?
    En azt hittem ok is PASGTbe nyomjak. Nincs is nalunk rendszeresitve, csak az RBA?

Most akkor nem tudom milyen replikat vegyek :(

Az mar biztos, hogy malhaov+Y hevederrel oldom meg a cucc hordast, de alatta akkor most milyen melleny legyen?
  • f2d
    Cifu!

OFF

Szerinted egy T-34/85 tank 1000 és 500 m közötti távolságról egy Super Sherman-t hány lövéssel tud kilőni AP típ. lőszerrel? Ezt azért kérdezem, mert játszottam a T-72 BiF c. gameval és 5 telitalálat a (toronyra) és akkor adta meg magát a Sörmen. Szerintem egy kicsit túlértékelték a játékban a Sherman páncél védettségét.

ON
  • [NST]Cifu
    Ez a helikopter a Kazan helikoptergyár "Ansat" családjának (ez egy olcsó, könnyű, általános célú helikopter, P&W PW207 hajtóművekkel) katonai verziója lesz. Már 2001-ben bemutattak egy életnagyságú makettet róla, akkor még mint megfigyelő és járőrhelikopter (a katonai cél akkor nem volt kihangsúlyozva, környezetvédelmi, vízügyi, mezőgazdasági, erdővédelmi, határőr, stb. feladatkörök voltak megjelölve, fegyver nem is volt mellette, az orrában volt egy optikai és IR kamerát tartalmazó gömb, valamint a szárnyai alatt póttartály és feladatspecifikus "szenzorkonténer"). Feltehetően ez annak a full katonai változata akar lenni, de ahogy elnézem, továbbra is csak makett formájában.

[center]
    Kazan Ansat "járőrhelikopter" a 2001-es MAKS-on.
  • Glpetyus

:D
    Ezek a kínaiak olyanok,mint vmi klón hadsereg :D
  • [NST]Cifu
    A hajtóműve és az orrkiképzése alapján tényleg szuperkavitációs torpedó. Érdekes kérdés, hogy irányított vagy irányítattlan eszközről van-e szó (az adattáblájáról nincs kép?).
  • Seaweed
    =ez nem veletlen..nem tudom mire velni ezt az elso masinat!...a legviccesebb a kilincses hatso ajto
  • Seaweed
    ...meg "par" kep:

Mi-38:

Mi-28

erdekes kamuflazs:

elozo 29-eshez adalek:

SMT

M2/MRCA

..vendegek:

..gyonnyuru ez a gep..vagy csak a naplemente teszi "szeppe"? Nekem tetszik nagyon
  • Seaweed
    Maks 05-rol...

Eddig nem latott 29-es, toltocsonkialakitas nekem uj, es az ele kirakott fuggesztmenyekben is van ujdonsag!

ezt csak ugy...

Cifu! Baloldalit felismerem az egy torpedo. De a jobboldali? (Tippelni tudok: Egy szuperkavitacios torpedo?!))

• Seaweed
    Fighter Fling 2004-bol:

Sponsored by:

• Seaweed
    hehe...Fighter Fling 2000 videoban jo az a 90-ben lejart "szavatossagu" csorgokigyo :DDD
  • kiskorúbézoltán #11974
    Igen .
  • [NST]Cifu
    MPM-44? Az talán az aknavetőkön használatos?
  • Seaweed
    Gorog kollegak nem gyengen adjak(tak anno 95-ben is mar) elo!

Hellenic Air Force - Kamperos '95
  • kiskorúbézoltán #11971
    Hmmmmm , ez úgy néz ki mint egy módosított MPM-44-es irányzék és nem is változtattak rajta sokat , csak az otikai részt (meg nyilván a skálák beosztását) .
    A második képet nézve - ha jól gondolom - a bal oldalt lévő tekerentyűvel oldalt a felénk esővel a távolságot lehet állítani , szvsz szimpla mechanikus irányzék lövegtávcsővel , ha a tüzér megfelelőjét keresem .
  • [NST]Cifu
    Ezeket találtam, de egyik sem mutat túl sokat (nekem):

kép 1.
    kép 2.
    kép 3.

Az én olvasatomban aféle automata aknavetőként lehet elképzelni esetleg, a becsapódások alapján korrigálva. De a pusztító hatása elenyésző egy hasonló tömegű (mondjuk 82mm-es) aknavetőhöz képest. Esetleg még úgy tudom elképzelni, hogy 4 vagy több ilyen egyszerre tüzet nyit. Elég szép kis területlefogás lehet. :)
  • Seaweed
    hat nezven sorban ezeke a videokat...tenyleg lokottek ezek ott a Navy-nal :DDD
  • Seaweed
    Jah totok 1000L :D
  • Bucser
    látom egész nap patricksaviationön voltál:D
  • Seaweed
    Tomeny Tomcat orgazmus :D