95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • f2d
    Megtaláltam itt.
    Ezt írják a haditechnikai parkról:
    Pintér Művek Hadtörténeti Múzeum Haditechnikai Park négy egymástól független kiállításból áll.
    1. Fegyvermúzeum A kiállított fegyverek (maroklőfegyverek, puskák, géppuskák, sportfegyverek) között megtalálható a Magyar Honvédségben rendszeresített kézifegyverek nagy része, sportpisztolyok, valamint Kádár János vadászfegyverei.
    2. Tüzérmúzeum A kiállítás a magyar tüzérség eszközeit, öltözékeit mutatja be.
    3. Makettház A makettházban sok száz különféle harci eszköz miniatür másolata tekinthető meg.
    4. Szobor és Haditechnikai park A múzeum talán leglátványosabb része a több mint 3 hektáron elterülő szabadtéri kiállítás és a kiállítást körülölelő szoborpark. Itt tekinthetők meg a Magyar Honvédségben használt különböző harci eszközök helyreállított darabjai.
  • Nyers
    Humvee csere?
  • f2d
    Az makett gyüjtemény én anno megnéztem, rengeteg.
  • Seaweed
    Kozepen van egy epulet abban vannak erdekes dolgok..de en a kinti nagyvasakra voltam kivancsi...azt nem lattam..bar lehet az magangyujtemeny. Nemtom. Passz.
  • kiskorúbézoltán #12081
    A Type 88-ra is 105-ös Type 81-I löveget írnak .
  • f2d
    Régebben voltam ott kb 5-6 éve, akkor jött egy gyárlátogató csoport és velük besunnyogtam a külön területen, (érts külön épületbe berendezett) fegyver gyüjteményt megnézni. Akkor volt ott minden M16, Gepard összes kaliber, évjárat, AK, vadászpuska hegyek, stb. Ha elmegyek szeretném megnézni mégegyszer.
  • Seaweed
    Ettolfuggetlenul hulyeseg! Mert ez NEM radar!
    Nezzuk csak mi a RADAR szo jelentese...
    egyszer:
    -RAdio Detection And Ranging
    masodszor:
    -Radio Angle Detection And Ranging

Tehat AZ NEM RADAR...egy ezkoz ami hasonlo celokra valo de NEM RADAR!
  • kiskorúbézoltán #12078
    Megnéztem gugliban , itt , annyit találtam róla , hogy :

"Type 59-II: Manufacturer designation WZ-120B. Upgraded to the 105 mm Type 81 (copy of the L7) rifled gun design provided by Austria."

ill.

"The Type 59II is the primary version currently in service with the PLA, featuring an upgraded 105mm Type 81 rifled gun, which is said to be a copy of the L7"
  • [NST]Cifu
    Igazad van, nagyon leragadtam a légi rendszereknél, a légvédelmi rakétarendszerek esetén kicsit más a leányzó fekvése. :)
  • LizardX
    Bakker Cifu , má megint hasogatom a szőrszálat: van tv-optikás radar, már az SA-2-es rakéták Fansong radarjának (NATO-kódok, persze) is volt ilyen változata. Mivel ezek a rakéták parancsközlő távirányításúak, erős zavarás esetén meg lehetett oldani a már felderített célra a rakéta rávezetését úgy, hogy a célt a tv-kamerával követték, és ennek alapján nyomták a vezérlőjelet a rakettába. Egyes hírek szerint a jugoszlávok az SA-3 ilyen kamerával szerelt verziójával lőtték le az F-117-est, ahogy az a felhőréteg alatt nyomult, és a fekete gép szép kontrasztosan látszott, oszt vagy igaz, vagy nem. Na mentem, mielőtt kapok...
  • Seaweed
    Milyen fegyver gyujtemenyre gondolsz?! Vezsel jegyet bemesz aztan mindent megnezhetsz..egy nagy ellkeritett terulten van...repulo tankok jarmuvek minden...
  • [NST]Cifu
    Ugyan az a löveg, mint amit a Type 59D és Type 88 használ. Én úgy tudom, hogy az a D-10T egy továbbfejlesztett változata (ettől persze még nem kizárt, hogy van köze az L7-hez, a kínaiaknál sose lehet tudni :)).
  • [NST]Cifu
    Állítólag 10.000 katona vesz részt a gyakorlaton. Erősen kétlem, hogy mind ilyen szinten felszerelt, de az tény, hogy a "kirakatra" nagyon ügyelnek. De hozzáteszem, hogy még messze nem a legpropagandistább képeket válogattam ki, azok valahogy így néznek ki:

