95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Realitás ide vagy oda, az Ardenneknél igenis meg lehetett volna változtatni a háború kimenetelét...
persze kellett volna még egy rakás szerencse... mindenképpen el kellett volna érni az ellenség tartalékait. ilyenkor mindig a halál 50 órája című filmre gondolok.. valahogy azt a hangulatot átadja a film.. bár nem egészen realisztikus a film, de mellé javaslom elolvasni az igazi Halál 50 órája című Földi Pál-tól könyvet!!! Ott minden ..még legípróbb hirszerzési baszás is le van írva. Egyszerűen az időjárástól minden a németek kezére jácott! Minden über fasza volt de mégis valamit elszúrtak! Egyszerűen mindenképpen össze kellett volna hozni egy jobb utápótlást!!!! Több üzi anyag és muníció kellett volna! Teljes bika erőből ismét meg kellett volna mutatni hogy milyen is a Blietzkrieg NÉMET módra!!!! kicsin múlott!!!
a pecsáába!!! -
ha a realitást vesszük igazad van mert az csak az első 1-2 fejlesztési körig áll, utánna már a játékosok befolyásolják a menetet, tehát az angolok elfoglalhatják Köln-t mi meg partra szállhatunk angliában, de hát pont ez jó ebben a játékban el lehet játszani a gondolattal mi lett volna ha :) -
Angliai partraszállás szokott lenni Intermission-ökben (2 nagy hadjárat közti ereszdelahajam) :) -
Hát úgy is hozzá lehet állni, hogy a játék nem követi a történelmi eseményeket, csak nagy vonalakban. Nekem szimpatikus ez a dolog. Mondjuk az elvetemültebb dolgokat is lehet benne próbálni, mint Anglia megszállása, vagy akár az Amerika elleni invázió. :) -
Guderian ezt írta a Párduc "bemutatkozásakor": "A harckocsi túl könnyen kigyullad, az üzemanyag és olajrendszer nincs kellően védve, és az elveszett személyzetek hiányában voltak a megfelelő kiképzésnek."
Magyarul a probléma mindkét oldalon ugyan ez volt 1943-ban (gyengén kiképzett személyzet, esztelen bevetés)...
-
A Kurszki egy összetett csata volt, nem lehet egy vagy két dolgot megnevezni, hogy miért bukták el a németek. Ha mégis akarunk ilyet megnevezni, akkor én inkább egyszerűen az anyagháborút említeném: a szovjeteknek volt tartalékuk, a németeknek nem. -
ennek most mi köze a hozzászólásomhoz? Tigris nem illik a nyugati invázióba. Pz 4-esek is alig alig voltak, azokból is az egyik legbénább, D változatok. -
talán úgy, hogy mivel mind a 2 oldalon húsvér emberek játszanak, így lehetetlen, hogy a virtuális háború menete valósághű legyen...illetve még csak a nyugati front elérhető...ennél jobban sztem nem lehet kitalálni egy ilyen játékot... -
De hogy kerül a franciák elleni harchoz a tigris tank, ezt nem értem. Legelőször Afrikában vetették be élesben, ha jól tudom. -
Marder elég szar volt tudtommal, mert túl nagy ágyút raktak, túl kicsit alvázra, és nem egyszer felborult.
M10 sem votl túl sikeres asszem. -
na de eredetileg kérdezni akartam németeknél a Marder és társai vagy az amcsi M10 szerintetek mennyire volt hatásos? -
40-ben indul a hadjárat IIIF a legnagyobb tankunk (38t és IIC mellett) erre jönnek a fejlesztési körök ami kb 1 hétig tart az ellenséges bombázástól függően, a Tigris aszem az 5. szint (42 környéke) a térkép meg folyamatosan változik és mikor a szöviket a csatornába zavartuk újra indul :) (elméletielg jövőre jön afrika) tehát csak azért tűnik ugyanannak a térkép mert átlag 2 havonta újraindul a frontvonal -
mi? átlag 2 havonta indul újra a hadjárat, kb luxemburg vonalából indulnak a németek és akkor van vége ha a csatornába szorítottuk őket soha nem áll mindig mozgásban van :) -
Arról nem is beszélve, hogy a Panzer IV is elég ritka volt a franciák ellen, nem hogy a tigris :D nem vágom ezt, hogy itt most ennyi a VH, hogy franciaoért megy a csata? -
A Panzer IV-en kiprópálták a Panther átalakított tornyát a beleépített löveggel együtt, de már az túlterhelte az alvázat. Vagyis a Panzer IV fejlesztésének csúcsa kb. a T-34/76 -hoz hasonló hk.-t eredményezett, ami nem csoda, a konstrukció korát nézve (1936-tól gyártották).
