95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Engem meg hidegen hagy a PH! fóruma, és ez a téma is....
-
kiskorúbézoltán #12448 Kérdésemre a válasz is ... :D -
kiskorúbézoltán #12447 Link megvan . -
kiskorúbézoltán #12446 A gpu a pk tornyon eleve rajta volt a B2-n vagy pont attól B2 ? Valami jó kis link ? -
dara #12445 A PH!-n viszont tök ingyen módosíthatsz, emellett működnek a linkek. És van több mint 44000 tag. Az SG egyéb VIP-es többletei hidegen hagynak. -
Nem, ez a kép a Desert Storm-ban részt vett AMX-30B2-esek egyikéről készült, a Szaudi AMX-30-asakról nem sokat találtam, úgytünik alapváltozatok, mert mindenhol sima "AMX-30"-asként hivatkoznak rájuk. Itt van még pár AMX-30B2 kép.
A Desert Storm-ban részt vett AMX-ekről képek:
[center]
Egy AMX-30B2 és kiterítve az "egyebek".
"Brenus" reaktív páncélzattal
Ciprusi AMX-30B2 -
Gyilok :) -
kiskorúbézoltán #12442 A második a szaudi változat ? -
A hiba az ön készülékében van:
[center]
Mozillával feltöltött kép. (FCS jármű CGI fantázirajz)
IE6/Maxthon-al feltöltött kép. (AMX-30B2) -
Ja de közbe a képfeltöltés az sg-n nem műxik, legalábbis nekem se IE-n se firefoxon, se operán nem működött. Rányomok a feltöltésre és kiadja a galériák listáját, ha újra rányomok, újra ugyanoda rak... -
Azért még mielött elszálnátok teljesen, nézzétek meg például az Index.hu új fórumját, ahova nem lehet képet belinkelni (csak feltölteni, de a méretet újraformázzák), nem kezeli normálisan a Mozilla/Firefox böngészőket, nincs semmiféle hsz. javítási lehetőség, és ráadásul a formázással folyamatos problémái vannak - és ez az ország egyik legnépesebb fórumja!!!
A SG-nél mások a prioritások, itt alapból jár mindenkinek 2Mbyte-nyi (VIP esetén 20Mbyte) képfeltöltési lehetőség a saját galériába (ilyesmit máshol nem nagyon láthatsz), ugyanakkor csináltak egy VIP részleget, egyfelől aféle VIP-es extraként (nagyobb tárhely a galériában, szélesebb fejléccsík, nagyobb logó, hsz. javítási/visszavonási lehetőség)az erre szánó emberkéknek, másfelől pénzszerzési lehetőség részeként. Semmiféle kényszerítő hatás nincs, ha nem tetszik a VIP, nem fizeted elő. Ennyi. -
Thanatos #12438 ebben kivételesen vele értek egyet, ez a vipes baromság itt az sg-n tényleg szánalmas :), jól mondja máshol amit itt extraként tüntetnek fel a leg alapabb dolgok :) -
dara #12437 Azért, mert ehhez külön kell hegeszteni. Máshol alap.
Akkor oda (is) fogom írni. -
már miért is szánalmas?? hogy tudod szerkeszteni vagy visszavonni a saját hozzászólásaidat??? Vagy nem értelek....
Ja és ha töröltetni szeretnéd az accodat akkor szerintem a moderátoroknak topicba írd ne ide.... -
dara #12435 Nem ez volt amelyk alatt kigyulladt a cucc? -
dara #12434 A képek minősége tényleg nem az igazi. Viszont a formák felismerhetőek rajta, magyarul a célnak tökéletesen megfelelnek!
Ez a VIP tagság elég szánalmas.
Megkérnék egy mod-ot törölje az acc-omat az összes hsz-emmel együtt! -
DJviolin #12433 Sziasztok!
