95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Akkor tökmind1... f@szom emléxik mindenféle dolgokra.. amúgyse az én hobbi érdeklődési területem az ilyesféle ügyek... bocsesz.. -
Amúgy a fegyver hangjából lehet hallani hogy eléggé ilyen köpködős hangot ad ki.. ez arra utal hogy preciziós fegyver és eléggé bajos a szélsőséges körülmények közt.. hideg, por..stb. leginkább a 60-as 70es évekbeli M16-osokhoz hasonlítanám... Nemtom továbbá, hogy mennyire kiforrott fegyverről van szó, de ami hót ziher, az az, hogy ezen fegyver egyszerűsített változata azaz újabb verziója az AK széria. Az az irányzat... -
Mar bocs de mifele lazado szomaliaiakrol beszelsz te?!
A gyakorlatolag torzsi haboruk voltak/vannak szomaliaban ahol kisebb nagyobb hadurak vettek at a torzsfonokok helyet! ("totalis kaosz")
plz tajekozodj! -
[IMG]http:// [/IMG] A képek alapján hadrendbe volt állítva a fegyver... Annak maradéka jutott el a lázadó Somaliaiakhoz...
-
Ezt az MP44-et egy múzeumból nyúlta. Ahogy elnézem a képet a többi fegyver sem a legmodernebb, leszámítva a frissen tört botokat.
(1:50 arány a kép alapján nem meglepő.) -
[IMG] [/IMG] Szomália..zsíírr
-
Szépek ezek a fegyverek... -
Megujjult a http://www.patricksaviation.com/ -
Az a SVD Dragunovok, STG44-esek, ÁKÁK... íjhaaa!!!! -
Jah..bar ez hajnal fel negykor fel se tunt :DDd -
Szerintem nem csak le van egyszerűsítve, de több ponton is hibás, a Szu-27K egyenlő Szu-33, és nem külön géptípus, a Szu-30MKI esetén van némi örökség a Szu-37-től, a Szu-35UB szinte alig különbözik a Szu-30MKK-tól, a Szu-30KI pedig inkább az MKK változat együléses változata. A Szu-27P helye a PU mellett lenne, stb... -
erdekes..bar szvsz egyes agak eleg durvan le vannak egyszerusitve...ennel azert bonyolultabb a helyzet
-
Még mindig ezen van a vita?
Seaweed jó képek főleg az amelyiken a huzagolás látható!
-
HT -
Red bull + Vitézek? -
(kar hogy a dugattyuban bennehagytak..)
(amugy ez egy lengyel valtozat)
-
-
-
kiskorúbézoltán #13326 Ha valakinek van jó képe az AK zárjáról és csőfarról pls linkelje be mert , nem találtam semmi használhatót . -
kiskorúbézoltán #13325 A tok lemaradt , de csak most keresgélek képeket és jobban nem találtam . -
kiskorúbézoltán #13324 Frankó video az AK működéséről , bár a zárrendszerből természetesen semmi sem látszik ... -
Ezen a kepen en nem latom a tok-ot vagy tenyleg nincs rajta?!
Amugy a kepek eleg jol bizonyitjak azt hogy max "hasonlit"...de nagyon idezojelben...ezt csak full laikustol fogadnam el! ;) -
kiskorúbézoltán #13322 AK alkatrészek :
-
kiskorúbézoltán #13321 Működés :
-
kiskorúbézoltán #13320 A zár közelebbről :
-
kiskorúbézoltán #13319 MP44 alkatrészei :
-
bgabor #13318 Írd. Szívesen elolvasom, kíváncsi vagyok rá.
Ismervén a szovjetek második világháború utáni haditechnikai "fejlesztéseit",úgymint a fejlett német technika pontos lemásolása (pl:Me-262), illetve egyes rendszerek koppintása (német rakétatechnológia, ahogy az amerikaiak is), beláthatod hogy logikus következtetés azt gondolni, hogy az AK-47 sem egyéb, mint lopott cucc, az utolsó csavarig. Elnézegetve az MP-44-et, a gyanú csak erősebb lesz az emberben.
Tehát, miben más akkor a két fegyver? Nem lehetséges, hogy az MP-44 legalábbis inspirációul szolgált? -
kiskorúbézoltán #13317 Jajj-jajj mit csináltam !
Flémmet szítottam , bocsi mindenkitől ! 
Tisztelt bgabor !
Töredelmesen beismerem , hogy gúnyosan "gyöngyszem"(#13292)-nek minősítettem hozzászólásodat (#13265) és különben is lekezelő és szemét volt a stílusom (#13309) . Egyetlen mentségem arra hogy így "merészel"-tem (#13311) beszélni a net név és arctalansága , szemtől szemben sírva szaladnék a mamám szoknyája mögé .