A T-34 viszont fiatalabb típus volt, bőséges továbbfejlesztési lehetőséggel. Voltak olyan német tervek, hogy azt gyártják majd, persze saját standard szerint - annyival volt jobb az 1941-42-es német típusoknál. Végül a Párduc mellett döntöttek, ami fölényben volt a T-34/76-hoz képest és kb. egy szinten állt a T-34/85-el, csak túl későn érkezett és túl kevés volt belőle. Lehet találgatni, mi lett volna, ha Kurszknál nem 30 Panther hanem 600 T-34G harcol a német oldalon. -
Megjelenés óta ugyanaz a térkép, de gynítom, hogy a frontvonal sem sokat változott. Semmi értelme az egésznek, ha semmi haladás nincs. -
és ekkora térkép? bombázással befolyásolható gyártás és fejlesztés? több hónapos hadjárat? :) más és kész, csak azért mondtam mert ha valaki 2.vh-s tankokkal akar játszani és fejleszgetni akkor ez egy jó példa :)
-
jah, meg az idióta százalékos sebzése (akkor már inkább bf) :(
WWII online tankcsatában verhetetlen (csak kicsit sokat kell várni, míg kialakul :))
amúgy wwonline-on kivul létezik olyan tankszimulátor, ahol nem százalékos sebzés van, hanem kiszámolja, hogy ez a lovedék most átütötte, vagy sem?
-

-
Mind1 OFP-ben azis van ;) -
amúgy szerintem legtöbb esetben mindig a legegyszerűbb fegyver a leghatékonyabb, tömegesen lehet legyártani és gyorsan ki lehet képezni a személyzetet mind a harcit mind a karbantartókat. -
bocs de én csak a 2. vh-t szeretem :) -
ne OFFoljunk megy privi. -
ja, aztán jött a 85-ös. Ebben a PIV alaposan alúlmaradt. -
mi ez a ww2 online?mesélnél róla egy kicsit?és mennyi havonta? -
Én ha tankcsatázni akarok nem fizetek elő semmire, elindítom az OFP-t, azt mehet a lövöldözés :) -
tankcsatát akartok fizessetek elő WWIIOnline-ra, most az uccsó fejlesztési körrel már lesz Tigris is,persze elötte ki kén efejleszteni a IVG-t :) -
Ren #13438 A 88mm-es biztos nem fért volna bele, egy köztes kaliberü löveg kifejlesztése meg nem biztos hogy megérte volna a befektetést. Ráadásul a nagyobb löveg, nagyobb tornyot és nagyobb tömeget is eredményezett volna és az Ausf H, azért igy is picit már alulmotorizált volt. -
Alapból t34-en 76mm-s ágyú volt nem? -
Lehetett volna rá jobb ágyút rakni szvsz. Tudtommal a legdurvább csak 75 mm-es volt, míg a ruszkiknak a t-34-en volt 85 mm-es. Meg lehetett volna a függőleges homlokpáncélt kicsit megdönteni. -
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu -
Ren #13433 Sajnos a Pz IV-et már nem nagyon lehetett volna tovább fejleszteni, sztem az ausf H-nál kihozták a maximumot belőle :)
Egyébként talán Guderiannak(?) volt egy olyan felvetése, hogy csak Pz IV-et és StuG-ot kéne gyártani :D -
ja a Brückenleger kimaradt :) -
Ja mert mindent a "szuperfegyverekre" költöttek. Maus fejlesztéséből is több száz panzer IV jött volna ki szerintem, az alapanyagról nem is beszélve :) -
Panzer IV Ausfuhrung J a szíriai hadsereg szolgálatában :)
-
jaja sokan alá becsülik a fontosságát, de vitatatlanul a PZ IV-es volt a német hadsereg gerince. -
off
Én szeretem a T-80-t
on -
nekem is ez az egyik kedvencem :)
egyebként sztem is többre mentek volna vmi panzer IV fejlesztéssel ,tömeggyártással
viszont a gyártással 43ban bajban voltak a németek -
panzerIV H
-
Úgy tudom ,hogy a II. Vh leguniverzilásabban felhasznált tankja volt. Wirbelwind, Ostwind, Brummbar, Mobelwagen, Jagdpanzer, Stug IV, Kugelblitz, de valamit biztos kiahgytam.