95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • tomcat1
    nem ide vág de jó játék!
    http://otvali.ru/ibank/temp/k.html
  • tomcat1
    ez igaz de attól "független" a test mérete bizonyos határok között.
  • [NST]Cifu
    A YAL-1A esetén 3-5 másodperces "lézercsapást" lehet mérni, és függően a körülményektől még így is elképzelhető, hogy nem pusztítja el a rakétát.

Az 1400°C/s hevítés is egy bizonyos felületnél igaz felteszem. Ha kisebb felületen közlöd az energiát, akkor jobban, ha nagyobb felületen, akkor kevésbé hevíti a céltárgyat. Ezért fontos a fókuszálás.
  • tomcat1
    ez csak részben igaz, nem kell sok másodperc... elég 1-2. amúgy azt akartam modani vele, hogy a fémet lehet 1sec alatt hevíteni 1400fokra...
  • [NST]Cifu
    Kösz a tippet, csekkolom. ;)
  • [NST]Cifu
    Igen lehet - ha a cirka fél méterről nyomatják a lézert. Ez a probléma a YAL-1-el is. Megfelelő fókusszal kellene nyomatni a célra a lézersugarat. Tehát minél kisebb felületen realizálódjon a közölt energia. Ha acélt akarsz vágni, nem kell 5MW-os lézer, elég pár kW-os is, csak éppen tized- vagy századmiliméteres fókusszal rendelkezzen.
    A gond csak az, hogy ez többszáz km-ről reménytelen, így az elvileg bivalyerős, "megawatt-szintű" lézernek több másodpercig kell "megvilágítania" a céltárgyat, hogy egyáltalán legyen esélye a vékony aluminiumlemezt annyira felhevíteni, hogy megolvadjon.
  • tomcat1
  • Ren
    Ja, ha az acél nem mozog és nem lő vissza :D
  • Ren
    Azoknak akik használják az EDonkey/Emule filecserélőt: úgy hallottam ;), hogy egy jótét lélek felrakta a Jane's All the World's Aircraft ill. Fighting Ships 2004-2005-ös évkönyveket...
  • tomcat1
    M mondták a suliba, hogy egy 5mwattos lézerrel fel lehet hevyteni az acélt 1400 fok/sec-mal mit szóltok hozzá?
  • Fen3gyerek
    Oroszország a legfejlettebb technológiát felvonultató rakétákat fog szolgálatba állítani – közli a Missile Defense Briefing Report.
  • I.C.ram
    Mármint a wikimedia alapítványnak, mert a világ leghasznosabb oldala!
  • I.C.ram
    Már adományt is küldtem nekik :P
  • I.C.ram
    Kedvenc oldalam! :D De sajnos azon nem nagyon van ilyen részletességgel, főleg a kisebb országoknál.
  • Bucser
    Abban az esetben szigetelni kéne a belső oldalt hogy a bentlévőket megvédjék ami plusz tömeget jelentene szerintem. másrészt figyelni kell minden érintkező felületre nehogy menjen arra az áram amerre nem akarják harmadrészt pedig egyszerűen akkor gumitalpú bakkancsban és kesztlyűben közelítenék meg a tankot.. végtére semmi hátrányt nem okozna szerintem... csakis a bentlévőknek nehezítené a gyors kijutását vészhelyzetben szerintem..
  • Cat #12954
    nincs ötlet arra, hogy pl. áramot vezessenek a harckocsi külső részére? aki hozzáér puff, annyi.
  • Cat #12953
    wikipedia.org
  • Seaweed
    Jo ez a Gripenes video is (bar jo nagy...)

http://www.patricksaviation.com/videos.php?action=view&id=325
  • Seaweed
    Hat ez kesz..kotelekezes kozben sisak nelkul telefonalnak :DDDD
    Beszartam ! :DDDDDDDD
  • Seaweed
    Francia komainknal ugylatszik sikk lett, vagy verseny van, hogy ki tud szebb videot osszehozni Miragebol ;))

http://www.patricksaviation.com/videos.php?action=view&id=324
  • Seaweed
    Nagyon jo ez a video! Rendesen huzza a pilcsi bele a G-ket ... tanulsagos!
    (Pedig meg nem is egy hude nagy szam kurt repul!)
    "kotelezo darab!"

http://www.patricksaviation.com/videos.php?action=view&id=326
  • Tiger205
    Szia!

"Mit képzeltek a tervezők..."

Hogy a közép európai síkságon és a kapcsolódó mellékhadszintereken a támadó, túlerőben lévő VSZ harckocsikat kell megsemmisyíteniük. Mivel a légierőben erősebbnek érezték magukat, úgy vélték, a légi fölény velük lesz. Igy a 12,7-es csak egy esetlegesen arra bóklászó Mi-8 / Mi-24 ellen keleltt (volna) használni,. de arra is ott voltak a csaptlégvédelmi egszközök.

Mindenesetre semmiképp sem civil ruhás utcai felkelők elleni kűzdelemre tervezték, az biztos!!!!

TGR
  • Seaweed
    Ne hulyeseg amit mondasz! ....csak ird be a gugliban hogy izrael meg a tobbi, izraeli harcjarmuvek nevet mint kulcsszot..es maris orrod elott 1000 kep amin epp egy suhanc C4 pakkal/molotovval/kezigranattal/home made bombaval maszik fel pl a merkavara es helyezi azt el....persze ezek meg nem biztos hogy a felszinen robbanva kumulativ toltet nelkul (inkabb biztos) hatasosak...de amolyan "le a patkanyokkal" gomb tenyleg nem huyleseg
  • haxoror
    Szerintem is muszáj a tetőgéppuska a bajom azzal volt hogy totál nyitott az Abramson, ha nekem kéne tankot tervezni legalább két belülről irányított géppuska lenne a tetején, köd meg könygázvető hegyek plusz gránátvetők és egy gránát "nova" ha valami C4 kamikaze túl közel jutna. vagy csak egyszerűen túl zizissé válna a szituáció és a commandernek lenne egy ilyen nbagy piros pánikgomja amire rátenyerelhet

Tudom, túl sok BF2-t meg Warhammer40k-t játszom :D
  • DJviolin
    Sziasztok!

