95112
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Seaweed
    Hat ez az..es az osszefuggeseket is szerintem tob besetben a kulsosegek alapjan hozta aki keszitette...vitathato sok minden. ;)
  • joebacsi
    nem, azmég nemjelenti azt hogy kilőve...lehet pl, hogy csak a lövészeden megy keresztül, és ő hal meg, ekkor nemtudsz átülni az ő helyére...vagy mozgásképtelenné válik...persze, ha üzemanyagtartályt talál, akkor van tüzijatek :)
    sztem sokkal jobb, mint a százalékos sebzés
  • [NST]Cifu
    Az FC-1 lopakodó? A Jak-133 lopakodó? A Szuhoj LFI lopakodó? Külső függesztésű fegyverzettel?!?!

Szvsz ez inkább huba... :o)
  • Punker
    elméletileg brit felségterületről sokan kémkedtek a németeknek, mert úgy gondolták így megszabadulhatnak tőlük :)
  • Seaweed
    Kina uj gykorlo/konnyutamogato/felderito gepe, mely erosen hajaz a Yak-130-asra...(a gep farokresze ter el nagymertekben)

• [NST]Cifu
    Teljes kettő darab. :)))
  • [NST]Cifu
    Had döntsem már el én, hogy mit akarok és mit nem akarok. Ha már egyszer előhozakodtál ezzel a témával egyoldalúan, és kialakult egy vita ez alapján, akkor meg ne állj neki itt emiatt hőzöngeni.
  • Seaweed
    Nah azota utanajartam, es a kepek nem Zombabdeben hanem Delafrikaban a Fightertown 05 rendezvenyen keszultek, ahova elkuldtek a gepeket (2 gep volt ott + 1 Zimbabdei szallitogep is.), es az L-29 egy magankezben levo madar! Ugyanugy mint ez a lenti Hunter is! (mindkettonek polgari lajstroma van)

• Punker
    mielött megtámadták kellett volna próbálkozni talán......
  • Seaweed
    off:
    (Tenyleg most magyarul Zimbabde vagy Zimbavde vagy Zimbawde?!)
    on:
  • Seaweed
    A masik lelenc ez az kep, ami igencsak adhat ketkedesre okot. Szerintem tul sok feltetelezes van benne...mindenesetre elgondolkoztato!
  • Seaweed
    Erdekes kepekre talatam az uj Zombabdei K-8 Karakorum-okrol! Az hogy vettek a Kinai-Pakisztani gepbol meg nem egy vilagszam...de a kepeken, amik Zombabdeben keszultek van egy szurke masina ami elgondolkoztatot....

• I.C.ram
    voltak indiai SS katonák is.
  • I.C.ram
    Rudolf Hess próbálkozott egy angol-német különbékével, mert állítólag észak-angliában sok igen befolyásos lord élt, akik támogatták németországot, és lett volna elég hatalmuk egy különbékéhez, de nem jött össze. Chamberlainnel talán összejött volna, de a vaskalapos Churchillel soha.
  • Animefox
    Igen csak én nem rágódok rajta másokkal egész nap!
  • Placebó
    THX
  • Seaweed
    Szerintem nem teljesen! Anno kijelentettek hogy politika nincs, a haditechnikan sokat nincs mit vitazni..ott tenyek vannak vagy feltetelezesek...de hogy ezzel vitaba szalljon valaki itt..hat khhmm..szvsz egyikunk se hires neves fejleszto valami fegyvergyarto cegnel...
    amugy jah
  • Placebó
    Bocs, ez nem egy VITAfórum?
  • Punker
    egy ember utálatában viszont nem :)
  • [NST]Cifu
    Te voltál az, aki előhozakodtál vele, szóval akkor legalább ne állj neki itt emiatt hajcihősködni!
  • [NST]Cifu
    Egy politikai szerződésben bízni nagy ostobaság, ilyesmire csak Sztálin vetemedett. :D
  • Animefox
    Tegyétek már túl magatokat rajta...
  • Animefox
    Látom az örök vita marad... Mi lett volna "HA" a németek így vagy úgy csinálják! Ejnye nem unjátok?
  • Sanyix
    Japánok felszállhattak volna pár orosz bombázóra hasonlító repcsivel, amikre szép nagy vörös csillagokat festenek, és alaszkában megszórhattak volna valami amcsi ojjektumot, és máris kész lett volna az szovjet-amcsi háború :)
    Aztán hitler meg csinálhatott volna amit akar az angolokkal, meg a franciákkal...
  • Punker
    ha az angolokkal van szerződés igen :)
  • bigfoot
    ezt mondtam!
    Én Hitler helyében partraszálltam volna Angliában,sztem simán összejött volna nekik és a ruszkik nem támadtak volna
    utánna meg összeugrasztottam volna az usával őket
  • [NST]Cifu
    Te belevágtál volna egy Keleti hadjáratba úgy, hogy a nyugati határodnál állomásozik a teljes Francia hadsereg plusz az angol expediciós haderő jelentős része?
  • MuldR
    60 db angol katona szolgalt a Waffen-SS kotelekeiben. Harci erteke nem sok, de annal nagyonn a propaganda erteke.
  • Punker
    hát persze de akkor keleten kezdhettek volna.
  • [NST]Cifu
    Hitler örült volna egy angolokkal történő egyezménynek, de az sose valósult meg, és ha meg is valósult volna, azonnal kiszáltak volna belőle, ha a németek lerohanják Franciaországot. Churchill akkoriban (1938-39) még nem volt különösebben nagy befolyással anglia politikájára.
  • Punker
    a németek akkor bukták el a háborút mikor az oroszokkal és nem az angolokkal írták alá a megnemtámadási egyezményt. Churchill szerintem simán támogatta volna őket az oroszok lerohanásában.
  • Bucser
    Hozzászólásaid alapján csak egy véleményem van: Te Hülye vagy!!