Most láttam az rtl-en a ma esti 21. század előzetesét. Az lesz benne, hogy a 70-es években egy sorkatona elkötött egy mig-et, és azzal átszökött nyugatra. A pilótáktól leste el, hogy hogyan kell beindítani. Autóstérképen jelőlte ki az útvonalát, és még arra is felkészült, hogy katapultálnia kelljen. A műsor szerint nem ez volt az egyetlen ilyen disszidálás régen. Valszeg nem birom majd megnézni, mert holnap korán kell menni a suliba.
Nem tudja valaki, hogy mikor ismétlik meg az adást? Vagy akinek van tv tunerje, az esetleg nem tudná felvenni? PLEASE!!!
Üdv:
DJviolin -
A fegyvergyártásról valóban nincs törvény, de a lőszergyártásról van (pl. tilos a lőszer utántöltése otthon). Ilyen kettős országban élünk.... :) -
Jah akkor rakapcs es mar mehet is az sms :D -
katz #12430 Most tartok 106 hozzászólásnál 
-
Cat #12429 Nincs törvény a fegyvergyártásra
A honvédelmi bizottság előtt tárgyalt törvénytervezet indoklásakor elhangzott, hogy jelenleg szabályozatlan a hagyományos fegyverek, lőszerek és egyéb haditechnikai termékek gyártása és e termékekkel kapcsolatos szolgáltatások nyújtása Magyarországon.
Gyöngyös József, a gazdasági tárca főosztályvezető helyettese ezzel kapcsolatban példaként elmondta, hogy a honvédség által is használt Gepárd típusú mesterlövészpuskát tulajdonképpen engedélyek nélkül gyártja egy magyar cég, de nincs szó törvénysértésről, hiszen nem létezik ezzel kapcsolatos törvény sem. A jogszabály hatályba lépése után haditechnikai terméket gyártani vagy szolgáltatást nyújtani csak engedély birtokában lehet majd, amelyet az engedélyezési hivatal adhat ki. -
StarFist #12428 Nem találomra, hanem a torony állandó szögsebességű forgása mellett (célkövetés + előretartás). Egyébként, mint írtam, szvsz nem a dűne közepét lőhette át. Valószínűleg a dűne mögött már részlegesen eltűnhetett a célpont, amikor az Abrams eleresztette a darazsat, ami elkaphatta a dűne szegélyét és a reszlegesen takarásban levő T-72 oldalát. Azonban ez teljesen akadémikus vita. Felvétel nem készült róla, így mindenki csak a szerény véleményét ismertetheti az esettel kapcsolatban. -
Csak amik a Google-val is fellelhetőek. :)
THEL @ Defence-update.com
THEL @ NorthropGrumman
YAL-1 @ Airforce-technology.com
YAL-1 @ Boeing -
tomcat1 #12426 cifu köszi a választ. net címet tudsz még ezzel kapcsolatban? -
Thanatos #12425 jah oks csak én reklámokból eddig azt szürtem re hogy azok fizetősek de akkor nem, mostmár csak a kábelszolgáltatót kell rugdosni :D -
Szvsz a homokdünés sztori vicc, ha a düne mogott volt a T-72-es, akkor csak találomra engedte el az irányzó a lövést?
Ami a páncélvédelmet illeti, teljesen jogos, hogy a T-72-es szemből esélytelen volt. Mondjuk ha a három T-72-es végig kitart a roham mellett, és az egyik az M1A1 mellé vagy mögé kerül.... -
A Viasat History és a Viasat Extreme is ugyanolyan csati, mint a DisC és az NGC. -
Passz, elképzelhető, hogy Mk.43 mod.0-át láttam, de elvileg a képek szövege USMC említett. -
StarFist #12421 Ha a 72-esek a nálunk is rendszeresített páncéltörőlőszerekkel voltak ellátva, akkor nem meglepő, hogy nem tudtak kárt tenni az Abrams páncélzatában. -
StarFist #12420 Ha torony végül is lerepülhet, ha a találat felrobbantja a harckocsitestben tárolt lőszereket (végül is a torony mindenképpen kiégne, lévén az uránium lőszer erősen pirofor).