[center]
  • f2d
    Nem tudjátok, hogy a keceli Pintér Művek Hadi Technikai kiállításnak van-e weboldala. Ugyanis pénteken vagy szombaton tervezem, hogy elmegyek. A fegyver gyűjemény mejik napokon megtekinthető, vagycsk külön engedéllyel?
  • f2d
    És úgy látom 2 vagy több deszantost is szállít.
  • kiskorúbézoltán #12070
    Biztos , hogy egy moddolt D-10T ? Engem a füstelszívó inkáb egy L7A3-ra emlékeztet , de ezt csak így képről mondom , nem néztem utána .
  • [NST]Cifu
    Type-63A, és valóban 105mm-es D-10T (a T-54/55 hk.ágyúja) módosulattal van ellátva, amely kissebb hátrarugást produkál, hogy úszás közben is tüzelhesssen (különben a folyamatosan tüzelő úszó harckocsi hamarosan azon találná magát, hogy partot ért - csak éppen háttal. :)).

[center]
  • kiskorúbézoltán #12068
    Még az antik D-44-eseket is előszedték :
    http://www.army.lv/photos/1745.jpg
    Ezeket anno még a Tigrisek kilövésére állították rendszerbe ...
  • kiskorúbézoltán #12067
    f2d linkjéről :

D-30-ról egy érdekes kép

• Seaweed
    De mag azok a bellitasok..nem semm propag fotok..olyan mereven neznek elore a dzsipen ulok is mintha maga Mao Ce Tung allna elottuk :DDDDD
  • kiskorúbézoltán #12065
    Nézegetem ezeket a kínai gyak-os képeket és úgy látom a vendéglátok nagyon ki akarnak tenni magukért . Minden katonán vadi új felszerelés , a technika mindegyike vagy frissen festett vagy szintén zsír új és gyönyörű tiszta minden . Meg merem kockáztatni , hogy a résztvevő csapataik legalább egy éve csak erre gyúrnak , nem irigylem őket ...
  • f2d
    Nézd meg a képeket is abból is qrva sok van. Én a Csecsen háborúban készülteket nézem végig, elég durvák.
  • f2d
  • Seaweed
    Nah anglian keresztul mar toltom is az osszeset ami a folapon kintvolt...jon mint az allatt :))) T-genylany meg rohadjon meg...nemsoka ugyis otthagyom csába...
  • f2d
    Nem értem, ezekszerint ahány net annyi szokás. A Mig-23-as letöltés elindult végrevalahára.
  • Seaweed
    nah angol proxy-n kersztul megnyilt vegre...
  • Seaweed
    hmm meg mindig nem jon be ez a lett oldal nekem...suxx t-genylad..
  • f2d
    A Su-27-es video nagyon zsír (117 számú), kötelező darab minden Lockon/Flanker rajongónak. Semmi műrepülős parádé, kizárólag harcigépek, rakétaindítás, bombázás. 80-as évekbeli archív felvételek, a hangulata nagyon állat. Egyébként ez a Szuhojnak a propaganda sorozatábol az egyik darab. Su-35/37 propaganda video is ugyanígy kezdődik.
  • Seaweed
    akkor jol sejtettem?!
  • f2d
    LV-Lett ország, LT-Litvánia.
  • f2d
    Az utolsó előtti képen az miféle partraszálló jármű? A csöve alapján valami "régi" 105 mm-es lehet.
  • Seaweed
    Lett talan....nem tom utana kene nezni a domain szovetsegnel...
  • Seaweed
    hat ha ezek egyszer partaszallank Taiwan-on..isten ovja a szakadar nyugatbarat kinaiak segget!
  • f2d
    Ez .lv (LV), akkor ez mi lehet?
  • [NST]Cifu
    Na vajon mit tanulnak a Kínaiak? Természetesen partraszállást....

[center]

Sajnos a képinfo nulla e téren, de ez vagy egy Song-O, vagy egy kínai Imp.Kilo hadműveleti állása akar lenni.

Gyünnek a fijúk...

...nagyon...

• [NST]Cifu
    Újabb képek a Kínai-orosz hadgyakorlatról:

[center]

• Seaweed
    hat az .lt domain az a litvan..asszem ez Lett (de lehet pont forditva...tokomtuggya ezeknel.. :D)
  • f2d
    A "szu-27 v boju" mit jelent? Most ezt töltöm. Egyébként mit mondasz, milyen az oldal? Szerintem ha az angol fordítása elkészül akkor érdemes lesz látogatni, aránylag gyakran frissítik.
    Ez valami litván oldal lenne?
  • f2d
    Frankó nekem meg a Te általad belinkelt video nem akar lejönni. Sebaj majd cserélünk.
  • [NST]Cifu
    Négy évig, alsó tagozatban tanultam, de ennyi. Egy-két kifejezést még megértettem a szövegből, de nem többet.