MEntél volna a HitlerJugendbe.. Oda valók az ilyen fanatisták.. méghogy ilyet mondani, hogy kár, hogy a németek elbukták háborút... (nem beszélve arról, hogy vesztett háborúba mntek bele 41 teléán mikor a nyugati front lezárása nélkül megtámadták a ruszkikat...)
  • Sanyix
    És ha átüti akkor kilőve a tank? Mer azsem jó megoldás, mert lehethogy semmi komoly sérülést nem okoz, mégis behatol a lövedék :)
  • bigfoot
    milyen cigány ss hadosztály?mert erről nem igazán hallottam:)
    meg az angol ss hadosztály is inkább propaganda célokat szolgált!
    ahogy Cifu is mondta a szovjeteket nem lehetett volna megállítani egy sikerese ardennek után sem!
  • Kit--Kat
    1942 őszén Szevasztopol környékén ha jól emlékszek.
  • Kit--Kat
    Alapból esélytelenül indultak, tegyük fel kisöprik az amcsikat 1 csapásra, amint kitisztult volna az idő, rongyosra bombázta volna őket a légierő.
  • Animefox
    Nee Ne mond ezt!!! Nem akarom tudomásul venni!
  • [NST]Cifu
    1.: A politikai szócséplést légyszives hanyagold.
    2.: Az Ardenneki csata nem fordított volna semmin. Legfeljebb egész németországot a szovjetek foglalják el. Nem volt több üzemanyaguk, nem volt több municiójuk, nem volt semmi utánpótlásuk. Gyakorlatilag a veszett háborúban agonizáló német hadsereg utolsó rúgása volt, de akkor már mindenki tudta, hogy a szövetségesek fognak győzni, már csak az volt a kérdés, hogy mikor...
  • Animefox
    Azt is sajnálom, hogy Európa kapujában nem tudtak elég angol és svéd, norvég, finn, cigány és román, francia SS csapatokat felvonultatni a németek, hogy ugyanúgy megállítsák keleten az oroszokat... pedig állítólag ott se sokan múlott.... A szent cél, miszerint meg kellett volna védeni európát a szörnyű bolsevik uralomtól... Már nem németországról volt szó! Már európa jövőjéről! Ezért jött össze jópár külföldi légiós csapat a szövetségesek oldaláról!
  • Animefox
    Realitás ide vagy oda, az Ardenneknél igenis meg lehetett volna változtatni a háború kimenetelét...
    persze kellett volna még egy rakás szerencse... mindenképpen el kellett volna érni az ellenség tartalékait. ilyenkor mindig a halál 50 órája című filmre gondolok.. valahogy azt a hangulatot átadja a film.. bár nem egészen realisztikus a film, de mellé javaslom elolvasni az igazi Halál 50 órája című Földi Pál-tól könyvet!!! Ott minden ..még legípróbb hirszerzési baszás is le van írva. Egyszerűen az időjárástól minden a németek kezére jácott! Minden über fasza volt de mégis valamit elszúrtak! Egyszerűen mindenképpen össze kellett volna hozni egy jobb utápótlást!!!! Több üzi anyag és muníció kellett volna! Teljes bika erőből ismét meg kellett volna mutatni hogy milyen is a Blietzkrieg NÉMET módra!!!! kicsin múlott!!!
    a pecsáába!!!