Hogy a motort kitépte volna a harckocsitestből, azt kétlem, esetleg a rögzítési pontokról szakította le a motortéren belül.
A homokdűnés sztori elvileg lehetséges, ha nem túl vastag a homokréteg (tipikusan a dűne gerincéhez közel) és teszem azt a homokréteg áttörése után a T-72 oldalát vagy hátulját éri a lövedék. -
Ezt a történetet a neten már több helyen is olvastam. Kérdés, hogy urban legend vagy valóság? A cikk amiből kiollóztam elég komlynak tünik.
"A következõ történet nagyszerûen példázza a szegényített urán tartalmú eszközök védõ- és páncéltörõ képességét.A 24. lövész hadosztály hátrahagyott egy Abrams harckocsit, hogy várjon be egy felderítõ jármûvet. Ekkor mintegy 1.000 m-re tõle feltûnt három T-72-es. Az elsõ azonnal tüzet nyitott és eltalálta az Abrams szegényített uránnal megerõsített lövegtornyát. Semmiféle kárt nem okozott. Az Abrams 120 mm-es szegényített urán tartalmú lövedékkel válaszolt, ami a levegõbe repítette a T-72-es lövegtornyát. A második T-72-es szintén az Abrams lövegtornyát találta el - ugyancsak minden eredmény nélkül. Ezt látva a T-72-es menekülésre fogta: az Abrams lövedéke a motorját tépte ki. A harmadik 400 m-rõl találta el az Abrams-t. A lõszer valósággal lepattant a torony páncélzatáról. Ekkor a T-72-es egy homokdûne mögött keresett menedéket. Az Abrams lövedéke keresztülhatolt a dûnén és úgy semmisítette meg az ellenséges harckocsit."
-
Thanatos #12418 nem az ngc-re gondoltam hanem a viasat history-ra... :) sorr yha kicsit érthetetlen vokc sak akkor értem haza... :P -
SOCOM használja az M60E3-at (E4?). És elég sok SF-ről, Rangerről van kép irakból, szerintem náluk láttad. Hm? -
A dolog alapja ugye az volt, hogy az előadáson felmerült a két géppuskával megtámogatott raj esete. Most a félreértés feltehetően nálam volt, én ugyanis azt feltételeztem, hogy a rajba építették bele a két (közepes) géppuskát. Úgy tünik, eme feltételezésem csak egy nagy tévedésként minősíthető - talán megerősített rajként kell akkor vajon értelmezni (13 ember plusz két géppuska?).
A könnyű géppuska vs. golyószóró vitát én úgy rendeztem le anno, hogy mindkettő elfogadható - legalábbis szerintem.
A marines hivatalosan valóban az M240G-t használja, de még a faludzsai képeken is videókon is feltünt az M60E3 néhány alkalommal. -
"Részleg"? Szvsz nem túl találó elnevezés.
-
Az NGC nem fizetős, ugyanolyan csati, mint a Discovery Channel. :) -
Tiger205 #12413 Szia Cifu!
az M-60A3 az USMC-nél (is) le lett cserélve (legalábbis a fontos harcoló alakulatoknál, pl. Falludzsa) M-240G-re.
Mint géppuska.
A 249 SAWS a mi fogalmaink szerint inkább golyószóró - és a legendás BAR reinkarnációja az USMC katonáinak a szemében...
....legalábbis ....szerintem.
Bár fegyeverekről nem szívesen vitatkozom veled, hisz én csak egy hozzá sokat nem értő amatőr vagyok

üdv:
TGR -
Tiger205 #12412 hali!
Íme egy kis értekezés a témában (English)
http://www.mca-marines.org/Gazette/2004/04eby2.html
üdv:
TGR -
De shilka van áá :D -
Tiger205 #12410 Hali!
A keveredést elkerülendő, a raj felosztása esetén használhatnánk a MH-ban ma használt "részleg" kifejezést.
Vagy osztagot.
Amúgy az előadsá és a vita tényleg jó volt, Cifu ügyesen összefoglalta.
üdv:
TGR