Tudnátok képeket belinkelni magyar katonai felvarrókról? Lehetőleg repülősökről. És nem tudtok olyan militari boltot, ahol esetleg ilyeneket lehetne venni?

Üdv:
    DJviolin
  • I.C.ram
    Egy történész ide nem elég sajnos. A világ összes országának legalább kéne egy demokrata, szélsőséges miniszter a hoiban lévő 8 miniszteri poszthoz az már kapsából 16 miniszter országonként, és ugye azért jó lenne, ha lenne min egy szélsőjobbos, szélsőbalos, jobbos demokrata, balos demokrata is. Mert ugye lehet állítani HoI-ban a politikai ideológiát, és aszerint változnak a miniszterek, sőt akár te is leválthatsz minisztereket, így nem árt, ha mégtöbb van belőlük, hogy lehessen válogatni, mert minden miniszternek saját tulajdonságai vannak, egyik jobb az iparban, másik a fejlesztésben, stb. Szóval túl komplex a HoI ehhez. Így asszem maradok az alternatív 2. vh-nál.
  • [NST]Cifu
    CIA World Fact Book - ebből azért ki lehet gyüjtögetni a neveket. De kétségkívűl rahedli munkád lesz vele, ha meg akarod rendesen csinálni. :)
  • Seaweed
    Hacsak egy tortenesztoda nem ultetsz magad melle....amugy szerintem is veszett fejsze nyele....
  • I.C.ram
    Oké köszi!

De az is lehet, hogy maradok az eredeti mod elképzelésemnél, azaz az alternatív 2. VH-nál, mert sajnos a jelen modhoz rengeteg ország politikusait kéne begyújtenem, ami elég gáz, mivel semmi forrásom nincs. Az jó lenne, ha lenne egy olyan oldal, ahol fent van egy rahedli politikus minden országhoz, köztük az aktuálisokkal, és másik ideológiai megfelelőjével. Tehát lenne egy kommunista honvédelmi miniszter meg egy demokrata, és ez kéne a nagyobb országokhoz is pl: Fro, USa, No, Uk, stb... Emiatt félek belevágni, mert ezt lehetetlen összeszedni szvsz.
  • Seaweed
    En mostanaban igen komoly HT/tortenelmi hatteranyag menyisegre tettem ra a kezem, szal ha kerdes van es raerek en szivesen segitek!
  • I.C.ram
    RTS, de olyan térképen, mint a Risk, csak kb. 500x több területre van felosztva a dolog, minden országgal lehet lenni, valós idő, azaz nem körökre osztott, van benne ipar, fejlesztés, gazdaság, diplomácia, minden! Kedvenc játékom. Ez egy vérbeli strat, nem olyan, hogy legyártok 200 egységet, aztán legyakom az ellenséget. Szóval jó nagyon, de nehéz elmagyarázni! :D
  • Seaweed
    ez valami RTS?

vegulis egyszeru a kerdes! Felteszed a kerdesed! pl csehszlovakianak ettol addig mekkora volt a hadserege es osszeollozzuk...ha jol ertem mire gondolsz...
    (De hogy most 1-el tobb PSZH vagy kevesebb az anyira nem szemit szvsz....)
  • [NST]Cifu
    Mostanában amúgy is eléggé pang a topic, nekem meg komolyabb írásra alig-alig marad időm, és én sem tudom, miről írjak egyáltalán... :)
  • I.C.ram
    Itt a jáék honlapja: HOI2

Sajnos nem túl elterjedt játék, de még mindig van egy kemény mag világszerte, akik játszák, és modokat csinálnak hozzá.
  • I.C.ram
    -Hearts Of Iron 2: Szvsz a legjobb 2. VH "szim", amit szeretnék a jelenbe ültetni. Bár még a project nem biztos, hogy beindul, azért szeretném tudni, hogy lehet-e itt számítani valakire :)

-Olyan kéne főleg, hogy arányaiban milyen a hadsereg felépítése, mennyi légierő, mennyi páncélos, stb, illetve, hogy összesen mekkora a sereg. Ja és hogy milyen technikai színvonal.

-Nekem bárhol jó végülis, ha nem zavar itt senkit, akkor itt is jó. Modnak még nincs semmi topikja, oldala, stb, mert még nem indult be, de tervezem, hogy pár héten belül neki esek. Szóval nekem itt is teljesen jó, ha másnak is.
  • Seaweed
    hol2 az mi?
  • [NST]Cifu
    Kérdéseim/felvetésem:

1.: Mi az a HoI2? :)
    2.: Pontosan milyen összegzés kell, milyen alapossággal?
    3.: Itt is össze lehet ütni a topicban, vagy ha van a modnak saját topicja, akkor ott.
  • I.C.ram
    Kéne nekem egy emberke, aki érez magában elég kitartás ahhoz, hogy egy HoI2 jelen-jövő modhoz, katonai tanácsokkal lásson el, azaz leírja nekem egy-egy ország katonai felszereltségét, stb.
  • Seaweed
    Erdekes...kina or eszakoreat veltem felfedezni a "future" videoban?
    (jah ha mas is egy kalap kakinak titulalna a linkel lapot itt a videohoz a direkt link: katt ide)
  • [NST]Cifu
    Érdekesség: HM repülés felkészítő osztálya.