Tisztelt bátyám (ha már - rendkívül megtisztelő - módon öcséddé fogadtál (#13305) ! Ha valóban érdekel mi a különbség a két fegyver között - és persze erőt tudok vanni lustaságomon , hogy beírjam ide - én bevállalnám az "öntelt nagypofájú "szakember"" szerepét (feltéve , hogy a szakembert idézőjelesen érted) . Természetesen ha csak a flém iránti vágy irányított vagy egyszerűen csak hisztis napod van akkor hagyjuk , inkább bocsánatot kérek és elismerem , hogy mindenben igazad van . -
bgabor #13316 Rendben, biztosan túlreagáltam a dolgot. Bocs.
Peace.
-
bgabor:
Nem akratalak en se megbantani (ugygondom eddig "joban voltunk")! Becsulom hogy ennyi lelkesedessel irtatok egy olyan temarol amibe en semmi penzert nem bonyolodnek bele, es nem is tettem meg! Tobbek kozott mert szerintem az en nezopontom nagyon radikalis es elhatarolt, plusz realista (mondjuk mint altalaban).
Ha megbantottalak azzal hogy nem olvastam el, es kiskoru baratom belinkeleset "furan" fogadtam, termeszetesen elnezest kerek!
:peace:
Seaweed -
Ja és szerinted az általad felháborítónak vélt hozzászólásban hol is beszéltek úgy rólad mint te lentebb??? Fel volt téve egy tök egyszerű kérdés... -
JA mert a te hosszászólásodban nem volt stílusbeli hiba igaz?:)
Sztóval előbb saját porta utána piszkáld a más kertjét... -
Eleg volt beleolvasni az elejen..nem szeretem az ilyen szerintem igy meg szerintem ugy lesz/lenne meg hasonlo okossagokat..foleg olyanoktol akik meg csak fegyvert se fogtak a kezukben! (pl nem voltak katonak se)...
Tudom hogy ezzel megbantok egyeseket, bocs - de nem erdekel... -
bgabor #13311 Akkor is tálalhatná normális stílusban. Még ha történetesen neki is van igaza, akkor sem értem, hogyan merészel így beszélni. -
Anno a topicban már ki volt vesézve ez az Stgw-44 / AK-47 téma, ott éppen én fürödtem be, és lettem kioktatva kiskorúbézoltán által - teszem hozzá teljes joggal.
Az AK-47 talán tényleg bizonyos fokig az MP-43/MP-44/Stgw-44 hatása alapján készült, de attól rengeteg téren eltér, és a külső hasonlóságon túl csak közös bennük, hogy gázelvételes rendszerű mindkettő. Az AK-47 forgó zárszerkezettel rendelkezik, míg az Stgw-44 zárszerkezete billenő (ez a world.guns.ru oldalon is le van írva, az AK-47-nél "rotating bolt", míg az MP-44-nél "tilting bolt" olvasható). Szóval a helyzet az, hogy AK-47 nem koppintás. Hogy esetleg néhány részletében esetleg megfigyelhető az MP-44 hatása, az egy más tészta, bevett szokás, hogy a jól működő dolgokat lemásolnak más fegyverekről. -
bgabor #13309 Bocsi, hosszú napom volt,és nagyon nem szeretem ha így mernek beszélni rólam. (#13292-#13295) Szerintem normális hangnemben is ellent lehet mondani valakinek, nem csak ebben a szemét és lekezelő stílusban.
Egyébként az elrontott link nem nagy gond, az oldalon pillanatok alatt ki lehet keresni az AK-47 leírását. -
bgabor #13308 ha innen akkor bocs..de az elmult napok agymeneset nem tudtam elviselni igy nem is olvastam el
Megkérdezhetem hogy ha nem is olvastad el, honnan tudod, hogy "agymenés" volt?
-
Lehet szerkeszteni, vip tagsággal, amúgy ak-47-es link ugyanaz mint az mp44-es. -
bgabor #13306 Az előbbi hozzászólásban a world.guns.ru-ról belinkeltem egy egy képet az MP-44esről és az AK-47esről. Sajnos manapság már sehonnan sem lehet normálisan belinkelni egy képet, utólag meg nem lehet szerkeszteni a hozzászólást.
Úgyhogy itt a link. MP-44 és AK-47. -
bgabor #13305
Na melyik öntelt nagypofájú "szakember" magyarázza meg hogy ez nem koppintás?
(Mert ha ők ilyen hangnemben beszélnek, én ugyan miért ne tehetném meg?)
És igen, öcsém, 60 éves konstrukció, tudod 2005-1947=58. Bár a lekezelő stílusod alapján nem lepne meg ha abba a két évbe kötnél bele.
[/IMG] A képek alapján hadrendbe volt állítva a fegyver... Annak maradéka jutott el a lázadó Somaliaiakhoz...
[/IMG] Szomália..zsíírr